Şimdi Ara

noctua nh-d14 termal macun sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bugün kasaya noctua nh-d14 taktım takarken işlemci üzerindeki termal macunu temizledim temizledikten sonra baktımki evdeki termal macun bitmiş bende öyle taktım
    tekradan sökmek istemiyorum böyle kullansam bir problem olurmu

• Termal macun kullanmanız önemli zira soğutucunun tabanının tam anlamıyla işlemci yüzeyine yerleşmesi ve ısı transferinin düzgün yapılması için kullanmalısınız.Kısacası soğutucuyu sökün ve iyi bir termal macunu ince bir tabaka halinde sürerek soğutucuyu tekrar takın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -VesselaM-

Termal macun kullanmanız önemli zira soğutucunun tabanının tam anlamıyla işlemci yüzeyine yerleşmesi ve ısı transferinin düzgün yapılması için kullanmalısınız.Kısacası soğutucuyu sökün ve iyi bir termal macunu ince bir tabaka halinde sürerek soğutucuyu tekrar takın.

bence gerek yok gibi fotoğrafta prime95 te 20dk dır sorluyorum işlemciyi sıcaklıklar bunlar şimdilik 4.2 nin üzerine pek çıkmak istemiyorum termal macunsuzda oluyo galiba

noctua nh-d14 termal macun sorunu

• kutu iceriginden macun cikiyor riske girmeyin surun macunu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NikoP

kutu iceriginden macun cikiyor riske girmeyin surun macunu

Ben sıfır almadım soğutucuyu o yüzden yok artık hafta sonuna kadar böyle kullanıcaz artık

• http://www.arctic.ac/en/p/cooling/thermal-compound/30/arctic-mx-4-4g-und-20g.html

Bu macunun öneririm bulabilirsen ama ne yap et bir şey sür macunsuz kullanma aman :)
  • Hafta sonu 7850 almak için vatana gidicem zaten bakalım orada varmı :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: tufan erkul

Hafta sonu 7850 almak için vatana gidicem zaten bakalım orada varmı :)

Vatan'da böyle kaliteli ürünleri bulamazsın :)

http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar/arctic-cooling-mx-4-termal-macun-4-gr-81526100?mpch=ads&ggap_s=akakce&ggap_m=ocs&ggap_n=akakce&scxid=14489-145823-2357-0

Bu fiyata yurt dışında 28gr olanını satıyorlar genelde yurt dışı imkanı varsa :)

• quote:

Orijinalden alıntı: cianni

quote:

Orijinalden alıntı: tufan erkul

Hafta sonu 7850 almak için vatana gidicem zaten bakalım orada varmı :)

Vatan'da böyle kaliteli ürünleri bulamazsın :)

http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar/arctic-cooling-mx-4-termal-macun-4-gr-81526100?mpch=ads&ggap_s=akakce&ggap_m=ocs&ggap_n=akakce&scxid=14489-145823-2357-0

Bu fiyata yurt dışında 28gr olanını satıyorlar genelde yurt dışı imkanı varsa :)

Benim için 4gr da 28gr da aynı bir kere kullanıcam sonuçta akşama sparişi vereyim madem guzelmiş :)
    heralde bu termal macunla bu soğutucuyla 5.2ghz çıkarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tufan erkul -- 9 Nisan 2013; 13:49:33 >

• termal macunsuz da iyi sonuçlar almanızın sebebi noctuanın yüzeyi süper düz ve ciddi baskı uyguluyor cpuya. ben pirinç tanesinden de az koyuyordum o soğutucuya ,cpu yüzeyin kenarına kadar itiyodu macunu hesap et :)
  • En kötü macun ile en iyi macun arasında kaç derecelik sıcaklık farkı olur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tugrul_512bit

En kötü macun ile en iyi macun arasında kaç derecelik sıcaklık farkı olur?

dağıtılacak ısıya bağlı 200-250 watt için 15-20 derecelere kadar çıkabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aysat

quote:

Diyelimki bede 300W yani bol sızdırmalı oc fx8150 var, 3W/mK sabitli macundan 9W/mK sabitli macuna geçersem 3 te 1 i ne inmesi gerek macun kaybı değil mi? Yani macun deltaT si 24 iken 8 e inecek 16 derece daha soğuk olacak.
  • quote:

quote:

quote:

Diyelimki bede 300W yani bol sızdırmalı oc fx8150 var, 3W/mK sabitli macundan 9W/mK sabitli macuna geçersem 3 te 1 i ne inmesi gerek macun kaybı değil mi? Yani macun deltaT si 24 iken 8 e inecek 16 derece daha soğuk olacak.

malesef o şekilde olmuyor :) öyle olsa kullandığım 38.2 W/mK sıvı metalin 1 W/mK macuna göre 38 kat daha serin olması gerekirdi

• quote:

quote:

quote:

quote:

malesef o şekilde olmuyor :) öyle olsa kullandığım 38.2 W/mK sıvı metalin 1 W/mK macuna göre 38 kat daha serin olması gerekirdi

Sadece macunun iki tarafındaki deltaT den bahsetmiştim. İyi geceler hocam.

• neden bahsettiğini biliyorum merak etme. ortam sıcaklığı 20 derece olsun. 1 W/mk macun +38 derece olsun toplamda sıcaklık 58 derece olacak. 38 W/mk +1 derece olacak senin dediğine göre yani 21 derece olacak toplamda ki böyle olmuyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.