Şimdi Ara

===> Nokia N86 | Ana Başlık - 8mp - 2.6' OLED - 8GB - GPS - Wi-fi <=== (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.032
Cevap
4
Favori
289.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sırf ağırlığı bile almama sebebi, 149 gram ne demek ya 8mp'nin ağırlığını! koymuşlar sanki.
  • Belki o beklenilen 8mp değil bu. Portfolio'da N85 Reflesh diye 1 model vardı ama 5mo yazıyordu. Belki son anda karar değiştirip 8mp yapıp onu sürmüşlerdir piyasaya.
  • tasarım olarak neredeyse n85 ile aynı.ayrıca bu telfon çıksa bile almayı düşünenler bence n85 e bi baksınlar.8 mp dışında verilen bilgiler ışığında şimdilik pek bi fark göremedim.ayrıca tasarımı ben beğenmedim.n85 daha kibar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Reis-i Eagles

Belki o beklenilen 8mp değil bu. Portfolio'da N85 Reflesh diye 1 model vardı ama 5mo yazıyordu. Belki son anda karar değiştirip 8mp yapıp onu sürmüşlerdir piyasaya.

Bu işler son anda karar değiştirilebilecek işler mi Reis?
    Dünya'nın takip ettiği bi modelsin sen. Kolay mı öyle "hadi değiştirelim" demek
  • quote:

Belki o beklenilen 8mp değil bu. Portfolio'da N85 Reflesh diye 1 model vardı ama 5mo yazıyordu. Belki son anda karar değiştirip 8mp yapıp onu sürmüşlerdir piyasaya.

evet olabilir.ama o zamanda xenon flashda olması gerekiyordu. ben n97 nin qwert siz versiyonunu bekliyordum ama nokia tamamen fiyasko modeller tanıttı.orada olsaydım adama ''one minute ''derdim.'' bundan sonra barcelona benim için bitmiştir. bir daha gelmem.'' der çıkardım.
  • Güzel ama Nokia'nın tasarımcıları yenilenmeli.Hep birbirine benzeyen modeller.
    (Bkz. 6300-6303,N85-N86.)
  • quote:

Orjinalden alıntı: ..Knight..

Nokia N86'nın özellikleri kesinlikle standartların üzerinde. Ancak ''beklediğimiz'' cep telefonu bu değildi.
    Telefon, megapiksel yarışında geri kalmamak için hızlı biçimde lanse edilmiş gibi geldi.

aynen, Nokia N85'i almış üzerine 8 MP çözünürlükte lensi eklemiş buyur sana N86...
    ancak bu cihaz N82 gibi fotoğraf ağırlık bir model değil. Nokia 5 MP yarışına N95 ile girmiş, sonrasında fotoğraf ağırlıklı yepyeni bir tanıtım ile N82'yi piyasaya sunmuştu. Nokia aynı stratejiyi sanırım 8 MP'de de uygulayacak, yakında fotoğraf ağırlıklı 8 MP + xenon flasha sahip yeni bir modelin tanıtımı gerçekleştirilir diye düşünüyorum...

ayrıca cihazın ağırlığına da pess demeden geçemicem...

N86 & W995... her iki cihazda da;
    2.6" ekran + 8 MP + LED FLASH + WI-FI + GPS ve daha yazmadığım birçok ortak özellik bulunuyor.

ancak boyutlara ve ağırlıklara bakarsak;
    N86: 103.4 x 51.4 x 16.5 mm - 149 gr.
    W995: 97 x 49 x 15 mm - 113 gr.

Nokia ne yapmaya çalışıyor anlamış değilim, ilginççç...

• 3.5 m menzilli flaş tam olarak nasıl oluyor. 3. nesil led flaş yazıyor.n82 den bile daha uzun menzili var.n82 3 metre diye biliyorum
  • Nokia ne yapmaya çalışıyor, sanırım birincilik süreci bu gidişle fazla sürmeyecek samsug'la sony nin yaptıklarından sonra bu model 2 yıl öncesinin modeli olabilir ancak keşke n97 tarzı bir cihaz yapıp bu kamerayla süsleselerdi üstüne birde xenon olsaydı işte o zaman Nokia Abi dedirtirdi ama gidişhat kötü.........
  • quote:

Orjinalden alıntı: PHI

quote:

Bu işler son anda karar değiştirilebilecek işler mi Reis?
    Dünya'nın takip ettiği bi modelsin sen. Kolay mı öyle "hadi değiştirelim" demek

Belki bize gelen portfolio eskiydi. Betaydı belki. İlk toplantıda alınmış kararlardı belki? Ne biliyon?

Bence o model bu model başka açıklaması yok.

extreme: çift sürgü değil o çift sürgüye yer açabilmek için uzatmışlar. yoksam yaklaşık aynı ebatlara gelirdi.

• Nokia bu kafayla devam ederse gaz olacak iyice. Hakaret gibi telefonlar. N85+8mp al sana N86. Model isimlerine de mi acımıyorlar anlamıyorum. Beklenti büyük ama sonuçlar hayal kırıklığı. N82 nin devamını bekleyin(n97 falan almayıp fotoğraf ağırlıklı bir model için), 3" yüksek çöz. dokunmatik olmayan ekran+xenon flash+8mp. Nokia nın fotoğraf telefonu bu olacaktır büyük ihtimalle. N9 serisinin yüz karası N96 hariç N9 serisinden gerisi hikaye. Bir N82 başarılı idi, onun da devamını bekliyoruz işte. Sürekli aynı telefonlar. Şu aptal qvga çözünürlükten de kurtaramadık gitti. Nokia 2 senedir yerinde sayıyor. Diğer çıkardığı cihazlara da baktım, hep aynı şeyler. 3mp di 5mp olmuş. İşlemcisinin hızı artmış. Ekran 0.2" büyümüş vs vs.
    Sony den beklenti küçüktü/yoktu, umut kesilmişti, o yüzden çıkardığı bu modeller baya ilgi gördü. Kağıt üzerinde başarılı da gözüküyorlar.
    Diğer taraftan Samsung da şahlandı. Innov8 ile neler yapabileceğini gösterdi. Devam da ediyor.

Sonuç olarak, yazık Nokia...

• aslında nokia fazla yüklenmemek lazım bir yerden sonra Nokia bu hale gelmesi normal finlandiyalar bir yerden sonra kıtanacaklardı o yerde geldi Tasarım debartmanına birilerini bulmaları lazım.

Valla işe biz türkleri alsalar en az 100 sene kasarım sıkıntısı yaşamazlar. Biz maevcut kasarımcılarından daha iyi iş çıkarırız.

İnternette 6630 otuzun upgate edilmiş ve adı değiştirilmiş versiyonu var Nokia 6639 Concept onu yapıp sergileseler daha iyi olurdu.

===> Nokia N86 | Ana Başlık - 8mp - 2.6' OLED - 8GB - GPS - Wi-fi  <===

===> Nokia N86 | Ana Başlık - 8mp - 2.6' OLED - 8GB - GPS - Wi-fi  <===

• Nokia (yalnızca megapiksel konusunda değil) genelde her hangi bir teknolojiyi cihazlarına entegre etmeye karar verdiği zaman, gerisini de getiriyor.

Örneğin Pop-port yerine USB kullandıkları günden bu yana (yanılmıyorsam) Pop-port'a sahip bir cihaz çıkmadı. Keza aynı şekilde 2.5/3.5 mm ses çıkışı da aynı şekilde. En azından stabil bir gidişatları var, arada saçma saçma tonlarca ara ve/veya deneysel ürünler çıkartsalar bile.

Bundan sonra Nokia'ya ait 8 megapiksellik kameraya sahip cihazlar artabilir de, bu cihaz uzun süre 8 megapiksellik kameraya sahip cihazların mevcut tek örneği de olabilir; ama şurası kesin ki MWC'de açıklanan cihazlara baktığımda Nokia'nın amacını bir Nokia yetkilisinin ağzından çıkan şu sözler doğruluyor:

quote:

Yüksek megapikselli kameraya sahip cihazlar şu an ilk önceliğimiz değil çünkü mevcut çözünürlüğün "anı yakalamak" amacına yettiğini düşünüyoruz. Bir cep telefonunda yüksek çözünürlüklü sensör, fiziksel boyutların kısıtlı olmasından dolayı çekilen fotoğrafı şu an itibarı ile yalnızca daha fazla noise'li yapar. Samsung ve LG yüksek çözünürlük değerleri ile deney yapabilecek markalar, ancak Nokia artık daha çok konum tabanlı hizmetler ve mobil veri/web/mail vs tabanlı olaylara öncelik verecek. Müziğe ise XpressMusic serisinde yüksek öncelik verilecek

Bence de cep telefonlarında yeteri kadar fotoğraf (daha doğrusu yüksek çözünürlük) hadisesine önem verildi, N82 ayarında fotoğraf çekebilen cihazlar üretildikten sonra diğer konulara eğilinmesi şart artık, ki Ovi Store bu konuda atılmış ciddi ve güzel bir adım.

• 1 yeniliği tutturdu mu devam etme olayında haklısın.

QVGA'ya geçiş olsun, 16M'ye geçiş olsun, 3.5mm ve TV Out'a geçiş olsun çoğu orta sınıf modellerde bile var.
  • gerçekten nokia da hiçbir yenilik yok n95 n95 8 gb n96 n85 n86 8mp....vb..ayrıca tipide n96 nın yandan yemişi...cidden nokia çok geç kaldı se ordan 12 mp çıkarsın sen burda yeni yeni 8mp lik bi tel çıkar onda da kamera harici hiç bir yenilik olasın ayrıca ekranda küçücük ve dokunmatik...inşallah şöyle piyasayı sallayan adam gibi bi tel çıkarırda dönüm noktası olur..ama mutlaka her telde bi eksiklikler olucaktır..
  • quote:

extreme çift sürgü değil o çift sürgüye yer açabilmek için uzatmışlar.
    yoksam yaklaşık aynı ebatlara gelirdi.

tmm çift sürgüden dolayı uzunluğu anlarım...
    ama genişlik, incelik ve özellikle de 36 gramlık ağırlık farkına ne diyeceksin.
  • quote:

1 yeniliği tutturdu mu devam etme olayında haklısın.

QVGA'ya geçiş olsun, 16M'ye geçiş olsun, 3.5mm ve TV Out'a geçiş olsun çoğu orta sınıf modellerde bile var.

katılıyorum
  • Numerik tuştakımını açıkçası hiç beğenmedim eski model telefonların tuşları gibi olmuş,n85den özellik olarak tek farkı kamerası 8mp olarak gözüküyor şimdilik,n85den daha ağır ve daha kalın.
  • Nokia yıllardır birçok firmada olmayan stabilite ve kişiselleştirmeyle uğraşıyor. Bugün Symbian kişiselleştirmede maksimum seviyeyi sunuyor kullanıcılarına.(Program vs. kurmadan yapılan kişiselleştirmelerden bahsediyorum.) Yukarıda bahsi geçen açıklama bence çok yeterli bir açıklama 5 MP bana göre de bir cep telefonu için çok yeterli bir çözünürlük. Nokia bana kalırsa bundan sonra 8 MP tellerinde resim kalitesini yükseltme ile uğraşacak. Bu da bir nevi stabilite anlamına gelir. Örneğin N95-N95 8 GB-N82 üçlüsünden en iyi resmi bildiğiniz üzere N82 çekiyor. Bu telefonlar arasında en son çıkan modelde N82'dir. Stabil bir cihaz Nokia'ya 8 MP'den çok daha fazla para kazandırır. :) Resim büyüklüğünden çok resim kalitesini göz önüne alacaklardır diye düşünüyorum. Örneğin N96 resim kalitesinden çok GPS ve Wi-Fi'da önem verilmiş bir cihaz. Ha o kadar para eder mi o ayrı mesele ama Nokia işi iyi biliyor. Bir noktadan sonra artık MP işini diğer firmalarda bırakacaklar. Nokia onlardan önce bıraktığı için kendini diğer konularda daha fazla geliştirme imkanı bulacak. Bana kalırsa Nokia bir müddet daha sessiz sedasız gidecek birkaç model çıkararak. Ondan sonra bombaları patlatacak. Her ne kadar şu an N97(bugün itibariyle) kötülensede Nokia daha dokunmatik platforma adını yazdırmadı. Geçiş basamakları şu an için 5800 ve N97 ama sonrası ???

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.