Şimdi Ara

:..Nokia 6280 [6270 / 6288]..: (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9.872
Cevap
1
Favori
456.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: ::Battousai::

sonunda 6280 i istanbula gidip aldım kvk garantili 12 taksit 840 ytl version 3.60 simdilik bi problem yok telefon gorunum olarak harika istedigim bi model tasarımı 6270 den cok cok daha zarif duruyor ama gene su kızak olayı 6270 deki gibi kızak kapalıyken tuslara basınca oynuyor sağı solu ileride bi problem cıkarmaz umarım ekranı 6270 kadar kaliteli degil kesinlikle degil 6270 de simgeler daha keskin renkler daha canlıydı ve maalesef en cok canımı sıkan seyde bu dış hoparlor stereo degil tek hoparlor kullanmıslar yani radyo yu hoparlore ses verdignizde stereo modu kapanıyor k750 deki gibi kaliteli ses ama 6270 kadar degil ama k750 den cok cok ustun bence fotograf kalitesi benim icin yeterli manuel ortam ayarı yapamıyoruz iç mekan dıs mekan vs. bunları otomatik yapıyor yada ben bulamadım video kalitesi harika ancak bu kadar olabilirdi telefon kesinlikle yavas degil fotograf makinesinden cektigim 5mpixel resimleri telefona attım klasoru acarken biraz bekliyor tus takımında en ustteki tuslar 123 biraz daha asagıda olabilirdi baskamk biraz problem bluetooth ve kızılötesi ikisininde olması harika data kablosuyla yazılım yuklemeye gerek kalmadan hafıza kartını gorebiliyosunuz ole iste fiyatını hak ediyor bence tabi kapak problemi cıkmazsa benim icin tek kotu yonu üzerinde stereo hoparlor olmamasıydı ama equalizer la oynayınca ses gercekten guzel telefonu alacak arkadaslara simdilik tavsiye ederim n80 da gorusmek dilegiyle

Hepsine katılıyorum da arkadaşım, ekran olayı biraz tuhafıma gitti.
    6270 ile kıyaslamışsın ve kötü demişsin. Oysa ikisinin de ekran boyut, rengi ve de çözünürlüğü
    aynı..

• arkadaşlar ben birşey sorcam: 6280 de önde bulunan kamera yalnızca görüntülü görüşme yapmaya mı yarıyor? yoksa kendi resmimizi falan da çekebiliyor muyuz?
    Bir soru daha: görüntülü konuşma yaparken ayrıca bir ücret ödemeye gerek var mı?
  • olamaz genpatech de 6280 için ön sipariş yazıyor 24 nisanda sevkiyata başlanılacakmış ama hepsiburada.com da stokta gözüküyor üstelik daha ucuz 787 ytl ama bu site genpa kadar güvenlimi onu bilmiyorum daha önce hepsiburadadan cep telefonu alan varmı aranızda alan olduysa bir sorunla falan karşılaştınızmı burdaki telefonların garantisi genpamı yoksa kvk mı mesela telefonda sonradan bir arıza çıktığı zaman nereye servise verecez genpa teknis servisleri kabul ediyorlarmı birde şu 3 logo muhabbeti varya genpadan alanlar böyle bir logo yok diyorlar inşallah burdaki telefonlarda da yoktur şu logo
  • quote:

Orjinalden alıntı: Revolver40

quote:

Orjinalden alıntı: ::Battousai::

sonunda 6280 i istanbula gidip aldım kvk garantili 12 taksit 840 ytl version 3.60 simdilik bi problem yok telefon gorunum olarak harika istedigim bi model tasarımı 6270 den cok cok daha zarif duruyor ama gene su kızak olayı 6270 deki gibi kızak kapalıyken tuslara basınca oynuyor sağı solu ileride bi problem cıkarmaz umarım ekranı 6270 kadar kaliteli degil kesinlikle degil 6270 de simgeler daha keskin renkler daha canlıydı ve maalesef en cok canımı sıkan seyde bu dış hoparlor stereo degil tek hoparlor kullanmıslar yani radyo yu hoparlore ses verdignizde stereo modu kapanıyor k750 deki gibi kaliteli ses ama 6270 kadar degil ama k750 den cok cok ustun bence fotograf kalitesi benim icin yeterli manuel ortam ayarı yapamıyoruz iç mekan dıs mekan vs. bunları otomatik yapıyor yada ben bulamadım video kalitesi harika ancak bu kadar olabilirdi telefon kesinlikle yavas degil fotograf makinesinden cektigim 5mpixel resimleri telefona attım klasoru acarken biraz bekliyor tus takımında en ustteki tuslar 123 biraz daha asagıda olabilirdi baskamk biraz problem bluetooth ve kızılötesi ikisininde olması harika data kablosuyla yazılım yuklemeye gerek kalmadan hafıza kartını gorebiliyosunuz ole iste fiyatını hak ediyor bence tabi kapak problemi cıkmazsa benim icin tek kotu yonu üzerinde stereo hoparlor olmamasıydı ama equalizer la oynayınca ses gercekten guzel telefonu alacak arkadaslara simdilik tavsiye ederim n80 da gorusmek dilegiyle

Hepsine katılıyorum da arkadaşım, ekran olayı biraz tuhafıma gitti.
    6270 ile kıyaslamışsın ve kötü demişsin. Oysa ikisinin de ekran boyut, rengi ve de çözünürlüğü
    aynı..

Allah 6280 IN ekranini begenmiyeni tas eder yaw :) Afedersin ama oha diyorum baska bisey demiyorum yani..Hocam benim notebookumun ekranindan soguttu beni 6280 in ekrani sen yeterli degil muamelesi yapmisin remsen..Abarmisin be hocam...:)
    Sanirim senin telde bi sey var...Fark yok ekran kalitesi bakimindan iki tel arasinda..Burasi kesin,senin veya benim gorusum degil..Somut birimler var unu ispat eden..

• Yav 6280 kullanan dostalara bir soru. 3,40 ve 3,60 yazılımda aynen bulunan bir problemi size danışmak istiyorum. Telefonun kapağı açıkken ve bir telefon görüşmesi yaparken haqtta başkası arayınca ses birden dış hoarlöre gidip gidip geliyor. 6230 kullanıyordum daha önce sadece kulaklıktan bir sinyal sesi gelirdi o kadar. Bunda da bir sintyal gelir gibi oluyor ama birden konuştuğunuz yerin sesi gidip gelmeye başlıyor. Bu sorunu yaşayan ya da çözümünü bilen varsa yetişsin imdada dostlar.
  • önce kulaklık olayına değineyim. benzeri bi testi bende yaptım. orjinalinin aynısı olan kulaklıklar onları bende biliyorum ama ltf testi yaparken orjinal kulaklığa takıp deneyelim. ben yan sanayi ve orjinal arasında dağlar kadar fark olduğunu gördüm. bass sesler daha net ayrıca tiz sesler diğer kulaklıkta daha kalın tonlarda çıkarken orjinalde resmen basslardan ayırt oluyor. her enstürmanın sesi adeta ayrı bi noktadan geliyomuş gibi. eğer buda sorunu çözmezse zevklerimiz farklı demektir. bahsettiğiniz kulaklığı sanırım cx 100 dü bi tanıdığın kardeşinde gördüm ve ayak üstü test ettim. o vatandaşta k750 kullanıyor. bütün eko ayarları full konumda test ettim ve yine söylüyorum 6280 daha iyi(6270 i dün sattım seste aralarında bi fark olmadığını daha önce bizzat denedim dışa verilen ses hariç) tabi bu kişinin zevkine göre değişirse o ayrı genede arkadaşlara tavsiyem kulaklıklardan bahseden arkadaşla görüşmeniz yada bizzat kendiniz test etmeniz. sonuçta en yüksek paralar ülkemizde dökülüyor ve herşeyin en iyisini uygun şekilde kullanmayı hakediyoruz.

sorunlara gelincede kapağın oynaması sorunu bendede var rahatsız olmuyorum. k750 nin her yanından ses geliyor malzemesi 6280 in yanında çöpten toplanmış gibi. bendede 3 logosu var versiyonda 3,40 ama 3, gün oldu fulla açık kart ve tel hafızası dolu olduğu halde herhangi bir kapanma yada resetlenme durumu yok ayrıca sesin bahsettiğiniz şekilde ikinci bi arama geldiğinde dışarı çıkması olayıda hiç olmadı. günlük 1 saate yakın konuşma yapanlara şarjı 2 gün rahatlıkla gidecektir.

• corelli kardeş önceki sorumu yineliyorum 6280in malezya yapımı olan mı orjinal onu anlamadım aydınlatır mısın..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Garfiii

corelli kardeş önceki sorumu yineliyorum 6280in malezya yapımı olan mı orjinal onu anlamadım aydınlatır mısın..

Aydinlatiyim kardesim...Avrupa ulkelerinde ,ozellikle iskandinav ulkelerinde iscilik ve hammadde ucreti cok pahali oldugu icin son senelerde butun buyuk sirketler farbikalarini malezya,tayvan,cin vs gibi ulkelere tasidilar.Amac uretim masraflarini kismakti tabii..Bu yuzdendirki cep telleride son senelrde bu ulkelerde sirketlerin patentiyle uretilmeye baslandi..Sonucta ok, ericcson yada nokia tabii...Fakat calisan isciler yerli halk..Ve acikcasi size sunu cok net soyliyim ,bi turk iscisinin isine veridgi onem ve ehemniyetle bi meslea isvec li arasinda daglar akdar fark var.Ben .Bunun sebepleri var tabii..Az maas, mutsuz hayat v.s .buraya geleli uc sene oldu ve bunu cok net gordum hayatin her alaninda. Bundan dolayidirki ben ne alicaksam aliyim ozellikle elektronik urunlerde ureticinin kendi ulkesinde urettigi mallari secerim..Buda cok az olur o yzuden tr de satilmaz genelde..Mesela burda bi cok ,cok buyuk giyim magazalari var..Turkiyede uretiliyor bi cok sey...Bakiyosun mesela STADIUM magazasi.Cok unludur burda..gomlege bakiyosun ,made in turkey .Giyimde bu olcu degil ama elektronikte bence cok onemli...
    Yani sonucta NOKIA bir FINLANDIYA markasidir ve ben finlandiya da uretilmis olanini tercih ederim..Telefonun pilini cikarin orda yazar nerede uretildigi..

• yaf benimkindede made by nokia yazıyo bu nerde peydahlanmış acaba
  • quote:

Orjinalden alıntı: LAZUSAGI_61

önce kulaklık olayına değineyim. benzeri bi testi bende yaptım. orjinalinin aynısı olan kulaklıklar onları bende biliyorum ama ltf testi yaparken orjinal kulaklığa takıp deneyelim. ben yan sanayi ve orjinal arasında dağlar kadar fark olduğunu gördüm. bass sesler daha net ayrıca tiz sesler diğer kulaklıkta daha kalın tonlarda çıkarken orjinalde resmen basslardan ayırt oluyor. her enstürmanın sesi adeta ayrı bi noktadan geliyomuş gibi. eğer buda sorunu çözmezse zevklerimiz farklı demektir. bahsettiğiniz kulaklığı sanırım cx 100 dü bi tanıdığın kardeşinde gördüm ve ayak üstü test ettim. o vatandaşta k750 kullanıyor. bütün eko ayarları full konumda test ettim ve yine söylüyorum 6280 daha iyi(6270 i dün sattım seste aralarında bi fark olmadığını daha önce bizzat denedim dışa verilen ses hariç) tabi bu kişinin zevkine göre değişirse o ayrı genede arkadaşlara tavsiyem kulaklıklardan bahseden arkadaşla görüşmeniz yada bizzat kendiniz test etmeniz. sonuçta en yüksek paralar ülkemizde dökülüyor ve herşeyin en iyisini uygun şekilde kullanmayı hakediyoruz.

sorunlara gelincede kapağın oynaması sorunu bendede var rahatsız olmuyorum. k750 nin her yanından ses geliyor malzemesi 6280 in yanında çöpten toplanmış gibi. bendede 3 logosu var versiyonda 3,40 ama 3, gün oldu fulla açık kart ve tel hafızası dolu olduğu halde herhangi bir kapanma yada resetlenme durumu yok ayrıca sesin bahsettiğiniz şekilde ikinci bi arama geldiğinde dışarı çıkması olayıda hiç olmadı. günlük 1 saate yakın konuşma yapanlara şarjı 2 gün rahatlıkla gidecektir.

"bütün eko ayarları full konumda test ettim" buyuk hata malesef.. butun eko ayarlari yukarida oldugunda bu sana hic bir sey kazandirmaz, aksine kaybetirir.. lakin bunun hiç bir mantigi yoktur.. "sadece ve sadece sesi bozar" bu yaptigin gereksiz islem arkadasim..

• sağolasın CORELLI kardeş..demek finlandiya arayacağız..biraz tekrara dönmek gibi olacak belki ama symbiansız olan bu 6280ler acaba pop3 maillerini yada örneğin yahoo maillerini destekler mi..bir de net üzerinden genpadan alsak mesela teknik destek olarak yerel bayiler ne kadar yardımcı olacaklar..çünkü açıkçası netten alım bni hep ürkütür satış sonrası servis ve yetkinlik olarak..benim için çok önemli ne dersiniz..anlaşılan bu fiyatları piyasadan bulmam çook zaman alacak..ben de bir an önce 6280imi istiyorum teşekkürlerrr..bi de bunları aydınlatsak artık kulaklık mevzuu gerçekten yordu beni

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Garfiii -- 6 Nisan 2006; 0:40:31 >
  • cevap veren yokmu yaw
    quote:

Orjinalden alıntı: ibralper

olamaz genpatech de 6280 için ön sipariş yazıyor 24 nisanda sevkiyata başlanılacakmış ama hepsiburada.com da stokta gözüküyor üstelik daha ucuz 787 ytl ama bu site genpa kadar güvenlimi onu bilmiyorum daha önce hepsiburadadan cep telefonu alan varmı aranızda alan olduysa bir sorunla falan karşılaştınızmı burdaki telefonların garantisi genpamı yoksa kvk mı mesela telefonda sonradan bir arıza çıktığı zaman nereye servise verecez genpa teknis servisleri kabul ediyorlarmı birde şu 3 logo muhabbeti varya genpadan alanlar böyle bir logo yok diyorlar inşallah burdaki telefonlarda da yoktur şu logo

• quote:

cevap veren yokmu yaw
    quote:

olamaz genpatech de 6280 için ön sipariş yazıyor 24 nisanda sevkiyata başlanılacakmış ama hepsiburada.com da stokta gözüküyor üstelik daha ucuz 787 ytl ama bu site genpa kadar güvenlimi onu bilmiyorum daha önce hepsiburadadan cep telefonu alan varmı aranızda alan olduysa bir sorunla falan karşılaştınızmı burdaki telefonların garantisi genpamı yoksa kvk mı mesela telefonda sonradan bir arıza çıktığı zaman nereye servise verecez genpa teknis servisleri kabul ediyorlarmı birde şu 3 logo muhabbeti varya genpadan alanlar böyle bir logo yok diyorlar inşallah burdaki telefonlarda da yoktur şu logo

hepsiburada, TR nin bana göre bir numaralı sitesidir arkadaşım ne güvenilirliği
    Telefon tabi ki aldık. Yaptığım alışverişlerin haddi hesabı yok

• quote:

cevap veren yokmu yaw
    quote:

*hepsiburda en iyilerinden biri zaten bi sorun olmaz
    *bütün telefonlar orda kvk-genpa ve netcell garantili, hepsi birbirine bakıoyor
    *istediğine verirsin ister genpa ister kvk
    *3 logo olayı kvk ve genpa garantililerde olmaz

• üzgünüm ama geçen gün telefoncuda yaşadığım olaya göre genpa kvkya ben bakmam demiş ve geri göndermiş adamı..duyduğum bu yani..ve dediğim gibi alış-veriş yapmadım hiç netten ama ürünle ilgili arandığında hepsiburada.comda bir muhattap bulunamadına dair bir mail almıştım 10 gün kadar önce..dediğim gibi hiçbiri birebir yaşadığım olaylar değil..bu yüzden ben de çok tedirginim arkadaşlarr
  • bana 15-20 milyonluk nokia kulaklığınla
    aparat kullanarak taktığımız 60-70 milyonluk kulaklık arasında fark yok fikri
    pek mantıklı gelmedi açıkçası
  • quote:

Orjinalden alıntı: pala sam

bana 15-20 milyonluk nokia kulaklığınla
    aparat kullanarak taktığımız 60-70 milyonluk kulaklık arasında fark yok fikri
    pek mantıklı gelmedi açıkçası

"Fark yok'mu!! Gelsin, farki gostereyim ben o arkadasa her kimse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 6 Nisan 2006; 11:07:39 >
  • sevgili REVOLVER40,sayfa sahibi olarak artık gereksiz (bu topic için tabiki) olan bu kulaklık mevzusunun kapanmasını sağlar mısın.arkadaşları anlıyorum ama bu güzel sohbetin yeri burası değil bence..lütfen 6280 hakkında daha çok bilgi olur mu LÜTFENN
  • Ya arkadaşlar ben mi yanlış görüyorum,yoksa gerçekmi mi bu melankolik arkadaşımızın çektiği resim ve videolar gerçekten çok kötü, ben n70 in video ve resimlerini biliyorum. 6280 in videosu n70 in yanında gerçekten çok kötü, tamam 640*480 ama 3gp formatın meşhur gölgeleme problemi net bir şekilde gözüküyor, 6280 dış foto idare eder,ama iç çekimler iyi değil, az çok telefon konusunda bilgiliyiz, ama burda yazılanlarla gördüğüm farklı samimi olarak. ben mi yanılıyorum yoksa, saygılar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: pininfarina

quote:

Orjinalden alıntı: CoBrA_82

Revolver40 topic sana ve dh üyelerine hayırlı olsunseviyeli bir topic olması dileğiyle..
    sanırım 6270 tr'de var..benim ricam 6270 ile se veya diğer nokiaların ses kalitesi ile kıyaslama yapma şansını bulan arkadaların yorumlarını yazması..sende belirtmişsin ama..

Mini W800 & 6270 karsilasmasi;
    Aslinda her iki cihaz, farkli kulvarlarda koşan cihazlar.. W800, "muzik telefonu- walkman telefon" lansmani ile piyasada kendine hakli ve saglam bir yer edindigi tartişilmaz bir gercek.. her ne kadar, tasarimi ve renkleri kimi çevrelerce komik veya çocuksu gibi ifadelerle eleştiriliyor olsa da, bu yorumlarin hiç biri w800'ün piyasada'ki "walkman telefon" lansmanini hakli çikartan takdire şayan ses perfonmansina engel olmadigi ortada..

6270 malzeme kalitesi, kizakli kaydirma systeminin kullaniciya güven veren saglamligi, yüksek ekran çözünürlügü ve video kalitesi, samsung'tan kanimca daha basarili olan 3D harici stereo hoparlörleri ve piyasaya yeni girmiş olmasinin avantajini kullanarak destekledigi en son baglanti standartlari (wireless village gibi) 6270'in ilk an'da dikkat ceken yönleri.nesnel ve tarafsız bir karşıla. cihazin w800'e göre "nispeten irice" olan tasariminin alişkin olan fanatik ve sadik nokia kullanicilari icin sorun teşkil etmeyecegi kesin.. lakin, aynı seyi sony kullanicilari icin söylemek epey zor :)

W800 düşük ekran çözünürlügü, vasat video kalitesi, ilk versiyonlarinda karsilaşilan "can sıkıcı" yazilim hatalari, joystick problemleri ve "kismen" dusuk malzeme kalitesi cihazin en zayif yönleri.. her iki cihazda, 2 mp çözünürlüge sahip bir cameraya sahip fakat kişisel görüşüm w800'ün foto konusunda bir adım önde oldugu.. ki burada en büyuk avantaji, arkasinda görüntü ve ses konusunda "teknolojiyi satın almayan üreten, kesfeden hatta lisanslayan" sony gibi bir devin yatiyor olmasi.. auto focus'taki basarisi, macro çekimi, dogru ve yuksek renk doygunlugu, gece cekimindeki basarisi, hizlandirilmiş seires-9 symbian platform'una ragmen java'nin daha basarili olan menü kullanim ve açiliş hizi, yuksek kapasiteli memory stick pro destegi, batarya kapasitesine göre yüksek olan stand-by ve konusma sureleri w800'ü bir adim öne cıkaran karasteristik özellikleri..

Kulaklik ile dinlenilen ses ve kalitesine gelince; dünyanin kulaklik konusunda uzmanlaşmiş, en iyi markalarindan biri olan sennheiser'in üstün perfonmansli PX100 modeli ile her iki cihazda'da yaklasik 30 farkli parcayi defalarca, arka-arkaya üç - dört saatten fazla dinledim.. sonuç; sesi disari veren "harici" hoparlor konusunda nokia tartişmasiz w800'den daha üstün.. lakin söz konusu kulaklik ile muzik dinlemek oldugunda akustik olarak maalesef nokia'nin sony'den öğrenmesi gereken çok sey var.. kisaca, kulaklik ile muzik dinlenecekse w800 bu konuda halen piyasada kalitesi ile rakipsiz.. yok, "ben harici hoparlörler ile dinlerim muzigimi" derseniz öyleyse 6270 sizin için biçilmiş kaftan... .

Tarafsız, objektif yorum budur işte abi.. İki telefonun da zayıf ve güçlü yönleri ancak bu kadar güzel ifade edilebilir... 6270'i bırak kullanmayı; görmemiş bile olmama rağmen, nesnel ve tarafsız bir karşılaştırma yapıldığı hemen anlaşılıyor..

Tam kapaklık bir yorum ve değerlendirme olmuş..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi planlamacı -- 6 Nisan 2006; 11:39:53 >

• 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.