Şimdi Ara

Nokia ile Symbian Belle ve gelecek teknolojiler hakkında konuştuk! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
29.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yok artık Yüzyılın icadını yapmışlar :D Bu ne ya gitmişler başka işletim sistemlerinden kopyalamışlar bide acaip işler yaptık diye anlatıyolar :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: sugar_klavyeci

quote:

Orijinalden alıntı: SystemApps

pek açıklayıcı bir video olamamış malesef.hep bildiğimiz şeyler zaten.ama yinede teşekkürler video için.

en kritik soruyu şu şekilde sormanızı beklerdim.Symbian belle ne zaman iyi donanımlara kavuşabilecek?

Maalesef o dediğin hiçbir zaman olmayacak. Nokia bu saatten sonra Cortex tabanlı bir Symbian çıkarmaz. Hele ki elinden çıkardığı bir sistem için artık güçlü donanımlar beklememek gerek. Daha önce Nokia yöneticilerinden biri güçlü donanımlarda GHz hızında çalışan Symbian cihazlar gelecek demişti. Öyle deyince biz de Cortex tabanlı işlemciler kullanır diye düşündük. :) Ama o da ne? N8'de kullandığı işlemciyı overclocklayarak milleti 1 GHz işlemcili Symbian yaptık diye kandırma yoluna gittiler. ARM 11'de biter artık Symbian. Allah'tan SE ve Samsung vardı da Cortex işlemcili Symbian cihazlar gördük. Gönlüm elbette Cortex tabanlı bir Symbian görmek ister ama Nokia'nın Symbian üzerindeki politikalarını gördükçe bunu Nokia'dan beklemek hayal olur. Inşallah yanılırım da o cihazları görürüz.

Nokia 801 den ümitliyim.İdda edilen özellikler gerçekten bayağı iyi.Eğer nokia symbianı rekabetci tutacağız diyorsa çift çekirdekli bir cihaz beklemek çok da abes kaçmaz heralde...Bu arada şimdiye kadar nokianın 680mhz işlemcilerle gezmesizinin nedeni pil olmayabilir.Çünkü bugün 1ghz işlemcileri gördük symbianda.Bazı kaynaklara göre belle öncesi symbian en fazla 680mhz tanımlayabiliyormuş.Yani 1ghz işlemci konulsa bile 680mhz hızında çalışabiliyormuş.bu durum bana saçma geliyor ama 1ghz li telefonların belle ile gelmeside çok düşündürücü bir durum.Nokia en azından e7 gibi cihazları 1ghz arm11 yapabilirdi mesela...İşlemci tasarımında bi değişiklik olmadığı halde neden 1ghz işlemcileri bu kada geciktirmiş olabilir diye düşününce de bu iddanın doğru olma olasılığını düşündürüyor.Belki de arm11 işlemci sadece bir başlangıçtı.Symbian eski symbian değil performasn konusunda.Ama zaten hızdan çok fonsiyonalitesi için tercih ediliyor symbian.Belle ile daha çok hız eklendi...

Edit:Bu iddayı yine kendim çürüteyim.Nokia 500 1ghz ve symbian anna yüklü...sanırım nokia stratejisinden başka bişey değil.Ama yinede mikrosoft ile anlaşmasından sonra 1ghz ve 512mb rama kavuştu symbian.Mikrosoftun cihazları ise 1ghz dolaylarında ve 512mb-1gb rama sahip.Yani aradaki fark aslında işlemci mimarisi ve kamera.Mikrosoftun bence bunda bi etkisi yok.İleride daha iyi anlayacağız bu durumu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SystemApps -- 24 Ekim 2011; 17:51:22 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: aspirin_00

400 tl üzeri nokia telefon alınmaz kendi kendine ağırlaşan telefon bir tek nokia da var

kullandığın markaları sayarmısın nokianın?

Markalar derken model demek istedin herhalde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sayenizde ingilizcemi geliştiriyorum :D teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: sweatcan

quote:

quote:

400 tl üzeri nokia telefon alınmaz kendi kendine ağırlaşan telefon bir tek nokia da var

Markalar derken model demek istedin herhalde.

evet model demek istedim.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: aspirin_00 400 tl üzeri nokia telefon alınmaz kendi kendine ağırlaşan telefon bir tek nokia da var

n73,c7,5800 arkadaşların kullandıklarıda var eğer bu ağırlığı göremeyecek kadar gözlerin görmüyorsa beyninde problem olma olasığı var diye düşünüyorum
  • symbian a tek kuruş yatıran adam boşa yatırım yapmış sayılır
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhan381985

symbian a tek kuruş yatıran adam boşa yatırım yapmış sayılır

katılıyorum ama nokia hiçbir zaman androide geçemez, zira işletim sistemini konfigüre etmekten aciz bir işlem takımları var, hazıra konmak zorundalar open sourcela uğraşamazlar.. o nedenle de windows phone la anlaştılar, ki mantıklı olan da bu olurdu..
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhan381985

symbian a tek kuruş yatıran adam boşa yatırım yapmış sayılır

Aynen. Birde millet hala gidip symbianlı telefonlara kamerası güzel diye 1000 TL falan veriyor sonrada kamerasını 1 kere bile açmayıp sadece mesaj yazmak için kullanıyor.

Yukarıda bir arkadaşta 400 TL üzerine nokia alınmaz demiş ama bana sorarsanız (benim kendi görüşüm) bu saatten sonra sıfır telefon alırken nokia asla alınmaz. Bende şuan symbianlı eski telefon kullanıyorum ama sıfır telefon alacağım zaman androidsiz bir telefona elimi sürmem sürersemde iphone falan olur ama pazar payını kaybetmiş, rakipleri karşısında devede kulak kalan birde symbian belledede görüleceği gibi rakiplerini kopyalayan bir işletim sistemine para vermem.
  • quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: aspirin_00 400 tl üzeri nokia telefon alınmaz kendi kendine ağırlaşan telefon bir tek nokia da var

n73,c7,5800 arkadaşların kullandıklarıda var eğer bu ağırlığı göremeyecek kadar gözlerin görmüyorsa beyninde problem olma olasığı var diye düşünüyorum

ağırlaştığını 3 model sonra anlayabildiysen bence son cümlelerinindeki olasılığı kendinde aramalısın.Madem ağırlaşan tek nokia vardı başka bir marka alsaydın

Symbian, Belle ile hızlanabildi.Yavas olmasının asıl nedeni doğrudüzgün donanım görememiş olması ve yeteri kadar yazılımsal olarak destek verilmemiş olmasıdır.Bugün belleli ve daha iyi donanımlı cihazlar varken 400tl üzeri nokiaya verilmez demenin hiç bir mantığı yok.Symbian zamanının en fonsiyonel işletim sistemiydi ki tercih edilmesinin aslı nedeni buydu...

• @SystemApps, 801 haberindeki cihaz sadece bir konsept yani gerçek değil. Ben çift çekirdekliyi geçtim tek çekirdekli bir Cortex görmeye bile razıyım. Yeterki Symbian'da görelim o donanımı ama Nokia'nın bütün cihazlarda aynı donanımı kullanarak maliyetleri azalttığını biliyoruz. S60v3'te de aynısını yaptı. Çoğunluk ARM 11 369 MHz idi. Bu bağlamda güçlü donanım diye 1 GHz'e overclock edilmiş ARM 11 işlemcilerle karşımıza çıkıyor yeni cihazlar. Güçlü donanımdan kasıtları bu adamların. Dolayısıyla ben Nokia'dan artık Symbian adına bir şey beklemiyorum. Keşke yanılsam. Ayrıca Belle öncesi Symbian 680 MHz üzerini görmüyor muhabbeti tamamen safsata. Öyle olsa Vivaz 720 MHz hızında çalışmazdı. Hem de ilk dokunmatik Symbian sürümünü taşıyor. Symbian içersindeki en güçlü donanıma sahip cihaz hâlâ Vivaz. Ki bu cihaz 1.5 yıl önce çıktı. Umarım bu donanımı Belle yüklü bir Symbian'da görüşürüz. Çift çekirdek bekleme hayalperestlik olur. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: sugar_klavyeci

@SystemApps, 801 haberindeki cihaz sadece bir konsept yani gerçek değil. Ben çift çekirdekliyi geçtim tek çekirdekli bir Cortex görmeye bile razıyım. Yeterki Symbian'da görelim o donanımı ama Nokia'nın bütün cihazlarda aynı donanımı kullanarak maliyetleri azalttığını biliyoruz. S60v3'te de aynısını yaptı. Çoğunluk ARM 11 369 MHz idi. Bu bağlamda güçlü donanım diye 1 GHz'e overclock edilmiş ARM 11 işlemcilerle karşımıza çıkıyor yeni cihazlar. Güçlü donanımdan kasıtları bu adamların. Dolayısıyla ben Nokia'dan artık Symbian adına bir şey beklemiyorum. Keşke yanılsam. Ayrıca Belle öncesi Symbian 680 MHz üzerini görmüyor muhabbeti tamamen safsata. Öyle olsa Vivaz 720 MHz hızında çalışmazdı. Hem de ilk dokunmatik Symbian sürümünü taşıyor. Symbian içersindeki en güçlü donanıma sahip cihaz hâlâ Vivaz. Ki bu cihaz 1.5 yıl önce çıktı. Umarım bu donanımı Belle yüklü bir Symbian'da görüşürüz. Çift çekirdek bekleme hayalperestlik olur. :)

Symbian için ise çift çekirdek evet nokia için hayal gibi gelebilir ama hiç belli olmaz.Nokia 800 segmentinde (isim=segment olduğundan) henüz symbianlı bir model yok.Nokiayı anlamak da zaten zor aslında.Nokia n8e 12mp kamera koyduğunda şaşırmıştım açıkcası.5lerden 12 ye fırladı birden.Yine belki bilindik nokia stratejisine bağlı olarak çift çekirdekli symbianlarda buna benzer bir şekilde gelebilir.

Nokia 500de 1ghz hızında çalışıyor.Nokia tutupta nokia 800 segmentine 1ghz koyarsa saçmalık olur.Eğer symbianda gerçekten bu modeller üst sınıf olarak düşünülseydi nokia 800 ve 900 olarak isimlendirilirdi.Bana kalırsa bu modelleri arm 11 koymalarındaki asıl neden maliyeti olabildiğince düşük tutarak ucuz fiyatlı ve sözde yüksek donanımlı cep telefonlarıyla kullacılara hitap etmek diye düşünüyorum.500tlye kim 1ghz telefona hayır diyebilirki :D(mesela).Yani bu 1ghz arm11 olayı sadece ghz barajına ulaşılarak ilgi çekmekten başka birşey değil.Zaten reklamlarından bu durumu anlayabiliyoruz.1ghz vurgulanıyor özellikle...Ama orta segment olarak düşünüldüğünde arm11 o kadarda eleştirilmeyi haketmiyor bence....

Nokia ile yapılan röportajların birinde yine bu 1ghz davası konuşulurken burada artık taban özelliklerin bunların olacağından bahsedilmişti.(birebir olmasada bu anlam çıkıyordu) Bir firma symbianı 2016 ya kadar rekabetci tutacağız deyip arm11 1ghz seviyesinde kalıyorsa benden çok laf yer.Appledan beter yapar eleştiririm.Ancak tüm işaretler aksini gösteriyor.Benim görüşüm kesinlikle symbianı çift çekirdek ile görebileceğiz ama ne zaman bu gerçekleşir bilemem.Ancak 1 yıldan daha kısa süreceğini düşünüyorum.Symbian çalışmalarıda durmuş değil

http://resim.donanimhaber.com/m_53610931/mpage_1/f_/key_//tm.htm#53610931

görüldüğü gibi symbianı baya bi rekabetçi tutmaya gönüllüler anlaşılan.Gerçi portlama işi ne kadar ilgi görür bilinmez ama ilgi görürse symbianı tutana aşk olsun.Ya tutarsa

bu arada nokia 701 ile ilgili teknik bir detay.gpunun ayrı 128mb rami ve 250mhzde çalışan gpusu var.Bence fena değil :)sadece işlemci olarak bakmamalıyız aslında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SystemApps -- 25 Ekim 2011; 1:58:38 >

• yetkili güzel diilmiş izlemicem
  • aaaaaaaaaaam nokia is over symbian is goin down . demesini beklerdim.
  • nedir bu symbian merakı anlamıyorum ios ve android almış başını yürümüş, windows phone 7 sessiz ama sağlam adımlarla geliyor herifler daha da symbianı geliştirme çabasında.
  • izlemem bile pehh knuşsun dursun...
  • Piyasa ios, android, winphone ile sınırlı kalmamalı. bada, symbian vb. bunlar güçlü olursa, diğerlerine alternatif olursa biz kullanıcılar için daha iyi olur. Alternatifin çok olması her zaman iyidir.
    Not: Symbiandan androide geçtim. Ama symbian tekrar iyi olursa androidden symbiana geçebilirim.
  • Mesajların seviyesi yerlerde :(
  • homebird, ağız tadıyla bi trollük yaptırmıyosun :(
  • Nokianın böyle symbian sistemde ısrar etmesi sonunu getirecek :S
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.