Şimdi Ara

NOKIA 6710 NAVIGATOR VS N86 ??? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
4.932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Satın alan arkadaşlar lütfen yorumlarınızı eksik etmeyin. En azından kafamızda bir fikir oluşabilir.
  • N97 yi kafandan tamamen sil bence ilerde çok sorun çıkartır
  • arkadaşlar,
    telefonu kullandığım kadarıyla sizlere izlenimlerimi aktarayım. ben bu telefonu arastırırken dogru durust bı ınceleme okuyamadım.

artılar:
    + telefonun boyutları ve agırlıgı tasınması acısından cok makul.
    + kayan kapak gayet saglam duruyor ve telefondakı ovallıkten olsa gerek cok guzel oturuyor.
    + kutu içinden arabada kullanım için telefon tutucu ve araba şarzı cıkıyor.
    + akselerometre sayesınde, ekranı yan cevırdıgınızde genıs ekran kullanabılıyorsunuz. navıgasyon, fotograf ve vıdeo ızlerken keyıf verıyor.
    + mevcut navıgasyon tusu ıle tek harakette harıta acılıyor.
    + navıgasyonu kullanırken en buyuk cekıncem gunes altında tft ekranların yasattıgı goruntu problemlerıydı. telefon ozellıklerınde de belırtıldıgı gıbı optımıze edılmıs ekranı sayesınde dısarıda kullanımı gayet basarılı. ekran büyüklüğü de navigasyon için yeterli.
    + rota hesaplaması hızlı ve yanlış yola saparsanız otomatık olarak yenı rotayı cızıyor.
    + ses çıkışı baya baya kuvvetli. bu durum navigasyon ıcın de ıyı olmus. arabayı kullanırken gurultu falan sorun olabılırdı.
    + dokunmatık zoom yapısı, hem kullanıslı hem de keyıf verıcı.
    + titreşimi baya kuvvetli.
    + wlan ile internete bağlanması gayet başarılı.
    + resim çekme ve video yakalama performansı başarılı diyebilirim (resımler ılk basta 3megapixel'e ayarlı, ayarlardan 5megapixel yapmayı unutmayalım).
    + menüler arasında dolaşım ve programların açılışı hızı iyi durumda.
    + şarzı 3.5gun kadar sonra teke dustu. aslında baya da kurcaladım yenı oldugu ıcın. tek gunde bıtenlerı duyduktan sonra bu tarz telefonlar kategorısınde başarılı. (şarz durumunu gözlemledikçe daha sağlıklı sonucu yazacağım)
    + gps'e bağlanmada ilk zamanlar sorunlar yaşadım. daha sonra ayarlardan konumlama tercihini sadece "Integrated GPS" yapınca daha ıyı oldu gıbı. çoğu zaman birkaç dakıka ıcerısınde gps baglantısı saglanabılıyor.

eksiler:
    - navıgasyondakı seslı yön tarıfı bazen sacmalıyor. Ankara ıcın ornek vermek gerekırse; Konya'dan AŞTİ'ye dogru gıderken Eskişehir yoluna doneceksınız dıyelım. Normalde saga gırer, 270 derece doner ve kopru altından devam ederız. harıtada dogru donusu gostermesıne ragmen seslı yonlendirme dırek sola donmenızı soyluyor. şehre yabancı bır sürücü, buyuk ıhtımalle şaşıracaktır. fakat bu da yazılımla ılgılı oldugu ıcın guncellendıkce sorun cozulecektır dıye tahmın edıyorum. buarada seslı yol tarifinde kullandıgı yonlendırme komutları ılk basta tedırgın etse de kullandıkca ne demek ıstedıgını anlıyorsunuz.
    - kayan kapak nedenıyle üst sıradaki tuslar ferah ferah kullanılmıyor, tusların bulundugu alan biraz dar. bu durum, msj yazarken onem kazanıyor.
    - telefonun arka kapagı çıt çıtlı bir sistemle kapatılıyor. sankı çıt çıtlar kapagı kapatırken kırılcakmıs gıbı ınsanı tedırgın edıyor. SIM kartı sureklı tak cıkar yapmıyorsanız sorun olusturmayacaktır.
    - 4gb hafıza kartı ıle bırlıkte gelıyor. lakin, 2.5gb kadar harıta falan yer kaplıyor. şuydu buydu derken sıze 1gb cıvarı kalıyor. 8gb hafıza kartını desteklıyor ve ihtiyaç olabilir.
    - hafıza kartı ıcın adaptor kutudan çıkmıyor.
    - telefonun yanındakı ses ve fotograf tusları şık, ama bastın mı basmadın mı zor anlaşılıyor.
    - son gunlerdeki gozlemım şu ki bulutlu havalarda gps'e baglanmada sorun yaşayabiliyor.

diğer:
    * bildiğim kadarıyla harita güncellemeleri Nokia'nın sitesinden indirilen "Nokia Maps Updater" programı aracılığı ile sınırsız. 2 aylık trafik ve hava durumu bildirimi var. bu servis bazı avrupa şehirlerinde kullanılabiliyormuş, hangileri olduğuna biara bakmıştım, Türkiye için geçerli değil.
    * sesli navigasyon lisansı ise ne kadar süre veriliyor, hala muallakta kaldı benim için. kutu üzerinde "Comes with Regional Maps, device lifetime Drive Navigation license and City Explorer" yazıyor. satın aldığım ve araştırdığım yerlerin bazıları 2 yıl dedi, bazıları 3 ay. cümleler hep "heralde" diye başladı. aslında bu da çok önemli degil, çünkü bazı arkadaşlardan edindiğim bilgilere gore Garmin ve benzeri navigasyon programları telefona yuklenebiliyormus ve yukleyenler de daha verımlı oldugunu soyluyorlar.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Nokia 6710 Navigator hakkında bilgi almak isteyenlerin daha rahat ulaşabilmesi acısından bu başlıgı acmayı uygun buldum. buradan devam edelim arkadaşlar.

NOKIA 6710 NAVIGATOR İNCELEMESİ by hkasap

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hkasap -- 17 Ekim 2009; 17:15:16 >

• Anlattıklarınıza göre gayet alınabilir telefon.
  • hkasap arkadaşım, ayrıntılı yorumunuz icin tesekkurler, boylece 6710 ile ilgili nette Turkce ilk incelemeyi siz yazmis oldunuz!

Dokunmatik telefon istememin en onemli nedenlerinden biri kisa sarj suresi ( aslinda buyuk ekranlara sahip olduklarindan), bu nedenle min 3.5 gunluk sarj suresi cok yeterli gozukuyor. Iki sorum daha olacakti:

1. Dijital pusulayi hic kullanabildiniz mi? Gsmarena sitesinde cok kolay bir kullanimi olamadigini yaziyordu.
    2. Sesli navigasyon lisansi omur boyu mu?

Tesekkurler...
  • haritayı açtığınızda sol alt köşede bir pusula gözüküyor. istendiğinde de haritayı kuzeye hizalayabiliyor. fakat, aman aman derecede kullanmadığım için performansı açısından bir şey söyleyemeyeceğim.

sesli navigasyon lisansı ne kadar süre veriliyor, hala muallakta kaldı benim için. kutu üzerinde "Comes with Regional Maps, device lifetime Drive Navigation license and City Explorer" yazıyor. satın aldığım ve araştırdığım yerlerin bazıları 2 yıl dedi, bazıları 3 ay. cümleler hep "heralde" diye başladı. aslında bu da çok önemli degil, çünkü itsthehallowman arkadaşımızın yukarıda da dediği gibi Garmin ve benzeri navigasyon programları telefona yuklenebiliyormus ve yukleyenler de daha verımlı oldugunu soyluyorlar.

Nokia 6710 Navigator hakkında bilgi almak isteyenlerin daha rahat ulaşabilmesi acısından bu başlıgı acmayı uygun buldum. buradan devam edelim arkadaşlar.

NOKIA 6710 NAVIGATOR İNCELEMESİ by hkasap

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hkasap -- 17 Ekim 2009; 17:25:29 >

• telefonu 1 haftadır kullanıyorum.. Ve hiçbirşey yapmamama rağmen şarjı 1 gün bile gitmiyor. Sabah kalkınca şarjdan alıyorum saat 10 gibi akşam 10 olmadan tamamen bitiyor şarjı. Ondan geçtim zoom tuşu büyük bir sorun, ondan geçtim kılıf kullanmama ve gözüm gibi bakmama rağmen arka kapakta soyulmalar var adeta karardı..

O kadar severek aldığım telefondan soğudum desem yeri kesinlikle ve kesinlikle önermiyorum.. SAKIN OLAKİ ALMAYIN..
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.