Bir arkadaşımın abisine erasmustan bi çocuk Lumia 900 vermiş, cihaz kayıtlı değil, Salı günü elime ulaşacak telefon. İnceleme fırsatım olmadı henüz fakat tek sorun sim kilidi olup olmadığını bilmiyorum. Çocuk da bilmiyor. Telefonun hangi operatörden alındığını hatta hangi ülkeden alındığını bile bilmiyor :D Sim kilidi var mı yok mu anlamamın bir yolu var mı? Sim kilidi işini halledemeyeceksem boş yere pasaport kaydıyla uğraşmak istemiyoum. Bu konuda yardımcı olabilecek var mı? Şimdiden çok teşekkür ederim.
Çalıntı olmasın dikkat edin, kimse kimseye günahını vermiyor bu devirde
Çalıntı çıkarsa sıkıntı mı çıkıyor? :) Daha önce pasaport kayıt yaptırmadım da hiç. IMEI sorgulamada "KAYIT DIŞI OLDUĞU TESPİT EDİLEN IMEI" yazıyor. Çalıntı olsa orada herhangi bir ibare çıkıyor mu?
kardeşim türkiyeye yeni geleceği için belli bir süre kullanabilirsin zaten sim kilit varsa telefon açılmaz kilit ister sebeke gelmez yoksa da sebeke gelir..
büyük ihtimalle kilitli degildir lumia yani nokia lar pek kilitli olmuyor genelde iphone lar kilitli olur kardeş
İlginiz için teşekkür ederim. Varsayım üzerine yazıyorum tabiki ama cihaz yurtiçinde kullanılmış olabilir. Yani o 1 ay kullanım süresi dolmuş olabilir. Muğla'dan gelecek cihaz çünkü. Çocuk oradaki üniversitede okumuş orada vermiş. 1 ay dolduğunda da imei kayıt dışı olduğu için yine şebeke gelmeyecek ya. Ben cihaz geldiğinde sim taksam ve şebeke gelmese, bunun sim kilitden dolayı mı yoksa imei kayıt dışı olduğu için mi olduğunu anlamamın yolu kod isteyip istememesi değil mi? Doğru mu yorumluyorum?
Cihaz geldi, sim kart taktım pin kodu istedi, yazdım ve cihaz açıldı. Başka kod istemedi. Fakat resimdeki sorunla karşılaştım. Bunun sebebi sim kilit mi yoksa imei kaydı olmaması mı? Yardımcı olabilir misiniz? @ulasates@fotoburak
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahymnet -- 8 Ocak 2014; 16:28:29 >
bak kardeşim şöyle düz mantık yürüt. bu cihazda simkilit olmuş olsaydı türkiyede kullanılmamış ve 1 ay dolmadıgı için kapanmamış olurdu degilmi.. sen bunun imei numarası sorgula eger kapalı oldugu yazıyorsa simkilit yokmuş demektir ki türkiyede kullanıldıgını gösterir.. yani şuan yapman gereken bunu pasaporta kayıt ettrmen..
Bir nevi haklısınız, iyi bir düz mantık ama bu konuya açıklık gelirse %100 doğru olacak yazdığınız. Daha önce yurt dışından cihaz almadığım içi soruyorum, yurt dışından gelen cihaz, o ilk 1 aylık dönemde de imei sorgulatsak yine "kayıt dışı olduğu tespit edilen imei" yazmayacak mı sorgulama sonucunda?
türkiyeye geldiginde hat takılıp kullanılmadıysa 10 yılda kalsa yazmaz kardeşim.. hat takıldıysa yazar yani yazdıgına göre simkilit oldugunu sanmıyorum
Anladım, tamam teşekkürler ilginiz ve sabrınız için.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme