geçen güne kadar son kararımı vermiş n79 alıyordum. bugün xpressmusic 5530 modelini gördüm, arada kaldım. fiyat olarak ikisi de aynı.
aradığım özellikler wi-fi, kaliteli bir ses çıkışı (hem speaker hem kulaklık) ve fena olmayan bir kamera. 5530 bu isteklerimi karşılıyor sanıyorum, lakin telefonu test etme fırsatım olmadı. 5530 un tek dezavantajı 3g olmaması. 3g'ye de pek ihtiyaç duyacağımı sanmıyorum. dediğim gibi, benim için şu anda ön planda olan özellikler ses çıkışı ve wi-fi.
ne güzel n79da karar kılmıştım, şimdi aklım karıştı. 5530'un ses çıkışını da test edemedim, kullanan veya deneyenlerin yorumlarını alabilir miyim?
eğer 5530'u tercih edersem, sadece ses çıkışı ve müzik telefonu olduğu için tercih etmiş olacağım, onun için ses kalitesinde n79dan çok üstün olması gerekiyor, yani bu konuda n79dan çok üstünse ancak tercih edebilirim gibi geliyor.
bir de işlemci hızı olarak 5530 daha hızlı ve symbian 9.4 kullanıyor. telefonun hızı da önemli bir kriter tabi ki benim için. (daha önce symbian'lı bir telefon kullanmadığımı da belirteyim.)
gördüğünüz gibi kafam karışık, çünkü bir türlü karar veremiyorum.
3g + görüntülü görüşme + gps + fm vericiden mahrum kalacaksın. 5530 f/p açısından iyi değil.
hızlı bir telefon istiyosan n79 alma ram i 90 mb olduğu için çok yavaştır n82 yi tavsiye ederim 3d hızlandırıcı ve 128 mb ram telefon uçuyor
ahah ne zaman seni görsem n82 al n82 al diye geliyosun hemen.
n79 veya 5530?
bence 5530. Daha hoş ve şık bir model
quote:
Orijinalden alıntı: kalmahx
ahah ne zaman seni görsem n82 al n82 al diye geliyosun hemen.