Şimdi Ara

Nokia Lumia 1020 EOS 41mp pureview windows phone 8 ANA BAŞLIK (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
623
Cevap
6
Favori
26.422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: CDBurnerXP

quote:

Orijinalden alıntı: sugar_klavyeci

Cihaz hayal kırıklığı. L920'de f/2 kullanıp bunda f/2.2 kullanmış. Ayrıca sensörü de 808'deki kadar büyük değil. Daha küçük bir sensör kullanmış. Millet S800'lere Adreno 330'lara geçti bunlar hâlâ geçen yıldan kalma işlemcileri ve Adreno 225'leri kullanıyorlar. Ayrıca N86'da kullandığı değişken diyafram aralığı teknolojisini bu modelde de kullanmadı. Kısaca işlemci ve sensör boyutu ile maalesef rakiplerinin gerisinde kaldı. Ayrıca sabit diyafram kullanması da büyük eksi.

808 forever.

Evet sensoru daha kucuk ama ekstra lens eklenip ondaki kalite yakalanmis ve daha az cikinti olmus.

Extra lens daha büyük bir avantaj getirmez. Ne kadar az lens o kadar kalite

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetdemirci

quote:

quote:

Cihaz hayal kırıklığı. L920'de f/2 kullanıp bunda f/2.2 kullanmış. Ayrıca sensörü de 808'deki kadar büyük değil. Daha küçük bir sensör kullanmış. Millet S800'lere Adreno 330'lara geçti bunlar hâlâ geçen yıldan kalma işlemcileri ve Adreno 225'leri kullanıyorlar. Ayrıca N86'da kullandığı değişken diyafram aralığı teknolojisini bu modelde de kullanmadı. Kısaca işlemci ve sensör boyutu ile maalesef rakiplerinin gerisinde kaldı. Ayrıca sabit diyafram kullanması da büyük eksi.

808 forever.

Evet sensoru daha kucuk ama ekstra lens eklenip ondaki kalite yakalanmis ve daha az cikinti olmus.

Extra lens daha büyük bir avantaj getirmez. Ne kadar az lens o kadar kalite

Yav He He

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

808 forever.

Çekilen fotoğraf örneklerine bakarsak 808'in kalitesini yakaladığı konusunda şüphelerim var. Gece fotoğrafları epey kumlu hatta gündüz çekimlerinde bile kumlanma var. Sanırım 808 yine şampiyonluğu kimseye kaptırmayacak.

• Kuzguna yavrusu şahin görünürmüş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: e-Militarist

Kuzguna yavrusu şahin görünürmüş.

Kendini bu kadar dünya malına kaptırma. Alıp kullanmadığın cihazı bu kadar sahiplenme. Gören de kullanıyorsun sanacak.

• Hallederiz.
  • Arkadaşlar

Nokia Lumia 1020 telefonda, Transmitter olacakmı? Radyo FM bandından mp3 şarkıları dinleyebilmek için.

Nokia Navigasyon bu telefonda da var mı?
  • lumia 920 ile artık nokia ben son noktayı koydum nokia uzun süre almam artık bu saatten sonra takib ederim severim ama lumia 920 ile 1020 ne farkı olacak hiç bir fark tabikide 920 de iyi süper resimler çekiyor 1020 daha da iyi çekecek ama gerisi sizi heyecanlandıran ne uygulama var nede işletim sistemi daha gönlüme göre bir oyun bile bulamadım cihazda onun için kamera olarak bu vurguyla nokia maalesef yol alamaz elin oğlu s4 minisini bile yaptı bunlar gidiyor iyi güzel yapacağına lumia 520 takozunu çıkartıyorlar ne ön kamare var ne flaş gerçe 920 820 720 620 de ön kamare ne halta yararsa artık 3g den görüntülşü görüşme yapmaz süs olsun diye varlar işte yok yok millet haklı nokia benide iyice germeye başladı artık 96 yılından beri bir fiil nokia kullandım ama ben şimdi sırf kamrea var diye 1800 tl verip bu cihzı almam

• quote:

Orijinalden alıntı: salihbocIX

lumia 920 ile artık nokia ben son noktayı koydum nokia uzun süre almam artık bu saatten sonra takib ederim severim ama lumia 920 ile 1020 ne farkı olacak hiç bir fark tabikide 920 de iyi süper resimler çekiyor 1020 daha da iyi çekecek ama gerisi sizi heyecanlandıran ne uygulama var nede işletim sistemi daha gönlüme göre bir oyun bile bulamadım cihazda onun için kamera olarak bu vurguyla nokia maalesef yol alamaz elin oğlu s4 minisini bile yaptı bunlar gidiyor iyi güzel yapacağına lumia 520 takozunu çıkartıyorlar ne ön kamare var ne flaş gerçe 920 820 720 620 de ön kamare ne halta yararsa artık 3g den görüntülşü görüşme yapmaz süs olsun diye varlar işte yok yok millet haklı nokia benide iyice germeye başladı artık 96 yılından beri bir fiil nokia kullandım ama ben şimdi sırf kamrea var diye 1800 tl verip bu cihzı almam

o kadarr..

• yaf bazı insanlarda gerçekten yüz yok.adam devrim kamerasını görmezden gelip nokia 808e çöp der.sonrada buraya gelip lumia 1020nin kamerasına laf atar niye şusu nokia 808den düşük diye...

yaf madem windows phoneyi sevmiyorsun sevmediğin bir platforma ait kamerayı niye eleştiriyorsun? zaten bu platformla senin işin olmayacak.onun yerine nexus aypon alırım diye kendi ağzınla da söylüyorsun...eee? şimdiye kadar söylediğinin hepsinin tersi çıkmışken kimsenin de senin yorumlarını dikkate alacağınıda sanmıyorum.tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış misali...

@hasgesci

muhtemelen fm transmitter olmayacak.ama rdsli fm radiosu var.ama güzel bir özellik fm transmitter.olsada hayır denmez.

telefonun isterdimki nokia 808 kadar fonksiyonalitesi olsun(hdmı usb otg fm transmitter ayrılabilir pil artırılabilir hafıza vs) ama ne yazıkki nokia n9dan kalan tasarım anlayışını devam ettirmek istiyorlar.ve bence artık sıktı yani tamam güzel bir tip ama fonksiyonaliteyi öldürmesin bi zahmet...

diğer yandan elbetde nokia 808e göre avantajlarıda var.yani en azından yüksek çözünürlüklü daha büyük ekran ve güzel bir tarayıcı performansı büyük ve güzel bir avantaj.güncell bir platforma dahil olmakda güzel olur.ancak yıl sonu biraz geç olacak gibi.

kamera performanısa değinecek olursak bence konu 5mp ise nokia 1020 bu konuda daha başarılı olabilir.ancak tam çözünürlükte nokia 808 daha iyi sonuç vereceğini düşünüyorum.şimdi sensör büyüklüğü bi yana asıl temel nokta kullanılan sensör tipleri farklı.lumia 1020 de arkadan aydınlatmalı sensör kullanıyor.bu sensör ise lumia 920deki sensörün yüksek çözünürlüklü hali oluyor.gece performansı bir yana resimlerde renkleri hiç bir koşulda dağıtmıyor.zaten noise tipleri farklı.zamanında lumia 920deki resimleri görünce bu sensör tam pureviewlik demiştim sırf bu yüzden.ve konu 5mp olunca iyi bir performans veriyor gerçektende...elbetde noise var ancak bu yazılımsal olarak sonradan düzeltilebilir yada güncel firmwarelerle bu daha da iyileştirilebilir.

video performansı olarak da lumia 1020 muhtemelen daha başarılı olacak.özellikle ois ve daha nokia 808den daha iyi olan ışık geçirgenliği (f2.2) bunun kağıt üzerindeki kanıtı...zaten rich recording bu cihazda da var. llumia 920de bu terimin kullanılmaması zaten lumia 1020nin çıkacağının birebir kanıtı gibiydi.bu cihaza saklandı...

lumia 920 1650 liradan çıkmıştı.bu şartlarda da lumia 1020 1700 küsürlü fiyatlarda piyasada olacağını tahin ediyorum.ama yinede pahalı olduğunu düşünüyorum.keşke snapdragon 800 ile çıksaydı da 2000 lira olsaydı...zira bu platformda yüksek donanıma ihtiyaç olmasada böylesine bir cihazı tam teşkilatlı bi 3-4 sene kullanmayı arzu ederdim.ama diğer yandan 36 ay destek de az değil :) rami neden 2gb yaptılar onuda anlayamadım.belki 3.parti programlara daha fazla ram kaynağı ayırabilmek için olabilir.elbetde 41mp fotoğrafta çekebileceğiz bu telefonda...

sonuç itibari ile paranın alabileceği en güzel akıllı telefon olmuş.eksikliklerine rağmen bunu rahatlıkla söylebilirim.

• Kameradan anlamayan lar gibi konuşucam ama gerçekten de çektiğimiz fotoları ya bilgisayarda ya Tv de izliycez e onların çözünürlüğü ne 1920 1080 fotoyu %100 yapınca kumlanma bariz ama tam ekran bakınca harika görülüyor (tabi deneyimlerimle gerçek fotoları görmeden kesin demem) n8 de hele gece çekimlerinde bide flaş açıksa foto%25 boyutta bile olsa resimler facia
    ha bende şimdiden söyleyim wp de dosya yöneticisi olmazsa ben zaten bu sisteme geçmem ama geçince bu kameradan aşağısına para vermem

• quote:

Orijinalden alıntı: Enola

Kameradan anlamayan lar gibi konuşucam ama gerçekten de çektiğimiz fotoları ya bilgisayarda ya Tv de izliycez e onların çözünürlüğü ne 1920 1080 fotoyu %100 yapınca kumlanma bariz ama tam ekran bakınca harika görülüyor (tabi deneyimlerimle gerçek fotoları görmeden kesin demem) n8 de hele gece çekimlerinde bide flaş açıksa foto%25 boyutta bile olsa resimler facia
    ha bende şimdiden söyleyim wp de dosya yöneticisi olmazsa ben zaten bu sisteme geçmem ama geçince bu kameradan aşağısına para vermem

Dosya yöneticisi sorunu uygulama ile atlatılamıyor mu wp8'de?

• SystemApps Arkadaşım.
    Cevabın için sağol.
  • Oğlum hasta mısın sen? Niye yorum yapıyorsun bir şey deme hakkını sana kim veriyor? İstediğim şeye yorum yaparım buna ne sen, ne de bir başkası karışamaz. Kimse kullanmayacağı şeye yorum yapmasın var mı böyle mantık? Adam gibi yorum yap. Gerçi senin adamlığın da tartışılır. Profilini gizleyip buradan konuşmak sana rahat geliyor anlaşılan. Ne karın ağrın varsa söyle. Artık özele mi geleceksin nereye geleceksen söyle de arıza yapma tamam mı velet! Cihaz düşük donanımla çıktı. L920'den farkı yok. Bu devirde S4 pro Adreno 225 kullanması hata. Hadi S600'ü de geçtim insan bi S400 koyar. Onu geçtim bu kadar eleştiriye kapalı olmayın. İyi diyene aferin, bbeğenmeyene saldırı. Yok öyle muamele. Nokia maaş verse ancak bu kadar avukatlık yapılır.

• quote:

Oğlum hasta mısın sen? Niye yorum yapıyorsun bir şey deme hakkını sana kim veriyor? İstediğim şeye yorum yaparım buna ne sen, ne de bir başkası karışamaz. Kimse kullanmayacağı şeye yorum yapmasın var mı böyle mantık? Adam gibi yorum yap. Gerçi senin adamlığın da tartışılır. Profilini gizleyip buradan konuşmak sana rahat geliyor anlaşılan. Ne karın ağrın varsa söyle. Artık özele mi geleceksin nereye geleceksen söyle de arıza yapma tamam mı velet! Cihaz düşük donanımla çıktı. L920'den farkı yok. Bu devirde S4 pro Adreno 225 kullanması hata. Hadi S600'ü de geçtim insan bi S400 koyar. Onu geçtim bu kadar eleştiriye kapalı olmayın. İyi diyene aferin, bbeğenmeyene saldırı. Yok öyle muamele. Nokia maaş verse ancak bu kadar avukatlık yapılır.

yok valla çok şükür bir lumia kadar stabilim :) senin yaptığın yorumların hemen hemen hepsi mantık dışı şeyler. başta çöp dediğin cihazı alıp kullanmak gibi mantıkla bağdaşmayan hareketlerini hatırlatıyorum. yine windows phone platformuna o kadar çamur atıp bu platforma ait bir donanımı eleştirmende mantık dışı.bunu kabul ediyorsan eywallah devam et dahasına karışmam. ama tersi durumda bütün mantık dışı olan şeyleri alalen ortaya koyacağımı bilesin.

kaldıki burada kullandığın dile baktığımızda hiçde profil bilgilerime ihtiyacının olduğunu düşünmüyorum.sen başkalarını kendin gibi görmeye devam et :)

eh nihayetinde bu tavrın da normal sayılır.şimdiye kadar bu platform ve nokia hakkında söylediklerinin hiç evet hiçbiri tutmadı tutmamaya da devam edecek. geçmişte uyarılarımı dikkate alsaydın bugün ne bu kadar hırçın ne de bu kadar yanılgan duruma düşmezdin.

donanımı tek başına değerlerlendirmekte büyük bir mantık hatası olmuş.s4 segmenti küçümsenecek bir segment değil.örneği zaten lumia 920de var.daha iyi bir donanım kullanılabilirdi belki ama bu seferde maalliyet dezavantajı olacaktı.bu pureview öyle düşük maaliyetli bir şey olmasa gerek. üstelik arm11 kullanıpta s4 platformunu eleştirmekte baya bir ironik olmuş

donanımın düşük olmasının göze batacak tek olumsuz tarafı adreno 225 ile 3 boyutlu yüksek grafikli oyunlarda sıkıntı yarabilme riski taşıması.hoş oyun bu kadar da önemli ise GM alın 600liraya olsun bitsin

diğer yandan nokia segment yaratmak istiyorda olabilir.mesela bu kamerayı daha üst donanımlara taşıyabilir.illaki microsoft da adreno 225 sınırında kalmamak istiyecektir...

• quote:

Orijinalden alıntı: SystemApps

quote:

Oğlum hasta mısın sen? Niye yorum yapıyorsun bir şey deme hakkını sana kim veriyor? İstediğim şeye yorum yaparım buna ne sen, ne de bir başkası karışamaz. Kimse kullanmayacağı şeye yorum yapmasın var mı böyle mantık? Adam gibi yorum yap. Gerçi senin adamlığın da tartışılır. Profilini gizleyip buradan konuşmak sana rahat geliyor anlaşılan. Ne karın ağrın varsa söyle. Artık özele mi geleceksin nereye geleceksen söyle de arıza yapma tamam mı velet! Cihaz düşük donanımla çıktı. L920'den farkı yok. Bu devirde S4 pro Adreno 225 kullanması hata. Hadi S600'ü de geçtim insan bi S400 koyar. Onu geçtim bu kadar eleştiriye kapalı olmayın. İyi diyene aferin, bbeğenmeyene saldırı. Yok öyle muamele. Nokia maaş verse ancak bu kadar avukatlık yapılır.

yok valla çok şükür bir lumia kadar stabilim :) senin yaptığın yorumların hemen hemen hepsi mantık dışı şeyler. başta çöp dediğin cihazı alıp kullanmak gibi mantıkla bağdaşmayan hareketlerini hatırlatıyorum. yine windows phone platformuna o kadar çamur atıp bu platforma ait bir donanımı eleştirmende mantık dışı.bunu kabul ediyorsan eywallah devam et dahasına karışmam. ama tersi durumda bütün mantık dışı olan şeyleri alalen ortaya koyacağımı bilesin.

kaldıki burada kullandığın dile baktığımızda hiçde profil bilgilerime ihtiyacının olduğunu düşünmüyorum.sen başkalarını kendin gibi görmeye devam et :)

eh nihayetinde bu tavrın da normal sayılır.şimdiye kadar bu platform ve nokia hakkında söylediklerinin hiç evet hiçbiri tutmadı tutmamaya da devam edecek. geçmişte uyarılarımı dikkate alsaydın bugün ne bu kadar hırçın ne de bu kadar yanılgan duruma düşmezdin.

donanımı tek başına değerlerlendirmekte büyük bir mantık hatası olmuş.s4 segmenti küçümsenecek bir segment değil.örneği zaten lumia 920de var.daha iyi bir donanım kullanılabilirdi belki ama bu seferde maalliyet dezavantajı olacaktı.bu pureview öyle düşük maaliyetli bir şey olmasa gerek. üstelik arm11 kullanıpta s4 platformunu eleştirmekte baya bir ironik olmuş

donanımın düşük olmasının göze batacak tek olumsuz tarafı adreno 225 ile 3 boyutlu yüksek grafikli oyunlarda sıkıntı yarabilme riski taşıması.hoş oyun bu kadar da önemli ise GM alın 600liraya olsun bitsin

diğer yandan nokia segment yaratmak istiyorda olabilir.mesela bu kamerayı daha üst donanımlara taşıyabilir.illaki microsoft da adreno 225 sınırında kalmamak istiyecektir...

Tebrikler.

• quote:

Orijinalden alıntı: SystemApps

quote:

Yahu niye çöp dediğimi bilmiyorsan bari yorum yapma. Beklediğim gibi çıkmayınca bir anlık öfke ile o lafı söyledim. Zira uzun zamandır beklediğim cihaz işlemci ve ekran çözünürlüğü olarak hayal kırıklığı olunca anlık öfkemden dolayı o lafı söyledim. Umarım anlamışsındır. Bunu anlayamacak kadar kıt kafalıysan seninle ilgili bir sorun vardır. O değil sürekli aynı yerden vurmaya çalışman da ayrı bir komedi. Çünkü başka bahanen yok. Ama zırt pırt cihaz değiştirmediğim için ve elimdeki N82 üç buçuk yılını doldurduğu için mecburen aldım.

ARM11 zaten çöp bir işlemci. Symbian'ı sevdiğim için bu fakir donanıma katlanıyorum. Burada herhangi bir ironi yok. Ayrıca ne maliyeti bu? Sanki 20 dolar fark var aralarında.

Ayrıca senin de WP7 zamanında yazdıklarını biliyorum. WP7'yi o kadar savundun ettin ama sonucu hüsranla bitti hatırlatırım.

Neyse sen Nokia'dan maaşını almaya devam et.

• Haydi Bismillah :D
  • Kim ne derse desin bu forumda en isabetli tahminler benim size kavga etmek düşmez o yüzden çünkü ikinizde yanlış tahminler yapıyorsunuz

Edit:İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi THESTER -- 13 Temmuz 2013; 16:49:55 >

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.