Şimdi Ara

^^ Nokia N82 | S60 3.1 - 2.4' QVGA LCD | 5MP - Xenon Flash - AF | WLAN - GPS ^^ (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18.484
Cevap
14
Favori
896.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • N95 8GB İLE N82 İN KARŞILAŞTIRMASINI YAPSALAR COK İYİ OLCAK
  • Açılış hızı Symbian 9.5 te tavana vuracak. 9.2 ile bile bunu yapıyorsalar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: pininfarina

Hersey iyi guzelde bu telefonun bataryası yine onceki cogu modelde oldugu uzere 1 ile 1.5 gun arasinda zar-zor gidecek gibi gozukuyor. Stand-by ve konusma sureleri E65 ve N95 ile neredeyse aynı ve batarya kapasitesi ise maalesef dusuk tutulmus. Cihazın sınıfta kaldigi tek ve EN ONEMLİ KONULARDAN BİRİ bu olacak sanirim...

Malesef

quote:

Orjinalden alıntı: Al PaC

Açılış hızı Symbian 9.5 te tavana vuracak. 9.2 ile bile bunu yapıyorsalar...

Symbian 9,5 için daha bi süre daha bekleriz gibime geliyor.

• @PHI
    Tabi ki. 2008 sonuna doğru belki. Ama baya bir iyileştirme var. 9.3 o kadar değil de 9.5 baya iyi gözküyor kağıt üzerinde.
  • nokıanı 2008 yılında cıkacak olan modellerihangileri bilen varmı
  • Nokina bu telefonda "BP-6MT" batarya kullaniyor ve ismi "lightweight" olarak adlandiriliyor yani "hafif" kapasiteli batarya. Ayrica batarya maalesef Li-Ion. Ayni batarya arastirdim ve N81, N81 8Gb ve E51'lerde de kullaniliyor.

Max gucu 1050mAh olan bu bataryanin yerine piyasadan daha yuksek amperli "plus" ve "Lithium Polimer" olan kaliteli batarya bulunursa iste o zaman bu telefon kullanilabilir gibi geliyor bana..

^^ Nokia N82 | S60 3.1 - 2.4' QVGA LCD | 5MP - Xenon Flash - AF | WLAN - GPS ^^

• quote:

Orjinalden alıntı: zone

N95 8GB İLE N82 İN KARŞILAŞTIRMASINI YAPSALAR COK İYİ OLCAK

+1907
  • quote:

Orjinalden alıntı: godfather09

quote:

Orjinalden alıntı: zone

N95 8GB İLE N82 İN KARŞILAŞTIRMASINI YAPSALAR COK İYİ OLCAK

+1907

kesinlikle katılıyorum telefon alacakların kafası oldukça karışık özellikle benim gibi n95 8 gb alma hazırlığında olan kişiler
  • 5mp piyasasıda kızıştı iyice...
  • N95 ile N82 foto karsilastirmasi buyrun...

Nokia ilk defa N82'de kullandigi ve xenon flash'in fotografa kesinlikle deger ve kalite kattıgını cok gec'te olsa sony'den ogrenmis gozukuyor

Karelerde N82'nin renklerinin daha doygun, canli ve beyaz dengesinin daha basarili oldugu bariz olarak goruluyor. N82'nin renk tonlamalarinda biraz abartili pastel tonlar hakim ama sahsen beni rahatsiz etmedi bu durum. En azindan N95, N73'deki gibi rahatsiz edici "purple finging" (morumsu renk hataları) sorunlari yok gibi.

N95;

N82 First release Firmware;

Fotolarin kaynagi;http://mynokiablog.com/2007/11/16/nokia-n82-live-pics-and-sample-pics/

N82'nin fotograf kalitesine bakildiginde bu gune degin fotograf konusunda nokia'dan daima bir adim onde olan sonyericsson'a cok ciddi bir rakip gelmis gozukuyor. Hatta first release firmware ile bile bu sonuclara imza atan N82'nin aynı kosullardaki tek rakibi K850'den bile daha iyi ve kaliteli foto cektigini soyleyebilirim.

Cogu kimse N82 ile 5mp segmentinde oldugu icin N95'i karsilastiriyor ama nette yayinlanan ilk test ve rewiev sonuclarina bakildiginda iki cihaz arasinda ciddi bir fark oldugu aşikar. Zira N82'de kullanilan 332 MHz hizinda yeni nesil ARM-11 islemci + 3D Graphics HW Accelerator + S60 3rd Edition, "Feature Pack 1" paketi ile symbian isletim systemini en iyi guc/perfonmans oraninda kullanabiliyor.

Nokia fan'i olan arkadaslar alinmasinlar ama sahsi kanaatim n95 diye "abartilan cihaz" gps'i oldukca sorunlu olan (kapalı alanlarda uyduya bağlanamayan keza açık alanlarda'da cogu zaman bağlanamayan), bağdat caddesinden atatürk havaalanına gitmek için en kısa yol olarak marmaranın etrafından dolanin diyen (ki, bu mesafe yaklasik 630 km'dir!!), işçiliği berbat, malzeme kalitesi kötü otesi, sürgülu kapağı iki ayda yol gecen hani kapisina donen, kameranin acilmasi 10 sn, foto cekmenin 15 sn surdugu asiri yavas menusu, mp3 /kulaklık ve mikrofon kalitesinin berbat ötesi oldugu, gps ile yer bulucam diye kasarken coktan ulasacaginiz yere sora-sora ulasilan, bataryası 1- 1.5 gün zor dayanan, heryeri ucuz plastikten yapilmis, 5mp kamerasinin 2mp'lik sonyericsson'larin yanina bile yaklasamadigi sozde "bilgisayar artık böyle bir şey" denilerek fazla büyük konuşulmus bir telefondur n95. (Ya biz bilgisayar nedir henuz gormedik/bilmiyoruz, yada nokia'nin bilgisayar tanımi bizden cok farkli)

Kisaca, "herseyi bunyemde toplayim ama hic birinin hakkını tam olarak veremeyim" diyen N95 ile simdiye kadar yayinlanmis tum test ve rewiev'lerinde bariz olarak N95'den hız ve foto kalitesinde daha iyi olan N82'nin kıyaslanmasının hata olacagıni ve bu cihazin geleceginin parlak ve iyi satis rakamlarina ulasacagi dusunuyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 18 Kasım 2007; 17:23:51 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Reis-i Eagles

5mp piyasasıda kızıştı iyice...

sonunda g600 aldıracak bana bu nokia işi gücü tüketici kafası karıştırmak ya da erkenden alanları üzmek
  • quote:

Orjinalden alıntı: pininfarina

N95 ile N82 foto karsilastirmasi buyrun...

Nokia ilk defa N82'de kullandigi ve xenon flash'in fotograf kalitesine kesinlikle deger ve kalite kattıgını sony'den sonra cok gec'te olsa ogrenmis gozukuyor

Karelerde N82'nin renklerinin daha doygun, canli, arka planin xenon flash'in gucu ile daha aydinlik, net ve beyaz dengesinin cok daha basarili oldugu bariz olarak belli. Renk tonlamalarinda biraz abartili pastel tonlar hakim ama sahsen beni rahatsiz etmedi bu durum. En azindan N95, N73'deki gibi rahatsiz edici "purple finging" (morumsu renk hataları) sorunlari yok gibi.

N95;

N82 First release Firmware;

Fotolarin kaynagi;http://mynokiablog.com/2007/11/16/nokia-n82-live-pics-and-sample-pics/

N82'nin fotograf kalitesine bakildiginde bu gune degin fotograf'da nokia'dan her zaman bir adim onde olan sonyericsson'a cok ciddi bir rakip gelmis gibi gozukuyor. Hatta first release firmware ile bu sonuclara imza atan N82'nin aynı kosullardaki rakibi K850'den daha iyi ve kaliteli sonuclara imza attigi bence su goturmez bir gercek.

Cogu kimse N82 ile 5mp segmentinde oldugu icin N95'i karsilastiriyor ama nette yayinlanan ilk test ve rewiev sonuclarina bakildiginda iki cihaz arasinda ciddi bir fark oldugu aşikar. Zira N82'de kullanilan 332 MHz hizinda yeni nesil ARM-11 islemci + 3D Graphics HW Accelerator + S60 3rd Edition, "Feature Pack 1" paketi ile symbian isletim systemini en iyi guc/perfonmans oraninda kullanabiliyor.

Nokia fan'i olan arkadaslar alinmasinlar ama sahsi kanaatim n95 diye "abartilan cihaz" gps'i oldukca sorunlu olan (kapalı alanlarda uyduya bağlanamayan keza açık alanlarda da cogu zaman bağlanamayan), bağdat caddesinden atatürk havaalanına gitmek için en kısa yol olarak marmara denizi'nin etrafından dolanin diyen (bu mesfel yaklaşık 630 km'dir!), işçiliği berbat, malzeme kalitesi kötü otesi, sürgülu kapağı iki ayda yol gecen hani kapisina donen, kameranin acilmasi en iyi durumda 10 sn, resim cekmenin ise 15 sn surdugu asiri yavas menusu, mp3 /kulaklık ve mikrofon kalitesinin berbat ötesi oldugu, gps ile yer bulucam diye kasarken coktan ulasacaginiz yere sora-sora ulasilan, bataryası max 1- 1.5 gün zor dayanan, heryeri ucuz plastikten yapilma, 5mp kamersinin 2mp'lik sonyericsson'larin yanina bile yaklasamadigi sozde "bilgisayar artık böyle bir şey" denilerek biraz fazla büyük konuşulmus bir telefondur n95. (Ya biz bilgisayar nedir henuz gormedik/bilmiyoruz, yada nokia'nin bilgisayar tanımi bizden cok farkli)

Kisaca "herseyi bunyemde toplayim ama hic birinin hakkını tam olarak veremeyim" diyen N95 ile simdiye kadar yayinlanmis tum test ve rewiev'lerinde bariz olarak N95'den hız ve foto kalitesinde daha iyi olan N82'nin kıyaslanmasının hata olacagıni ve bu cihazin geleceginin parlak ve iyi satis rakamlarina ulasacagi dusunuyorum...

gerek gps gerekse hız,pil ve kızak sorunu n95 8gb halledilmiş diye söyleniyor dostum düz n95 ise o lafların haklısın ama n95 8 gb de bu gibi sorunlar halledildi ram arttırıldı batarya değiştirildi a-gps konuldu kızak sağlamlaştırıldı kasa tipi değiştirildi vs

• n82 , n95 katili olucak sanirim ama nokia istemez bole biseyi kesin n 95 den kotu bikac ozellik sikistirmistir icine saka biyana n 82 gercekten saglam biseye benziyo ozellik ve hiz olarak

su batarya sorununa bi cozum bulunamazmi beyler ya 1200 luk bi pil falan bulunamazmi bu tel icin
  • n82 8gb black edition.nokia bunu da kesin çıkarır
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ayaz77

n82 8gb black edition.nokia bunu da kesin çıkarır

çıkarmazsa zaten büyük bi hata yapar;

*5 MP (1 MB üzerinde fotoğraf) + VGA video kayıt (artık kapladığı yeri siz hesaplayın)
    Ama maksimum kart desteği 2 GB!!!
    *N95 le yarışan bekleme süresi

Komik
  • pininfirina n95 hakkındaki olumsuz eleştirilerinin hepsine katılıyorum fakat kamerasına dicek yok.N95 fotoları başlığına bi bak istersen sonynin 2 mp lik telefonları neki dijital foto makineleriyle yarışcak fotolar çekmiş versiyon güncellemesiyle morluk problemi kaybolmuş.

extreme_danger n82 hakkaten 2 gb mı destekliyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _jackal_ -- 18 Kasım 2007; 20:09:34 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: extreme_danger

quote:

*5 MP (1 MB üzerinde fotoğraf) + VGA video kayıt (artık kapladığı yeri siz hesaplayın)

Komik

nokia nın sitesine bakmayın 4 gb kart takılı olanların resimleri var nette.zaten bu özelliklerle 2 gb kartla kısıtlı kalamaz bu tel.

• .

• quote:

Orjinalden alıntı: _jackal_

extreme_danger n82 hakkaten 2 gb mı destekliyo

http://www.forum.nokia.com/devices/N82

Nokia N82

Nokia N95

quote:

nokia nın sitesine bakmayın 4 gb kart takılı olanların resimleri var nette.zaten bu özelliklerle 2 gb kartla kısıtlı kalamaz bu tel.

@ayaz bunu önceden de belirttim ama tekrar yazarım önemi yok...

bende W800 üme 8 GB kart takarım hatta böyle hafıza ekranına gelip fotosunu da çekerim ama galeriyi ne zaman açar kim bilir!!! şuan 2 GB HIGH SPEED kullanmama rağmen telefon baya yavaş (full dolu).SE 4 GB desteklediğini söylüyor, tabi doğru da söylüyor ama 4 GB kartı olan arkadaşım vardı, benim yavaş dediğim telefonum onunkinin yanında jet gibi

bu adamlar bu tele maksimum 2 GB dedilerse demekki 2 GB ın üstüne çıkmamak lazım, yoksa tel ciddi derecede yavaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _extreme_ -- 18 Kasım 2007; 21:04:13 >

• quote:

Orjinalden alıntı: extreme_danger

quote:

Komik

5mb sadece bir pazarlama staretejisi dostum zira bir fotografin kalitesini belirleyen mp degeri degil sensor capi, iso perfonmansi, renk dogrulugu, beyaz dengesi, max shutter/diyafram/enstantene araligi vs gibi degerlerdir. Yani 5mp bir kamerada illa tum fotolar 5mp ile cekilecek diye bir kaide yoktur. Mp degeri sadece baskida onemli rol oynar o kadar. Bugun 2mp ile cekilmis ve 8 -10mp ile cekilmis bircok fotodan cok daha kaliteli fotograflari ornek gosterebiliriz.

Ancak max kart kapasitesinin 2Gb ile sinirli tutulmus olmasi biraz rahatsiz edici kesinlikle...

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.