Bilgi sahibi degilsen bu telefon hakkinda post kasmak icin gereksiz mesajlar yazip lutfen form kirliligi yaratma. Hala donanim diyorlar. Ihtiyaci yok bu cihazin 1ghz ve uzerine ha cift cekirdek olsa nasil olur belki barz daha iyi ama asla buyuk fark yaratmaz pil omru kisalmasida cabasi
nedir bu donanım haberin nokia hastalığı merak ediyorum site çalışanlarının yüzde 5 i kullanıyormu acaba nokia
o dediğin işi mesajlarına bakılırsa senin yaptığın apaçık ortada üstelik yazdığım mesajı da anlamadığın yazdıklarından belli oluyor önemli olan donanım değil yazılım ancak nokia bunu da beceremiyor üstelik önceki ilk telefonlarına da bakarsan nokianın düşük gpu ve cpu kullanımlarını görürsün ki bu da nokianın düşük maliyet ile yüksek kar politikasından kaynaklanıyor.sizin gibiler ise şarjı daha uzun gidiyor diyerek kendilerini avutuyor...
Piyasaya gore dusuk olabilir cihaza gore cok yuksek. Madem onemli olan donanim degil yazilim telefonda bulunan yazilim ile ilgili bilgi sahibisin neler yapabildigini cok iyi biliyor olman lazim. Nokia bu telefona hattinden fazla yatirim yapti bilmem farkindamisin
amacını gerçekten anlamıyorum benim görüşlerim ve gözlemlerim bunlar katılıp katılmamak sana kalmış bana neden nokianın avukatlığını yapıyorsun onu da anlamış değilim.zaten nokianın politikasının yanlış olduğunu anlamak için satışlarına bakmak yeterli bunun dışında nokia ile bolca haşırneşir olmuş biri olarak kullanıcı dostu olmadığını da söyleyebilirim.
haa post kasmak gibi bir niyetim olsaydı senin gibi her yazılana karşılık cevap verirdim bunun olmayacağını ilerleyen zamanlarda görebilirsin.
Amac belli formda yazilanlari okursun buna gore yanlis birsey varsa yada eksik tamamlarsin. N9 yazilimiyla gelistirmesi yillar almis intel nokia isbirligi ile milyon dolarlar dokulerek harcanmis minimum donanimlar ile maksimum performans alabileme projesidir diyebiliriz. Goruslerinde eksik olanlar var bu yazilari binlerce kisi okuyor kimseyi eskik bilgilendirmeyelim.
Suana kadar en iyi multitasking yapabilen telefon videolari incelersen 15-20 adet programi ve istersen dahada acabilirsin hic sorun olmaz ayni anda calistirabiliyor vede internette gezip film izleyebilirsin hic takilmadan hemde.Programlar arasinda saniyelerle gecis yapabilir kapatip acabilirsin vs vs saymakla bitmeyen bir yazilima sahip
Sadece sana demedim butun burdaki gereksiz buna benzer msjlar icin dedim sen sadece sana denmis gibi algiladin. Hala taslayici ve alayci uslubunu duzeltmedin. Farkindamisin bilmioruma ama bir hakarette bile bunmadim sana birde kendi msjlarina bak istersen
gelsede görşek şu n9'u
Allahım yaaa
Gelecek, gelir. 2014 7. nesil iPhone ile yada Galaxy S4 ile beraber sürülür piyasaya. O zamana kadar WP diye inat eden nokia batmaz ise tabi.
Nokia,5800 ve n8 alanlara bu telefonu bence hediye etmeli zira 5800 alanların bir daha nokia almadıkları kesin
Eskiden nokia'ya kızıyordum teknolojiyi çok geriden takip ettikleri ve acayip fiyatlarla milleti kazıkladıkları için, fakat şimdi içine düştükleri durum sebebiyle sadece acıyorum. Hey gidi nokia sen bu hallere düşecekmiydin... yazıııııık cık cık cık...
500 e satsa alırdım hakkı bu kadar zaten. yanlış anlamayın tasarım da telefon da güzel ama 1500 tl güçlü rakiplerine karşı bozuk imaja sahip nokya almak şüphe dolu... nokya nın bu cihazın mutlaka bir tarafını eksik yaptığı fikrinden kandimi alamıyorum neden iphone 4 almak yerine n9 alayım ki aynı fiyata.
nokia n9 on ekranan nasil resim ceke bilirim?
quote:
Orijinalden alıntı: beginyou
Nokia,5800 ve n8 alanlara bu telefonu bence hediye etmeli zira 5800 alanların bir daha nokia almadıkları kesin
5800 kullandığımdan beri mnokya dan soğudum bir daha asla olmaz nokya
Nokia N9'u satın alalı iki hafta oldu. Yaptığım en isabetli işlerden biri diyebilirim. Zarif,seksi,minimalist,harika bir tasarımı var.Gövdesi kaliteli. Kullanımı alabildiğine kolay ve zevkli. “Swipe” yani kaydırma özelliği ve multi-tasking yeteneği inanılmaz ! Klavyesi, e-postası, web taraması hepsi mükemmel ! Eğer, uygulama ya da oyun manyağı değilseniz bu telefonu hararetle tavsiye ederim. Gidip, 2.000-2.800 TL. verip (yani kazıklanıp) iPhone 4 veya iPhone 4S ya da tasarım/işletim sisteminin kullanışlılığı ve kararlılığı bakımından N9'un eline su dökemeyecek Samsung Galaxy SII (1.700 TL)alacağınıza 1.560 TL’ye Nokia N9 alın derim.
Telefonun yegane eksisi uygulama dükkanının görece zayıflığı. Ama, zaten, kaydadeğer tüm uygulamalar ve oyunlar üzerinde yüklü geliyor. Uygulama dükkanı da her geçen gün zenginleşiyor. Otomatik güncellemelerle yazılım kaynaklı eksiklikler de gün be gün gideriliyor. Ben olsam, bu telefona 10 üzerinden 10 verirdim (Hadi, hatırınız kırılmasın, bir notu da uygulamalar için kırpıp, 9 verelim
Son olarak, incelemeler ne derse desin, sonuçta bir ürünün başarısını kullanıcı memnuniyeti ya da memnuniyetsizliği belirler. Nokia N9, kullanıcı memnuniyeti en yüksek telefonlardan biridir. Bunu daha iyi görmek için aşağıdaki amazon.com linkini tıklamanızı ve sonuna kadar dikkatle okumanızı öneririm:
Nokia'nın Daha Çok ÇaLışması Lazım! Symbian Çakması ''MeeGo''!
quote:
Orijinalden alıntı: Hyk0
sırf bunu yazmak için üye olmuş
quote:
Orijinalden alıntı: @FUVV
quote:
Orijinalden alıntı: Hyk0
sırf bunu yazmak için üye olmuş
Zaten nokia konularina genel bir alerji var galiba baksana burda da ayni muhabbet
quote:
Orijinalden alıntı: DH Misafiri
Nokia N9'u satın alalı iki hafta oldu. Yaptığım en isabetli işlerden biri diyebilirim. Zarif,seksi,minimalist,harika bir tasarımı var.Gövdesi kaliteli. Kullanımı alabildiğine kolay ve zevkli. “Swipe” yani kaydırma özelliği ve multi-tasking yeteneği inanılmaz ! Klavyesi, e-postası, web taraması hepsi mükemmel ! Eğer, uygulama ya da oyun manyağı değilseniz bu telefonu hararetle tavsiye ederim. Gidip, 2.000-2.800 TL. verip (yani kazıklanıp) iPhone 4 veya iPhone 4S ya da tasarım/işletim sisteminin kullanışlılığı ve kararlılığı bakımından N9'un eline su dökemeyecek Samsung Galaxy SII (1.700 TL)alacağınıza 1.560 TL’ye Nokia N9 alın derim.
Telefonun yegane eksisi uygulama dükkanının görece zayıflığı. Ama, zaten, kaydadeğer tüm uygulamalar ve oyunlar üzerinde yüklü geliyor. Uygulama dükkanı da her geçen gün zenginleşiyor. Otomatik güncellemelerle yazılım kaynaklı eksiklikler de gün be gün gideriliyor. Ben olsam, bu telefona 10 üzerinden 10 verirdim (Hadi, hatırınız kırılmasın, bir notu da uygulamalar için kırpıp, 9 verelim
Son olarak, incelemeler ne derse desin, sonuçta bir ürünün başarısını kullanıcı memnuniyeti ya da memnuniyetsizliği belirler. Nokia N9, kullanıcı memnuniyeti en yüksek telefonlardan biridir. Bunu daha iyi görmek için aşağıdaki amazon.com linkini tıklamanızı ve sonuna kadar dikkatle okumanızı öneririm:
bu modelin bence diğer modellerden tek artısı tasarımı. başka da hiç bir artısını göremiyorum. 2.000-2.800 tl verip iphone 4 veya 4s alanlara kazıklanmışsınız demişsin ama bence siz de kazıklanmışsınız. iphone'da en azından uygulama ve oyun bolluğu var. bu telefonda o yok. e madem yok gidip samsung wave 2 alsaydınız 800 tl'ye. bada da meego kadar stabil, kullanışlı, uygulama yönünde de muhtemelen kafa kafayalar. tasarım desek wave 2 de gayet şık. 700 tl içeri girmişsiniz ki şu anda vatanda 1.500'e iki tane wave alınabiliyor. tamamen kazık yemişsiniz sizin ihtiyaçlarınıza göre. galaxy s2 ise tasarım hariç her bakımdan bu telefondan üstün ya, onu söylemeye bile gerek görmüyorum aslında.
Bugün inceledim baya bir.Eğer 8mp kameralı bir n8 istiyorum diyorsanız koşa koşa alın. Tuşsuz menü geçişleri hariç hiçbir artısı yok bu telefonun.Sadece tasarımı farklı ve ekranı da resimlerde göründüğü gibi değil.Bir samsung ya da xperia serisi kadar canlı ve güven veren bir ekran görüntüsü de yok.uzak durun.buna vereceğiniz para ile optimus black, xperia arc ya da arc s, samsung galaxy s2, iphone 4 ya da 4s alın biraz daha kasıp inanın daha karlı daha mantıklı bir seçim olur. uzak durun. uzak.
Chandler Bing rumuzlu kullanıcıya cevabımdır:
"Samsung Wave 2" modeliyle ilgili olarak aşağıda yazdığınız hususları sınamak için bugün sırasıyla "Teknosa", "Vatan Computer" ve "Samsung" yetkili bayilerine uğradım. Modeli elime alıp, bir süre kurcaladım. Nokia N9'a göre oldukça vasat bir telefon olduğu izlenimini edindim. Ama, yine de önyargılı olmamak için bayilerdeki görevlilerin fikrini sordum. Hepsi de sözbirliği etmişçesine "Beyefendi, elinizdeki telefonla bunu kıyaslamayın lütfen. Tamamen ayrı klasmanda iki cihaz" şeklinde konuştular.Hatta, biri, "Opel'le Mercedes'i kıyaslıyorsunuz" dedi. Bence de çok doğru bir tesbitti.
Müsaade ederseniz ben Nokia N9'u yine kendi klasmanındaki cihazlarla kıyaslayayım: Bir bütün olarak baktığınızda iPhone,kullanım kolaylığı, işletim sisteminin kararlılığı ve uygulama dükkanının zenginliği bakımından hala listenin başında gözüküyor. Ama,daha önce de belirttiğim gibi,2.000-2.800 TL gibi bir fiyat bence oldukça yüksek. Keza, Samsung Galaxy SII'yle ilgili yorumuma tekrar bakarsanız orada, "tasarım/işletim sisteminin kullanışlılığı ve kararlılığı bakımından N9'un eline su dökemeyecek" dediğimi görürsünüz. Bugün Samsung bayiinde SII'nin işletim sistemini kullanışlılık ve kararlılık bakımından tekrar sınadım ve bilhassa benim Nokia N9'la kıyasladım. Kusura bakmayın ama SII hem de bayiinin gözü önünde sınıfta kaldı. Estetik, tasarım konularına ise hiç girmiyorum. Biraz estetik duyguları gelişmiş bir insan, Galaxy SII'nin hem donanım hem de kullanıcı arayüzü olarak N9'un epey gerisinde kaldığını görür.
Yazınızda, iPhone'nun uygulama ve oyun bolluğundan da bahsetmişsiniz. Hatırlarsanız, ben yorumumda, "Eğer, uygulama ya da oyun manyağı değilseniz bu telefonu (N9)hararetle tavsiye ederim" demiştim. Ayrıca, "kaydadeğer tüm uygulamalar ve oyunlar üzerinde yüklü geliyor. Uygulama dükkanı da her geçen gün zenginleşiyor" diye de ilave etmiştim.
Size tavsiyem, bir Nokia Shop'a ya da Vatan Bilgisayar'a uğrayıp Nokia N9'un "Swipe" yani kaydırma özelliğini, muhteşem "multi-tasking" yani çoklu görev yeteneğini, kullanım kolaylığını, sistem kararlılığını ve harika tasarımını bizzat gözlerinizle görmenizdir.
Son tahlilde, yine de Mercedes yerine Opel'e binmeyi tercih ederseniz ona da saygı duyarım.
Cemal
-----------------------
"bu modelin bence diğer modellerden tek artısı tasarımı. başka da hiç bir artısını göremiyorum. 2.000-2.800 tl verip iphone 4 veya 4s alanlara kazıklanmışsınız demişsin ama bence siz de kazıklanmışsınız. iphone'da en azından uygulama ve oyun bolluğu var. bu telefonda o yok. e madem yok gidip samsung wave 2 alsaydınız 800 tl'ye. bada da meego kadar stabil, kullanışlı, uygulama yönünde de muhtemelen kafa kafayalar. tasarım desek wave 2 de gayet şık. 700 tl içeri girmişsiniz ki şu anda vatanda 1.500'e iki tane wave alınabiliyor. tamamen kazık yemişsiniz sizin ihtiyaçlarınıza göre. galaxy s2 ise tasarım hariç her bakımdan bu telefondan üstün ya, onu söylemeye bile gerek görmüyorum aslında".