arkadaşlar Nokia 5800 ımı sırf meraktan board a kadar her parçasını çıkardım sonra board a bakınca aklıma bilgisayarımın ana kartı geldi ve kendi kendime board üzerinden telefonun işlemcisi veya RAM ı hatta grafik işlemcisi bile takılabilir mi diye ama sonra aklıma yine bilgisayardan işlemci-RAM soketleri geldi yani bilgisayarda socket 775 e bi i7 takamıyorsanız bunda da böyle bi olay vardır dedim. Ancak hem c6 hemde 5800 da ARM 11 işlemci var ve bunlar yazılımla son hızda kullanılabilinmesine rağmen 5800 da Angry Birds bile çalışmıyor yani c6 nın RAM ve grafik işlemcisi 5800 a monte edilebilir mi ?
Not: şimdi burada "ne gerek var bi c6-01 al kurtul veya artık 5800 ın deviri bitti uğraşmana değmez" gibi yorumlar yapmanızı istemiyorum zaten kullandığım telefon HTC bu eski telefonum sadece değerlendirmek istiyorum yani farklı bişeyler yaratmak istiyorum açıkcası her şeyi hazır bulmakdansa bazı şeyleri de kendim yapmak istiyorum, 5800 ı c6-01 kadar iyi bi telefon yapmak istiyorum beni anlamıyosunuz :D (Ali Ağaoğlu' na kaydı biraz da neyse :D )
Takip
Bu cihazlarda ram ve islemci board uzerine entegre sekilde takilidir. SOC (System On a Chip) sistem chipin uzerine entegre sekilde gelir. tum bilesenler entegredir o yuzden sokme yada yeniden takma isini basarmak eldeki imkanlar ile imkansiz. Bu is icin ozel donanima sahip olmak lazim ki o donanim ile kendi sistemini olusturabilirsin. Kisacasi uzgunum ama nano duzeyde montaj yapilabilecek birsey degil malesef...