Şimdi Ara

NOKIA 6710 NAVIGATOR VS N86 ???

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
1
Favori
4.932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu iki telefon arasında kaldım, tek başıma düşün düşün sıkıntı geldi. İlk başlarda N86 almak kararındaydım, daha sonra alacağım telefonda navigasyon özelliğinin baskın olmasını istediğim için 6710'a aklım çelindi. N86 çeşitli özellikleriyle daha üstün gibi duruyor.

Navigasyon olayında da kafam bir hayli karışık. Bildiğim kadarıyla harita güncellemesi ikisinde de sınırsız. Sadece sesli yönlendirme N86 için 3 ay deniliyor. Yabancı sitelerde 6710 için sesli yönlendrime ömür boyu deniliyor. Dün Teknosa ve birkaç firmaya sorduğumda 6710 için de 3 ay dediler. Şimdi bu durum firmadan firmaya fark ediyor mu yoksa beni yanlış mı bilgilendirdiler?

6710'da TFT ekran var, arabada navigasyonu kullanırken acaba güneş ışığında ekranı görmek zorlaşır mı? N86 için AMOLED ekran deniliyor, bu ekran güneş ışığı altında daha mı başarılı?

Bu telefonları kullanan arkadaşların yardımlarını bekliyorum...
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Telefonu aldım arkadaşlar. Nokia 6710 Navigator hakkında bilgi almak isteyenlerin daha rahat ulaşabilmesi acısından bu başlıgı acmayı uygun buldum, buradan devam edelim.

NOKIA 6710 NAVIGATOR İNCELEMESİ by hkasap

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hkasap -- 17 Ekim 2009; 17:08:33 >

• ben olsam n86 alırdım
  • quote:

Orijinalden alıntı: ŞahEser

ben olsam n86 alırdım
    bu konuya açıklık getireblecek birisi yok mu acaba...
  • quote:

Orijinalden alıntı: hkasap

bu konuya açıklık getireblecek birisi yok mu acaba...

Alıntıları Göster
    amoled ekran güneş ışığı altında daha başarılıdır
  • quote:

Orijinalden alıntı: ŞahEser

amoled ekran güneş ışığı altında daha başarılıdır

Alıntıları Göster
    peki hocam bu navigasyon durumu için ne diyosun? Sesli yönlendirme 6710'da sınırsız mı yoksa 3 aylık mı ?
  • quote:

peki hocam bu navigasyon durumu için ne diyosun? Sesli yönlendirme 6710'da sınırsız mı yoksa 3 aylık mı ?

Alıntıları Göster
    navigasyon üzerine tecrübesi olan bir arkadaş yok mu? bi türlü öğrenemedim olay nedir...
  • quote:

navigasyon üzerine tecrübesi olan bir arkadaş yok mu? bi türlü öğrenemedim olay nedir...

Alıntıları Göster
    Merhabalar,

Öncelikle "navigasyon" hareket halindeyken programa girmiş olduğunuz adres üzerine uydudan aldığı bilgilerle size anlık görüntülü ve sesli olarak nereden nereye nasıl gideceğinize kadar yol gösteren olağanüstü güzel bir program.

Not: Navigasyon için Birçok program denedim En iyisinin Garmin olduğunu düşünüyorum Bunu Internetten bulabilirsiniz. Her 2 telefonda destekliyor.

Telefonlara gelince, Her 2 side oldukça sofistike ve hoş görünümlü cihazlar bence, Biraz fiyat farkı var. fiyatlar n86 = 1000 TL civarı , 6710 = 800 TL

her ikisininde ekran boyutları aynı 2.6" çözünürlükleride aynı 240*320

işletim sistemleride aynı, Bu da demek oluyorki her 2 telefonda da yapabilecekleriniz aynı, benim telefonum N95 8GB ve ARM 206 MHZ işlemcisi var üzerinde 6710 da ise ARM 11 600 MHZ, N86 da ise ARM 11 434 MHz 6710 da ki işlemcinin her iki cihazlada arasında ciddi bir fark var.

Değerlendirme: Her 2 telefonda aşa yukarı aynı özelliklere sahip yapabilecekleriniz hemen hemen aynı, Geriye kalan hangisinin görsel olarak hoşunuza gittiği.

Sonuç : 2 telefon arasında ki Kendi kanaatim 6710 almak olurdu, Hatta N86 almak yerine biraz daha verip (1200 civarı ) N97 alırdım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ^^Yeni Nokia 5610 XpressMusic^^
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: itsthehallowman

Merhabalar,

Öncelikle "navigasyon" hareket halindeyken programa girmiş olduğunuz adres üzerine uydudan aldığı bilgilerle size anlık görüntülü ve sesli olarak nereden nereye nasıl gideceğinize kadar yol gösteren olağanüstü güzel bir program.

Not: Navigasyon için Birçok program denedim En iyisinin Garmin olduğunu düşünüyorum Bunu Internetten bulabilirsiniz. Her 2 telefonda destekliyor.

Telefonlara gelince, Her 2 side oldukça sofistike ve hoş görünümlü cihazlar bence, Biraz fiyat farkı var. fiyatlar n86 = 1000 TL civarı , 6710 = 800 TL

her ikisininde ekran boyutları aynı 2.6" çözünürlükleride aynı 240*320

işletim sistemleride aynı, Bu da demek oluyorki her 2 telefonda da yapabilecekleriniz aynı, benim telefonum N95 8GB ve ARM 206 MHZ işlemcisi var üzerinde 6710 da ise ARM 11 600 MHZ, N86 da ise ARM 11 434 MHz 6710 da ki işlemcinin her iki cihazlada arasında ciddi bir fark var.

Değerlendirme: Her 2 telefonda aşa yukarı aynı özelliklere sahip yapabilecekleriniz hemen hemen aynı, Geriye kalan hangisinin görsel olarak hoşunuza gittiği.

Sonuç : 2 telefon arasında ki Kendi kanaatim 6710 almak olurdu, Hatta N86 almak yerine biraz daha verip (1200 civarı ) N97 alırdım.

Alıntıları Göster
    Öncelikle verdiğiniz bilgilerden dolayı tesekkur edıyorum. Benım hala netleştıremedıgım durum 6710'dakı seslı navıgasyon olayının 3 aylık mı yoksa suresız mı oldugu...

Şimdi hangi telefon bayısıne sorsam 2 telefon için de 3 aylık seslı yonlendırme dıyorlar. Bu durumda, 6710'nun navigator ozellıgının bı baskınlıgı kalmıyor. Benım bılmedıgım bı artısı ya da N86'ya kıyasla navıgasyon ustunlugu bulunuyor mu?

Garmin'den bahsetmıssınız, pekı bunu program olarak telefona mı yukluyoruz? ücretli mi ya da internetten kolayca erişebiliyormuyuz? Seslı yonlendırme yapıyor mu? Biraz daha acıklık getırebılırsenız sevınırım...

N86'da bırkac ustun ozellık var wıreless ınternet, amoled ekran ve 8mp kamera... 6710 ise daha kibar ve hafif duruyor, ayrıca kutusundan araç içi aparatları da çıkıyor... N86 Çin'de yapılmış, 6710 ise Fillandiya'da...

• quote:

Öncelikle verdiğiniz bilgilerden dolayı tesekkur edıyorum. Benım hala netleştıremedıgım durum 6710'dakı seslı navıgasyon olayının 3 aylık mı yoksa suresız mı oldugu...

Şimdi hangi telefon bayısıne sorsam 2 telefon için de 3 aylık seslı yonlendırme dıyorlar. Bu durumda, 6710'nun navigator ozellıgının bı baskınlıgı kalmıyor. Benım bılmedıgım bı artısı ya da N86'ya kıyasla navıgasyon ustunlugu bulunuyor mu?

Garmin'den bahsetmıssınız, pekı bunu program olarak telefona mı yukluyoruz? ücretli mi ya da internetten kolayca erişebiliyormuyuz? Seslı yonlendırme yapıyor mu? Biraz daha acıklık getırebılırsenız sevınırım...

N86'da bırkac ustun ozellık var wıreless ınternet, amoled ekran ve 8mp kamera... 6710 ise daha kibar ve hafif duruyor, ayrıca kutusundan araç içi aparatları da çıkıyor... N86 Çin'de yapılmış, 6710 ise Fillandiya'da...

Alıntıları Göster
    Arkadaşım yukarda da söylediğim gibi tasarım dışında ki belirgin farkları amoled ekran olması ve ve 8 mp kamera, bunun haricinde bir farkları yok birbirinden, Bence ne amoled ile TFT ne de 5mp ile 8 mp arasında tercihe değer bir fark yok,

Garmin'e gelince yazdığımın yeterince açık olduğunu düşünüyordum. Sesli ve görüntülü olarak kullandığım kadarıyla türkiye haritasının daha iyisinin olmadığını düşündüğüm bir navigasyon programı. Bunu oldukça kolay bir şekilde netten bulup kurabilirsiniz.

ayrıca 6710'un şarjının çok iyi olduğuda söyleniyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: itsthehallowman

Arkadaşım yukarda da söylediğim gibi tasarım dışında ki belirgin farkları amoled ekran olması ve ve 8 mp kamera, bunun haricinde bir farkları yok birbirinden, Bence ne amoled ile TFT ne de 5mp ile 8 mp arasında tercihe değer bir fark yok,

Garmin'e gelince yazdığımın yeterince açık olduğunu düşünüyordum. Sesli ve görüntülü olarak kullandığım kadarıyla türkiye haritasının daha iyisinin olmadığını düşündüğüm bir navigasyon programı. Bunu oldukça kolay bir şekilde netten bulup kurabilirsiniz.

ayrıca 6710'un şarjının çok iyi olduğuda söyleniyor.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar sar oranı 1, 28 olarak yazılıyor bu oran cok yüksek şarj durumu iyi diyor umarım öyledir cünkü işlemci hızına ve ekran cözünürlügüne göre hele gps acıkken fazla dayanmaz sanıyorum
    bir telefonum en büyük özeliklerinden biri şarj dır

BU TELEFONDA SOLAR TEKNOLİJİ KULANILSAYDI TEK KELİMEYLE KUSURSUZ BİR YOL ARKADŞI OLURDA HER AN HER YERDE HER ŞARTTA

http://www.mobiledia.com/phones/nokia/6710-navigator.html

• quote:

Orijinalden alıntı: dyoldaş

arkadaşlar sar oranı 1, 28 olarak yazılıyor bu oran cok yüksek şarj durumu iyi diyor umarım öyledir cünkü işlemci hızına ve ekran cözünürlügüne göre hele gps acıkken fazla dayanmaz sanıyorum
    bir telefonum en büyük özeliklerinden biri şarj dır

BU TELEFONDA SOLAR TEKNOLİJİ KULANILSAYDI TEK KELİMEYLE KUSURSUZ BİR YOL ARKADŞI OLURDA HER AN HER YERDE HER ŞARTTA

http://www.mobiledia.com/phones/nokia/6710-navigator.html

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar ben de bu telefonu ciddi ciddi düşünmeye başladım.

6710, N85 ve gelirse E52 bu telefonlar arasında tercihiniz ne olurdu.

Kamera ve müzik idare etsin yeter benim için özellikle e mail internet vs önemli.

Teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: eranmania

Kamera ve müzik idare etsin yeter benim için özellikle e mail internet vs önemli.

Teşekkür ederim.

Alıntıları Göster
    net hızı için n82 çok iyidir bakın derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: shamanmuratcan

net hızı için n82 çok iyidir bakın derim

Bu üç telefondan hangisi demiştim, bu telefonlarla ilgili öneriniz var mı acaba?
  • quote:

Teşekkür ederim.

6710 n85'in yeni versiyonu. n85 artık üretilmiyor ve yerine 6710 üretiliyor o yüzden bu ikisinin arasında tabiki 6710... e52 ise daha türkiyede görmediğim için yorum yapamıcam...

saygılar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: TraLoNe

quote:

Teşekkür ederim.

6710 n85'in yeni versiyonu. n85 artık üretilmiyor ve yerine 6710 üretiliyor o yüzden bu ikisinin arasında tabiki 6710... e52 ise daha türkiyede görmediğim için yorum yapamıcam...

saygılar...

Alıntıları Göster
    arkadaşlar ben tercihimi 6710 Navigator'dan yana kullandım. telefonu kullandıkca yorumlarımı yazarım...

• quote:

arkadaşlar ben tercihimi 6710 Navigator'dan yana kullandım. telefonu kullandıkca yorumlarımı yazarım...

hayırlı olsun arkadaşım güle güle kullan...
  • quote:

Hayirli olsun. Bu telefonu ben de ciddi ciddi almayi dusunuyorum. Bugun inceledim, tipi bekledigimden iyi cikti. Su sorulara cevap verebilirseniz cok sevinirim:

1. Sarji ne durumda? tabii biraz kullanmaniz gerekecek.
    2. Zoom'lamak icin ozel bir yapisi varmis, memnun musunuz?
    3. Ne kadara ve nereden aldiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: leon_73

quote:

Hayirli olsun. Bu telefonu ben de ciddi ciddi almayi dusunuyorum. Bugun inceledim, tipi bekledigimden iyi cikti. Su sorulara cevap verebilirseniz cok sevinirim:

Alıntıları Göster
    hayırlı olsun ne diyelim

• quote:

quote:

Şarj durumunu kullandıkca cevaplarım. Zoom yapısı oldukça kullanışlı, kullanımı kolay ve keyifli. Ankara'da bir avea shopdan 830lira 5ay taksitle aldım. 800liraya tek çekim veriyordu.

• quote:

quote:

quote:

Şarj durumunu kullandıkca cevaplarım. Zoom yapısı oldukça kullanışlı, kullanımı kolay ve keyifli. Ankara'da bir avea shopdan 830lira 5ay taksitle aldım. 800liraya tek çekim veriyordu.

Alıntıları Göster
    Tesekkurler, yeterince fikir sahibi olduktan sonra izlenimlerinizi detayli yazarsaniz sevinirim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.