Şimdi Ara

NOCTUA NH-U12S SE-AM4 CPU FAN - 396 TL (inventus) (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
295
Cevap
2
Favori
16.196
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • +75leri gören 3600 montajdan sonra aida64te 56yı geçmedi. Üstelik full hızda bile çok sessiz. Corsair kasa fanları bunun yarısı hızında daha sesli.
    Kutu içeriği de çok iyiydi. Haber veren arkadaşa, inventusa teşekkürler. Rahatlıkla Noctua fanboy olabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bestgr -- 25 Haziran 2020; 20:13:7 >
  • Sistem imzada yazılı, stok soğutucuyla boşta 44 prime95 yükte 93 dereceyi görüyordu, yine NT-H1 sürülüydü stokta. Yine aynı macunla U12s'e geçince boşta 36.5, prime95 testte 75.5 derece sıcaklıklara düştü ayrıca ses konusunda da ciddi fark var. Stok soğutucu sürekli uğuldarken Noctua'da prime95 testinde bile çıt çıkmadı. Bir süredir işlemci soğutucu arıyordum hatta freezer 34 almak üzereydim bu fiyata noctua almak şahane oldu. İşlemci soğutucu defterini de uzun bir süre kapatmış oldum böylelikle anakart stokta normalde voltajı fazla veriyor, ona da bir ayar çekersem tertemiz olur sıcaklık konusunda, 1.4 civarı veriyor ki baya fazla bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi end0plazmikretikulum -- 26 Haziran 2020; 0:3:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: end0plazmikretikulum

Sistem imzada yazılı, stok soğutucuyla boşta 44 prime95 yükte 93 dereceyi görüyordu, yine NT-H1 sürülüydü stokta. Yine aynı macunla U12s'e geçince boşta 36.5, prime95 testte 75.5 derece sıcaklıklara düştü ayrıca ses konusunda da ciddi fark var. Stok soğutucu sürekli uğuldarken Noctua'da prime95 testinde bile çıt çıkmadı. Bir süredir işlemci soğutucu arıyordum hatta freezer 34 almak üzereydim bu fiyata noctua almak şahane oldu. İşlemci soğutucu defterini de uzun bir süre kapatmış oldum böylelikle anakart stokta normalde voltajı fazla veriyor, ona da bir ayar çekersem tertemiz olur sıcaklık konusunda, 1.4 civarı veriyor ki baya fazla bu.
    Noctua baska firmalara benzemez.
    10700k asus rog strix z490 e gamaing
    (Noctua NH-15D Cinebench R20
    5200 mhz testi)
    Hava sıcaklığı 30 derece
    Oda sıcaklığı 29 derece
    Kasa içi sıcaklık 32 derece
    Vcore 1.360
    İşlemci hızı 5200 mhz
    Ring ve LLC clock 4600 mhz
    Ramlar 3600 mhz
    Test anında çıkılan
    max cpu sıcaklığı 76
    Max cpu package 88
    NOCTUA NH-U12S SE-AM4 CPU FAN - 396 TL (inventus)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar fan radyatörün tam ortasında değil, üst tarafa 1 cm çıkık duruyor. Daha doğrusu fan radyatörden daha geniş, alt kenar yani cpu tarafı sıfır monte edilmiş durumda şken üst kenar çıkık duruyor, kutudan böyle çıktı. Daha iyi hava akımı için radyatörü ortalamaya gerek var mı? Sanki gerek var gibi?
  • ARroWCoLT kullanıcısına yanıt
    sanırım o durum ramler fana değmesin diye var, rame değmiyorsa tam ortalayabilirsiniz
  • end0plazmikretikulum kullanıcısına yanıt
    Ortaladım fena olmadı, yalnız boşta sadece 2 derece farketti, stok fanla %55 fan hızı 1400 devirde 39 derecede çalışyordu, Noctua ile %80 fan hızı 1100 devir civarı 37 derecede çalışıyor.

NOCTUA NH-U12S SE-AM4 CPU FAN - 396 TL (inventus)NOCTUA NH-U12S SE-AM4 CPU FAN - 396 TL (inventus)

• quote:

Orijinalden alıntı: ARroWCoLT

Ortaladım fena olmadı, yalnız boşta sadece 2 derece farketti, stok fanla %55 fan hızı 1400 devirde 39 derecede çalışyordu, Noctua ile %80 fan hızı 1100 devir civarı 37 derecede çalışıyor.

Noctuanin fanlari kaliteli olur. Sessiz ve hizli bir sekilde işini görür. Hayirli olsun.

• sakiri kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler, %100 e ayarlasam mı acaba? Genelde nasıl kullanıyorsunuz?
  • quote:

Çok teşekkürler, %100 e ayarlasam mı acaba? Genelde nasıl kullanıyorsunuz?
    Şimdiye kadar yani 10 senedir çift fanli noctua Nh-D14 kullandim. Anakartin kendisi, fan hizini islemcinin sicakliga göre ayarlamasi gerekiyor.
    Ortamala 900rpm iyidir.

Biostan fan eğrisi ile ayarlı aslında, belli bir ısıya kadar sabit, sonra kademeli olarak ısı arttıkça fan hızını artırıyor. Isıda stok fana göre fazla değişiklik olmayınca alt eşiği yukarı çektim.
    aynen en doğrusu fan ayarıyla oynamaya gerek yok
  • quote:

Biostan fan eğrisi ile ayarlı aslında, belli bir ısıya kadar sabit, sonra kademeli olarak ısı arttıkça fan hızını artırıyor. Isıda stok fana göre fazla değişiklik olmayınca alt eşiği yukarı çektim.
    Bunun farki overclockda belli olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

aynen en doğrusu fan ayarıyla oynamaya gerek yok

Öyle bir soğutucu için boştayken 300 400 rpm, yükte de 800 rpm yeterli oluyor. D15 kullandım ordan biliyorum. Fazladan gereksiz devir boşuna hem gürültü yapıyor hem de daha fazla tozlanıyor.

• ARroWCoLT kullanıcısına yanıt
    Devri düşür hocam iyice sorun olmaz. 60 dereceye kadar %10 15 olsa yeter.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

Öyle bir soğutucu için boştayken 300 400 rpm, yükte de 800 rpm yeterli oluyor. D15 kullandım ordan biliyorum. Fazladan gereksiz devir boşuna hem gürültü yapıyor hem de daha fazla tozlanıyor.
    Sistemde toplamda 7 adet fan var.
    2 tane ön panelde
    2 tane üst panelde
    1 tane egsoz
    2 tanede Noctua NH D15 takılı
    Test amaçlı fan hızını arttırıyorum.
    Normal kullanimda en sessizi seçiyorum. 60 dereceyi geçince diger fanlar kademeye giriyor. 75 dereceden sonra fanlar tam devirle dönmeye başliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakiri -- 29 Haziran 2020; 4:1:51 >

• Benim de alalı 1 hafta oldu. Oda sıcaklığı 30 derece, prime95 ile 17 dk test ettim (maximum heat)

R5 2600 70 dereceye kadar çıktı, bu normal mi değil mi çözemedim. Sizce bir sıkıntı var mıdır ?
  • Mckhan kullanıcısına yanıt
    Hocam soğutucuyu kullanmaya başladınız mı? Ben daha bugün kullanmaya başladım. Soğutucu yayında gelen fan çoklayıcı ile montajı yaptım ama bios ta cpu fan hatası alıyorum. Fanlar dönüyor hatta hızlanıp yavaşlıyor bile. Siz böyle bir hata aldınız mı?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2019daDHyekatilmak 2 kullanıcısına yanıt
    geldiği gibi taktım sisteme anakartta yer olduğu için çoklayıcıyı kullanmadım acıkcası biosdan fanla ilgili hataları kapatabilmen gerekir modelini söylersen bakayım ayarı nasılmış
  • Mckhan kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam. Biostan hallettim zaten. Sadece fanların kaç rpm de döndüğünü göremiyorum. Olmadı bende iki fanıda anakarta takarım zaten cpu fanın hemen yanında chasis fan soketide var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2019daDHyekatilmak -- 13 Temmuz 2020; 17:13:46 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.