Şimdi Ara

===> NOKIA 5800 XpressMusic SIK SORULAN SORULAR ve CEVAPLARI <=== (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
113
Cevap
1
Favori
33.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• bir sorum var...

telefonum v40 ile gelecek...

bunun için hard format veya soft format atmak gerekli mi?
  • up
  • quote:

Orijinalden alıntı: swat882

bir sorum var...

direk öyle gelecekse gerek yok çıkışı öyle gelecektir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: turgay26

quote:

Orijinalden alıntı: swat882

bir sorum var...

direk öyle gelecekse gerek yok çıkışı öyle gelecektir..

saol

• Ben de bir tanıdığın tanıdığı vasıtasyla bir telefoncudan ikinci el olarak aldım bu telefonu. Fakat aklıma takılan bazı şeyler var.
    380lira ödedik, telefon gayet hoş ama uzun süre beklemede tuş kilidi kapalı kaldığında açınca ekranda kayma oluyor yani hiçbirşey anlaşılmayacak şekilde görüntü bozuk oluyor.İkincisi simkartını açılışta okuyor fakat daha sonra kartı yeni takmış gibi yine pin kodu soruyor ve bazen rehberi göremiyor. Son olarak da telefon hakkında pek bilgim yok, bazı ücretsiz özellikleri var sanırım fakat bunları nasıl kullanacağımı bilemiyorum, kontörüm düşüyor sürekli.
    Yani içim rahat değil, bu sorunlarla daha önce karşılaşan var mı, telefonu geri vermeli mi?

Not: Aldığımda telefon ve kulaklığı vardı sadece, içinde 8 gb hafıza kartı olması gerekiyormuş, boş olduğum bir zaman onu da istemeye gideceğim, onu alana kadar geçici olarak 512mb lık bir hafıza kartı kullanıyorum acaba sorunların kaynağı bu olabilir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: LastSoldi3r

Ben de bir tanıdığın tanıdığı vasıtasyla bir telefoncudan ikinci el olarak aldım bu telefonu. Fakat aklıma takılan bazı şeyler var.
    380lira ödedik, telefon gayet hoş ama uzun süre beklemede tuş kilidi kapalı kaldığında açınca ekranda kayma oluyor yani hiçbirşey anlaşılmayacak şekilde görüntü bozuk oluyor.İkincisi simkartını açılışta okuyor fakat daha sonra kartı yeni takmış gibi yine pin kodu soruyor ve bazen rehberi göremiyor. Son olarak da telefon hakkında pek bilgim yok, bazı ücretsiz özellikleri var sanırım fakat bunları nasıl kullanacağımı bilemiyorum, kontörüm düşüyor sürekli.
    Yani içim rahat değil, bu sorunlarla daha önce karşılaşan var mı, telefonu geri vermeli mi?

Not: Aldığımda telefon ve kulaklığı vardı sadece, içinde 8 gb hafıza kartı olması gerekiyormuş, boş olduğum bir zaman onu da istemeye gideceğim, onu alana kadar geçici olarak 512mb lık bir hafıza kartı kullanıyorum acaba sorunların kaynağı bu olabilir mi?

neden olmasın naslsa 512mb'lik bir kart diyorsun güzel bir format at hafıza kartına baktın sorunlar devam ediyor daha sonra hard format atabilirsin..bir çok kişi sorunlarını hard format ile çözebiliyor hard format atmayı forumu araştırırsan aşağı yukarı her başlıkta bir kere anlatılmıştır..

kolay gelsin..

• Sorun hakkında mutlaka yardımcı olacaklardır sana ama ben farklı birşeyden bahsetmek istiyorum izninle,
    ne zaman satın aldın bilmiyorum ama şuan sıfırı 450 - 500 civarında olan bu telefon için keşke 2. ele hiç yönelmeseydin arkadaşım. Üzerine 70-100 TL ilave edip, sıfır kapalı kutu, içi ful bir cihaz sahibi olabilirdin.
    Bir de, satıcı 8 GB lık kartı da vermemiş sana. Şimdi büyük bir ihtimalle, "Telefon bana da hafıza kartı olmadan gelmişti zaten" diyebilir. Bu kartı da cebinden ilave para verip almak zorunda kalırsan, yaptığın alışveriş senin için tamanen zarar yazacak....

quote:

Orijinalden alıntı: LastSoldi3r
    Ben de bir tanıdığın tanıdığı vasıtasyla bir telefoncudan ikinci el olarak aldım bu telefonu. Fakat aklıma takılan bazı şeyler var.
    380lira ödedik,....
    Not: Aldığımda telefon ve kulaklığı vardı sadece, içinde 8 gb hafıza kartı olması gerekiyormuş, boş olduğum bir zaman onu da istemeye gideceğim,......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokmay -- 13 Nisan 2010; 9:51:20 >

• @turgay26
    Hafıza kartını çıkardım fakat ekrandaki görüntü problemi devam ediyor, ama bu sorun sürekli değil, gece telefonu kenara koyuyorum sabah kilidi açtığımda bir 10-15 dakika bu sorunu yaşıyorum.
    Bahsettiğim problem tıpkı şu şekilde:
    Ana ekranda:
     ===> NOKIA 5800 XpressMusic SIK SORULAN SORULAR ve CEVAPLARI <===
    Menü tuşuna bastığımda:
     ===> NOKIA 5800 XpressMusic SIK SORULAN SORULAR ve CEVAPLARI <===

@gokmay
    Evet düşününce sıfırını almanın mantıklı olduğunu anladım, pek içime yatmadı zaten, bu sorunları yüzünden hafıza kartını da vermezlerse geri vermeyi düşünüyorum.

• Soru: Hafıza kartına müziklerimi yükledim. Fakat müzik çalarda gözükmüyor. Ne yapmalıyım ?

Cevap: Hafıza kartınıza müzik dosyalarını yükledikten sonra Müzik Çalar'a gidin. Seçenekler'den Kütüphaneyi yenile deyin. Bir süre bekleyin. Bu süre şarkıların niteliklerine (Uzunluk, boyut vs.) göre değişebilir. Kütüphane yenilendi uyarısını aldıktan sonra keyfinizce müzik zevki yaşayabilirsiniz :)
  • @LastSoldi3r

usta tam emin olmadan bişi söylemek istemiyorum hafıza kartını çıkardım diyorsun ozaman birde bilgilerini yedekleyip hard format atmayı dene daha da olmuyorsa bir dünya para vermişsin yazık günah at aldığın adamın kafasın :)

hard format atmak için

Nokia 5800 Hard Format Atma

Telefon Kapalıyken Yeşil tuş , kırmızı tuş , Kamera Tuşu ve Açma Tuşuna El Sıkma Ekranı Gelene Kadar Basılı Tutun..

Aşağıdaki Sıralamayla Basın

Yeşil Tuş ( Green Button )
    Kırmızı Tuş ( red button )
    Kamera Tuş ( Kamera Button)
    Açma butonuna (Open Button )

Şifre İsterse ( Pass ) = 12345 (şifre dediği güvenlik kodu)

edit: format işleminin başarılı olup olmadığı formatlama bittikten sonra telefon ülke ve saat ayarını sorarsa anlaşılıyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turgay26 -- 14 Nisan 2010; 1:27:54 >
  • Evet hard format attım ama sorun olduğu gibi devam ediyor , aslında telefonda pek sorun yok 1 yıldan fazla garantisi olduğunu söyledi satıcı.Netten baktım garantiye kayıtlıymış.
    Şu ekrandaki çizgi sorunu da benden başka birçok kişinin başına gelmiş internette gördüğüm kadarıyla ve ilginç olanı da telefonun soğukta durmasıyla ilgili olabilir.(nette birkaç kişi böyle söylemiş) Telefonu gece bir kenara kouyp sabah tuş kilidini açtığımda böyle oluyor ama 1 dakika içinde düzeliyor.
    Sim kartı problemiyse hiç düzelmedi, yuvasında sorun var sanırım, karttanda kaynaklanıyor olaiblir farklı bir kartla deneyeceğim, sorunlar düzelmezse cuma günü geri getirmeyi düşünüyorum telefonu.
    İlginiz için teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kingofspades

Soru: Hafıza kartına müziklerimi yükledim. Fakat müzik çalarda gözükmüyor. Ne yapmalıyım ?

Cevap: Hafıza kartınıza müzik dosyalarını yükledikten sonra Müzik Çalar'a gidin. Seçenekler'den Kütüphaneyi yenile deyin. Bir süre bekleyin. Bu süre şarkıların niteliklerine (Uzunluk, boyut vs.) göre değişebilir. Kütüphane yenilendi uyarısını aldıktan sonra keyfinizce müzik zevki yaşayabilirsiniz :)

"26:" olarak eklendi.
  • s.a arkadaşlar.
    Yaklaşık 2 aydır 5800 kullanıyorum , benim sorunum şu REALPLAYER uzerınden mp4 fılımlerı nasıl ızlerız ses var goruntu yok altertatıf oynatıcılar var ama kalıtelı goruntu yok acıkcası, bırkactane converter denedım ama olmuyo emınım bu sorunu yaşıyan arkadaşlar vardır..

saygılar.
  • teşekkürler font değiştirmeyi düşünüyordum :)
  • Ardakadşlar bir sorum olucak konuşurken karşı tarafın sesi az geliyor nerden artırabilirm
  • Slm,

Telefonu alalı 1 Hafta oldu. Aldığım günde oluşan bir sorunu yazmak istedim, gerçi tam olarak sorun olup olmadığını bilmiyorum. Telefona sim kartını taktıktan sonra Sağ üst köşede mesaj simgesi daima yanıp sönüyor ve üzerine geldiğimde SIM Hafızası dolu yazıyor. SIM kartımda ne mesaj var nede 1 tane telefon numarası yazılı. Bu sorunu nasıl hallederim.
    2. Sorunum ise dün meydana geldi. Buradan DH den bazı oyun ve programlar yükledim. Fakat bundan sonra şarzım çok kısa sürede bitmeye başladı ve Şebeke den daima Vodafone a bağlanıyor. Ben bağlantıyı kapattıkça kendisi tekrar bağlanıyor. Çok fazla veri alış-verişi olmuyor ama daima bağlı ve Sol üst köşedeki 3,5G simgesinin altında daima bağlantı görünüyor ve arada birde sanki bir şeyler indirmiş gibi dıt sesi geliyor ama bakıyorum bişey görünmüyor. Bu sorunlarıma bir çözüm bulabilirseniz çok sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: aydo28

Slm,

Telefonu alalı 1 Hafta oldu. Aldığım günde oluşan bir sorunu yazmak istedim, gerçi tam olarak sorun olup olmadığını bilmiyorum. Telefona sim kartını taktıktan sonra Sağ üst köşede mesaj simgesi daima yanıp sönüyor ve üzerine geldiğimde SIM Hafızası dolu yazıyor. SIM kartımda ne mesaj var nede 1 tane telefon numarası yazılı. Bu sorunu nasıl hallederim.
    2. Sorunum ise dün meydana geldi. Buradan DH den bazı oyun ve programlar yükledim. Fakat bundan sonra şarzım çok kısa sürede bitmeye başladı ve Şebeke den daima Vodafone a bağlanıyor. Ben bağlantıyı kapattıkça kendisi tekrar bağlanıyor. Çok fazla veri alış-verişi olmuyor ama daima bağlı ve Sol üst köşedeki 3,5G simgesinin altında daima bağlantı görünüyor ve arada birde sanki bir şeyler indirmiş gibi dıt sesi geliyor ama bakıyorum bişey görünmüyor. Bu sorunlarıma bir çözüm bulabilirseniz çok sevinirim.

* tam bilemiyorum ama başka bir sim kartı tak dene aynı şey olucakmı.
    *batarya henüz yeni zamanla şarj süresi artacaktır 2 3 güne cıkar birkackez bataryayı 16 saat şarjda bırak ( farkediyor )
    *şebeke modunu cift mod dan gsm yap şarj süresi uzayacaktır 3 g kullanmıyosan tabi
    *internet erişim noktasından vadafonu silebilirsin ben öğle yaptım( turkcell )erişim noktasını modemimi sectim,yada öncelik1 olarak kablosuz modemin varsa onu sec

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caspertxt -- 19 Nisan 2010; 0:23:53 >

• Yardımlarınız için teşekkür ederim
  • Baştan sona okudum inşallah kaçırmamışımdır ancak "Nasıl format atarım?" sorusunu da eklemelisiniz...
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.