Şimdi Ara

NOKIA 1203 HAKKINDA...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
14.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar NOKIA 1203 modeli kullanan arkadaşlar varmı acaba sadece konuşmak ve mesajlaşmak için ideal gibi görünüyor kulaklıktan gelen sesle ilgili şikayetler mevcut nette kullanan yada bilen arkadaşlar nasıl bilirsiniz bu modeli ??...

• Bugün telefonu 70 liraya almış bulunmaktayım. Aslında amacım kendi 1112'm bozulduğu için yenisini almaktı, ama bu telefonu görünce aradığım telefon olduğunu düşündüm. Telefon genel olarak güzel görünüyor. İncelemelerimi madde madde sıralayayım:

- Öncelikle kulaklıktan başlayayım. Ben telefonu gün içinde kullandım ve kulaklıktan normal olarak, bir şey farketmeden konuşmamı yaptım. Ama ben de kulaklık olayını almadan önce okumuş olmama rağmen dikkatimi çekmemişti. Ama yine de kapağı açtığımda arkasındaki hoparlörü gördüm ve bu hoparlörün muhtemelen zil sesi vs için kullanıldığını düşündüm. Az önce denedim ve arkadaki hoparlör tarafındaki deliğe kulağımı dayadığımda öndeki yere göre biraz daha fazla ses duyduğumu farkettim. Sessiz bir yerde telefondaki kişinin sesi etrafta duyulabilir diye tahmin ediyorum, ama yine de diğer telefonlara göre çok da aşırı yayın yaptığını düşünmüyorum. Yalnız normale göre biraz fark olur.

- 1112'nin aydınlatması 1203'e göre daha güçlü. Karşılaştırıldığında farkediliyor ama karşılaştırmadığımda herhangi bir eksiklik görmedim. Uzun pil ömrünü düşünecek olursak hiç de göz önünde bulundurulacak bir faktör değil.

- 1112'nin ve 1203'ün ekran çözünürlüğü 96x68 pixel olmasına rağmen 1203'ün ekranı daha geniş gözüküyor. 1112 daha çok kare gibi.

- Benim aldığımda mı bir problem var bilmiyorum ama ekranın sağ tarafında küçük bir alanda yukarıdan aşağı küçük bir kalınlıkta bir çizgi gibi siyahımsı bir leke var (daha çok gri denilebilir. Beyaz olması gereken yerde beyaza çok yakın bir siyahımsı leke). İlk başta gözüme çarpmamıştı ama sonra bir kez göze battığında sürekli batmaya başlıyor, çünkü dikkat etmeye başlıyorsunuz. Ekranın sağ tarafından içeriye doğru geçen bir düğme gibi bir şey var sanırım oradan kilitleniyor LCD. Bu genel bir problem mi bilmiyorum ama yarın aldığım yere göstereceğim.

- Telefonun arkasına vurduğunuzda veya sarstığınızda sanki içeride yaylı bir sistem varmış gibi biraz titreşiyor. Garip bir his bırakıyor parmakta.

- Asıl titreşimde ise garip bir zırıltı gelebiliyor. Cep içerisinde böyle olmasa da masa üzerindeki titreşim sesi dışında telefonun kendisi de ayrı zırlayabiliyor.

- Numpad 1112'ninki gibi dolgun deil ama çok da düz değil. Genel olarak kullanışlı ve mesajlaşmaya elverişli.

- 1112'de de olmamasına rağmen ben menülere numpad tuşlarıyla girebilmeyi umuyordum. Örneğin alt alta sıralanmış seçeneklerde 1 2 3... diye sağ üstte göstermesine rağmen 3'e bastığımda üçüncüyü seçemiyorum.

- 1112'de olmamasına rağmen T9 kullanırken diğer kelime kombinasyonlarına aşağı ve yukarı yön tuşlarıyla ulaşabileceğimi umuyordum. Ama sadece * tuşuyla sadece ilerideki kombinasyonlara ulaşılabiliyor.

- Yine 1112'de olmamasına rağmen yön tuşlarını kişiselleştirmeyi umuyordum.

- Oyunlarda Sudoku var. Meraklıları için iyi bir oyun.

- Fener özelliği de hoş. Çok güçlü bir ışık beklemeyin, ama karanlıkta işinizi görür.

Sonuç: Genel olarak hız, stabilite ve pil ömrü dolayısıyla birincil telefonum olacak. Bir de şu belli belirsiz siyahımsı leke bölgesini temizlerlerse sorunum kalmayacak. Adaptörün yerini unutturacak bir telefon Ayrıca hiçbir renkli telefona değişmem. 1112'yi de hızı dolayısıyla birincil telefonum yapmıştım. Telefon gibi telefon

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikkirai -- 12 Nisan 2009; 0:45:42 >

• Bugün aldığım yere gittim ve gösterdim. Başka bir 1203 açtı ve baktık. Onun da sağ tarafında bir şerit gibi hafif siyahımsı bir leke vardı. Yalnız öyle göze batmıyor bu leke, söyleyeyim. Dikkat edince görülüyor. Ama kendi adıma konuşacak olursam bir kez dikkat ettikten sonra dikkatimi orada toparladığımdan rahatsız edebiliyor. Sağ tarafındaki o düğme (veya klips denilebilir) gibi bir şey var içeri doğru bakıldığında görülüyor. Tahminim oradan bağlanmış gibi bir şey ışıkta bir problem olabilir. Genel bir problem olduğuna kanaat getirdim. Yetkiliye söyledim araştıracak. Haftaya bir uğrayıp sorarım tekrar, çözümü varsa eğer yazarım yine.

Bu arada telefonla birlikte gelen yarım şarjı kullanmaktayım hala 2 gündür aynı yerde duruyor. Tamamen bitirip 12 saat şarj etmemi söylemişti ilk şarj için ama bitecek gibi deil artık haftaya biter sanırım

Çok negatif yanları varmış gibi konuştum ama telefona ısındım ben. Problemler büyütülecek şeyler değil. Hız, stabilite, ergonomi (1112'den daha ince, ama öyle çok da ince değil) ve pil ömrü gibi faktörleri sağladıkça benim en iyi telefonum olacaktır

• bende 1200 var gerçek telefon bunlar ya, diğerleri ne olduğu belli değil. telefona o kadar para yatıranların aklından süphe ediyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: engink

bende 1200 var gerçek telefon bunlar ya, diğerleri ne olduğu belli değil. telefona o kadar para yatıranların aklından süphe ediyorum.

Kesinlikle katılıyorum. Multimedia ihtiyacını telefonla birleştirmek hiç de akıl kârı değil bence. Telefonu telefon gibi kullanamadıktan sonra... İnsanlar dokunmatik ekran vs. görünce heves ediyor. Ama aslında hiç de kullanışlı değil. Düzgün yere dokunmaya çalışmak yerine günlük ihtiyaçlarımı bir numpad üzerinden seri şekilde, telefonu kullanmaktan korkmadan kullanmak bence daha mantıklı. Gidin en iyisinden PDA alın, ben de kullandım PDA. Ama müzikmiş, vidyoymuş, oyunmuş; bunları telefonla birleştirmeyin.
  • 1 ay önce cihazı aldım.1 aydır serviste kaldı.arkasındaki harici çıkıştan tüm konuştuklarınız dışarıda.nokia hatasını maalesef kabullenmiyor.sakın paranızı çöpe atmayın.illa ben bu cihazı alıcam diyosanız mutlaka deneyin ondan sonra karar verin.
  • bende de aynı sorun var konuşutugumu çevremdeki herkes duyuyor. şikayetvar.com a yazdım şikayetimi 10 gün sonra aradılar. bana teknik servise verin diyor. yeni aldıgım bi cihazı kullanmadan teknik servise verecegim. ve başıma gelecekleri bildigim için (yukardaki arkadaş gibi bir ay beklemek zorunda kalacagım) böyle kullanmaya devam edecegim. kimseye tavsiye etmiyorum arkadaşlar bu telefonu. bi süre sonra çok rahatsız etmeye başlıyor herkesin sizi duyması. bu segmentteki diger ürünlere göz atın derim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evet, kullandıkça beni de rahatsız etmeye başladı bu hoparlör işi. İnsan içinde dikkat eder, sesi kısmaya çalışır oldum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikkirai -- 5 Mayıs 2009; 22:33:19 >
  • ben bu konuyu niye simdi gördüm ya :(
  • Neden sıfırı 50 liralara kadar düştü dersiniz.Millet alıyor ses olayından sonra hüsranlarda.Şekil şemal iyi ama.Herkesin konustuğunuzu duyması tam bir sıkıntı hali alıyor.
  • Arkadaşlar, ben de bu telefondan aldım. Malesef bu konuyu yeni gördüm. 2 hafta önce aldım. Gerçekten de hoparlörün yeri ve yönü çok ters. Ayrıca da hoparlörün önünde delikler var. Bu nedenle herkes sizi duyuyor.

Ben şöyle yapıyorum:
    Telefonu ters çeviriyorum. Sonra da sesini de sonuna kadar kısıyorum. Son olarak da elimi telefonun ön yüzeyindeki ses deliklerinin üstüne kapatıyorum :D Ondan sonra milletin içinde rahat rahat konuşuyorum :D

İlk başlarda millet telefonu yanlışlıkla öyle tuttum sanıyordu ama artık herkes alıştı :D:D:D

Şaka gibi telefon ya.
  • ...

ses sorunu dendiğinde bende duyulmadığını düşünmüştüm ama okuyunca gördüm ki herkes çok çıkan sesten muzarip. Aynı sorun bende de var ama dert değil...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi megaturk -- 21 Mayıs 2009; 11:40:49 >
  • ses sorunu şöyle var. hem arka hoparlörden hem ön hoparlörden konuşma sırasında eşit şseviyede ses geliyor. tersini tutsanız bile arka hoparlörden net ses geliyor. buda konuşmalarımızın dışarı duyulması demek. ben aldım 1 gün kullanıp iade ettim.
  • telefon hakkında daha önce siz değerli arkadaşlarım için bilgilendirme yazısı yazmıştım..nokia nın mühendislik hatası olan bu cihazın derhal toplatılması gerekir..insanlar aptal yada enayi değildir.yeni çıkan bir ürünü almadan önce böyle güzel sitelere bakmanın çok faydası var bu vesileyle herkese teşekkür ederim.
  • Bende bugün aldım.Ses geliyor..Acaba gerimi versem?? Çokta beğenmiştim ama..
  • Şu ses olayına çözüm buldum ama ne derece etkili tartışılır..

Arka delikli kısma 3-4 katlı kağıt sıkıştırdım.Arkaya ses çok azaldı.Konuşma sırasında farkettim ön tarafa ses yoğunlaştı.Tavsiye ederim..
  • lanet!
    dün akşam alelacele gittim ve bu telefonu aldım.
    tipi felan çok hoş, ince basit...vs
    çok beğeniyorum ama,
    bu ses problemi gerçekten var.
    keşke şurdaki yazılanları okusa idim.
    ben ucuz ve basit bi tlf arıyordum, bu ses i dışarı verme gerçekten çok itici.
    yıllardır nokia kullanırım,
    nasıl böyle bir hatalı tasarım yaparlar bilmem?!
    diğer tüm alıcıları uyarmak isterim
  • bende bundan gittim aldım dün :S sesi harbiden dışarı veriyo. Arkadakı delikleri kapatıp denedim, biraz daha iyi oldu..

Beyler birde kulaklık cıkmadı kutudan.. evdeki 2 tane kulaklıgı taktım, gene de donanım desteklenmiyo diyo :S

Acep bir sorun mu var :S iade mi etsem ?
  • Hala satılıyor mu bu ya :)
  • tabi ki satılıyor hatta cok ıyı satılıyor...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.