Şimdi Ara

Nokia Lumia 1320 Kullananlar Kulübü | Ana Konu (299. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.867
Cevap
52
Favori
241.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 297298299300301
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    tam araştırsaydınız şuanki sürüm için cihazın tek elle kullanılmayacağını zaten bilmiş ve kabul etmiş olarak satın almış olurdunuz. yada windows 10 çıkana kadar beklerdiniz.(kendim ilk önce microsoft lumia 535 i bekledim. bu cihazın fiyatı bana göre makul bir fiyata düştüğü için bunu satın aldım.) 8.1 bile developer sürümüyle piyasaya sürülmüştü. microsoft isteseydi bunu 8 de de bırakabilirdi. 8.1 üzerinden 10 daki bazı benzer deneyimleri kullanıcılara tanıtım da amaçlanabilir. bu tamamen satış stratejisidir. adamlar belki de yeni nesil cihazların üzerinde sadece lumia ve microsoft logosunun olmasını istiyorlar. nokia olmasın istiyorlar insanların, bilinçaltına hitap etmesi için, garanti, teknik destek için,...vs. yurtdışında akıllı telefonların hepsi kullan at mantığıyla kullanılırken; ülkemizde maddi imkansızlıklardan dolayı bir telefonu 5 (beş) yıl kullanan insanlar var. farklı bir örnek vereyim size, tipini beğenip (özellikle kadınlar sıklıkla) galaxy s3 mini satın alanlar var. bu cihaza cyanogen mod vs. ile lolipop geliyor. note serisi kullananlar var. bunlardan lolipop güncellemesi almayan cihazlar var. (bunları satın alan insanlar keriz mi oluyor şimdi.) görüldüğü üzere samsung da güncelleme almıyor.yada alıyor olsa da resmi sürüm değil. samsung un stratejisi üst versiyonlar sonraki nesiller piyasada çok satsın diye.

son söz olarak, meşhur bir karikatürle yazımı noktalamak istiyorum. windows phone 10 gelirse ekime, gelmezse ...
    iyi forumlar.

• mehmet2661 kullanıcısına yanıt
    Bu cihazi tam arastirarak aldim.. WP nin sozunu tutacagi ihtimaliyle aldim. NE dediler subat ortasinda butun cihazlar windows 10 kullanacak ve Bu soylemle insider e kayit yaptik.. Sonuc NE ? Kerizlendik.. Ben Bu cihazi alirken clash gelicek Su olacak Bu olacak dendi.. 1000 tl gomdum..karsiligi NE oldu ? Kos koca bir hic..ms yalanci bir kurulustan ote degil artik benim icin.. Alacak olan her ihtimale karsi alsin.. Ha sabah 7 de %100 sarj Dan cekilen cihazin sarji suan %49 buda denimin kazigidir.. Herkeste olan sorun bende de oldu.. Sadece alo demekle iki gun goturur.. Sarj icin almasin artik kimse 4-5 ay oldu cihazi alali ve batarya yerlerde suan sizde de ayni sorunlar cikinca sizide gorcem. Iyi aksamlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onlar sadece birer soylentiydi,resmi olmayan açıklamalarla kendinize pay biçtiniz.Bir tek İnsider konusunda haklısın.Onun dışında 3. Parti uygulamalardan Microsoft sorunlu değildir.

• serkann2020 S kullanıcısına yanıt
    sayfaları şöyle gezerken bir yorumunuzda aklımda kaldığı kadarıyla söyle söylemiştiniz. "bazı vga ön kameralar, ismi vga olmasına rağmen çok güzel çekim yapabiliyor. ama bu cihazdaki ön kamera istediğim gibi çıkmadı." buradan hareketle bir elektronik markete gidip ön kamerayı test etmemişsiniz. başka bir yorumunuzda ekranın büyüklüğünden şikayetçi olmuşsunuz. sonuçta cihazı siz satın aldınız, ali, veli, ayşe yada fatma değil. ekranın boyutları incelerken sizi rahatsız etmedi de 5 ay sonra mı rahatsız etmeye başladı.

kendiniz de söylüyorsunuz cihazın mazisi var hem de iki yıllık. ms yerinde olsam ben de cihaza güncelleme çıkarmam. cillop gibi bir makine çıkarırım. 10 u ve 10 nun türevlerini bu milattan başlatırım. çünkü eski cihaz demek eski parçaları üretmek demek, bu da ek maliyet demek. bir telefon ilerde şu bu çıkacak diye satın alınılmaz. elindeki konfigürasyon neyse (o anki yazılım ve donanım) ona göre tercih edilerek satın alınır. adamların keyfine karışamazsınız. sonuçta duyurdukları sadece projelerdir. bunu ister hayata geçirirler isterlerse fişi çekip komple kapatırlar giderler. (bazı yasal prosedürlere uymak kaydıyla) buradaki hata ülkemizdeki teknoloji web sayfası yazarlarının, blogların,...vs. insanları şu % 100 çıkacak şeklinde kanalize etmeleri ve beklentideki çıtayı yükseltmeleridir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet2661 -- 25 Şubat 2015; 20:49:28 >

• darkmonstar35 kullanıcısına yanıt
    2 Sistem güncellemesi ? 2.si henüz gelmedi ne zaman geleceği de belli değil.
  • Ben de Lumia 1320'yi android sıkıntılarından kurtulmak için aldım. Bu forumda da bu telefonu ilk alanlardan biriyim. Kamerasının yaşatacağı sorunları bilerek , WP'nin stabilitesine inananarak , büyük ekran ve batarya avantajlarını da özellikle isteyerek aldım. Hatta o dönem aynı fiyat bandında LG G Pro Lite vardı 5.5 inçlik bir phablet , bilenler bilir. Ön ve arka kamerası da 1320den iyiydi. Neyse , 1320yle gerçekten süper bir başlangıç yaptık telefon çok iyi performans gösteriyordu , sosyal platformları sık kullanan biri olarak ( Whatsapp , swarm , twitter , instagram ) bataryasından memnundum. E zaten kasma etme derdi olmadığını biliyoruz. O da iyi. Kamerayı pas geçecek olursak , bildirim paneli ve birkaç uygulama sorunu hariç güzeldi. E sonra 8.1 geldi bildirim paneli de geldi. İyi güzel fakat güncellemeler geldikçe telefon cozutmaya başladı. 8.1den sonra fark ettim ki telefon ısınmaya başlıyor. E telefon ısındığı için haliyle batarya da çabuk tükeniyor. İlk zamanlar 2 gün giden şarj artık 1 tam gün çıkarabiliyor. Ya bi telefon 5-6 dk maçkolik uygulamasında gezinirken ısınır mı yahu ? Whatsapp'ı 8-10 dk kesintisiz kullanayım , batarya akar gider , telefonun üstü ısınmış olur. Telefonu alma sebebim olan batarya beni yarı yolda bırakmaya başladı yani. Kamera zaten kötüydü , uygulamalar desen e bi kısmı zaten işlevsiz bi kısmı da eh. İyi olan uygulamalar nadir. Hele bu arada gelen sürdürülüyor yazısı ayrı bir çile... Cinnet geçirme sebebi tam. Ee ne anladık bu işten o zaman. Windows 10'dan bahsetmedim bile , gelir illa ki bir ara. Microsoft'un güncelleme sıkıntısını 8'den 8.1'e geçecem diye bekleyenler iyi bilir , koca yaz beklemiştik neredeyse. W10'dan da tek beklentim daha çok geliştirici çekmesi ve de halihazırda bulunan geliştiricileri artık teşvik mi eder napar bilemem , eksik bulunan uygulamaların mağazaya gelmesini , mevcut uygulamaların da eli yüzü tutulur hale gelmesini sağlaması. @serkan2020'nin de dediği gibi , bataryası için alacaksanız bu cihazı , almayın. Zaten alt fiyat bandında cazip ürünler de çıkıyor bu aralar. Tercihlerinizi yaparken bunlara da dikkat edin.

• Manas destanı gibi yazmışsınız ama 1320 den şikayeti olanlar aynı dertten mustarip...
    -Eskisi gibi iyi gitmeyen şarj
    -Aşırı ısınma
    -Güncelleme ile stabilizenin bozulması
    Performansta yavaşlamalar.
    Isınma problemlerinden ilk bahseden şarjın eskisi gibi olmadığını söyleyenlerdenim..

• OyunaGelenAdam kullanıcısına yanıt
    önceden ısınmayı bu kadar dert etmezdim ama çığrından çıktı artık
  • Şarj herkesin ortak sorunu galiba. Her guncellemede performans düşüklüğü yaşadım. Şu anda nerdeyse bir gunu çıkaramıyorum. Bi de eskiden gazete falan okurken sayfada gezinmek sorun olmuyodu. Denimden sonra ise parmağımı dokunduğumda çoğu zaman o noktadaki haber veya ne varsa onu tıklıyor. Hassaslığı eskiden yuksekte kullanırdım şimdi ise normalde kullanıyorum ancak yinede sıkıntı yaşıyorum.

• WestSyde4Lyfe kullanıcısına yanıt
    1. 8.1 i getiren Cyan
    2. Si ise Denim

Ve arada dil guncellemeleri vs onları saymıyorum @WestSyde4Lyfe

Hocam ben kılıfla kullanıyorum ama ısınma...vs. Sorunu yaşamıyorum bir tek bir kere şarjdayken 15dk lık görüşme yapmıştım o zaman çok ısınmıştı.siz normal kullanımda çok ısındıgından ve donduğundan bahsetmişsiniz. Merak ettim açıkçası

• http://windowsphonehaber.com/microsoft-ve-google-arasinda-savas-devam-ediyor.htm

yukarıda ki linkte neden bazı uygulamaların wp ye gelmediği konusunda bilgiler var. okumanızı tavsiye ederim
  • mehmet2661 kullanıcısına yanıt
    evet telefon ısınıyor. ama donduğundan bahsetmedim , öyle bir sorunum yok.
    Anladım hocam teşekkürler.

• Şarjı güncellemeden sonra telefon kapanan kadar sıfırladım sonra %100 olana kadar doldurdum eskiye göre daha uzun gitmeye başladı.
  • Şarzı sıfırlamak zararlı değil mi bataryaya ?

• Ben de bugün ilk defa %4 u gördüm.normalde %10-20 deyken şarja takıyorum.@blue sky hocam kalibrasyon yapmış. Android cihazlarda da kalibrasyon yapılıyor. Tabi ki bu işlemi mümkün olduğunca az yapmak lazım. Ama her güncellemeden sonra bazen şart olabiliyor

• Bir uygulamadan whatsapp a geçince her defasında whatsapp çöküyor. Silip tekrar yükledim ama sonuç aynı. Tüm uygulamaları kapatıp biraz bekledikten sonra girebiliyorum whatsapp a. İğrenç bir durum.

• Gt racing2 muazzam kasıyor, donmalar çok fazla, bu problemin bir çözümü varmı acaba?

• inşallah windows 10 da şarj sorunu düzeltilir yoksa dev kerizleneceğiz ve 8.1 Cyan a geri dönmek zorunda kalacağız...3400 mAh pil var 1000 mAh dandik androidlerden farkı kalmadı microsoft duy sesimizi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak.t001 -- 27 Şubat 2015; 22:42:37 >
  • 
Sayfa: önceki 297298299300301
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.