Bu arada telefonda gps çipi olmamasına rağmen navigasyon kullanılabiliyor. Nasıl oldu anlamadım ama google maps yükledikten sonra nerede olduğumu anında gösterebiliyor. Bu işten anlayan biri varsa cevap verebilirmi? Telefona 43534534TL fatura gelmesini istemiyorum bir anda.
Aldın kullanıyorsun da mı küçük geliyor yoksa sadece tahmin mi ediyorsun. Ben de başta mesaj yazma açısından falan zorluk çıkarır mı diye düşünmüştüm ama o kadar problem olacağını düşünmüyorum. Bizimkiler de sadece varsayım oldu sanırım. En iyisi gerçek kullanıcılardan birini beklemek.
almadım alıcam ama...bu telinki 2.9'' gozukuyor..samsung star 3.0''...kullanım acısından problem olmaz..sadece ben ac gozluluk edip daha buyuk ekran istiyorum...
quote:
Orijinalden alıntı: KIDD
Aldın kullanıyorsun da mı küçük geliyor yoksa sadece tahmin mi ediyorsun. Ben de başta mesaj yazma açısından falan zorluk çıkarır mı diye düşünmüştüm ama o kadar problem olacağını düşünmüyorum. Bizimkiler de sadece varsayım oldu sanırım. En iyisi gerçek kullanıcılardan birini beklemek.
cihazı birebir görme fırsatım oldu.. boyutları küçük.. yani süper bi boyutları var.. acaip ideal bi boyut.. ben bu kadar küçük boyutlar beklemiodum.. kocaman bişi olur die sanıodum.. tam cepte taşınabilecek türden..
quote:
Orijinalden alıntı: devilkid
almadım alıcam ama...bu telinki 2.9'' gozukuyor..samsung star 3.0''...kullanım acısından problem olmaz..sadece ben ac gozluluk edip daha buyuk ekran istiyorum...
quote:
Orijinalden alıntı: KIDD
Valla onu ben de istiyorum da işte telefon da öyle çok büyümesin diyorum. Sanırım ikisinin de tam sınırı bu telefonda. Biraz bekleyip çok büyük bir problemi yoksa ben de alacağım. Böylece 5530 ailesi de baya büyüyecek sanırım.
Telefonla ilgili her tür sorunuzu pm yoluyla yada burdan sorabilirsiniz. Akıllarda soru işareti kalmasın. Gerçekten seveceğiniz bir telefon olacağını garanti ediyorum. 2 gündür kullanıyorum ve telefona çok ısındım.
ellerine sağlık güzel inceleme
yaa çok parmak izi kalıyo mu
bide kalemi çöpe atsam yinede telefonu kullanabilir miyim yani kalem illaki gerekli mi
Parmak izi kalıyo ama hiç belli olmuyo. Parlamıyo ekran yani o şekilde. Değişik bi ekran stiline sahip. Kalemsizde kullanabilirsin tabiki. Ayrıca istediğin herşeylede kullanibilirsin. Yani pena falanda alıp kullanabilirsin. Bende en kısa zamanda bir pena alıp kullanmayı düşünüyorum.
bende parmak izi takıntısı var sanırım telefonum dokunmatik değil ama ekranda acayip parmak izi kalıyo sinir oluyorum teşekkür ederim cevap için
Koca izmirde sadece ereyonun deposunda varmış cihazdan ve hemde istediğim renk
ama orasıda elden satış yapmıyo. cihazı biraz inceleyip kontrol etmedende almak istemiyorum napıcam şimdi benn
İstediğiniz ayrıntıyı verebilirim sorduğunuz sürece. Nokia Shop'ta bile olmayan bir telefon sonuçta. Ki nokia shoplara bile 1-2 hafta içinde ancak gelir. İzmir'deki mediamarkt'a sorabilirsiniz. Yada maketleri geldiyse nokia shoplara bakabilirsiniz ancak test edebilmeniz pek mümkün görünmüyor. Teknosa ve bimekse zaten telefonlar çıktıktan 1-2 ay sonra ancak geliyor.
izmirde mediamark açılmadı daha. demosunu gördüm ve boyutları şekli inceliği hoşuma gitti ama canlısını görüp deneyip öle almak istiyorum açıkcası
2gündür kullanıyosun biraz daha görüşlerini paylaş.
kasada açıklık varmı? konuşurken ses yüksek geliomu? reset atma gibi sorunları varmı? internet radyosu ve fm transmitter varmı?
quote:
Orijinalden alıntı: metintekin
izmirde mediamark açılmadı daha. demosunu gördüm ve boyutları şekli inceliği hoşuma gitti ama canlısını görüp deneyip öle almak istiyorum açıkcası
2gündür kullanıyosun biraz daha görüşlerini paylaş.
kasada açıklık varmı? konuşurken ses yüksek geliomu? reset atma gibi sorunları varmı? internet radyosu ve fm transmitter varmı?
Kasada açıklık olabileceğini sanmıyorum çünkü telefon aşırı sağlam. Yani elinize aldğınızda hissediyorsunuz zaten. Kasa zaten direk tek parça üretilmiş gibi sanki.
Konuşurken ses gayet iyi geliyor. Sesi gayet yüksek hatta biraz azaltmak bile isteyebileceğinizi düşünüyorum konuşurken.
Reset atmadı şimdiye kadar. Hatta donma bile olmadı.
İnternet radyosu dediğiniz olay podcast sanırım. Podcast mevcut
FM Transmitterda radyo galiba. Radyoda var ve ayrıca rds destekli.
Şuana kadar şikayetçi olabileceğim 2 konu oldu. 1.si evimdeki wireless a bağlanamazken dışarıdaki herhangi bir wireless a bağlanabiliyor olmam. Problem nedir daha çözemedim. Karşıdaki kafeye gidip telefona birşeyler indiriyorum o yüzden.
Diğer şikayetim ise telefonun sarjının fazla gitmemesi. Ekran çok büyük olduğu için ve 2 gündür telefonu sürekli karıştırdığım için şarjı çok çabuk tüketiyor. Ancak parlaklığı azaltıp biraz daha az kullanırsam en az 4 gün beklemede durabileceğine inanıyorum.
Ekran renkleri mükemmel onu söyleyebilirim. Telefon ufak olduğundan mıdır bilmem ama gerçekten çok güzel bir görüntüsü var.
Bağlantı hızı çok iyi. Hem bluetooth hemde wireless hızlarında hiç problem yaşamıyorum. Bluetooth'u özellikle bu kadar hızlı bir telefon görmedim. Laptoptan veri alırken 500kb lık dosyaları max 4-5 saniyede alabiliyor.
Telefon ayrıca daha birazcık açılma döneminde sanırım. Kullandıkça hızlanıyor gibi geliyor bana. İlk aldığımda menü geçişleri bu kadar hızlı değildi. Bugün ise çok hızlı geliyor bana.
Kamerası gayet yeterli benim için. Gece çekimleri vasat o ayrı bir konu ancak bu telefonuda sırf fotoğraf çekmek için almayın derim ben.
Ayrıca öncesinde sordulan bir soruyuda doğrulamak istiyorum bu cevapta. Işık sensörü olup olmadığı sorulmuştu ancak bugün internette bir başka sitede ışık sensörünün olduğu yazılıydı.
bende almayı düşünüyorum yarın optimumdaki mediamarkta gidip bakıcam gelmişmi diye..bi arkadaş sormuş cevap gelmemiş bende sorayım..cevaplama kapatma yani yes no tuşları dokunmatik , peki cebindeyken çaldığında çıkarırken elim değip açılır mı telefon veya cebimde basarsa falan..derdimi anlatabilmişimdir inşallah
Telefonun ekranı kitliyken sizi birisi ararsa 2 seçenek çıkıyor ekranda ve diğer tuşlar devre dışı kalıyor. Alttaki cevaplama tuşlarıda devre dışı kalıyor yani. Tuşlardan biri cevapla tuşu ve diğeride tuş kilidini açmak için. Yani cebinizden çıkarırken böyle bir şey olacağını sanmıyorum. Zaten biraz sert basmanız gerekiyor. Iphone'daki gibi hafif dokununca telefon cevap vermiyor. Oyun oynarken dezavantaj olsada aslında telefonu kullanırken büyük bir avantaj oluyor. Yanlış yere basmanızı engelliyor. Telefonu inceleyince zaten rahatlıkla anlarsınız dokunmatiğin nasıl çalıştığını.
Radyo menüsü içinde internet radyosu yokmu yani? XM serisine ayıp olmuş yoksa.
Fm Transmitter= Telefondaki şarkıyı hiçbir ek kablo vs. olmadan direk çevrenizdeki radyo kanalından dinlemeniz demek ve bildiğim kadarıyla bu özellikte yok 5530'da.
Işık sensörü= eğer olsaydı resimlerde görürdük.ön taraf üst kısımda oluyo ufak bi kamera tarzı veya siz cihazı kulanırken aydınlık biyere geçince ekran parlaklığında kendiliğinden artma oldumu?
kasa sağlam diyosunuz yani. cihazın içini biraz doldurunca anlıycaz tam performansını
Güneş ışığı altında ekran rahat görülüyomu?
bide maps kullanıyosanız wifi ile bağlanın yoksa kontör falan kalmaz
quote:
Orijinalden alıntı: metintekin
Radyo menüsü içinde internet radyosu yokmu yani? XM serisine ayıp olmuş yoksa.
Fm Transmitter= Telefondaki şarkıyı hiçbir ek kablo vs. olmadan direk çevrenizdeki radyo kanalından dinlemeniz demek ve bildiğim kadarıyla bu özellikte yok 5530'da.
Işık sensörü= eğer olsaydı resimlerde görürdük.ön taraf üst kısımda oluyo ufak bi kamera tarzı veya siz cihazı kulanırken aydınlık biyere geçince ekran parlaklığında kendiliğinden artma oldumu?
kasa sağlam diyosunuz yani. cihazın içini biraz doldurunca anlıycaz tam performansını
Güneş ışığı altında ekran rahat görülüyomu?
bide maps kullanıyosanız wifi ile bağlanın yoksa kontör falan kalmaz
Radyo menüsü içinde internet radyosu yok malesef. Sadece podcasting olayı var. O nedir daha çözemedim zaten.
FM Transmitter yok malesef o zaman.
Işık sensörü evet varmış. XpressMuisc tuşunun üstünde. Baya büyükçe bi sensör hatta. Ayrıca güneş ışığı altında çok iyi görünüyor ekran. Üzerine elinizi siper etmenize bile gerek kalmıyor pek.
Valla hocam galiba alette GPS var. Emin değilim ancak google maps kullanırken bulunduğum yeri hatasız gösterebiliyor. Telefonda kurulu bir map programı var ancak nasıl kullanacağımı bulamadım pek. Ben telefonu gps yok diye aldım ama gps var ilginç ya
Zaten internet erişimini kapadım Turkcell'e. Bide evdeki wireless'a bağlayabilsem telefonu tam olacak.
Bu arada telefonda Video araması özelliği var galiba. Yani 3g var demektir bu. 3G'li bir hat bulabilirsem hemen deneyeceğim. Telefondan ummadığım şeyler çıkıyor her dakka. Gerçekten nokia sürpriz mi yapmak istedi acaba? Yada fabrikada fazladan çipmi taktılar nedir
wi-fi üzerinden videolu görüşme yapabiliyorsun sanırım. Skype tarzı programlarla. Bende alıcam bunu hasta oldum resmen tasarımına.
Kaan bence sen şebeke üzerinden yerini buluyosun haritada ama öyle değilse cihaz satışında patlama yaşanır
video araması 3g varmı demek onu bilmiyorum bende. ışık sensörü olmasıda iyi oldu.