Şimdi Ara

Noctua NHD-14 Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar daha yeni aldığım soğutucumu şimdi taktım ilk önce fansız denedim ve boştayken ısı 45 derece felandı.
    bi de fanlı çalıştırıyım dedim 2 tane fan da açık ama ısı boştayken 40ın altına inmiyor
     Noctua NHD-14 Sorunu

• bu tarz ürünlerde zaten önemli olan yük altındaki sıcaklık değeridir..boştayken işlemcinizin 10 derece olmasını beklemeyin..zaten oda sıcaklığının altına düşemezsiniz hava soğutmalarla..montajı tekrar kontrol edin bir hata var mı diye ama eğer sorun yoksa yük altında aldığınız sonuçları yazarsanız daha kolay yardımcı olabiliriz..ayrıca kasanızın marka ve modeli, kasa içindeki fan sayısı ve fanların yönleri, oda içi sıcaklığı vs bunların hepsi önemli etken..bunları bilmemiz gerekli.....
  • quote:

Orijinalden alıntı: allaturca89

bu tarz ürünlerde zaten önemli olan yük altındaki sıcaklık değeridir..boştayken işlemcinizin 10 derece olmasını beklemeyin..zaten oda sıcaklığının altına düşemezsiniz hava soğutmalarla..montajı tekrar kontrol edin bir hata var mı diye ama eğer sorun yoksa yük altında aldığınız sonuçları yazarsanız daha kolay yardımcı olabiliriz..ayrıca kasanızın marka ve modeli, kasa içindeki fan sayısı ve fanların yönleri, oda içi sıcaklığı vs bunların hepsi önemli etken..bunları bilmemiz gerekli.....

fansız denediğimde battlefield 3 te max. 57 derece olmştu.şimdi 2 fanda çalışıyor ama yine aynı oyunda yine max 57 derece oluyor.nası iş anlamadım
    kasa cooler master haf x 1 tane tepede bir tane kapakta ve bir tane de egzoz fanı var.
    fanların yönü bu şekilde
     Noctua NHD-14 Sorunu

biraz paint terk oldu kusura bakmayın.
    ayrıca fanların dönüş hızını nasıl ayarlayabilirim fan kontrolcüsü almadım da

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RΣΛPΣR -- 12 Ağustos 2012; 19:53:54 >

• kasanız ve kasanızdaki fanlar hakkında detaylı bilgi verin lütfen..muhakkak fark olmalı..işlemcide oc var mı?..
  • quote:

kasanız ve kasanızdaki fanlar hakkında detaylı bilgi verin lütfen..muhakkak fark olmalı..işlemcide oc var mı?..

mesajımı editledim hocam bi bakarsan sevinirim.
    oc yok işlemcide
  • tamam fan yönleriniz doğru..üstteki ve arkadaki fan havayı dışarı atıyor, yan kapaktaki ve önceki fan da içeri temiz hava alıyor bu şekilde değil mi??..peki montajı kontrol ettiniz mi?..oc olmayan ve yeterli fan bulunan bir kasada i5 2500k nın bf3 te 57 derece olmaması lazım..ben 1,34v ile 4.9ghz de kullanıyorum silver arrow ile az önce 1 saatlik bir bf3 maçı sonrasında max çekirdek sıcaklığım 67, 2si 64 ve diğeri de 61 derece..lütfen montajda ya da macunda bir sorun olmadığını kontrol edin..oc suz i5 2500k nın bf3 te sizin soğutucunuzla 50-52 derece civarında olması gerekir bence..
  • quote:

tamam fan yönleriniz doğru..üstteki ve arkadaki fan havayı dışarı atıyor, yan kapaktaki ve önceki fan da içeri temiz hava alıyor bu şekilde değil mi??..peki montajı kontrol ettiniz mi?..oc olmayan ve yeterli fan bulunan bir kasada i5 2500k nın bf3 te 57 derece olmaması lazım..ben 1,34v ile 4.9ghz de kullanıyorum silver arrow ile az önce 1 saatlik bir bf3 maçı sonrasında max çekirdek sıcaklığım 67, 2si 64 ve diğeri de 61 derece..lütfen montajda ya da macunda bir sorun olmadığını kontrol edin..oc suz i5 2500k nın bf3 te sizin soğutucunuzla 50-52 derece civarında olması gerekir bence..

montaj doğru bir problem yok.odam biraz sıcak yalnız.oyunu açtığımda ilk başlarda 54 derece oluyor daha sonra 57 oluyor package sıcaklığı.macunda da bir problem yok.bir de takmadan önce işlemcinin üzerinde yaklaşık 1 ay önce sürdüğüm macun vardı onun üzerine çok az macun daha sıktım ama yaymadım etrafa.sorun bundan dolayı olabilir mi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

ilk önce fansız denedim

quote:

bi de fanlı çalıştırıyım dedim

Kafanıza göre takılmayın, şema ve resimlerdeki prosedürü uygulayın.

Fan yönleri 1. resimdeki gibi olmasın.
    (Paintte böyle görünüyor.)
    2. resimdeki gibi olmalı.

Noctua NHD-14 Sorunu

Noctua NHD-14 Sorunu

• quote:

Orijinalden alıntı: Iron Mask

quote:

ilk önce fansız denedim

quote:

bi de fanlı çalıştırıyım dedim

Kafanıza göre takılmayın, şema ve resimlerdeki prosedürü uygulayın.

Fan yönleri 1. resimdeki gibi olmasın.
    (Paintte böyle görünüyor.)
    2. resimdeki gibi olmalı.

Noctua NHD-14 Sorunu

Noctua NHD-14 Sorunu

hocam yönü öyle yapınca olmuyor.mATX anakart ve high profil corsair vengeance kullanıyorum.mecburen yönü öyle olması gerekiyor

• 1. resimdeki gibi kullanacaksanız arkadaki egzos fanını içeriye hava verecek şekilde ayarlamanız gerekli..egzos fanı olarak üstteki fanı kullanırsınız..yani arkadan temiz havayı alacak, soğutucu bloklarından hava geçecek ve son olarak sıcak hava üstten dışarı atılacak..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi allaturca89 -- 12 Ağustos 2012; 21:50:46 >
  • quote:

1. resimdeki gibi kullanacaksanız arkadaki egzos fanını içeriye hava verecek şekilde ayarlamanız gerekli..egzos fanı olarak üstteki fanı kullanırsınız..yani arkadan temiz havayı alacak, soğutucu bloklarından hava geçecek ve son olarak sıcak hava üstten dışarı atılacak..

adı üstünde egzoz fan hocam sıcak havayı dışarı atması gerekmiyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: RΣΛPΣR

quote:

1. resimdeki gibi kullanacaksanız arkadaki egzos fanını içeriye hava verecek şekilde ayarlamanız gerekli..egzos fanı olarak üstteki fanı kullanırsınız..yani arkadan temiz havayı alacak, soğutucu bloklarından hava geçecek ve son olarak sıcak hava üstten dışarı atılacak..

hocam olayı fazla büyüttük.. resimde iki adet kurulum şekli var..üstteki gibi kurmak isterseniz arka fanı içeriye hava üfleyecek şekilde takmanız gerekiyor..mantıken tamiz havayı arkadan alıp, soğutucudan geçirip üstteki fandan dışarı atacak..ya da soğutucunun fanlarını ikinci resimdeki gibi takıp adı üstünde olan egzos fanı yine aynı kalacak.. ama bana sorarsanız elinizdeki high profil ramlerden kurtulupi low profil ram alarak standart bir şekilde montaj yapmanız..çok gereksiz o ramler..her türlü büyük hava soğutmalarda size engel olacak..siz isimlere takılmayın egzos fanı arkada olacak diye bir zorunluluk yok..üstte zaten egzos görevi gören fanınız var..

• quote:

quote:

quote:

hocam olayı fazla büyüttük.. resimde iki adet kurulum şekli var..üstteki gibi kurmak isterseniz arka fanı içeriye hava üfleyecek şekilde takmanız gerekiyor..mantıken tamiz havayı arkadan alıp, soğutucudan geçirip üstteki fandan dışarı atacak..ya da soğutucunun fanlarını ikinci resimdeki gibi takıp adı üstünde olan egzos fanı yine aynı kalacak.. ama bana sorarsanız elinizdeki high profil ramlerden kurtulupi low profil ram alarak standart bir şekilde montaj yapmanız..çok gereksiz o ramler..her türlü büyük hava soğutmalarda size engel olacak..siz isimlere takılmayın egzos fanı arkada olacak diye bir zorunluluk yok..üstte zaten egzos görevi gören fanınız var..

şuan ram alacak maddi durumum yok maalesef
    edit:BIOS ayarlarını varsayılan yaptım boşta iken 35 derece oyundayken max. 53 derece oluyor.
    edit2:bir de önde fan var büyük :D
    edit3:arkadaki egzoz fanını ters takabilir miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RΣΛPΣR -- 12 Ağustos 2012; 22:46:54 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

şuan ram alacak maddi durumum yok maalesef
    edit:BIOS ayarlarını varsayılan yaptım boşta iken 35 derece oyundayken max. 53 derece oluyor.
    edit2:bir de önde fan var büyük :D
    edit3:arkadaki egzoz fanını ters takabilir miyim?

pm attım hocam..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.