Şimdi Ara

[ Nokia E7-00 > S^3+QWERTY+4'nHD-CBD-AMOLED+13.6MM ] (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
305
Cevap
1
Favori
29.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben de telefon bakıyorum bana yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar. Şarjı uzun süre giden bir telefon arıyorum özelliklerinin az olması sorun değil. Bu telefonu da beğendim ama herkes nokiadan uzak durulması gerektiğini söylüyor o yüzden kararsız kaldım. Bu telefon sağlam mı donma oluyor mu hızlı mı ve en önemlisi şarjı kaç gün gidiyor özellikle benim gibi telefonunu çok kullananlar şarjı hakkında bilgi verirse sevinirim :)
  • Arkadaşlar Turkcell mağazadan E7-00 ile kullanmak için AeriaL Metro kulaklık aldım. Ve telefonuma takınca desteklenmeyen aksesuar mesajı çıktı.
    samsung ve Iphone'da çalışan kulaklık E7-00'da çalışmıyor. Nasıl birşey bu ya. 1000 lira verdik aldık halimize bak.Ne uygulama çalışır nede aksesuar.
    Lütfen bir çözümü varsa aktarınız. Satıp kurtulacağım bu telefondan zaten......
  • Buraları pek ıssızlaşmış. Biraz hareket lazım. Bu telefonu yeni aldım. İlk Symbian işletim sistemli telefonum. Yani daha önce hiç kullanmadım. Bir önceki telefonum Samsung Galaxy Pro B7510'du. Aslında oldukça memnundum. Ancak batarya süresi ve bir iki defa şarjımın olmadık yerde bitmesi yüzünden farklı arayışlara yöneldim. Her ne kadar hantal denilse de daha uzun şarj süresi nedeniyle bu telefonu tercih ettim. Bana bu telefonu kullanan/daha önce kullanmış ve oldukça tecrübe sahibi yardım edecek arkadaşlar arıyorum.
    Örneğin ilk karşılaştığım sorun "Ayarlar" menüsüne girdiğimde donma sorunu. Telefonu kapatıp açmadıkça ne yaptıysam bu menüyü kullanamadım. Kapatıp açtıktan sonra sorun düzeliyor. Bir de telefonun kendi e-posta kurulumunu yapamadım. Opera miniye kısayol ekleyerek normal tarayıcıdan giriyorum. Birde ekran saati ekran karartılsa bile sürekli az da olsa belirgindi. Sanırım bu durum şarjı oldukça sömürüyor.
    Aynı gün Wi-Fi da açık unutmuşum. Sabaha kadar bataryayı yarılanmış buldum. Umuyorum batarya azalmasının sebebi budur. Yoksa attığım taş ürküttüğüm kurbağaya değmeyecek.
    Bir sorum da farklı bir cfw yükleyen vardı galiba. Bu farklı cfw'yi nereden bulabiliriz ve nasıl kurabiliriz? Gerçekten hız da artma oluyor mu? Şimdilik aklıma takılanlar bu kadar. İlgi gösterecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hitit Güneşi

Buraları pek ıssızlaşmış. Biraz hareket lazım. Bu telefonu yeni aldım. İlk Symbian işletim sistemli telefonum. Yani daha önce hiç kullanmadım. Bir önceki telefonum Samsung Galaxy Pro B7510'du. Aslında oldukça memnundum. Ancak batarya süresi ve bir iki defa şarjımın olmadık yerde bitmesi yüzünden farklı arayışlara yöneldim. Her ne kadar hantal denilse de daha uzun şarj süresi nedeniyle bu telefonu tercih ettim. Bana bu telefonu kullanan/daha önce kullanmış ve oldukça tecrübe sahibi yardım edecek arkadaşlar arıyorum.
    Örneğin ilk karşılaştığım sorun "Ayarlar" menüsüne girdiğimde donma sorunu. Telefonu kapatıp açmadıkça ne yaptıysam bu menüyü kullanamadım. Kapatıp açtıktan sonra sorun düzeliyor. Bir de telefonun kendi e-posta kurulumunu yapamadım. Opera miniye kısayol ekleyerek normal tarayıcıdan giriyorum. Birde ekran saati ekran karartılsa bile sürekli az da olsa belirgindi. Sanırım bu durum şarjı oldukça sömürüyor.
    Aynı gün Wi-Fi da açık unutmuşum. Sabaha kadar bataryayı yarılanmış buldum. Umuyorum batarya azalmasının sebebi budur. Yoksa attığım taş ürküttüğüm kurbağaya değmeyecek.
    Bir sorum da farklı bir cfw yükleyen vardı galiba. Bu farklı cfw'yi nereden bulabiliriz ve nasıl kurabiliriz? Gerçekten hız da artma oluyor mu? Şimdilik aklıma takılanlar bu kadar. İlgi gösterecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

En son güncellemeyi telefona kurun. Kurmadan telefon üzerinden *#7370#yi tuşlayarak soft format atın. Telefonunuz hayırlı olsun. Şarjı iyi gidiyor denilebilir telefonu alalı 1 sene oldu benim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Öncelikle yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Son iki gündür mevsimsel bir rahatsızlık nedeniyle kafamı kaldıramıyordum. Bu gün biraz toparlanır gibi olunca cevabınızı okuyabildim. Bu telefonu ikinci el aldım. İlk sahibi neredeyse hiç kullanmamış. 1 yıllık garanti süresi de devam ediyor. Telefon geldiğinde Ovi Suite'i kurarak programı güncelledim. Ama daha önce bayağı bir kurcaladım. Full şarjlı gelmişti ve yaklaşık 4 saatlik kurcalamama rağmen şarj durumu 4'te 1 azalmıştı. Ancak güncellemeyi yaptıktan sonra birtakım verileri kaydederken USB'den şarjı %100'e çıkmıştı. Bu şekilde bırakıp yatmaya gittim. Sabah kalktığımda şarj durumu %50'ye düşmüştü. Önceki mesajımda belirttiğim gibi wi-fi açık unutmuşum. Bir de güncelleme sonrası ayarları nedeniyle dijital saat sürekli aydınlıktı. Bu konuyla ilgili internet te forumları araştırırken batarya kalibrasyonu diye bir konu ile karşılaştım. Daha önce hiç duymamıştım. Güncelleme veya format sonrası batarya kalibrasyonu yapılması gerekliliği ile ilgiliydi. Linki burada Önceki mesajımda bahsettiğim "Ayarlar" menüsü kilitlenme sorunu nedeniyle fabrika ayarlarına geri dönme işlemi de yaptım. Ancak ayarlar menüsü kilitlenme sorunu hala devam ediyor. Telefonu kapatıp açmadan bu menüde işlem yapamıyorum. Bu bilgiler ışığında halen soft format gerekli mi? Linkini verdiğim batarya kalibrasyonunu bu gün denemeye karar verdim. (İlk metodu) Gelişme olursa bilgilendirme yapacağım. Sağlıklı günler dilerim. @CVenturas

• quote:

Öncelikle yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Son iki gündür mevsimsel bir rahatsızlık nedeniyle kafamı kaldıramıyordum. Bu gün biraz toparlanır gibi olunca cevabınızı okuyabildim. Bu telefonu ikinci el aldım. İlk sahibi neredeyse hiç kullanmamış. 1 yıllık garanti süresi de devam ediyor. Telefon geldiğinde Ovi Suite'i kurarak programı güncelledim. Ama daha önce bayağı bir kurcaladım. Full şarjlı gelmişti ve yaklaşık 4 saatlik kurcalamama rağmen şarj durumu 4'te 1 azalmıştı. Ancak güncellemeyi yaptıktan sonra birtakım verileri kaydederken USB'den şarjı %100'e çıkmıştı. Bu şekilde bırakıp yatmaya gittim. Sabah kalktığımda şarj durumu %50'ye düşmüştü. Önceki mesajımda belirttiğim gibi wi-fi açık unutmuşum. Bir de güncelleme sonrası ayarları nedeniyle dijital saat sürekli aydınlıktı. Bu konuyla ilgili internet te forumları araştırırken batarya kalibrasyonu diye bir konu ile karşılaştım. Daha önce hiç duymamıştım. Güncelleme veya format sonrası batarya kalibrasyonu yapılması gerekliliği ile ilgiliydi. Linki burada Önceki mesajımda bahsettiğim "Ayarlar" menüsü kilitlenme sorunu nedeniyle fabrika ayarlarına geri dönme işlemi de yaptım. Ancak ayarlar menüsü kilitlenme sorunu hala devam ediyor. Telefonu kapatıp açmadan bu menüde işlem yapamıyorum. Bu bilgiler ışığında halen soft format gerekli mi? Linkini verdiğim batarya kalibrasyonunu bu gün denemeye karar verdim. (İlk metodu) Gelişme olursa bilgilendirme yapacağım. Sağlıklı günler dilerim. @CVenturas

Hocam batarya kalibrasyonunu sizden ilk defa duyuyorum. Donma sorununa çözüm olarak soft format hard format ve hemen ardından software update önerilir. Yani 111.040.1511 sürümüne terfi etmeniz bu sorunları aşmanızda büyük önem taşıyor. Fakat terfi etmeden önce bu sürümün web browser sorununu da araştırın derim. Zira tarayıcı kullanılamaz halde. Opera Mini & Mobile ile bu ihtiyaçlarımı gideriyorum. Siz de opera kullanmak benim için bir sorun değil diyorsanız pc üzerinden nokia suite ile yazılımınızı en yakın zamanda güncelleyin derim. Güncelleme öncesi söylediğim gibi hard format ve hemen ardından soft format atmak tertemiz bir Belle yüklemesi açısından yararlı olacaktır. Son sürüm için tarayıcı dışında başka bir şikayetim yok. Batarya süresinin uzun gitmesi de benim tecrübelerime göre mobil veri ile alakalı. Çünkü mobil veri kapalı iken sadece şebeke aktif abartısız 4gün kullanım görülüyor. Batarya konusunda bir diğer tavsiyem de güç tasarrufu modu. Yararlı bir mod. Ayrıca menü>ayarlar>tema ayarları>genel e ardından seçenek butonuna gelerek tema efektlerini kapatmak da büyük ölçüde katkı sağlar. Biraz karışık şekilde anlatmış olsam da umarım yardımcı olabilmişimdir.

Edit: Bu arada geçmiş olsun hocam ben de şu sıralar rahatsızım biraz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CVenturas -- 21 Mayıs 2013; 18:48:14 >

• bu sarj meselesi herhalde en buyuk problemlerden. Benim de basima gelmisti(telefon nokia 700). Forumlarda biri bazi programlarin arka planda calismaya devam ettiginden bahsedip bu programlari kapatmaya yarayan "app stop" programini tavsiye etmisti. Kurup kontrol ettigimde haritalarin arka planda yayila yayila calistigini farkettim. Tek basina calissa iyi, yaninda gps de haliyle aktifti. Benim tavsiyem guncellemeler yapildiktan sonra da bu hususlara dikkat etmenizdir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba. Bu gece batarya kalibrasyonundan sonra 24 saatli kullanımla %50 batarya kullanımını yakaladım. Bu durumda 2 gün şarj ömrü görünüyor. Şimdilik hiç yoktan iyi gibi. CVenturas arkadaşımın bahsettiği Hard Format nasıl atılıyor. *#7370# ile soft format atılabildiğini sağolsun belirtmiş. Bu nokia kodları hakkında hiçbir bilgim yok. Kilitlenme sorunu için sanıyorum onun dediklerini yapacağım. Şu ana kadar uğraşıp kişiselleştirdiğim telefon sanıyorum ilk haline dönecek ama bu kilitlenme sorunu dayanılır gibi değil. Bu tür kilitlenme sorunu sen de yaşadın mı? Ayrıca bahsettiğin "App Stop" için telefondan mağaza uygulamasını dahi açamadım. Hemen kilitlendi. Neyseki Ovi Suite'ten indirebildim. Tek bulduğu kilitlendiği için bir türlü kapanmayan mağaza uygulamasıydı. Benden önceki sahibi uzun bir süre kullanmamış. Şarjını sürekli kontrol ettim dedi ama kullanılmadığından batarya tembelleşmesi olabilir mi diyorum. Yok daha neler diyecekler vardır mutlaka ama ne yapayım değişik çözümler üretmekten başka aklıma bir şey gelmiyor şimdilik. Bu hard format olayını bir anlatırsanız son çare olarak onu deneyeceğim. Çünkü öncelikli sorunum kilitlenme. Batarya işini nasıl olsa hallederim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehmet Serdar K. -- 22 Mayıs 2013; 23:46:36 >

• Bu sabah önce *#7780# ile soft takiben *#7370# ile hard format attım. Daha sonra ovi üzerinden güncelleme yapmak için bağlandım. Ancak Microsoft un bir programı hariç yazılım ve diğer programların güncel olduğunu bildiren bir mesaj verdiği için başka bir işlem yapamadım. Ancak bu kilitlenme sorunu yine devam ediyor yine devam ediyor. Bu durum karşısında ben de kilitlendim . Başka bir önerisi olan varsa denemeye hazırım.
  • quote:

Bu sabah önce *#7780# ile soft takiben *#7370# ile hard format attım. Daha sonra ovi üzerinden güncelleme yapmak için bağlandım. Ancak Microsoft un bir programı hariç yazılım ve diğer programların güncel olduğunu bildiren bir mesaj verdiği için başka bir işlem yapamadım. Ancak bu kilitlenme sorunu yine devam ediyor yine devam ediyor. Bu durum karşısında ben de kilitlendim . Başka bir önerisi olan varsa denemeye hazırım.

Hocam o ara linke bakamamıştım da Bu batarya kalibrasyonu htc cihazlarda yapılıyordu nokialarda işe yaramaz li-ion pillere bir etkisi Yok diyordu bazı arkadaşlar. O nedenle farklı bir şeydir diye düşünmüştüm. Aynısıymış. Ben denemedim daha. Sorununuza gelecek olursak Menü>Dosyalar a girin. Depo hafızasının üzerinde parmağınızı bekletin. Ardından biçimlendire basın. Biçimlendirme bittikten sonra söylediğim şekilde *#7370#yi tuşlayın ve işlemin bitmesini bekleyin. Ardından cihazı usb kablosu ile pcye bağlayın. En güncel nokia suite yazılımı ile birlikte sağ üst köşeden yazılım güncelleme bölümünü açın. Eğer herhangi bir güncelleme görünmüyor ve cihaz sürümünüzün 111.040.1511 olduğu ibaresini görüyorsanız yazılımı yeniden yükle butonuna basın. Bu yeniden temiz olarak telefonunuza orjinal işletim sistemini kurmaya yarar. Daha sonra bir sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum. Siz adımları takip edin yeter.

• Bu gün Pazar mahmurluğunu üzerimden atınca dediklerini harfiyen uyguladım ve BİNGO. Şu anda telefonumun kilitlenme sorunu sona erdi. Bir müddet takip edeceğim bakalım ne olacak. Yardımların için gerçekten çok teşekkürler. Yalnız format yaptığım için sana verdiğim likte bahsedildiği gibi batarya kalibrasyonunu tekrarlamam gerekiyor. Ancak şehir efsanesi mi değil mi tespit etmek adına şu anda hiçbir şey yapmayacağım. Telefon 14:00 itibarıyla full şarjlı ve güç tasarrufu açık olarak bekliyor. Ne kadar sürecek önce bunu tespit edeceğim. Ardından linkte bahsedilen bu sefer 2'nci metodu (karmaşık olan) deneyeceğim. İzlenimlerimi buradan paylaşırım. Bu batarya kalibrasyonunu deneyen olursa ve tecrübelerini paylaşırsa sevinirim. Çünkü bir çıkar yolu olmalı. Android telefon sınıfına sokup her gün şarj edilmek Nokia için utanılacak bir durum olur bence.

• Yukarıda bahsettiğim kalibrasyonsuz denemenin sonucu tam bir hüsrandı. Güç tasarruf modunda bütün her şey kapalı, üstelik neredeyse hiç konuşmadan sadece 35 saat dayandı. Biterken inat ettim. Kapanana kadar bekledim. Açma kapama butonuna basarak tekrar açmaya çalıştım, açılmadı. Daha sonra bilgisayardan USB vasıtasıyla telefon kapalı olarak şarj etmeye başladım. Yatma saatim geldiğinde daha henüz şarjı tamamlanmamıştı. Bilgisayarı kapatacağımdan, bu sefer şarj aletini takarak sabah 08:00'e kadar bıraktım. 28 Mayıs Salı sabahı kalktım ve telefonu açtım. Bu gün 2 Haziran Pazar. Hala bir çentik şarjı var. Muhtemelen yarın sabaha kadar dayanacak. Yani ALTI (6) koca gün. Bu sürede telefon hep güç tasarrufu modundaydı. Toplamda 30-40 dakikalık bir telefon görüşmesi yaptım. 2 defa o da 10 dakikayı geçmemek üzere Wi-Fi üzerinden internete bağlandım. Bluetooth hiç kullanılmadı. Günde 5-6 tane reklam/promosyon mesajı geldi, ben hiç göndermedim. 3G değil GSM modunda şebekeye bağlıydım. Şarj edilip unutulacak telefon Nokia sloganı gerçekleşti sanıyorum . Şimdi şarjı bitince yine aynı şekilde davranacağım. Kapanana kadar bekleyecek ve bilgisayar USB'den şarj edeceğim. Daha sonra normal %50 seviyesinde şarj tazeleme işlemine dönecek fakat 3 ayda bir yine tam deşarj, USB şarj uygulamasını tekrarlayacağım. Biligilendirmeye devam kısacası...

• bir aydan bu yana yazan kimse yok..selamlar e7 ahalisi
  • quote:

Orijinalden alıntı: grimser

bir aydan bu yana yazan kimse yok..selamlar e7 ahalisi

Sanıyorum en yeni kullanıcı benim. En son ben biraz hareketlendirmiştim. Sakinliğin sebebi yaz rehavetidir diye tahmin ediyorum.
  • quote:

Sanıyorum en yeni kullanıcı benim. En son ben biraz hareketlendirmiştim. Sakinliğin sebebi yaz rehavetidir diye tahmin ediyorum.

bende bir haftadır kullanıyorum genel kullanımına alıştım sayılır. sen hangi yazılımı kullanıyorsun belle mi cfw mi? ve birde müzik çalarkenki sesi arttırma imkanı var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: grimser

quote:

bende bir haftadır kullanıyorum genel kullanımına alıştım sayılır. sen hangi yazılımı kullanıyorsun belle mi cfw mi? ve birde müzik çalarkenki sesi arttırma imkanı var mı?

Ben telefonu alır almaz OVI ile en son sürümü indirdim. Yani Belle kullanıyorum. Yalnız CFW ne bilmiyorum. Sen onu kullanıyorsan Belle'ye olan üstünlükleri var mı? Çünkü ilk yüklediğimde bazı kilitlenme sorunları yaşadım. Forumdan arkadaşların desteğiyle bir iki işlemden sonra bu sorun giderilmiş görünüyor. Çok nadir de olsa ayarlar menüsünde bazen kilitleniyor. Ama şu an kafaya takmıyorum. Müzik çaları hiç kullanmadım. Şimdi sen sorunca aklıma geldi. Telefona karşıdan bakarken sağ tarafında bulunan süviç sesi açıp kapatıyor (muş) şimdi sana yazarken müzik dinliyorum bir yandan da. Sesi oldukça iyi geldi orjinal kulaklıklarıyla bile.

• orjinal belle kullanıyorum ama cfw düşünüyorum belki bu ara yaparım üstünlüklerini tam olarak bende bilmiyorum ama daha hızlı ve stabil çalıştığını biliyorum daha önceki nokia cfw deneyimlerimden, kurarsam anlatırım burada. batarya ile ilgili benimde durumum aynı 1 gün anca dayanıyor ki mobil veri komple kapalı wifi toplasan 4 5 saat açık 1 saat konuşma var yok. neyse yinede memnunum ama tuhafıma giden bişey var ki o da şu: teli ilk aldığımda gps çok hızlı bağlanıyordu şimdi bazen 10 dakka beklesemde bağlanmıyor bu duruma anlam veremedim bi türlü. bunun dışında şuan genel olarak memnun gibiyim.
  • bende almayı düşünüyorum..film dizi.izlemek zevkli olur..ayrıca kamera dışında n8 den de üstün olduğunu düşünüyorum.ne dersiniz..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • grimser G kullanıcısına yanıt
    Batarya süresini uzatmak için bir yol tavsiye edeyim. Bende işe yarıyor. Umarım senin de işini görür. İlk olarak enerji tasarrufu moduna al. Telefon kendisi kapanana kadar şarjını bitir. Stok şarj kalmaması için açma kapama düğmesine basarak açmaya çalış. Açılırsa yine kapanana kadar bekle. Yine açma kapama düğmesine bas. Açılmayınca USB üzerinden bilgisayara takılı olarak şarj etmeye başla. Bilgisayarın uykuya yatmasın. Yoksa şarj işlemini kapatıyor. 3 saat sonra bu defa şarj aletini takarak elektrik ile şarja devam et. Dolunca şarjdan çıkarıp telefonu aç. Güç tasarrufu modunda kalsın. OVİ mağazadan APP stop uygulamasını indir ve kur. Çalıştırınca arka planda çalışan bütün uygulamaları kapat. Tekrar elektrikle şarja tak. Şarj olunca kullanmaya başla. Aklına geldikçe APP Stop'tan arka planda çalışan uygulamaları kontrol et. Varsa kapat. Farkı göreceksin

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.