Şimdi Ara

NOCTUA NH D-15 İncelemem(4690K ile) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
3.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2,5 - 3 saat sonra hava soğutma etkisini kaybetmeye başlar mı diyorsunuz da öyle bir şey olmaz
    Bunlar dünya devi firmalar
    Noctua, Thermalright, Prolimatech, Phanteks, Cryorig gibi firmalar işlemciye her türlü işkence testleri yapıyorlar merak etmeyin.
    Eğer oda sıcaklığı yükselmezse ve düzgün bir kasa kullanılıyorsa sıcaklık belli bir seviyenin üstüne çıkmaz.
  • Ben 4770k overclock ettim d15 ile 4.4 ghz 1.26 voltaj.Prime95 27.9 versiyonunda realtemp ile 65-66-65-62 olarak ölçtüm sıcaklıkları tabi kısa bir test yaptım 5 dk. Güzel bir soğutucu yine.u14s den heves yüzünden geçtim. Memnunum ama u14s yide tavsiye ederim tek kule isteyen için.aralarında çok fark yok.Tabi 4770 te ve 4790 da hyperthreading olduğunu da unutmamak lazım. Bu ekstra ısı demek.ht kapalı çok daha düşük sıcaklık elde edilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada prime 95 yeni version 28.5 ile small fft yapmayın haswelle can sıkar: ) ben linx ve Prime95 in bir önceki versiyonlarını kullanıyorum yenileri avx içeriyor. Onu denemek için islemciyi delid etmek şart: ))

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Noctua NH-D14 kullaniyorum bunami gecsem ne yapsam :)

• Hayırlı olsun hocam. Aynı işlemcide Gigabye Gaming 5'te kullanmak istiyorum bu soğutucuyu.
    Soğutucunun ramlere ve ekran kartına mesafesi nedir, bilgilendirebilir misiniz?
  •  NOCTUA NH D-15 İncelemem(4690K ile)

%100 uyumlu
  • Iron Mask kullanıcısına yanıt
    Aslında aradığım cevap bu değildi tam olarak ama yine de birkaç araştırma sonucu yine bu kapıya çıkıyor, teşekkür ederim
    Bir de H110 ile karşılaştırıldığında D15 çok daha fazla yer kaplıyor. İşlemci etrafını da soğutur mu yoksa kasadaki alanı daraltacağı için bileşenler normalden fazla mı ısınır?
  • Kasada yeteri kadar fan varsa hava sirkülasyonu iyiyse diğer bileşenler ısınmaz.
    Bu tip devasa hava soğutucuları full/big tower kasalarda kullanmak iyi olur.
  • Iron Mask kullanıcısına yanıt
    Kasa Corsair Graphite 780T olacak. Önde 2 tane 140mm ve arkada 1 tane 140 mm fan ile birlikte geliyor.
    Ancak Noctua alırsam üste 2 tane 140 mm fan alacağım, eğer H110 alırsam üst tarafa radyatörü bağlayacağım.
  • Kasa gayet geniş güzel kasa.
    İki soğutucu arasında 100 + TL oynuyor, o farkı da 140 mm üst fanlara vereceksiniz
    Artık tercih meselesi
    Benim gibi klasik hava soğutmalardan hoşlanıyorsanız D15 alabilirsiniz
    Su soğutmalarda az yer kaplıyor, özellikle yazın yüksek performans veriyorlar.
  • güzel inceleme
  • İnceleme için teşekkürler,

Bende i5 4690K kullanıyorum. Soğutucu olarak Silverstone ar01 ile 1.2 volt civarı 4.4 ghz'de aida64 fpu testinde sıcaklık 80°ye kadar çıkıyor. Paylaştığınız değerleri görünce ar01'in haswell için yeterli olmadığını düşünmeye başladım. Bu konuda düşüncelerinizi merak ediyorum. Böyle bir başarı yakalayabilirsem D15 almayı planlıyorum.
  • venetiansnares V kullanıcısına yanıt
    Bir de Thermalright Silver Arrow SB-E Extreme'e bakın derim

forum.donanimhaber.com/m_102588461/f_//tm.htm
     NOCTUA NH D-15 İncelemem(4690K ile)
  • Öneri için teşekkürler.

1.78 Vcore ile 4.5Ghz güzel değerler. Soğutucu da gerçekten güzel ve sessiz. Türkiyede bulunmaması da kötü tabi.
  • venetiansnares V kullanıcısına yanıt
    Soldaki CPU Core değerine bak, 1.13v o :) 1.78v cpu core olsa hava soğutma ile bu işlem imkansız denilebilir.
  • ßekir kullanıcısına yanıt
    Hakılısın bir an 1,178 gibi bir algı oluştu :) İşlemcini güle güle kullan.
  • Buck Fuddy kullanıcısına yanıt
    Bende sogutucu alırken nochtua d15 ile h110 arasinda kalmiştim sonra h110da karar kıldım çünkü kasaya daha fazla fan baglamam gerekiyordu üste ayriyetten 2 adet 140lik fan almam lazimdi buda daha fazla gürültü demekti ben sessiz case taraftariyim +bide hava sogutmalar kiş ayinda iyi ama yazlari 30+sicakliklarda fazla iyi sogutamiyorlar . ama yinede riski az sivi sogutma olduda bi su karcirdi diyelim komple gider sistem mazallah devatantajli yanlari kadar avantajli yanlarida cok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overlord7134 -- 21 Şubat 2015; 21:41:48 >
  • Tamamda nereden alacagiz bu d15 i ? !

• NeoTiger kullanıcısına yanıt
    işte buradan
  • Yarın alıyorum bundan pazartesiye elime geçer. Müsait oldukçada ryzen 7 1700 ile yapacağım testleri buradan paylaşırım.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.