Şimdi Ara

Nokia Lumia 735 ve Lumia 830 özel röportaj (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
1
Favori
2.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dikkat edin, KAMERASINI GELİŞTİRMEKTEDİR dedin.
    Kamerayı üretmek ayrı, geliştirmek ayrıdır. (Nitekim bir kameraya üretilen lenste, o kameranın daha iyi performans gösterebilmesi için olmazsa olmazıdır. Bu gün 70-200 lensler 500 liraya da var fakat diyafram değeri düşük. Diyaframı gelişmiş olanlardan almaya kalktığınızda 2000 3000 liralara kadar fırlayabiliyor fiyatlar. )
    Sizin arabanıza taktırmış olduğunuz herhangi yan sanai üretimi olan bir parça arabanızın gelişmesine sebep olur, bu demek değildir ki o parçayı arabanızın firması üretiyor.
    Yada başka bir örnek vermem gerekirse, tamamen bütün parçalarıyla aldığınız bilgisayar atıyorum hp marka olsun; siz bu bilgisayara gidip yeni bir işlemci, klavye, mouse aldığınızda istediğiniz firmanın ürününü seçebiliyorsunuz. Yani bilgisayarınızı biraz daha geliştirmiş oluyorsunuz.
    umarım anlatabilmişimdir.
    Karşılaştırmaya gelirsek, tutupta 600-700 liraya orta segment bir android telefon almak yerine bu gün lumia 820 almak çok daha gelecek vaad edecektir.
    Hem güvenlik açısından hem de performans açısından aynı ücretle alacağınız android telefondan çok daha uzun süre kullanırsınız bunu kesinlikle söyleyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TumKa -- 17 Ekim 2014; 2:39:29 >

• İnşallah bu amcamız burada yazılan yorumları okuyordur. FİYATLAR PAHALIIII

• fiyar yuksek

• 1 gb ram için çok fahalı,
    sürüm yapmak için fiyatları çekseler daha çok kazanacaklar haberleri yok.

• Lumia 730-735 800 tl civarlarında olsa alcaktımda bu fiyatlara kesinlikle alınmaz yani bunu görüosa nokia yetkilileri microsoftla görüşsün piyasaya f/p ürün sokmazsa lumia serisi android tercih eden çok olur fiyat hayal kırıklığı bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 17 Ekim 2014; 9:00:48 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • TumKa T kullanıcısına yanıt
    Kamera hakkındaki ilk cümleniz kameranın tamamını Zeiss geliştiriyor gibi bir yanlış anlamaya sebep oluyor.

820 650TL civarına alınabilir bir cihaz olmuş ama 8GB hafıza ve 217ppi ekran büyük eksik.Aynı fiyat segmentindeki Moto G daha alınabilir.Muhtemelen Moto G daha uzun süre güncel kalacaktır.820'nin başka güncelleme alacağını sanmam.

Bu arada Lumia 925 749TL'ye düşmüş.En alınası Wp.
  • Yanlış anlaşıldı herhalde; ikisinin toplam fiyatı 1300 olmasın?

• Lumia 525 kullanıyorum.Lumia bi telefon alacaktım yine 830u düşünüyordum.Ama artık 1300TL fiyat bandında düşünmüyorum nedeni de çok açık o parayı hak etmiyor. Note 3 bile 1500bandına inmişken kimse almaz bu telefonları bye bye lumia
  • Nokia cok yanlis strateji izliyor, orta segment telefonlari Turkiye piyasasinda benzer ozelliklerdeki diger marka modellerden biraz daha dusuk fiyattan piyasaya surse peynir ekmek gibi satacak. Tasarim olarak genclerin bu denli ilgisini cekerken fiyat olarak uzqk durulmasina neden oluyor. Orta segment Nokia telefonlar tamda ogrencilere hitap ederken, uygun fiyata ciksa peynir ekmek gibi satacakken fiyat politikasiyla kendi ayaklarina sikiyorlar..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: seckinar

Erdi Bey'in fiyat konusundaki yorumuna karşılık (ki halka açık bir yayında cesurca bir yorum, tebrik ediyorum..) Mehmet Ali Bey; ".. (kullanıcılar fiyat konusunda)..söylediklerime hak veriyor olacaklar.." diyor ?

bu sayfada bulunan yorumlara baktığınızda -androidsever arkadaşların WP hakkındaki haksız yargıları hariç- telefonların kalite ve özelliklerine kimse laf etmiyor ve aslına bakarsanız Lumia 735 ve 830'u, biz WP kullanıcıları dört gözle bekliyorduk.. diğer arkadaşları bilmiyorum ama benim için çok güzel bir terfi olacaktı açıkçası. ancak, hemen hemen tüm arkadaşların da belirttiği gibi rekabetin şiddetli ve acımasız olduğu bir piyasada bu fiyatlarla Androidin karşısında bir pazar payı artışından bahsetmek pek de mümkün görülmüyor. rekabetin yine şiddetli olduğu bir alanda, büyük bir kurumsal firmada çalıştığım için rahatlıkla söyleyebilirim; aylık, 3 aylık, devre sonu raporlarla pazar payı oranları maalesef (aynı fikirleri taşıdığımız arkadaşlarla birlikte) söylediklerimizin doğruluğunu kanıtlayacak..

Lumia 525, 530 ve 630 ürünleri -bana göre- sadece pazarda tutunmayı/pazar payını korumayı sağlarken, pazar payını arttıracak olan ürünler orta ve orta/üst sınıf olan Lumia 735 - 830 modelleri ile sağlanabilirdi. Ancak doğru taşlar yanlış hamle ile (yüksek fiyat) oyuna girince bu çok oyunculu satrançta oyunda kalmak çok çok zor..

Mehmet Ali Bey tersini söylese de, fiyat politikasının çok hatalı olduğuna eminim kendisi de hak veriyor.. kemikleşmiş ve sayısı çok fazla olan IPhone kullanıcı kitlesinden ve ona alternatif olan, geri kalan piyasanın da çok büyük kısmını kaplayan, en sık önerilen, tavsiye edilen, ürün çeşidine ve uygun fiyat bantlarında olan Android telefonların kullanıcı kitlesinden pay alabilmek için donanımı/özellikleri cazibeli, uygun olan orta sınıf telefon ihtiyacı karşılansa da, rakiplerin onlarca çeşitte ve popülerlikte ürünü karşısında bu fiyatla -kanaatimce- pek bir şey yapılamayacak..

Android için popülerlik diyorum, en sık önerilen, tavsiye edilen, onlarca uygun fiyatlı ve donanım fakiri olmayan çeşidi var diyorum ama umarım Nokia çalışanları için bu sözler bir şey ifade ediyordur ve bu pazardan bu fiyatla kullanıcı alınamayacağını en kısa zamanda anlarlar. ki maalesef bu konuda benim de ümidim yok..

WP kullanıcıları olarak hepimiz biliyoruz ki 4-5 ay sonra satış rakamlarından dolayı Lumia 735 ve 830 un fiyatları düşecek ve daha alınası bir fiyat bandında, yorumlarda belirtilen fiyatlarda olacaklar. işte o zaman biz satın alacağız ama Nokia için bu bir başarı olmayacak, zira zaten halihazırda WP kullanıyoruz !!
    şu an gözucuyla bakan, "acaba geçsem mi.. pişman olur muyum.. fiyatı nedir.." diyen diğer android vb. telefon kullanıcısı bu fiyatları gördüğünde yenilikçi fikrini hayata geçirip Nokia-WP cihaz alacak mı; tabi ki hayır !!
    o kişiler, 4-5 ay sonra fiyatlar düştüğünde fikrini değiştirip bu modellerle ilgilenecekler mi; yine hayır !!
    sıcağı sıcağına elde edilecek iyi bir satış rakamı varken, pazar payı arttırma ihtimalleri varken, Nokia, sonu -korkarım ki- hayal kırıklığıyla bitecek bir satış beklentisine giriyor ama satış rakamları ortaya çıktığında bu çok da uzun sürmeyecek..

uzun oldu özür dilerim, nacizane düşüncelerim ve hayal kırıklığımdır. canavar gibi çalışan Lumia 630 umu kullanmaya devam ederim, fiyat indirimine gidildiğinde de inş. 735 alırım ama olması gereken tablo bu değildi...

bu yarışta, bu fiyatlarla yazık oldu..

saygılar,

Kesinlikle katiliyorum hocam. Ornegin g2nin 32 gblik versiyonu bile 1200 bandina inmisken gidip kimse 830 almaz. Daha iyisi 1500 lira 930. G2 ile 625 kullaniyorum, kesinlikle lumia serisi daha iyi. Navigasyonu olsun pil omru olsun. Mesela g2 de ucretsiz ve cevrimdisi sesli yonlendirme ypabilen bir yazilim yok. Lumia'lar kesinlikle cok daha iyi cihazlar. Suan elefon alacak olsam gider kesinlikle 1520 alirim. Ancak o.fiyatlar la lumialar pazar payini arttiramaz. Kullananlar gecerse gecer. Daha uygun bir fiyattan girseydi kesinlikle satabilecek bir cihaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Fiyatlar çok olmuş gerçekten.lumia seven biri olarak bu beni uzdu. 1320 kullanmaya devam ederim daha iyi. O parayı hak etmez. 1299. 1300tlye bir suru cihaz var. :( Nokia uzuyor beni gerçekten. Ama vazgeçilmezim. Eğer bu kadar pahalı satarlarsa ben dusuk modellerini kullanmaya devam ederim

• lumia telefonlar iyi lakin servis sağlayıcıları berbat 920 modelınde çok sıkıntı çektim 6 kez servise gitmişliği var cihazın,sonuç olarak tüketici haklarında aldım solugu.buna rağmen diyeceğim şu ki;lumia cıhazların kullanım deneyımi gerçekten farklı,stabil ve güzel.

• Arkadaşlar 925 ile 830 arasında pek fazla gözle görülür bir fark yokken 500 TL fiyat farkının olması, 830 ile 1520 arasında dağlar kadar fark varken arada ki fiyat farkının 200 TL olması gerçekten şaşırtıcı çok saçma bir fiyat politikası olan bizim gibi wp' ye geçmek isteyenlere oluyor yazık.

• Lumia 920'yi iyi ki satıp iphone almışım. :)

• kotukoylu K kullanıcısına yanıt
    Android yada IOS geçmiş olmasına gerek yok.
    Tutupta ubuntu, symbian dan bahsedecek halimiz yok burada.
    Her neyse, Windows Bilgisayarlar için olan virüslerden bahsetmişsiniz.
    Sizin kullandığınız Windows bilgisayarınıza yüklemiş olduğunuz bütün programlar tamamen orijinal veya 1. elden üretilip geliştirilmiş programlar mı?
    Eğer öyle olmuş olsaydı gelip Trojan'dan falan bahsetmezdiniz.
    Crack li program bulacağız, torrentten oyun indiricez, film indiricez derken bilgisayarlarımıza bir ton virüs bulaşabiliyor evet haklısınız.
    Reklam amaçlı söylemiyorum yanlış anlamayın ama, bu gün Facebook gibi büyük bir sosyal ağ üzerinde bile profilimize virüs bulaşabilirken (Windows Bilgisayar, PC kullanırken) şikayet etmemek elde değil.
    Kullanıcı Fakiri sözünüze gelmem gerekirse de, kesinlikle haklısınız.
    Öyle bir milletiz ki, cebimize attığımız telefondan üstün performans göstermesini bekliyoruz.
    Gel gelelim örnek vermek gerekirse, HTC Salsa dan HTC One X yada M7-M8 performansı vermesini beklemek tamamen hayalperestlikten başka bir şey olmaz açıkçası ama maalesef ki aramızda böyleleri var.
    Kaliteli kullanıcı olmayı ve alacağımız telefonu hangi amaçla aldığımıza karar vermeyi bir türlü beceremiyoruz.
    Kendi adıma konuşayım, ben fotoğrafçılık yapıyorum ve her an yanımda fotoğraf makinesi taşıyamadığım için lumia 1020 yi tercih ettim.
    Mesela çok fazla oyun oynayan biri olsaydım eğer, 300TL 400TL daha fazla verip Lumia 1520 almayı tercih ederdim. Hem ekran büyüklüğü bakımından hem de işlemcisinin 4 çekirdekli olması bakımından her oyunu kaldırabilecek bir sistem üzerine oturtulmuş bir telefon. (Sadece oyun amaçlı alınacak olursa kamerası ona göre fazla gelir ama )

• 925 i bende çok seviyorum. Ama eğer oyun oynayan biri ise o telefonu alacak kişi, yanında kesinlikle iyi bir soğutma sistemi olan bir kılıf almalı.
    Metal kasa olduğundan dolayı, dizi izlerken oyun oynarken çok çabuk ısınıyor ve bazen eli bile yakacak hale ( Rahatsız edecek hale ) gelebiliyor.
    Lumia 820 nin 8gb olması aslında pek te sorun değil.. Şayet benim bir önceki telefonum 820 idi, herhangi bir sıkıntı ile karşılaşmadım ( SD kart a uygulama yükleyebilme imkanı geldikten sonra )
    925 in arka kapağı çıkıyor mu çıkmıyor mu bilmiyorum, ama şöyle bir uyarı yapabilirim.
    Riskli işlerde çalışıyorsanız eğer, kesinlikle kapağı çıkan (Bataryası değiştirilebilinen) bir telefon almalısınız. Neden derseniz
    -Telefonunuzun bozulduğunu düşünürsek eğer
    - Fotoğraflarınız
    - Videolarınız
    - Belgeleriniz
    - Müzik Arşiviniz
    - Notlarınız

Tüm bunların kurtarılma ihtimali daha da düşüyor... Ayrıca başka bir dez avantajı daha var; Uzun süre telefon kullanan biri ise telefonu alacak kişi kesinlikle ve kesinlikle kapağı çıkabilen bir telefon almak zorunda bence. Sebebi ise batarya değişimi. Ne kadar düzenli kullanmaya çalışırsak çalışalım bataryalarımızın bir ömrü var ve bu ömür bittikten sonra %100 den %10 a düşme süresi yarım saate kadar inebiliyor.
    Bu nedenle bataryası değiştirilebilinen bir telefon alınmalıdır bence :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Yandex

Windows Phone pişmanlıktır.

Çok doğru...lumia 720 yedeğe düştü...tertemizdi yarı fiyata bile satamadım.
    Şu an moto g ile mutlu mesutuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence röpörtajda bir birilerine "Bey" diye hitap etseler daha hoş olurdu.
    2 kişi arkadaş, dost, kardeş ya da kanka olabilir ama sonuçta bizim için yabancı birisi.

• LG G3 16 gb lık versiyonu 1499 tl ve 75 tl maxipuan hediyeli. Böyle bir imkan varken bu telefonları almak cidden büyük hata olur.

• Microsoft ölümüne güncelleme verdiği için önceki neslin ucuzlayan telefonlarından almak bunların yerine daha mantıklı ama hala WP'de eksikler var

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.