Şimdi Ara

===> Nokia 7 Plus | Ana Konu | Snapdragon 660 - 3800 mAH - Android One - 64 GB/4 GB | <=== (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
648
Cevap
3
Favori
27.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • onepplus 5t baya iyi garantisine güveniyorsan al derim. Benim 6s+ da da en büyük sıkıntılarım batarya, ekran kasa oranı ve kamerası. Galaxy s8 in fiyatı 3k altına inse almaya değer. iphone un o kalın çerçevelerinden sonra kavisli sonsuz ekran çok farklı gelecektir bana :)

Nokia 7 plus bak bizim istediğimiz bir çok özelliği barındıran cihaz ama bir o kadarda eksiği var.
    Tasarım ekran kasa oranı iyi
    Batarya 3800 iyi
    Yazılım android one stok android iyi
    Cpu gpu snapdragon 660 oda iyi

7 plus 2500 den geldiğini düşünelim, 3000'e de s8 var diyelim.
    cat 16/cat6
    Gorilla Glass 5/3
    Snapdragon 835/660
    Ois li kamera

gibi üstünlükleri var s8 in. Bu farklarda 500 lira vermeye değer gibi gözüküyor. 400 euroluk mükemmel bir cihaz üretmiş nokia ama saçma sapan yerlerden kısmış. 7 plus eğer ciddi batarya performansı sunarsa fiyatı uygun gelirse belki alabilirim. Kamera performansıda çok önemli dual kamera yerine s8 gibi tek kamera koy adam gibi çeksin.

• https://urun.gittigidiyor.com/cep-telefonu-ve-aksesuar/samsung-g9500-galaxy-s8-duos-cep-telefonu-333780654

Şöyle "ithalatçı" garantili bir ürün var. Tabi güvenilir mi tartışılır. İleride ekranın amoled olmasından ötürü ghosting sararma gibi sıkıntılar çıkacaktır,Samsung servis ücretsiz değiştirdi.

Ha fakat ben bir daha Samsung alır mıyım bilmiyorum. Bu yaşadığım deneyimden ötürü değil değişiklik olsun istiyorum. Aynı touchwiz arayüzünü görmekten kusacağım sanırım.

2500 de çok pahalı doğrusu orta segmentte olan bir telefon için. O kadar parayı vermek yerine Oneplus tercih edilebilir. Xiaomi konusuna girmiyorum zaten. Orada durum ne olacak bilmiyorum. A2 25 nisanda duyurulacak ve onda da 660 olacak. Fakat bataryası 2910mah olacakmış. 7+'ın asıl rakibi A2 olacak büyük ihtimalle. Üstelik 200-300 eurodan çıkartırsa Xiaomi Hindistanda yürüyebilir.

• Touchwize takılma bence ben hiç arayüzü dert etmedim zamanında s2 de kullandım. Stok android arayüzü daha hızlıdır tabi ama keyifsizdir.

Xiaomilerde fiyat performans ürünü. Kaliteli telefon değil bir yerinden bir dandiklik çıkıyor. A2 nin bataryası baya az olmuş sırf 5 pro modeli satsın diyedir :) çünkü xiaomi batarya konusunda hep cömertti. 2400 e a8 var baya güzel bence tek sıkıntısı güncelleme olur samsung 2 sene güncelleme desteği verirmi bilemiyorum android 7.1 ile çıkarmış cihazı :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • A8'e 9 belki çıkar. Adamlar koca 2 güncelleme verdik daha ne yapalım diye kapatırlar olayı. Sırf bu pazarlama stratejisi yüzünden alınmaz.

Nokia 'da artık dese fiyat şu şu olacak diye de kafayı yemesek ya
  • Bakın ithalatçı çihazlarda volte kullanamazsınız, bant 20 sadece huawei nin bazı top modellerinde vardır,,, yedek parça bulmak zor, şarj çihazı farklıdır, güncelleme için uğraşırsınız,,,https://m.gsmarena.com/just_in_nokia_7_plus_handson_in_for_review-news-30541.php inceleyeceklermiş,,, ben mayıs ayında fiyatı merak ediyorum çünkü nokia Pro cam uygulaması yüklü,,, 3 ozo mikrofon var,,, dual cam video çekimi, xiaomi redmi note 3 Pro sp650 kullanıyorum ve sokakta konuşurken insanlar benim sesimi duymakta zorlanıyor,, Android 6 da kaldık, bazen kafayı yiyor makina

• GSMArena cihazı bir hayli beğenmiş görünüyor. İncelemelerde daha net anlaşılacak.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fiyat az çok belli 2300-2500 bir şey olur büyük ihtimalle. 2700 lere falan çıkacağını sanmam. Ben daha çok eksik özelliklerini düşünüyorum cat6 gibi, kamerası gibi. 2 sene kullanacağımız cihaz sonuçta 2500 veriyorsam 500 daha da veririm daha iyisi için.
  • A8'e yerinizde olsam hiç bulaşmam. Samsung bu cihazı Aralık 2017'de tanıttı. Aralık 2017'de diğer firmalar Oreo sistemli cihazlar çıkarttılar. Samsung güncellemeyi daha kısa süreli tutmak ve bu sayede yeni güncel(!) modellerini satmak için cihazı bir önceki sistemle çıkardı. Oreo güncellemesini sunarak ilk güncellemeyi verecek daha sonra da ikinci büyük güncelleme olan Android 9 (P) güncellemesini vererek desteğine son verecek. Telefonun çıkması gereken sürümü Oreo ve alması gereken son sürüm Android 10 (R) olacakken Samsung'un işgüzarlığı ile bir sonraki büyük güncelleme olacak olan Android 9 ile güncellik defteri kapanacaktır. Aslında Oreo'dan sonra güncelleme alacak mı o bile şüpheli. 8.1 çıktı Note 8'e bile geçen ay geldi güncelleme o da 8.0'dı ki asıl iyileştirmeler de 8.1 ile gelmiştir. Adamların amiralleri bile güncel değil. 8.1'i de vereceklerini sanmam. Büyük ihtimal doğrudan 9'a günceller. Nokia 7 plus ise iki yıl boyunca hiç sektirmeden güncelleme alacak. Bu bile Nokia'yı seçmek in yeterli bir sebep.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam dogrusu benim için o kadar da büyük eksikler değil. Bunu alamazsam Xiaomi alacağım onda da band 20 yok. Her türlü modemden fedakarlık olacak yani. Kamera konusunda ise bence gayet de başarılı tabi S serisi ile ne kadar yarışır bilmiyorum.

Ben şuan batarya performansını merak ediyorum. Eğer 7 saat üstü ekran ömrü alırsam hiç düşünmem.

• Büyük eksiklikler değil tabi ama sırf bataryası ve ekran kasa oranı iyi diye nokia 8 varken neden 7 plus alasınki? Nokia 8 de de snapdragon 835 ve oisli kamera var. Sen bataryaya önem veriyorsan 1000 liraya alacağın snapdragon 625 li xiaomi 5 plus daha iyi batarya süresi verecektir. Snapdragon 625 daha az güç tüketiyor 660 a göre ve 5 plus tasarım olarakta 7 plusla benzer ekran kasa oranına sahip.

Bende zaten iphone 6s plus var geçtiğim telefon benimkinden iyi olmalı ki geçmeye değsin. 7 plusa geçersem batarya konusunda rahatlarım ama diğer konularda ciddi fark hissetmem diye düşünüyorum. Mix 2s çıktı gelecek, mi7 duyurulacak 500 dolar altında olacakmış 7 plusla aynı fiyata mi7 alınabilir belkide. Oneplus 6 duyurulacak 5t zaten baya iyi.

Benim şuan favori cihazım mate 10 pro 3600 lira şuan 3000 e düşse bataryasıyla kamerasıyla baya iyi. 2500 e 7 plus yerine 3000 e mate 10 pro her türlü alınır.

@Mr. Jingles
    Yazılım o kadarda önemli değil stabil sürüm varsa sıkıntı çıkarmıyor. Sadece son yazılan uygulamalar son çıkan android sürümlerine göre yazılıyor zaten max 2 sene sen kullanır anana babana verirsin onlar 2 sene daha kullanır a8 i :) 2400 e çift ön kamera iyi arka kamera, ip68 li iyi tasarım iyi batarya daha ne olsun. A8, s8 in ucuz versiyonu olmuş 2000 lere düşerse baya alınabilir cihaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB2CECC18 -- 15 Nisan 2018; 14:41:57 >

• 5Plus alacaktım fakat herşeyden kısmışlar. Type c yok. Hızlı şarj yok.

Mi mix2S i bende bekliyorum hocam. 7Plus ile aralarında çok fark olmazsa Mix2S alırım. Mi7yi ise beklerken çentik olacak denildi bende tamamen vazgeçtim.

• Kişisel görüştür tabi ama yazılım ve kamera benim için en önemli noktadır Android'de. Kaldı ki 8.0 ile 8.1 arasında ciddi iyileştirmeler mevcut. Dolayısıyla buna sadece uygulama destekleme olarak bakmamak gerektiğini düşünüyorum.

• Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    Bende eski sony xperia z2 telefon var arayüzü yağ gibi akıyor yeni çıkan oyunları pubg falan oynatıyor. Telefonu pc tablet gibi kullanan biri değilim. Android one programı güzel ama her ay telefona 3-5 tane güncelleme gelecekse sıkıntı. İostan bu yüzden bıktım habire güncelleme getiriyorlar. Android 8-9-10 alsın bana yeterli. Kamera konusuna katılıyorum bir telefon 2-3 yıl sonrada iyi fotoğraf çekiyorsa o telefonu hala kullanırsın. Artık çoğu telefonun kamerası iyi seviyede çok detaycı değilsen hepsi tatmin ediyor.

Benim zaten 6s+ dan başka cihaza geçme isteğimin nedenleri, kamera, batarya ve android rahatlığı.

@Centaurus A

Eksikleri olacak tabi 200 dolarlık telefon. Note 5 pro geliyor onda durum nasıldır bilmiyorum. Mi a2 de gelecek yakında. Mix 2 şuan 2100 lira mix 2s 2500den giriş yapsa güzel telefon ama o kadar vermeye değer mi bilemiyorum. 12 mp f1.8 kamera bence çok iyi olmayacaktır. Umarım klasik mikrofon sorunuda olmaz. 3400 batarya mix 2 ye yetmiyordu bunada yetmez. 4000 batarya koysaydı sırf farklı tasarımından ötürü mix 2s düşünebilirdim. Fakat aynı fiyata oneplus 5t var :) Gsmarena testinde mix 2 batarya Endurance rating 65 ti.

7 plusun arka kamerası umarım zeis balonu olmaz. 12 mp f1.75 + 12 mp f2.6 hem çözünürlükler düşük hemde f2.6 baya kötü. Oneplus 5t ve oppo r11s de 16 mp f1.7 + 20 mp f1.7 kamera var.

Nokia menat ın açıklamasına göre mayıs ayı içerisinde satışa çıkacakmış hem 2018 model nokia 6 hemde 7 plus. 280 euroluk nokia 6 2018 de wifi ac yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB2CECC18 -- 15 Nisan 2018; 18:43:12 >

• Demek istediğim o değildi. Z2 eski bir telefon ve onun üzerindeki Android oturmuş bir sürüm. Ama Oreo buglarlarla geldi. Tıpkı iOS sürümü gibi. Mesela 9.3.5 sorunsuz bir sürümdü ne zaman 10'a geçtim sorunlar silsilesi başgösterdi. Cihaza tam manasıyla iyileştirmeleri yapılmamış ana sürüm gelmiş oldu. Oturmuş bir sistem ile yılllarca kullanılabilir. Bu noktada önem teşkil eden diğer önemli konu da aylık güvenlik güncellemeleridir. Forumda haberi vardı A8+ üç ayda bir güvenlik güncellemesi alacak deniyordu. Çözünürlük olarak 12 MP gayet de yeterli. Hatta yüksek çözünürlüğe çıkamamaları aslında piksel boyutlarının küçülmemesi açısından daha iyi. Pikseller küçüldükçe kumlanma yapma riskleri de aynı şekilde artıyor. Bahsettiğin 5T 16 MP kamerasıyla 12 MP'lik Pixel 2'den veya S8'den daha iyi çekim yapamıyor. Sensörler küçük olduğu için 20 MP gibi çözünürlükler bana doğru gelmiyor. Mesela CM1 modelinde 1 inçlik sensör vardı ve 20 MP çözünürlüğe sahipti. Ancak bu büyüklükteki sensörlerde yüksek çözğnürlük kullanılmalı. Ama 1/2.3-1/3 inç gibi boyutlarda 12'nin üzerine çıkılmaması daha iyi bir seçim bence. Ki Samsung, Google ve Apple gibi üreticiler de 12'nin üzerine şimdilik çıkmıyorlar. Hatta Samsung daha önceki amirallerinde 16 MP kullanırken bugün 12'ye düşürerek daha büyük piksel sunmak için yüksek çözünürlük stratejisinden vazgeçmiştir.

• Nokia 7 plus İn global pazardaki rakipleri belli oldu sp660, 4gb ram 64 gb hafızalı https://www.gizchina.com/2018/04/03/smartisan-nut-pro-2-review-stellar-phone-with-insane-speakers/ bu ürünün kayıtsızına bile 1700-1800tl den fiyat çekiyorlar, nokia nın yazılım, malzeme kalitesi avantajı var. Kameradan birşey beklemiyorum, hindistanlı sitelerde tek söylenen fiyat politikası yüksek,,, artık nokia lara imei çakılamıyor koruma var

• quote:

Orijinalden alıntı: koreli41

Nokia 7 plus İn global pazardaki rakipleri belli oldu sp660, 4gb ram 64 gb hafızalı https://www.gizchina.com/2018/04/03/smartisan-nut-pro-2-review-stellar-phone-with-insane-speakers/ bu ürünün kayıtsızına bile 1700-1800tl den fiyat çekiyorlar, nokia nın yazılım, malzeme kalitesi avantajı var. Kameradan birşey beklemiyorum, hindistanlı sitelerde tek söylenen fiyat politikası yüksek,,, artık nokia lara imei çakılamıyor koruma var
    O telefonun kamerasında bileois varmış fiyatı 315 dolar yani 250 euro. 7 plus 400 eurodan çıkacak.
    https://www.gsmarena.com/zte_nubia_z18_mini-9161.phphttps://www.gsmarena.com/xiaomi_mi_note_3-8707.phphttps://www.gsmarena.com/oppo_r11s-8911.php

Bu telefonları snapdragon 660 tan ötürü rakip gösterebiliriz. zte z18 260 euro, mi note 3 280 euro baya fiyat/performans telefonlar. Essential phone da 400 dolara düşmüş türkiyede satılsaydı mi mix 2 ye büyük alternatifti.

@Mr. Jingles

Yazılım konusunda dedğin gibi ios mesela sıçtı sıvadı. Berbat bir yeni sürüme geçtiler ve onu devamlı yamalayıp durdular. mp ve sönsör konusunda sen daha bilgisin belliki. Bende çok megapüksel cigolayt manyağı değilimdir iyi çeken 12 mp tek kamera fazlasıyla yeterli. Bakalım gsmarena incelesin bataryasına camerasına ne diyecek. Telefon umarım ciddi bir eksiği çıkmaz ve uygun fiyatlandırmayla gelirde hepimiz 7 plusa geçeriz. Ama tekrar söylüyorum mayıs ortasında satışa çıktığında 2500-2700 gibi fiyatlara gelirse o zamana kadar hem duyurulacak hem ucuzlayacak hem gelecek telefonlar var. P20 pro gelmesiyle mate 10 pro 3550 liradan 3000 lere doğru düşmeye başlarsa çoğu telefonun satışlarına balta vurur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB2CECC18 -- 16 Nisan 2018; 18:1:1 >

• Evet beyler bu sefer nokia 7 plus a gerçek bir rakip çıktı, hemde Android one ve Google-xiaomi ortaklığıhttps://www.androidauthority.com/xiaomi-mi-6x-specs-leak-855102/ global bant ve global romlu 4gb ram 64 gb hafızalı modeli ülkemize gelirse tahmini fiyat 1999-2099tl olur ve tadından yenmez,,, vestel z30 sp630 bile 2099tl den gelecek

• Bence bu telefon, Galaxy A8 (2018)'den ucuz olacaktır. Çünkü A8 (2018), 500 Euro'dan satışa sunulmuştu. Nokia 7 Plus ise 400 Euro'dan satışa sunulacak. Tabi Euro'nun an itibariyle 5 TL'yi bulduğu (hatta üzerinde olacağı) şu zamanlarda telefonun fiyat avantajı da ortadan kayboluyor. Ülkemizde Mayıs ayında satışa sunulacak telefon.

Siz ne dersiniz bu işe?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LittleEinstein -- 19 Nisan 2018; 16:6:30 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet Kuveyt fiyatları belli oldu https://www.xcite.com/phones/mobile-phones/nokia.html?device_type_final=40942_42139_42144&utm_source=izooto&utm_medium=web_push&utm_campaign=en-nokia-20180420&utm_content=&utm_term= üzerine yüzde 18kdv+yüzde 10 +kar payı ekleyin

• koreli41 kullanıcısına yanıt
    gene 2.500 altı zor gibi görünüyor
    yane de bu fiyatla satar mı orası meçhul 1.999 tl olsa keşke
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.