Şimdi Ara

♦[ NOKIA LUMIA 930 ALMAYI PLANLAYANLAR KULÜBÜ ]♦ --ŞİMDİDEN YERİNİ AL-- [İMZA EKLENDİ , KONU GÜNCEL] (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
484
Cevap
2
Favori
23.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • piyasaya ne zaman gelicek. gecen gun turkcell avea ve fodafona sordum hiçbirinin telefondan haberi yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: myalcinoglu

piyasaya ne zaman gelicek. gecen gun turkcell avea ve fodafona sordum hiçbirinin telefondan haberi yok

Temmuz ayında piyasada olması bekleniyor...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: farti

Bu telefona amiral gemi diyorlar fakat bence deil 1520 yinede üstün hiç düşünmez 6 ınch olmasa onu alırdım fakat büyük ekran bana göre deil. Bu telefonda ise Oled ekran oluşu ve batarya düşüklüğü hafıza kartı sorunu yüzünden kararsız durumdayım hali hazırda 820 kullanırken

Nokia 930 oled degil bildigim kadari ile amoled. Ayrica ekrani 1530 dan daha iyi ve daha cok pixel var.

Bubtelefon amiral gemisi degil ama 1530 amiral gemisi. Ve donanim olarak hic bir farklari yokken. Ve ayroca 930 ekrani daha iyi. Ilginc bir yaklasim.

Nokia 930 piyasadaki amiral gemilerinin bayagi bir altinda oldugu icin nokia fan boylari zaten amiral gemisi degil falan konusuyo ama eger bu amiral gemisi degilse nokianin amiral gemisi nedir biri bana anlatsin.

Nokia forumunun durumu icler acisi. Surekli bir eziklik duygusu samsunga karsi. Rahat olun beyler. Telefon la bu alt tarafi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hank Rearden

Nokia 930 oled degil bildigim kadari ile amoled. Ayrica ekrani 1530 dan daha iyi ve daha cok pixel var.

Bubtelefon amiral gemisi degil ama 1530 amiral gemisi. Ve donanim olarak hic bir farklari yokken. Ve ayroca 930 ekrani daha iyi. Ilginc bir yaklasim.

Nokia 930 piyasadaki amiral gemilerinin bayagi bir altinda oldugu icin nokia fan boylari zaten amiral gemisi degil falan konusuyo ama eger bu amiral gemisi degilse nokianin amiral gemisi nedir biri bana anlatsin.

Nokia forumunun durumu icler acisi. Surekli bir eziklik duygusu samsunga karsi. Rahat olun beyler. Telefon la bu alt tarafi.

amoled değil oled.
     ♦[ NOKIA LUMIA 930 ALMAYI PLANLAYANLAR KULÜBÜ ]♦ --ŞİMDİDEN YERİNİ AL-- [İMZA EKLENDİ , KONU GÜNCEL]

• Hank Rearden kullanıcısına yanıt
    Yanlışın var oled ekran 930 amoled ekran deil. Ve oled amolede göre daha fazla güç tüketir.

http://www.dijitalmagazin.net/dosya/konu/oled-ve-amoled-ekran-teknolojisi/guc-tuketimi.html
    Öncelikle ileri sürmüş olduğunuz cihaz 1530 değil 1520,1530 numaralı bir model şuan için yok.

Ayrıca;

IPS ekran bazı noktalarda çok daha önde bir paneldir OLED'lere göre.

Ekranda gösterdikleri piksel değerleri aynı olmakla birlikte inç başına düşen piksel yoğunluğu sadece 930 da daha fazladır bunun sebebi de ekranın 6" den 5" boyutuna çekilmesidir.

Ve hala amiral gemi model 1520'dir fakat aralarında birkaç değişiklik dışında fark yoktur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MR. H

Öncelikle ileri sürmüş olduğunuz cihaz 1530 değil 1520,1530 numaralı bir model şuan için yok.

Ayrıca;

IPS ekran bazı noktalarda çok daha önde bir paneldir OLED'lere göre.

Ekranda gösterdikleri piksel değerleri aynı olmakla birlikte inç başına düşen piksel yoğunluğu sadece 930 da daha fazladır bunun sebebi de ekranın 6" den 5" boyutuna çekilmesidir.

Ve hala amiral gemi model 1520'dir fakat aralarında birkaç değişiklik dışında fark yoktur.

Butun markalarin bes inch civarina sabitlenmis amiral gemisi modeli ve bircok markanin da buyuk ekran phablet modeli varken nokia nin phabletini amiral gemisi 930 u da normal ilan etmek sadece donanim haber de gordum.

Tamam ben saynizde bilgilendim aydinlandim. Hadi dunyanin kalaninida haberdar edin.

Ekrani amoled diye okumustum. Cok almak istedigim heyecanla bekledigim bir model 930. Oled olmasina uzuldum.

Amoled IPS tartismasi samsung bolumunde oldugu icin burda tekrar baslatmayalim ama keske ekran super amoled olsaydi.

• quote:

Orijinalden alıntı: farti

Yanlışın var oled ekran 930 amoled ekran deil. Ve oled amolede göre daha fazla güç tüketir.

http://www.dijitalmagazin.net/dosya/konu/oled-ve-amoled-ekran-teknolojisi/guc-tuketimi.html

Phablet ten amiral gemisi olmaz hocam. Daha dogrusu bugungu trend amiral gemi modellerinin bes inch civarinda olmasi.

Nokia flagship diye aratirsaniz sanirim yeterli olur.

• 920 amiral gemisiydi 925 ara model 1520 phablet modeli yani Nokia'nın yeni amiral gemisi 930 dur beyler...

Phaplet olabilir fakat amiral gemi niye olamasın. Bir kere içerisinde barındırdığı 3400mAh ile ıps ekran olmasıyla işlemcisiyle vs... bunlarla bile amiral gemi olduğunu kanıtladı bir kere telefonda amiral gemi olma işi telefonun özelliklerine ve o serinin en son çıkan telefonuna göre deişiklik gostermiyormu. En son çıkan 1520 bundan sonra 930 çıkıyor oda bir amiral gemi ama alt kademe çünkü 5 ınch başka bir nokia telefonu yok buda onu bir adım önde yapıyor 930u. 6 ıch olması onu phalet + telefon yapabilir fakat bu onun amiral gemi olmuyacağı anlamına gelmez.
  • Hocam sony nin de buyuk bir telefonu var samsungunda note serisi var biliyosun. Daha ben duymadim onlara amiral gemisi dendigini.

Samsungun amiral gemisi s5 sony nin z2 bu ara. Sony nin o kafam buyuklugunde telefonu amiral mi?

Amiral esprisi piyasada en cok ragbet goren serinin en son cikan modelidir.

Ve buda gunumuzde 5 inch civaridir. Iki sene once 4 inch idi.

Nokia 1520 flagship model degildir. 930 dur flagship.

Hatta ben 930 un diger marka modellerine gore dusuk olan islemcisi sebebi ile 930 zamanlama hatasi diye konu acmistim. Temmuzda piyasada olacak ama ekimde z3 cikacak.

Neyse nokia nin kac sattigi benim sorunum degil.

Hata yapsada yapmasada bir iki seneye buyuk atilim yapacak zaten cunku onu acik.

• quote:

Orijinalden alıntı: mesutismail

quote:

amoled değil oled.
     ♦[ NOKIA LUMIA 930 ALMAYI PLANLAYANLAR KULÜBÜ ]♦ --ŞİMDİDEN YERİNİ AL-- [İMZA EKLENDİ , KONU GÜNCEL]

Kontrol ettim hocam maalesef oled mis. Nokia hala yetisemedi digerlerine donanim olarak. Seneye denk bir telefon cikarir belki.

Duzletme icin saol ama bir ton inceleme sitesi hala amoled hatta super amoled yaziyor. Resmi site oled yaziyor.

Sony nin o telefonu hakkında pek fazla bir bilgim yok şimdi bir şey söyliyemem note seriside bir amiral bunların hepsi kendi içinde barındırdığı has özellikleri ile amiral olarak tabi edilir.

Bence sen fazla takılma bu konuya bu çok önemli bir olay deil 1520 amiral gemisi olmuş 930 amiral gemisi olmuş farketmez hepsi kendi özelliklerine göre amiral. B

Benim anlatmak istediğim bak phablet kategorisine giriyor 1520 yani kendi kategorisinde amiral mesela 1320'nin bir üst modeli olduğu için amiral ikiside 6 'ınch şu anda o iki telefondan 1520 amiral gemisi oluyor 930 ise kendi bundan önceki modellere göre 920,925 arasında amiral gemi.

Tabiki dierleride girer bunlara 520,620,720,820 falan gider bu olay 930 en üst seviye onun bir üstü 1020,1320,1520 burda mesela bunlar ayrılır aralarında 1020 kamera avantajı sayesinde sıyrılır bu arada geriye 1520 en son model olduğu için ne zaman 1520 bir üst modeli çıkar o devralır olay bu kadar hatta vıdeoyu bile izleyebilirsin.

http://forum.donanimhaber.com/m_88925220/tm.htm

• bu numara politikası Microsoft un satış politikası ,amaç karşısındaki potansiyel müşteriyi kandırmak ve ne aldığını
    bilmemesini sağlamak iki ay önce sorsalar 1520 nin 1320 nin bir üst modeli olduğunu söylerdim ama değil (bence) ,
    2 aydır araştırmama rağmen benim bile kafam çok karışık, chip te nokia Türkiye genel müdürü 930 dan orta sınıf diye bahsetti

ummuyorum ama android tekelleşmesi engellenirse 20 megapiksel 40 megapiksel kameralar nokiayı liderliği bırak ilk 10 a bile
    girmesi hayal . bu kadar yıllık yazılım teknolojisi bu kadar yıllık telefon teknolojisi ,yazık diyorum başka da bir şey demiyorum
    tek dileğim nokianın kendini toparlaması . 3 yıldır s2 ve s4 mini kullanıyorum androidin değişimine tanık oldum
    açık kaynaktan oldukça uzak olduğunu düşünüyorum google nin oyun geliştiricilerine desteği sayesinde bu kadar popüler olduğunu
    düşünüyorum
    microsoft aklını başına topla her şey para değil itibarın için bu nokia yı tekrar adam et . hep bir şeyini eksik koyma da
    şurda çıkıpta 5 inçlik Nokiaların amirali şu diyelim ....

• Hocam aslinda takilmiyorum o noktaya. Telefonu begemdim alip kullanicam. Ama cok gec cikiyor. Tahminimce temmuz ayinda gorecegiz taflarda. Nokia eylul ekime bir telefon daha hazirliyormu bilmiyirum ama sen en obemli segment olan 5 inch segmentine telefon yapiyosun ve senden bes ay once ilan edilenden geridesin donanim olarak.

Birde z3 iphone gelecek ki mesela ben temmuzda almayip iki uc ay daha bekleyip seceneklerimi tekrar gozden gecirmeyi bile dusunmeye basladim.

Henuz daha yakalayamadilar. Normaldir sony nin samsungun s serisini z2 ile yakalayabildi.

Ben telefonun kendisi ile ilgiliyim ama donanim haber nokia bolumu cok fazla sirket ile ilgili.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: oktayakgoz

Kusura bakmada çok boş beleş adamsın.

İki sene sonraki oyunları oynatmaz demek ile oynatır demek aynı şey. Sonuçta ikimizde bilmiyoruz ne olacağını. Fakat ben 1yıllık wp kullanıcısı olarak az çok tahmin edebiliyorum.

Iki sene once cikipta piyasadaki butun oyunlari oynatan model var mi?

Yok.

Hadi git isine simdi.

Lumia 920 piyasadaki bütün oyunları oynatmaktadır. Ekim 2012 gibi çıktı satışa.

Konuya gelecek olursak 930 almayı düşünüyorum ama iPhone 6'yı da bekleyeceğim. Üst düzey bir telefona geçme zamanı geldi.

• Sanki Bana Pele kullanıcısına yanıt
    @Sanki Bana Pele
    iphone altı eğer 5" ekranla gelirse, arada da uçurum olmazsa fiyat olarak 930 falan yalan olur zaten.
  • onur7 O kullanıcısına yanıt
    Sanmıyorum fiyat olarak yakın olacağını. 2250 bandında çıkar iPhone 6.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir çok sitede 930 amoled ekran olarak tanıtılıyor ancak resmi nokia sitesi oled olarak tanıtıyor.
    Amoled,Oled ve IPS arasında ne farklar var. (Hangisi görüntüyü daha net verir, Daha az enerji harcar ?)
    Bu arada şöyle bir haberle karşılaştım

http://www.webtekno.com/nokia/nokia-efsanesinin-tabelasi-da-degisti.html
    http://www.aksam.com.tr/ekonomi/teknoloji/nokia-tabelasi-yerine-microsoftunkini-astilar/haber-303737
    Sanırım nokia ismini Microsoft Mobile olarak değiştirecekmiş.
    Eğer değiştirirse mevcut olan Güncelleme desteğini keser mi ?
    bu arada son soru olarak bu Nokia Storyteller ne işe yarıyor ?

• quote:

Orijinalden alıntı: MehmetBaba07gs

Bir çok sitede 930 amoled ekran olarak tanıtılıyor ancak resmi nokia sitesi oled olarak tanıtıyor.
    Amoled,Oled ve IPS arasında ne farklar var. (Hangisi görüntüyü daha net verir, Daha az enerji harcar ?)
    Bu arada şöyle bir haberle karşılaştım

http://www.webtekno.com/nokia/nokia-efsanesinin-tabelasi-da-degisti.html
    http://www.aksam.com.tr/ekonomi/teknoloji/nokia-tabelasi-yerine-microsoftunkini-astilar/haber-303737
    Sanırım nokia ismini Microsoft Mobile olarak değiştirecekmiş.
    Eğer değiştirirse mevcut olan Güncelleme desteğini keser mi ?
    bu arada son soru olarak bu Nokia Storyteller ne işe yarıyor ?

Oled siyah görüntüde lcd'den daha az enerji harcamasına rağmen,beyaz görüntüde çok daha fazla enerji harcar. Amoled oled'in daha geliştiirlmiş halidir ama dezavantajlarıda ortak,güneş ışığında ekran okumak daha zor olur lcd'lere göre.

Nokia ismi değişirse destekleri etkilemez.

Nokia Storyteller kullanmadım ama sanırım resimler,konumları vs'yi birbirne bağlayarak hikaye benzeri bir hale getiriyor kullanıcı datalarını.

930'a dönersek batarya zayıf görünüyor,bildirim ışığı,ön kamera zayıflığınıda göz önüne alırsak 2000tl kesinlikle vermem.(iphone'da vermiyorum orası ayrı)
    1520'yi boyutu haricinde çok beğendim,930'da fiyat çok kiritik nokta olucaktır benim için.

5inc tam ideal boyut olmuş ama 930'da tam olmamış sanki,bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi w_wallace -- 16 Mayıs 2014; 17:16:18 >

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.