Şimdi Ara

Nokia Lumia 735 ve Lumia 830 özel röportaj (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
1
Favori
2.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Telefon alacaktım ama 830'un fiyatının açıklanmasını bekledim ve vazgeçtim tabiki :) 1300 TL bu telefona çok çok fazla, alırsam kendimi enayi gibi hissederim.
  • Erdi abi haklı o fiyat aralığında üst segment telefonlar mevcut.örneğin; LG G2, Nexus 5, Z1, Z1C, kimse lumia deneyi için 1200 tl vereceğini sanmıyorum lumia deneyimini ben daha alt model ürünlerde daha ucuza'da yapabilirim.

• bence lumıa 730 899 lumıa 830 1199 tl olmalıydı ama g2 evet çok daha hızlı ancak tsarım olarak kalite olarak birde windowsphone androide bnazaran çok daha hızlı oldugu için bu fiyatı koymuşlar

• Bakalım WP daha ne kadar pazar payı kaybedecek. Zaten WP neredeyse tamamen Lumia'dan ibaret. Microsoft da WP platformunun handikaplı olduğunu kabul etmeden Lumia'lara fiyat çekmeye çalışıyor.

Başka üreticileri de çekemiyor WP'ye. Lumia fiyatlarını ekstra cazip yapacaksın ki normalde düşünmeyen adamın bile aklını çelesin.

Yerel yetkililerin de yapacak çok fazla bir şeyi yok, merkez fiyatları belirliyor.

Erdi Özüağ'ın rakamları bile fazla aslında.

Amiral gemisi demek
  • Özellikleri iyi güzel telefon 830 ama o fiyat fazlaymış gerçekten ona kamerası iyi deniliyor ama o paraya L1020 alınabiliyor şuan ben alacak olsam L1020 alırım açıkcası sonuçta Wp sistemi stabil en alt modelden en üste kadar
  • Takoz gibi cihazlar cikaracagina namina yakisir slim hafif rakiplerinden farkli cezbedici ozellikler barindiran bir telefon cikarmak cok mu zor? Win mobile dedigin zaten hala orta seviye cihaz isletim sistemi gibi, daha cok yolunuz var bu zihniyetle..

• wp li telefon zaten olumsuz bir vakıa.

sd400 koymuşlar bide. wp+sd400 =1300 lira enteresan geldi.

wp lu bir telefona 700+ verilmez.
  • Wp10 güncellemesi gelene kadar wpli cep telefonu tavsiye etmiyorum. wp8.1 Yeterince gelişmiş değil kısa sürede sıkılabilirsiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hmm..

• quote:

Orijinalden alıntı: Guaire

Bakalım WP daha ne kadar pazar payı kaybedecek. Zaten WP neredeyse tamamen Lumia'dan ibaret. Microsoft da WP platformunun handikaplı olduğunu kabul etmeden Lumia'lara fiyat çekmeye çalışıyor.

Başka üreticileri de çekemiyor WP'ye. Lumia fiyatlarını ekstra cazip yapacaksın ki normalde düşünmeyen adamın bile aklını çelesin.

Yerel yetkililerin de yapacak çok fazla bir şeyi yok, merkez fiyatları belirliyor.

Erdi Özüağ'ın rakamları bile fazla aslında.

Amiral gemisi demek
    ikide bir gelen gıcırtı sesine küfür etmekten dilimde tüy bitti.
    nokia türkiye yetkili kişisinin yanında röportaj yapıyosunuz yanınıza adam akıllı bi kamera almıyorsunuz.
    gidin lumia 820, 920, 1020 cihaz alında onlarla yapın bari çekimlerinizi

• quote:

Orijinalden alıntı: TumKa

ikide bir gelen gıcırtı sesine küfür etmekten dilimde tüy bitti.
    nokia türkiye yetkili kişisinin yanında röportaj yapıyosunuz yanınıza adam akıllı bi kamera almıyorsunuz.
    gidin lumia 820, 920, 1020 cihaz alında onlarla yapın bari çekimlerinizi

o kamera değil de telsiz el microfonun frekans azizliği
    genede haklısın ama ses kötü oluyor ,ya adam gibi telsiz yada ayıp değil kablolu kullanın.

ek : fx de çok fazla samimi olmuş nerdeyse enseye tokat

DH da kurumsallaşmaya çalışıyor anladığım kadarıyla böyle röp olmaması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0924579C4 -- 16 Ekim 2014; 23:24:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tayfn1907

Özellikleri iyi güzel telefon 830 ama o fiyat fazlaymış gerçekten ona kamerası iyi deniliyor ama o paraya L1020 alınabiliyor şuan ben alacak olsam L1020 alırım açıkcası sonuçta Wp sistemi stabil en alt modelden en üste kadar

aynen bunları yazmak için gelmiştim duygularıma tercüman olmuşsunuz +1

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yandex

Windows Phone pişmanlıktır.

Windows Phone pişmanlıktır öyle mi?

Gelelim android telefonlarınızın pişmanlıklarınıza,
    Kredi kartınızla işlem yapmaya kalktığınız zaman her şekilde korkacaksınız yada "KORKMALISINIZ". Neden mi? Tamamen açık bir sistem taşıyan bir telefonu elinizde tutuyorsunuz. Telefonunuza indirmiş olduğunuz uygulamalardan tutun girmiş olduğunuz internet siteleri üzerindeki virüsler için eşsiz bir nimet sizin yere göğe sığdıramadığınız Android telefonlar.
    Gelelim müzik dinlemeye,
    Çevrim dışı müzik dinlemek kesinlikle eziyet. Ya 3. parti bir firmanın üretmiş olduğu bir uygulama yükleyeceksiniz ki bence son derece gereksiz (3. parti uygulama için gereksiz diyorum).
    Nokia lumia serisinde MixRadio da dilediğiniz gibi çevrim dışı liste üzerinden müzik dinleyebiliyorsunuz.
    Ayrıca eklemem gerekirse navigasyon ile işi olanlara özellikle bu yazacaklarım; Tamamen ücretsiz navigasyon desteği Nokia Lumia'larda mevcut. Tek yapmanız gereken herhangi bir wifi noktasından yada internet paketinizden hangi ülkedeyseniz o ülkenin haritasını indirmek (Bir zahmet onu da yapın).
    Kamera performansına gelmek gerekirse, bazı arkadaşlarımız var ki ben onlara hayret ediyorum! Söyledikleri söz aynen şu "Samsung s3 ün kamerası bile lumia 920 cihazından daha iyi fotoğraf çekiyor."
    Gelin bir kıyaslama yapalım sizlerle:http://blog.fotografium.com/wp-content/uploads/2012/09/nokia920.jpg buyrun kıyaslama yapabileceğiniz bir fotoğraf.
    Ayrıca; Nokia cihazlarının kamerasını CarlZeiss geliştirmektedir.
    Biraz araştırma yaparsanız ileri gelen bir marka olduğunu zaten anlarsınız.
    Ama bana gelipte, Lumia 520, 620, 720 gibi cihazlar kullanıpta "Windows Phone Pişmanlıktır" diyemezsiniz.
    Ucuz etin yahnisi her zaman kötü olur.
    Bu günün şartları altında 1GB RAM in altına düştüğünüzde telefonunuz ya bazı uygulamaları desteklemeyecektir yada kasacaktır.
    Bunu bilmeyen adam gelipte, android böyledir windows şöyledir, appledan zaten hiç bahsetmiyorum bilmem ne demesin.

• +1000

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aksesuarlar ve servisler beni çok etkilemedi, ilk çıktığında kazığını yediğim wl920 den sisteme aşinayım bir lumiaya o kadar para vermem, sadece erdi beyin fiyat yorumunu haklı bulduğumu söylemek istedim...

• 735 le 830 arasında ki 300 lira farkı hangi mantıkla koymuşlar anlamadım. İkisi arasında hiç bir fark yok neredeyse. 830 un bi çerçevesi bi de arka kamerası 300 liralık fark oluşturması saçma olmuş ki 720 nin ön kamera avantajı var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kotukoylu K kullanıcısına yanıt
    peki bu gün sizce neden Android platformu bu kadar gelişmiş görünüyor size?
    tamamen açık bir sistem olmasından kaynaklı bence. başka hiç bir cevabı olamaz.
    sokakta top peşinde koşturan çocuktan tutun, windows yada facebook gibi köklü yapımcılar da android platformu için uygulama yapabiliyor.
    gelelim sizin şu "fakirlik" deyiminize.
    android telefonlar her kesime hitap ediyor?
    aylık asgari ücret alanından tutunda bilmem kaç milyar alan adam da android telefon alabiliyor bu gün?
    böyle bir ayırım yapmış olmanız kesinlikle yanlış.
    Nitekim aynı kriterlerde Windows Phone'u da tercih edenler mevcut.
  • 6 ay sonra istedigim fiyata iner nasilsa 830

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Erdi Bey'in fiyat konusundaki yorumuna karşılık (ki halka açık bir yayında cesurca bir yorum, tebrik ediyorum..) Ali Bey; ".. (kullanıcılar fiyat konusunda)..söylediklerime hak veriyor olacaklar.." diyor ?

bu sayfada bulunan yorumlara baktığınızda -androidsever arkadaşların WP hakkındaki haksız yargıları hariç- telefonların kalite ve özelliklerine kimse laf etmiyor ve aslına bakarsanız Lumia 735 ve 830'u, biz WP kullanıcıları dört gözle bekliyorduk.. diğer arkadaşları bilmiyorum ama benim için çok güzel bir terfi olacaktı açıkçası. ancak, hemen hemen tüm arkadaşların da belirttiği gibi rekabetin şiddetli ve acımasız olduğu bir piyasada bu fiyatlarla Androidin karşısında bir pazar payı artışından bahsetmek pek de mümkün görülmüyor. rekabetin yine şiddetli olduğu bir alanda, büyük bir kurumsal firmada çalıştığım için rahatlıkla söyleyebilirim; aylık, 3 aylık, devre sonu raporlarla pazar payı oranları maalesef (aynı fikirleri taşıdığımız arkadaşlarla birlikte) söylediklerimizin doğruluğunu kanıtlayacak..

Lumia 525, 530 ve 630 ürünleri -bana göre- sadece pazarda tutunmayı/pazar payını korumayı sağlarken, pazar payını arttıracak olan ürünler orta ve orta/üst sınıf olan Lumia 735 - 830 modelleri ile sağlanabilirdi. Ancak doğru taşlar yanlış hamle ile (yüksek fiyat) oyuna girince bu çok oyunculu satrançta oyunda kalmak çok çok zor..

Ali Bey tersini söylese de, fiyat politikasının çok hatalı olduğuna eminim kendisi de hak veriyor.. kemikleşmiş ve sayısı çok fazla olan IPhone kullanıcı kitlesinden ve ona alternatif olan, geri kalan piyasanın da çok büyük kısmını kaplayan, en sık önerilen, tavsiye edilen, ürün çeşidine ve uygun fiyat bantlarında olan Android telefonların kullanıcı kitlesinden pay alabilmek için donanımı/özellikleri cazibeli, uygun olan orta sınıf telefon ihtiyacı karşılansa da, rakiplerin onlarca çeşitte ve popülerlikte ürünü karşısında bu fiyatla -kanaatimce- pek bir şey yapılamayacak..

Android için popülerlik diyorum, en sık önerilen, tavsiye edilen, onlarca uygun fiyatlı ve donanım fakiri olmayan çeşidi var diyorum ama umarım Nokia çalışanları için bu sözler bir şey ifade ediyordur ve bu pazardan bu fiyatla kullanıcı alınamayacağını en kısa zamanda anlarlar. ki maalesef bu konuda benim de ümidim yok..

WP kullanıcıları olarak hepimiz biliyoruz ki 4-5 ay sonra satış rakamlarından dolayı Lumia 735 ve 830 un fiyatları düşecek ve daha alınası bir fiyat bandında, yorumlarda belirtilen fiyatlarda olacaklar. işte o zaman biz satın alacağız ama Nokia için bu bir başarı olmayacak, zira zaten halihazırda WP kullanıyoruz !!
    şu an gözucuyla bakan, "acaba geçsem mi.. pişman olur muyum.. fiyatı nedir.." diyen diğer android vb. telefon kullanıcısı bu fiyatları gördüğünde yenilikçi fikrini hayata geçirip Nokia-WP cihaz alacak mı; tabi ki hayır !!
    o kişiler, 4-5 ay sonra fiyatlar düştüğünde fikrini değiştirip bu modellerle ilgilenecekler mi; yine hayır !!
    sıcağı sıcağına elde edilecek iyi bir satış rakamı varken, pazar payı arttırma ihtimalleri varken, Nokia, sonu -korkarım ki- hayal kırıklığıyla bitecek bir satış beklentisine giriyor ama satış rakamları ortaya çıktığında bu çok da uzun sürmeyecek..

uzun oldu özür dilerim, nacizane düşüncelerim ve hayal kırıklığımdır. canavar gibi çalışan Lumia 630 umu kullanmaya devam ederim, fiyat indirimine gidildiğinde de inş. 735 alırım ama olması gereken tablo bu değildi...

bu yarışta, bu fiyatlarla yazık oldu..

saygılar,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seckinar -- 17 Ekim 2014; 13:00:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TumKa

quote:

Orijinalden alıntı: Yandex

Windows Phone pişmanlıktır.

Windows Phone pişmanlıktır öyle mi?

Gelelim android telefonlarınızın pişmanlıklarınıza,
    Kredi kartınızla işlem yapmaya kalktığınız zaman her şekilde korkacaksınız yada "KORKMALISINIZ". Neden mi? Tamamen açık bir sistem taşıyan bir telefonu elinizde tutuyorsunuz. Telefonunuza indirmiş olduğunuz uygulamalardan tutun girmiş olduğunuz internet siteleri üzerindeki virüsler için eşsiz bir nimet sizin yere göğe sığdıramadığınız Android telefonlar.
    Gelelim müzik dinlemeye,
    Çevrim dışı müzik dinlemek kesinlikle eziyet. Ya 3. parti bir firmanın üretmiş olduğu bir uygulama yükleyeceksiniz ki bence son derece gereksiz (3. parti uygulama için gereksiz diyorum).
    Nokia lumia serisinde MixRadio da dilediğiniz gibi çevrim dışı liste üzerinden müzik dinleyebiliyorsunuz.
    Ayrıca eklemem gerekirse navigasyon ile işi olanlara özellikle bu yazacaklarım; Tamamen ücretsiz navigasyon desteği Nokia Lumia'larda mevcut. Tek yapmanız gereken herhangi bir wifi noktasından yada internet paketinizden hangi ülkedeyseniz o ülkenin haritasını indirmek (Bir zahmet onu da yapın).
    Kamera performansına gelmek gerekirse, bazı arkadaşlarımız var ki ben onlara hayret ediyorum! Söyledikleri söz aynen şu "Samsung s3 ün kamerası bile lumia 920 cihazından daha iyi fotoğraf çekiyor."
    Gelin bir kıyaslama yapalım sizlerle:http://blog.fotografium.com/wp-content/uploads/2012/09/nokia920.jpg buyrun kıyaslama yapabileceğiniz bir fotoğraf.
    Ayrıca; Nokia cihazlarının kamerasını CarlZeiss geliştirmektedir.
    Biraz araştırma yaparsanız ileri gelen bir marka olduğunu zaten anlarsınız.
    Ama bana gelipte, Lumia 520, 620, 720 gibi cihazlar kullanıpta "Windows Phone Pişmanlıktır" diyemezsiniz.
    Ucuz etin yahnisi her zaman kötü olur.
    Bu günün şartları altında 1GB RAM in altına düştüğünüzde telefonunuz ya bazı uygulamaları desteklemeyecektir yada kasacaktır.
    Bunu bilmeyen adam gelipte, android böyledir windows şöyledir, appledan zaten hiç bahsetmiyorum bilmem ne demesin.

3. Parti müzik uygulaması yüklemenin nesi gereksiz?(Spotify, Deezer vb.)Uygulama yüklemek çok mu zor?Örneğin Deezer'da çevrimdışı müzik dinlenebiliyor.

''Nokia cihazlarının kamerasını CarlZeiss geliştirmektedir.''
    Ünlü lens üreticisi Carl Zeiss ne zamandan beri kamera geliştirmektedir?(Kaynak gösterirseniz sevinirim.)

Here Maps, MixRadio Nokia'nın ürünleridir.WP ile Android'i kıyaslıyorsak haksızlık olur.

Wp bazı avantajlar sunuyor ama platformda pek alınabilir ürünler yok.Her zaman birşeyler eksik.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.