Arkadaşlar, benim bi tane nokia N81 2gb telefonum var ve dün gece bilgisayarıma usb kablosu üzerinden bağlayınca nokia software updater yazılım güncellemesi olduğunu söyledi. Bende güncellesin diye yazılımı yüklemeyi seçtim. Ancak yazılımı tam güncellerken usb kablosunun çıktığını telefonla bilgisayar bağlantısının kesildiğini söyleyen bir uyarı çıktı ve ardından telefon kurtarma işlemi diye bir sayfada bana yapacaklarımı tarif etti. Sayfada yazanların aynısını yaptım fakat yine de telefonum çalışmıyo. Ne güncellemeye devam ediyo ne de açılıyo...Ben ne yapıcam şimdi? Telefon gitti demeyin bana!!! :(((
öncelikle geçmiş olsun hiç paniğe kapılma kardeş.kurtarılabilir telin pilini harici bir şarj aleti veya benzeri batarya kullanan bi telde full şarj et ve tekrar kurtarma programına bağla düzelebilir.olmadı internetten jaf ogm pkey emulator ve jaf setup programını bul ve kur ardından telefonu usb kabloyla pc ye bağla. ogm programını çalıştır . jaf exe yi seç ve ..go .. butonuna bas.jaf açılacaktır ufak bi box hatası verecektir ok deyip programı çalıştır. dead usb seçeneğini tıkla.manuel flash seçeneğini tılkla.use ini tıkla ..ama önce internetten n81 flash dosyalarını indirip kur... use ini tıkladıktan sonra bi pencere gelecek ordan model seç örnek n81 cable n81-xx .... flash butonuna tıkla işlembaşlayacaktır.. eğer olmazsa mecbur bi telefoncuya götürecen ve yazılımsal olarak kapandığını söyleyeceksin ki cihaza mekanik müdahale yapmasınlar.. saygılar
Pm'den yardım ettim size.. Dediklerimi yaparsanız telefonu kurtarabilirsiniz..
aynı sorun 5610 da karşılaştım yukarıdaki yolu dnedim ama olmadı alternatif?
quote:
Orijinalden alıntı: ` quaD.
Pm'den yardım ettim size.. Dediklerimi yaparsanız telefonu kurtarabilirsiniz..
arkadasım banada anlatabılırmısın acaba napacagımı benım 6680 telefonumdada aynı sorun var.... yazarsan cok sevınırım tel kapandı acılmıyor.......
benim n97 cihazıma jaf ile güncelleme yapmaya çalıştım bütün aşamaları harfiyen uyguladım fakat cihaz açılmadı yazılım yüklendi fakat yeniden başlatırken ekran karardı ve orada hata verdi daha sonra da açma tuşuna bastığında titriyor ama hiç teledon açılmıyor ne yapmam gerek bana yardımcı olabilir misiniz? cihazim tekrar çalışır mı?