- Otomatik açılma denen şey yan tarafında tam ekranla telefonun birleştiği eklemde bi tuş var. Tuşa basınca çoturt diye kırılmış gibi bi ses çıkarıyor. Kapak açılıyor. Elektronik değil, tamamen mekanik bir işlev. Çıkardığı ses ve de işleyişinden ötürü dandik durduğunu söyleyebilirim. Ama tuş işliyor. Sonuçta bu mekanizmadan çok birşey beklemeyin. Ama işe de yarıyor ve çok da bozulacak gibi durmuyor. Ayrıca normal telefonlar gibi elle de çok rahat açabiliyorsunuz.
- Rehber hafızası 1000 olmalı. %99 eminim ne yazık ki %100 değil...
- Ekran inanılmaz. İnanılmaz ötesi hatta. Aha alın karşınızdaki LCD'yi, brightness'ını sonuna kadar açın. Sonra makasla telefon boyutuna kesin telefona ekran yapın. Direk böyle bişey.
- Pil olayı çok gitmiyor. Yani MP3 dinlemeden 2-3 gün gibi. Herhalde MP3 dinlerseniz günde bir şarj gerekicek gibi duruyor. Ama o ekrana o kadar enerji sağlamak için bile fazla geliyor görseniz hak verirsiniz. Ekran önce az ışık moduna geçiyor, sonra tamamen off oluyor bazı samsunglardaki gibi. Dış ekran sürekli açık. Sadece kararıyor. Dış ekranı foto çekerken kullanabilirsiniz ayna niyetine. Piyasadaki bi çok 262bin renk ekranlı telefonla aynı kaliteye sahip dış ekran. Çok aradım ama ekranların brightness ayarı yok. Pil olayında etkisi çok olur sanırım.
- Tuş takımı gayet sağlam, rahat, kullanışlı.
- Dizayn oldukça ince. Asimetik olması, siyah, gri karışımı olması ve tuş takımı etrafındaki parlak gri alanın kapak kapanınca hala dışardan görünüyo olması baya orjinal ve şık bi görüntü katmış.
- Kamera kalitesini çok deliler gibi incelemedim. Ama gündüz çekilen bi resmi PC'ye aktardım. Gayet normal cep telefonu resmiydi. Rahatsız edicek bişey yoktu. 1.3MP olduğunu hatırlatıyım.
- Bi bayana daha hoş durabilir tabi ama yeterince karizması var erkeğin kullanması için de.
- İşletim sistemi S40 - 3rd edition. Active Standby kullanıyor. Yani bekleme ekranında kısayol ikonları ve takvimde yapılacaklar görülebiliyor. Takvim işi çok faydalı ama linklere gerek yok kanımca bu yeni özellikte. Yeni S60 v9.1 telefonlarda da var bilirsiniz.
- Ses kaydedici 5 dakika kaydediyor.
- Dışarı oldukça kuvvetli ses veriyor. Bende 3250 var. Direk birebir karşılaştırma yapmicam basıydı tiziydi falan. Sonuçta biri MP3 telefonu anlamsız bi karşılaştırma olucaktır. Ama garanti veririm, gayet tatmin edici bir ses veriyor dışarı.
- Aynı hoparlör sistemi handsfree konuşurken de yeterli yükseklikte ses sağlıyor.
- MP3 player tabiki arka plana atılabiliyor ve bekleme ekranında çalmaya devam edebiliyor. Bu ekrandan durdurmasını da buldum ama şarkı geçmeyi daha bulamadım.
- Yanında sadece kulaklık ve şarj aleti çıkıyor. Kart çıkmıyor. Kulaklık yeni nesil değil. Yani üzerinde sonraki şarkı tuşları falan yok sadece aç kapa tuşu var. Radyosunu çalıştırmak için tabiki yine kulaklığın bağlı olması gerekiyor.
- MicroSD denen kartlarla çalışıyor. 512 taktım. Sorunsuz. İçinde herhangi bir dizine mp3 attım. MP3 player otomatik buldu kartı gösterince mp3leri.
- Otomatik kapağı açan tuşu var diye kanıp almayın. O tuşu sadece extra olarak düşünün çünkü çok sağlam, iç rahatlatıcı bir tuş değil. Açması keyif vermez, sadece rahatlık sağlar. Zaten açarken sıkı tutmazsanız ekran ağır gelir ve ilk denemenizde telefon takla atar arkaya doğru.
- MP3 player niyetine de almayın çünkü üstün player özellikleri yok ama sadece yolda vs. müzik dinleyecekseniz, üst sınıf kalite olsun demiyorsanız (ki piyasadaki hiç bir telefonda bence yok bu MP3 özellikleri) gayet tatmin edici ve yeterli MP3 oynatma konusunda.
- İşletim sistemi falan diye kastırmayan telefonu gelişmiş bi telefondan fazla kullanmayacak herkese tavsiye ederim.
- PCSuite ile bilgisayara sorunsuz bağladım. Her türlü transferi yapabildim.
Ufak, mini bir bilgilendirme. Çok derli toplu olmadı, aklıma gelenleri yazdım gibi oldu. Kusura bakmayın. Başka sorunuz olursa cevaplayabilirim.
Güzel bir yazı sağol.
6280'nin kapaklısıkamera hariç tabii
dostum bu telefonu hatuna almayı düşünüyorum gerçekten çok hoş bi telefon bu arada sende çok güzel bir inceleme yapmışın klavyen dert görmesin dostum.
bir iki foto koysan baksak bir fikir ediniriz sayende olurmu?
Kısa dönemde koymam zor olur. Ama biraz yardımcı olabilecekse şöyle anlatmaya çalışayım.
Biçok telefonun örnek resmini gördüm. En iyisi hangisi hala sürekli tartışılıyo. Şu telefon kesin süperdir diyemiyor kimse. Çünkü hiç biri daha dijital kameralar gibi resim çekmiyor.
Piyasadaki en iyi resim çeken telefona 10 puan verirsem bunun çektiği resme direk 7 puan veririm. Kafaya takılmayacak, "Oha kalitesi rezalet resimlerinin, hayatta almam" denmicek bi kalitesi var. Gündüz gayet net ve yeterli resimler çekiyor.
video kayıt varmı?bazı sitelerde video oynatma var diye yazılmış.kafama takıldıda. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim
Video Kayıt var. Uzun uzun da kaydedebiliyor. PC'ye aktarmadığım için kalitesi hakkında birşey diyemem ama en azından gördüğüm zoom yaparken 3250'deki gibi takılmıyor. Daha yumuşak geçiş yapıyor.
Anlayamadığım bişey var bu adamlar her telefon için ayrı kamera, lens vs. mi geliştiriyolar ki bu kadar farklı olabiliyo kalite ve kamera özellikleri. Yani işte yaptın bi tane 1.3MP kamera sistemi. Bunu kullanıcak bütün telefonlarına aynılarını tak. Yok biri 4x digital zoom yapıyor diğeri 8x yapıyor. Birinin resmi diğerinden daha iyi diğerinin zoomu daha iyi falan. Ne kadar farkedebilir ki aslında işte 1.3MP kamera... İlginç gerçekten...