Şimdi Ara

NOD32 güncellemeleri hakkında soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gelen bir uyarı mesajı sonrasında, bilgisayarımda kurulu olan NOD32'nin 24 Temmuz'dan beri (bir hafta az değil) kendisini güncellemediğini gördüm. Manuel olarak güncellemeye çalıştım ama ancak onuncu denemeden sonra (serverları otomatik olarak seçiyor) mevcut güncellemeleri yükleyebildim. Şimdi en son güncelleme 29 Temmuz (1.1684) olarak gözüküyor... Sorular: Sorun bende mi yoksa serverlarda mı? Özel olarak seçtiğiniz bir server var mı? Neden serverların birçoğunda yeni güncellemeler yok?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zikzak -- 31 Temmuz 2006; 12:49:41 >

• Server:www.nod32.com yazıyo benimkinde ve gayet de güzeL update edio ve dediğin gibi son sürümü 1.1684

Program deneme sürümü falan deiLse problem olmaması lazım..
  • sorun senden kaynaklanıyorfull sürümünü satın alman gerekiyor yada hayırsever bir arkadaşın sana pm atması....
  • Nod32 System tools altında information kısmında geri kalan gün sayısı yazar en üstte.. Denem sürümü üse zamanı geçmiş olabilir.. bende 16milyonlu bi sayı var:) ömrüm yeter mi acaba bu günleri bitirmeye
  • Peki serverlarda neden güncel dosyalar bulunmuyor? Süresi geçse (ki 30 günlük deneme süresi geçeli çok oldu ve days left kısmında 16715822 yazıyor) güncellemeler manuel olarak da indirilmez. Saatte bir otomatik olarak seçtiği bir servera bağlanıyor ama serverlardaki dosyalar güncel olmadığı için yeni güncellemeleri yükleyemiyor. Yani bir hafta boyunca yeni güncellemelerin olduğu serverı kendisi bulamadı. Oysa 24 Temmuz güncellemesini kendisi otomatik olarak indirmişti...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zikzak -- 31 Temmuz 2006; 15:21:26 >
  • Sendeki sürüm zaten son sürümü.. Serverlarda olmamasının nedeni de bu zaten.. Neresi kafanı karıştırdı anlamadım..
  • quote:

Orjinalden alıntı: alpaslanbek

Sendeki sürüm zaten son sürümü.. Serverlarda olmamasının nedeni de bu zaten.. Neresi kafanı karıştırdı anlamadım..

sanırım güncel derken virus definitionları kastediyor...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yedekleme hakkında soru?
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Anlamadıysan tekrar yazayım... NOD32'nin şimdi güncel olduğunu biliyorum ama programı 10 kere "update now" tuşuna basarak güncelleyebildim. Dahası çoğu server "Your version of NOD32 is up to date. No update necessary" uyarısını veriyordu. Yani çoğu server güncel dosyaları barındırmadığı için program bir hafta boyunca kendisini otomatik olarak güncelleyememiş... Bu gariplik sadece ben de mi oluyor yoksa genel bir sorun mu, onu merak ettim...
  • Bende nod32 yi güncelliyemiyorum, update now dediğimde bi pencere açılıo orda şifrem we kullanıcı adım yazıo fakat onları update in kendi penceresine yazın gibi bi uyarı yazısı war pencerede,tamam diyip kapatıyorum tekrar açılıo, cancel dediğimde ise yanlış şifre uyarısını weriyo,kısaca update edemiyorum(sürümü extreme edition)..
  • Çok garip.. Bende 3 tane server var sadece ve bunlardan biri nod32.com.O da sorunsuz update ediyo.. 10 tane server ı nerden buldun sen:)
  • @Dragon_fly

admin edition kur dostum sorunun kalmaz ben de admin edition kullanıyorum ve sürekli güncel
  • quote:

Orjinalden alıntı: theSINNER

@Dragon_fly

admin edition kur dostum sorunun kalmaz ben de admin edition kullanıyorum ve sürekli güncel

Dediğini yaptım admini kurdum , ama hala update sorunu dewam ediyo, update diyorum bi pencere çıkıo, aynı sorun dewam ediyo..

• ben de az önce 30 günlük türkçe sürümünü yükledim sitesinden deniyorum bakalım. dediğiniz problem bende de oldu... "otomatik güncelleme istediğimde sonsürümdür.güncellemeye gerek yok" diyor. ancak windows eski olduğunu söylüyordu ben de ısrar ettim "şimdi güncelle" tuşunun üzerine 5. denemeden sonra güncelleme yaptı su anda imza sürümü: 1.16.90

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VaLeG -- 3 Ağustos 2006; 22:41:54 >
  • ya nod32 nin güncellenmemiş hali bile yeter :)

ekşisözlükten bir arkadaşın yazdıklarını buraya da aktaracağım:

nod32:

yeni tanışan kullanıcıların dahi farkını kısa sürede algıladığı, ancak uzun süredir piyasada olan ve uzuuun süredir tartışılmaz en iyi antivirüs sıfatını götüren antivirüs.

antivirüsler içerisinde en gelişmiş heuristic rutinlerini barındırır. ondan sonra da norton değil drweb gelir (bilginize)
    heuristic algoritmaları sahsına hünhasır bir mantık yapısına sahiptir. en gelişmiş polimorfik ve metamorfik virüsleri dahi diğer yazılımlar mal mal bakarken yakalar. heuristic rutinleri o kadar gelişmiştir ki... update etmeden dahi kullanabilirsiniz. veritabanında hiç virüs pattern yokken dahi norton'dan daha iyi yakalamaktadır (bizzat denedim)
    tüm bu hırçınlığına rağmen neredeyse hiç false alarm (sahte alarm) vermemektedir. bu nedenle yapay ve zararsız virüslerle test yapan mal güvenlik uzmanları tarafından başarısız ilan edilir. neyseki bu salak kardeşlerimizin hepsi geç de olsa öğrenmiştir. false alarm vermemek bir özelliktr. virüs testleri gerçek virüslerle yapılır...

ben ortalama 35.000 virüsler yaptığım testte (ki bunların içerisinde hiç yakası açılmadık olanlar var) en yakın rakibini 2'ye katlamıştır. piyasada kum gibi bulunan popüler'ler ise sondan 2. ve 3. sıralarda yer alıyorlar. bunların içerisinden sadece kaspersky'nin hakkını yememek lazım. ancak yinede nod'la karşılaştırmayın...

antivirüsü antivirüs yapan heuristic'dir. çünkü karşılaşılan virüslerin neredeyse %20'si henüz tanımlanmamıştır. ayrıca sandbox ve generic decrypter fonksiyonları çok iyi çalışmalıdır. çünkü polimorfik ve metamorfik virüsler başka türlü yakalanamazlar. işte bunları yapabilen birkaç yazılımdan birisi (önde gideni) de nod32'dir.

gelelim sistem entegrasyon, sürat ve performans konusuna...
    nod'un en önemli özelliklerinden biriside assembly ile yazılmış olmasıdır. oldukça yüksek işlemci gücü isteyen heuristic rutinler ve tarama motoru (scan engine) gibi kritik (mission critical) modüller assembly ile yazılmıştır. bu da gösteriyor ki bunu yazanların ruh sağlığı pek iyi durumda değildir :) ama beni ilgilendiren sonuçlar. sağolsunlar.

performans yönünden nod'dan hızlı (geçen yıl yaptığım test sonuçları) tek antivirüs mevcuttur. o da (düzeltme xramp'dir). scan engine üreticisi olan hauri'nin arama motorunu kullanan bu yazılım, %50'yi dahi yakalayamayan tarama sonuçlarıyla antivirüs bile sayılmaz :)

antivirüs gibi antivirüsler içerisinde en hızlısı tartışılmaz nod'dur. norton, mcafee, pccilin, panda, ayı, porsuk, sincap :) vb. antivirüslerdan 2 - 15 kat daha süratlidir.
    çalıştığını hissettirmez.

sisteme entegrasyonu son derece centilmendir. kurduğunuzda sistemin sağında solunda salak değişiklikler ve yamulmalar görülmez. size aptal toolbarlar kurmaz, çöp kutunuzun da ırzına geçmez. uninstall ederken de sorun yaratmaz. basar gider. diğer n... gibi sümük değildir.
    ona buna ve hatta şuna entegre olayım saçmalıkları yoktur. istediğiniz browseri veya yazılımı kullanabilirsiniz çünkü yazılıma entegre olarak değil direkt işlemciye giden komutlar üzerinden işini yapar. kernel...

bu nedenle istediğiniz mail veya internet browseri kullanabilirsiniz.
    ayrıca ads (alternate data stream) taraması da yapar. ama yinede siz gerekli olmadıkça ntfs kullanmayın :)

bu arada, nod'un yeni sürümlerinde outlook entegrasyonu var. bu sizi yanıltmasın. kullanıcılar çoğunlukla salaklardan oluştuğu için sanki desteklemiyormuş gibi bir tablo çıktı. adamlar böyle bir gereksiz modülü eklemek zorunda kaldılar. outlook tarama modülü yokken de aynı şekilde yakalıyordu hani...

kısacası nod'u norton gibi geyiklerle karşılaştırma gafletine düşmemek gerekir.
    daha teknik detaylar var ancak yaz yaz bitmez. devam etmeye sabrım müsait olmadığı için burada kesiyorum.

bu arada.. birkaç da not düşmek istiyorum.
    1. heuristic taramayı ilk başlatan sanırım nod değil başka bir yazılımdı. ancak emin de değilim. yıllanmış bir konu...
    2. aynı anda 2 yada daha fazla antivirüs kullanmak kesinlikle sakıncalıdır, doğru antivirüsü kullanıyorsanız zaten gereksizdir.
    3. iyi bir antivirüs engine güncellemeden sonra restart istememelidir.
    bu engine kalitesini göstermektedir.

restart isteyen güncelleme, resident engine'i patch'liyor demektir. bu engineler de servis olarak yüklendiği için restart istemektedirler. gerçi restart etmeden de devreye sokmak mümkündür ancak siz en iyisi scan ve resident engine'inde gerekli her detay düşünülmüş, restart istemeyen antivirüsler kullanın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klonajinsky -- 4 Ağustos 2006; 0:37:04 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.