Şimdi Ara

## ♪♪ Nokia 5530 XpressMusic İncelemesi ♪♪ ## (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.246
Cevap
0
Favori
235.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar öncelilkle herkese iyi bayramlar.

Telefonum hakkında şarj bilgisi vereyim ben de merak edenlere. Perşembe akşam doldurdum en son, bugun 3. günü, şuan 2 cubuk kaldı. Benim de kullanımım; keşif turları biraz internette dolaşma biraz klip izleme 25dk civarı konuşma ve bugunkü bayram mesajlaşmaları. Batarya süresi beni tatmin etti açıkcası kullanımım genelde böyle olur ve 3 gün gidiyor daha ne olsun :) bakalım kalan 2 cubuk daha ne kadar götürecek.

Ben de aldığım kılıfın resmini koyacağım ama bu bilgisayarda bluetooth yok o yüzden akşama kaldı. Dartyden deri kılıf aldım, telefonun içine girdiği dikişli şekillerden, normali 10 lira, çekip çıkartmak için ipi olanlar 15.90. akşam resimleri koyarım.

Telefonun beğenmediğim bir yönü mesaj yazarken yavaşlaması. ortalama 100 karakterden sonra yavvaşlıyor. tuşlara basıldıktan sonra ekranda çıkıyor arka arkaya. hele 2. mesaja gecilince iyice yavaşlıyor. Elbet bi çözümü vardır ben henüz incelemedim ama 5800 için mesaj programları vardı onlara bakacam nasıl bir şey diye. Konu hakkında bi çözüm bulmuş olan varsa yardımlarını bekliyorum :)

• quote:

Orijinalden alıntı: edie

Arkadaşlar öncelilkle herkese iyi bayramlar.

Telefonum hakkında şarj bilgisi vereyim ben de merak edenlere. Perşembe akşam doldurdum en son, bugun 3. günü, şuan 2 cubuk kaldı. Benim de kullanımım; keşif turları biraz internette dolaşma biraz klip izleme 25dk civarı konuşma ve bugunkü bayram mesajlaşmaları. Batarya süresi beni tatmin etti açıkcası kullanımım genelde böyle olur ve 3 gün gidiyor daha ne olsun :) bakalım kalan 2 cubuk daha ne kadar götürecek.

Ben de aldığım kılıfın resmini koyacağım ama bu bilgisayarda bluetooth yok o yüzden akşama kaldı. Dartyden deri kılıf aldım, telefonun içine girdiği dikişli şekillerden, normali 10 lira, çekip çıkartmak için ipi olanlar 15.90. akşam resimleri koyarım.

Telefonun beğenmediğim bir yönü mesaj yazarken yavaşlaması. ortalama 100 karakterden sonra yavvaşlıyor. tuşlara basıldıktan sonra ekranda çıkıyor arka arkaya. hele 2. mesaja gecilince iyice yavaşlıyor. Elbet bi çözümü vardır ben henüz incelemedim ama 5800 için mesaj programları vardı onlara bakacam nasıl bir şey diye. Konu hakkında bi çözüm bulmuş olan varsa yardımlarını bekliyorum :)

O mesaj sorunu benide deli etti. İngilizceye alınca sorun kalmıyor. Yavaşlama olmuyor. Ancak Türkçe yazarsan birkaç karakterden sonra çok yavaşlıyor. İnşallah yazılımla düzeltirler.

• 5530 u gördüm geçenlerde fazla küçük geldi bana ve dokunmatik telefonun küçük olması da dezavantaj olabilir mi kullananlardan cevap bekliyorum iç sorun olmuyordur umarım.
    sanırım tercihim 5800dan yana
    iyi günler teşekkürler.

iyi bayramlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umuthvr

5530 u gördüm geçenlerde fazla küçük geldi bana ve dokunmatik telefonun küçük olması da dezavantaj olabilir mi kullananlardan cevap bekliyorum iç sorun olmuyordur umarım.
    sanırım tercihim 5800dan yana
    iyi günler teşekkürler.

iyi bayramlar.

bende 5530 alıcaktım ekranın küçüklüğünden dolayı vazgeçtim 5230 u bekliyorum şimdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x1650Pro -- 20 Eylül 2009; 17:31:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FirstClass

Kulaklığı tam takamamışsın sanırım. Birde equalizer ayarlarına bak. Bozuksa hemen değiştirirler . Kulaklığı bilgisayara taktığınızda ses tam gelmiyor tuşa basılı tutmanız gerekiyor. Sanırım sizdede böyle bir sorun var. Birazcık daha bastırırsanız olacaktır sanırım.

Sağ ol hocam da dediklerini denemiştim zaten. Muhtemelen değiştirmem gerekecek. İlla aldığım yerden mi değiştirmem lazım yoksa herhangi bir nokia bayisine gidebilir miyim.
    Bi de benim kutunun içindeki garanti belgesini imzalamamışlar ama bir problem olur mu acaba.

• quote:

Orijinalden alıntı: KIDD

quote:

Kulaklığı tam takamamışsın sanırım. Birde equalizer ayarlarına bak. Bozuksa hemen değiştirirler . Kulaklığı bilgisayara taktığınızda ses tam gelmiyor tuşa basılı tutmanız gerekiyor. Sanırım sizdede böyle bir sorun var. Birazcık daha bastırırsanız olacaktır sanırım.

Sağ ol hocam da dediklerini denemiştim zaten. Muhtemelen değiştirmem gerekecek. İlla aldığım yerden mi değiştirmem lazım yoksa herhangi bir nokia bayisine gidebilir miyim.
    Bi de benim kutunun içindeki garanti belgesini imzalamamışlar ama bir problem olur mu acaba.

Aldığınız yere götürürseniz fatura/fiş olması yeterli. Garanti belgesi zaten teknik serviste önemli değil. IMEI no'suna bakıyorlar garanti için . Nokia Shop'lara götürürseniz ne derler onu bilemem.

• 2 gündür kullanıyorum dün sarjdan çıkardım gece gibi hep kurcalıyorum durmadan tam 1 gün oldu sayılır halen 3 çizgi var ekranı super video filan izlerken farkını görüyorsunuz ufak olması çok iyi yanda kalmei var varmı yokmu anlamıyorsun okadar güzel kasaya oturtmuşlar el yazısı mesag yazma filan çok iyi özelliklerine gelince telefonda yok yok baya hakim oluyorsunuz çoğu özellik var 3g olayuına gelincede yok ama edge gprs le bağlanıyorsun ben bağlanıyorum vallaha rahat facebooka filan resim yüklüyorum 3gde uzay hızı değil yani bence 3gnin en büyük avantajı notebooklarda neyse kamerası yani çok iyi değil ne bekliyorsun tabi bence makinaya göre iyi led flash var bluetooth ve wireles çok iyi performsnları iyi 3 metreden bluetotla bağladım pcye çok rahat telefonu kontrol edebiliyordun herşeyiyle tek sorun öncek msglarıda okudum bir arkdaş doğru sölüyor pil tam oturmuyor oturuyorda hafif boşluk var rahatsız etmiyor yani böle taş gibi telfon değil haiff boşluklu diğer tellerinede baktım onlardada var bu modeller böleymiş zaten ama bence buda iyi düşer kütük gibi düşmücek telefon hemen dağılır :) birde kasası çok nazik siyah için konuşuyorum nazik derken benim gibi titizseniz çabuk psileniyor çielebilir ama bence bunların kasası çok para etmez yani böle ergonomik bir kasa değiştirilebilir. fiyatıda dün itibariyle nokia shop metro cityden aldım 569 lira bonusada 8 taksit hediye olarakda 200 mb filan gprs veriyorlar. bu fiyata çok iyi telefon abimde iphone var onun ekranına yaklaşan 2 telefon gördüm kullanışı bakımından bir bu biride samsung s8003 müydü neydi bu telefon da 999 lira iphone 1600 lira yani artık size kalmış

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: KIDD

quote:

Aldığınız yere götürürseniz fatura/fiş olması yeterli. Garanti belgesi zaten teknik serviste önemli değil. IMEI no'suna bakıyorlar garanti için . Nokia Shop'lara götürürseniz ne derler onu bilemem.

Eyvallah hocam bakalım halederim herhalde 1 hafta içinde. Zaten yakın bi zamanda daha iyi bir kulaklığa geçerim muhtemelen.

• Benim 3 sorum olucak

Telefonun bataryasından memnun musunuz ?

5800'a takılan batarya, bu telefona da takılabiliyor mu ?

Bir de, 5800'a uyumlu oyunlar ve temalar bu cihazda da kullanılabilir mi ?

Teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ra hmetli

Benim 3 sorum olucak

Teşekkürler...

Bataryadan memnunum. Normal kullanımda 3 gün gider.
    5800 ın bataryası (BL-5J) 5530 ile uyumsuz, fakat 5530 a ait (BL-4U) model batarya 8800arte, 8800saphirearte, 3120classic, E66 ile uyumlu.
    Tema, oyun ve programların hepsi 5530 a uyumlu. İşletim sistemileri aynı, çözünürlükde aynı fakat boyut olarak 0.3 inç farkediyor. Dokunmatiği daha iyi ve kinetic scrool var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halisakal -- 21 Eylül 2009; 2:35:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: neophron83

quote:

Orijinalden alıntı: ra hmetli

Benim 3 sorum olucak

Teşekkürler...

Bataryadan memnunum. Normal kullanımda 3 gün gider.
    5800 ın bataryası (BL-5J) 5530 ile uyumsuz, fakat 5530 a ait (BL-4U) model batarya 8800arte, 8800saphirearte, 3120classic, E66 ile uyumlu.
    Tema, oyun ve programların hepsi 5530 a uyumlu. İşletim sistemileri aynı, çözünürlükde aynı fakat boyut olarak 0.3 inç farkediyor. Dokunmatiği daha iyi ve kinetic scrool var.

Teşekkürler

• Bugün İzmir'de her yeri dolaştım ve beyaz-mavi 5530 modelinden bulamadım. Gerçi bayram dolayısıyla birçok yer kapalıydı ancak bugün içerisinde alma niyetim vardı. Ben de sözlüm ve kendim için 1 çift siyah-kırmızı 5530 XMusic aldım.

Açıkçası ne kadar videolu incelememe rağmen elime almamış olmam dolayısıyla kafamda soru işaretleri vardı ama cihazı kurcalarken hepsi siliniverdi..

Çok uzun bir süreçte iPhone alışkanlığım dolayısıyla ekran hassasiyetinden ve de cihazın diğer symbian nokia cihazlarımı hatırlarken bana verebileceği hızdan şüpheliydim ama ekran hassasiyeti gerçekten beklediğimin çok üzerinde, hatta kinetic scrolling iPhone'a çok yakın bir tepki veriyor. Cihazın animatik menüsü ise kullanım keyfini çok yükseltmiş ve işlemci hızı da gayet yeterli olduğunu her işlemde gösteriyor..

Müzik benim içn kulaklıktan çok hoparlör kalitesi demek, bu konuda da beklemediğim yükseklikte sesi bozmadan ve beklemediğim kalitede bir çıkış aldım bu küçücük telefondan. Her konuda beni şaşırtan bir model oldu, wi-kalitesi ise E serisi nokia telefonları andırıyor. Ekran klavyesinde ise iPhone tipinde yatay qwerty veya dikey numerik şekilde hiç zorlanmıyorsunuz.

Tek kelime ile fiyatını hakeden '' harika '' bir model olmuş.. Almayı düşünenlerin dokunmatik ekranlara da bi aşinalığı varsa hiç düşünmeden almalarını tavsiye ederim.. 30 Eylül sonrası ötv'den de etkilenebilir..

Tek kusuru kamerası, onda da kapalı alanlarda çekimler yaptığım için gürültü oranı yüksek ve düşük canlılıkta fotoğraflar yakaladım. Yarın gün ışığında daha belirleyici çekimler yapıcam, tabi bu konu yeni versiyonlarla iyileştirilebilir de. Batarya konusunu da henüz 1 gün kullandığımdan bilemiyorum ama 1000mAh ekran boyutunun nispeten daha küçük olduğunu düşünürsek ve şarjı en çok yiyen donanımın ekran olduğunu düşünürsek yeterli gelir gibi geliyor..

Fiyat/Performans açısından bana göre 10 üzerinden 9 alabilecek bir cihaz..

• ben su anda cok pahalı buldum telefonu fiyatnını düsmesini beklicem acıkcası.
  • arkadaslar ben de bu telefonla son zamanlarda ilgilenmeye basladim ve kullanan arkadaslara ben de bir soru sormak istiyorum.. gerci batarya konusunda biraz konusulmus ama benim ögrenmek istedigim mp3 calma süresi.

ben, yol geregi günde 3-4 saat mp3 dinlerim. tabi diger özellikleri kullanma kosullari da dahil(konusma, wi-fi, kamera). bu sartlar altinda batarya süresi ne kadar gider? eger telefonu her gün sarja takma ihtiyaci duyarsam pek de hos olmaz diye düsünüyorum.

mp3 calma süresi olarak 27 saat verilmis ama bu veriler her zaman dogru olmayabiliyor.

bilen arkadaslar yardimci olurlarsa sevinirim
  • Dün gece aralıksız wi-fi kullanımı, uygulama kurulumu ve kullanımı ve de fring aramaları ile ekran parlaklığı full'de iken cihazı baya yordum, yani çok uzun süre hiç boş bırakmadan kurcaladım ancak beklemediğim şekilde sadece 1 diş attı.. Yani normal kullanımda 3 gün rahat gideceği kanısındayım ki 1000mAh'i zaten hafife almayın..

Bu arada Fring kurdum, wi-fi olan bölgelerde çok verimli bir program ancak cihazı her kapayıp açtığımda Fring otomatik çalışıyor ve otomatik olarak wi-fi'ye bağlanıyor. Ancak ben fring kullanmak istemediğim zamanlarda wi-fi'ye bağlanıp şarj yesin veya programın kendi çalışıp rami meşgul etsin istemiyorum. wi-fi'yi kapatıyorum ama fring hemen 1 saniye içerisinde tekrar bağlanıyor.

Bunu kullanan arkadaşlardan otomatik çalışmaması gibi bi ayarı var mı acaba?.. Silmek durumunda kaldım..
  • arkadaslar 5800 kullanici olarak soyle bir bilgi vermek istiyorum.her iki telefonda batarya olarak iyi.ama bu iyi kullanma kriterini max 3gun olarak niteliyorum.yani telefonlara normal yuklenildiginde 3gun gidiyorsa iyidir.ama abartinca dusebilir.benim bugunlerde ozellikle yeni operadan sonra 1.5gun ortalama.surekli internetteyim.ama sadece arasira wifi biraz muzik ve konusmalarda 4 5gunu buldu.yani 2yada3 gun gibi sonuclar guzeldir.sunuda belirtmek isterim.telefona cok yuklenildigi zamanlar sarj cubugunun cok dusmesi beklenirken mesela sadece 1 bar duser.bu aldatici olabilir.cubuk esas durumuna ac kapa yaptiktan sonra gecer.
  • Dün yeni yazılım çıktı v11 indirip phoenix ile yükleyin.

Firmware Update Nokia 5530 XpressMusic RM-504 EUROPE 11.0.054 v2.0
    Major Data Package v2.00 MCU SW 11.0.054
    File Name : RM-504_EUROPE_11.0.054_v2.0.exe
    Published 21/09/2009 Size 212.05 MB
    EUROPE - Phones -> 5530 XpressMusic

http://linkcrypt.ws/dir/nj86hb1uxuv0ttf
  • ne gibi değişiklik olmuş..

quote:

Orijinalden alıntı: xsw

Dün yeni yazılım çıktı v11 indirip phoenix ile yükleyin.

Firmware Update Nokia 5530 XpressMusic RM-504 EUROPE 11.0.054 v2.0
    Major Data Package v2.00 MCU SW 11.0.054
    File Name : RM-504_EUROPE_11.0.054_v2.0.exe
    Published 21/09/2009 Size 212.05 MB
    EUROPE - Phones -> 5530 XpressMusic

http://linkcrypt.ws/dir/nj86hb1uxuv0ttf
  • ben alır almaz bu versiyonu yükletmiştim ne değişiklik var bilmiyorum ama yazlımla ilgili şaun bir problem görmüyorum telefonda bişey diyecem arkadaşlar burası yerimi bilmiyorumda düzgün çalışan bir msn var mı kuran arkadaşlar varmı 5530 a bulamadım bir türlü hemde wirelesda da kullanbiliyormuyuz acaba msni
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.