Şimdi Ara

Nofrost Buzdolabı Kanal Buzlanması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, buzdolabımın alt kısmı soğutmayıp buzluk kısmı normal çalılıyor. Buzdolabının gerekli yerlerini söküp test ettim.

-Fotoğrafta sağ üstte "fan ile soğuk hava buradan alt kısma gidiyor" yazan kanalın iç kısmının komple buz tuttuğunu gördüm. Elimi içeri soktuğumda komple buz hissediyorum.

-Tüm ısıtıcılar normal ohm değerini gösterdi.
    -Fana 220v ac verdiğimde sorunsuz çalıştı.
    -Evoporatör üzeri anormal buzlanma yok
    -Timer mekanik olduğundan içini açıp inceledim. Motoru dönüyor. Elle gerekli çevirmeyi yaptığımda devre 1 ve devre 2 açılıp kapanıyor. Sonuç olarak sağlam.
    -Günün büyük kısmı kompresör çalışıyor ancak kısa süreliğine de olsa birçok kez kapanıyor.
    -Alt bölme termostatı oda sıcaklığında açık ancak ne kadarlık soğukta kapanıyor bilemiyorum.
    -Lastikler tam oturuyor

Yani test ettiğim her şey normal gibi ancak bahsettiğim şu buzluktan aşağı hava akımının girdiği kısmın içerisi komple buzlanıyor.

Sorun ne sizce?

Nofrost Buzdolabı Kanal Buzlanması

@termometre , @Beyaz Eşya Servisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fırat.ç. -- 25 Aralık 2019; 2:56:45 >

• Üretim hatası arka tarafta bir hortum var ondan nem alıyor onu kontrol edin
  • Hocam bende eski no frost beko vardı onda da olmuştu bu durum geçen senelerde, çok araştırdım zamanında söktüm falan, bugün motoru komple bozuldu yeni makine araştırma için forumdayım :) Eski makinelerin çoğunda kronik problem kısacası. Sende oldumu bilmiyorum ama bu buzlanmanın alt bölüm soğutması hariç diğer bir yan etkisi su tahliye borusunu tıkadığı için atılamayan su dolabın içine akıyor ve dolabın içindeki alt bölüm devamlı ıslanıp su biriktiriyor, çok sinir edici bir durum devamlı suyunu almak gerekiyor. Muhtemelen seninde bildiğin gibi dolabın fişini çekip 1-2 gün bekleyince o buz eriyor ve motorun ordaki buharlaşma kabına akıyor, dolabın içinde su biriktirme ve alt taraf soğutması normale dönüyor.

Sebebi hk. en azından benim dolap için bir kaç teorim var. Annemlerin bana 3-5 ay geldiği dönemde olmuştu mesela bu durum, ağzı açık tencere vs. çok koyuyordu. Birde çok sık yoğurt yapmak için kaynattığı sütü ılık halde üstü açık şekilde koyuyordu. Teorime göre çok buhar yapan bu sıvılar zamanla oralarda buzlanmaya sebep olup buharlaşma kabına giden borunun ağzını tıkıyordu. Çünkü daha sonra tek yaşarken ben doğru düzgün dolaba bir şey koymadığım için hiç buzlanma olmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrWrong -- 26 Ocak 2020; 3:38:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MrWrong

Hocam bende eski no frost beko vardı onda da olmuştu bu durum geçen senelerde, çok araştırdım zamanında söktüm falan, bugün motoru komple bozuldu yeni makine araştırma için forumdayım :) Eski makinelerin çoğunda kronik problem kısacası. Sende oldumu bilmiyorum ama bu buzlanmanın alt bölüm soğutması hariç diğer bir yan etkisi su tahliye borusunu tıkadığı için atılamayan su dolabın içine akıyor ve dolabın içindeki alt bölüm devamlı ıslanıp su biriktiriyor, çok sinir edici bir durum devamlı suyunu almak gerekiyor. Muhtemelen seninde bildiğin gibi dolabın fişini çekip 1-2 gün bekleyince o buz eriyor ve motorun ordaki buharlaşma kabına akıyor, dolabın içinde su biriktirme ve alt taraf soğutması normale dönüyor.

Sebebi hk. en azından benim dolap için bir kaç teorim var. Annemlerin bana 3-5 ay geldiği dönemde olmuştu mesela bu durum, ağzı açık tencere vs. çok koyuyordu. Birde çok sık yoğurt yapmak için kaynattığı sütü ılık halde üstü açık şekilde koyuyordu. Teorime göre çok buhar yapan bu sıvılar zamanla oralarda buzlanmaya sebep olup buharlaşma kabına giden borunun ağzını tıkıyordu. Çünkü daha sonra tek yaşarken ben doğru düzgün dolaba bir şey koymadığım için hiç buzlanma olmadı.
    Merhaba, sorunu buzluk ayarını düşürerek çözdüm. Bayağıdır sorunsuz çalışıyor. O kadar parçayı sök-tak test et sonra ayarıyla oynayınca düzelsin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Buzdolabı termostat delikleri
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.