Şimdi Ara

NOKİA N93İ İNCELEME VE PAYLAŞIM MERKEZİ (47. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.351
Cevap
2
Favori
80.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yok yaw insan çektikçe alışıyor daha iy ve net fotolar ekiyor kaydırma yapmıyor ayarları iyi yapıyo böylece çok daha net oluo ama bunu herkes biliyo zaten
  • Ya biz burda geyik yapıyoruz biraz ama hani nerde N93 incelemeleri. Arkadaşlar biz bu forumda yapılan güzel incelemelere alışmışız, hala güzel bir inceleme yapılmış olduğunu söyleyemem. Örneğin bizim N93 forumunda over and under arkadaşımızın yaptığı inceleme gibi bir şey bekliyoruz artık di mi?

tekno2007, oguz08 ve şimdi de Capoeira19 arkadaşımız aldı.

quote:

Orjinalden alıntı: Capoeira19

evet biraz önce n93 ümü satıp , n93i aldım arkadaşlar .. tel n93ten sonra bayağı bi hafif geldi . incelemeyi yapıp geniş bi bilgilendirme yapıcam , tşkler..

Evet arkadaşlar tekno2007'nin yorumlarının dışında sizden de bir şeyler bekliyoruz. Capoeira19 arkadaşım özellikle senden bekliyorum çünkü sen N93 ten N93i ye geçtin. Hadi bakalım.

• evet bekliyoruz, beklemekteyiz.
  • Bende N93-N93İ 'Den birini almak üzere olan biri olarak ısrarla inceleme bekliyorum, tabi uzun resimli fotoğraflı ve objektif bir inceleme..

Değilse sırf inceleme yapabilmek için gidip N93i alıcam..
  • Şunu anlamıyorum yaa N93 Ü N93i den neden aha iyi gösterilmeye çalışılıyor?N93i daha iiolmasa neden sonrada çıktı.sonra çıkan modeller her zaman önce çıkanlardan daha iidir.eklsileri giderilerek daha iisi çıkar.N93 ii olsaydı önce çıkardı. n93i nin daha ii olduğu çok çok açık.arkadaş yeni almış telefonu belki heyecanıyla ii çekememiştir olabiliri.bence şuan N93i varken N93 almak aptallık olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: LiOn1905

evet bekliyoruz, beklemekteyiz.

hala beklemekteyis
  • N93İ için genel bir inceleme

1 TASARIM

N93İ renk olarak piyasaya sürüldü 1 siyah metalik diğeri ise bordo metalik olarak piyasaya çıktı benim tavsiyem (siyah)

Telefonun sol kızmında ana kamera flahs ve flah ışığı kızlılötesi alıcısı port girişi ve jart jak girişi memcut port girişinin kapak kızmı n93 den çok kaliteli olmuş bileniz vardır n93 hazıza kartı ve port kapağı çok basit bir malzemeden yapılmış idi n93i de gayet kaliteli malzeme kulanımış ve şık olmuş sag tarafat ise aynı n93 de olduğu gibi kırmızı noktalı büyük tuş kısmı ise video foto çekmek ve zoom lamak için olan tuş buda gayet sağlam olmuş hemen alt kısma baktığımızda ise joistik görüyoruz evet buda bir önceki n93 de sorun olmuş idi ve çok gıcık edici 4 yönlü tuş konmuş ve kulanışsız idi n93i de buda halledilip ve başarılı ve yumuşak bir joistik konmuş bir diğer alt ta n93 de olduğu gibide n93i dde video foto geçiş tuşu ve flash tuşu kızmı kaapk kapalı iken ise flsha tuşuan 1 kere bastığınzıda feeneri yani ( flash lanbası 2 saniye yanıp sönüyor ar arda 2 keer bastığınzıda ise tuşa ışık devamlı yanık kalıyo hemen bir alt kımında ise hazıza kartı yuvası memcut burdada aynı port kısmında olduğu gibi kaliteli kapak konmuş ve kapalı halde durabiliyo n93 de ise bu sdandar halde isdi küçük bir ince kapk memcuttu dış kapağına gelince evet ayna kaapk şelki verilmiş ve ince bir tasarım çıkmış kapağın dış kısmında 64x64 mm bir ekranı bulunmakta bu ekranda çağrılara bakabili veya dinlediğinzi müzik mp3 çarkıalrının çalan şarkını nadını ve diğer bilgileri görünebiliyon ve ekolyzır şekli rtimli ler de ekranda çıkıyor orta kısmında ise dikaktini çekeniz olmuştur sanırım yeşik kırmızı nokta şeklinde o rekleri normalde değiştirebilliyorsunzu beyaz kırmızı yeşil mavi

o noktalı ışığın asıl amaçları

1 mesaj geldiğiniş bildirmek 2 çağrı 3 şarj dolup dolmadığını anlamak

1 teelfonunuza mesaj geldi ve teelfon başak bir odada ve siz daah sonra teelfonunuz yanına geldinzi o noktalı kızmda işik devamlı mavi yanar yabi sizi telfon uyarırı mesaj geldi diye 3 aynı çağrı olduğundada aynı ışık kızmında kırmızı yanar şarr çihazınızı taktığınızda eyer şart oluyo ise haal ve dolmadıysa ışık devamlı kırmızı yanar dolduğu vakit bir bip sesi gelir ve noktalı ışık yeşil olur

tabi bu nokianın fabrikadan otomatik ayraldığı renk ayralrı istersenzi sizler renkeri değiştirebilirisnzi mesaj rengini farklı çağrı rengini farklı gibi vss

çağrı veya aramn geldiğinde ise evet teelfon otomatikmen aryan kişinin adını yani aryan rehberdeki adı söylüyor aynı andada o anda çalan meeldide çalıyor aryan kişinin adını 2 kere söylüyor ve ben ilk duyduğumda şaşırmıştı beni bir arkadaş ramıştı adı barış idi ben uzanmı duruyordum birden bire barış barış diey sesler duydum ve şok olmuştum

meherse teelfondan gelmiş buda demek oluyoki rehberdeki no lara ses etiketi eklemk gerektirmiyo oluyo

ÖZELLİK

özelliğnini çoğumuz topiçte biliyoruz

genel olarak radyo w fal kızılötesi blutooht titreşim mp3 çalr barkot okluyucu yani n93 de buluna tüm özelikler memcut

RENK

N93İ DE 16 MİLYON rekn olması tabi dah net ve daah kaiteli renk dmek oluyo n93 de bu 265 idi ben yanyaan geitdim n93i rekler dah canlı ve daha net bir hd tv kaliitesi nde[:'(

BATARYA

n93i nin bataryası n93 e göre biraz denilebilir n93i de 950 mz n93 de ise 1100 mhz ama n93i nin baay bir müzik dinledim foto çekmeme rahmen video vss gayet şarzı baay gitii örnek bir gün hiç elimden düşmedi teelfon şarzı 2 gün bitii tabi batarya her teelfon için geçerli o kulanıma bağlı normal kulanımda 8 net gidiyor

SİM

n93i de sim kart yuvası n93 e göre farklı n93 de 6260 gibi demir metal bir paraç içine kolup sürgülü şeklinde oturturuluyo idi n93i de ise sim yuvası bayaryanın tam oturduğu yan kısımda memcur yani sim kartı çıkarmak istediğinizde bayaryayıda çıkarmak gerekiyor

TUŞ TAKIMI

N93İ tuş takımı bir ıpot gibi elastik yumuşak ve parlak olduğu taktir bir yana çok rahat kulnımmlı olmuş n93 de ise tuş takımı çıkıntılı olup ekrana öpüşüyor ve ekran izleri bırakma olabilime şansı doğuyor (bu yazın gelede terlidiği vakit ekranın) n93i de bu sorun olmaz

EKRAN TUŞLARI

EKRANDA 2 ADET tuş olup bunalr senekler geçiş için bu da gayet başrılı ve içe gömük olmuş n93 de ise bu tuşalr çok battal ve dıaşrı kılarılmış + ön kamerası ise sanki orda kamera yok gibi çok uvak hala gelmiş ve bir kalm ucu kadar oda vga kamera olup 3gp videı çekip ve 640x480 foto çekebiliyor

SES KALİTESİ

SES kalitesine gelince kulağlığa gayet güzel ses veriyo dış höpmrlere ise gen bildiğimzi sdandar n70 n90 kıvamında bir ses çıkışına memcut

KAPAK AÇIP KAPAK KAKATMAAY SES ETİKETİ EKLEME

evet n93i de kapak kaptırken veya kapağı açrken ses etiketi ekleyebiliyorunuz teelfonun fabriak ayralrında bu ayar kaaplı siz açıp ve istediğinzi her hangi bir sesi uygun görüp ekleyebilirsinzi

örnek ben kapak kaptırken windows xp kapanış sesi kapak açılırken ise windows xp açılış sesi ekledim

MELZEME KALİTESİ n93i nin malzeme kaitesi gayer çok iyi olmuş hem tasarım hemde kulanılan tuş rakımı vss

BAĞLANTI

bağlantı olarak kızılötesi blotoht wr lan port usb bağlantıalrı memcur

Wr lan ayaralrı otomatik ayrlanmış şelilde geliyo siz ger hangi bir ayar yapmanıa gerek yok ben çalıştığım fabrikadan w lan bağlantısıan hiç bir sorun yaşamadan girdim şakır şakır

çok hızlı bir şelilde

KAMERA

evet en çok beklenen n93i de kamera oldu ve bekleneni de gayet verdi diyebilri mben çok memnunum daah önce n90 teelfonum var idi onun kadar iyi çekeceği aklıam bel gelmemişti ve ondan daah öte çekiyo hatta zaten baay bir kaç foto ekledim topice her kez n93i nin n93 gibi gündüz biel noiseli fotolarını belkliyordu bende bekşiyorsun biraz ama beni yanıltı ve gayet çok güzel fotolar çekiyo n93 de gündüz çekimelrinde biel noise vat iken n93i ise gece çekimelrini biel iyi ayraldığınızda ise n93 gündüz çekimine eş değerde veriyo bazıalrımız n93 daha keskin fotolar çektiğini yazdı buna katılmıyorum o çeken arkadaaş göre dğişitr veya ortaam göre aam şu bir nettirki n93i de fotolar n93i gibi ne karanlik nede noise li çekim yoktur ve kalkmıştır

optik zomm sesien gelince aynen n93 de olduğu gibi gene o ses var fotoda yapmanzı bir şey farkettirmez aam video da yaprsnzı biraz optik zoom seisi video arasıan girebiliyo video çekiminde optik zoom kapatın derim ben öyel yaptıp video öekiminde dijital zoom luda seçerek çekim yapabilirsunuzvideo kalitesine gelince bir şey diyemiyorum çok net hedcam kalitesinde nerdeyse n93 de video çekiminde karanlık çekim oluyo idi n93i de ise bu olay giderilmiş gece çekimelrinde bile görülebilir çekim yapılabiliyo video ayaralrında ise ayralrda video sabitlemeyi seçer iseniz video çekimelrinde istersenzi uçata çekim yapın ne video da kayma nede geri tama normaldede yapmıyo ama genede açık olması öneririm n93 de ise video çekiminde ani harekette videoda kayma oluyo idi n93i de böyel bir olay yok evde tv haberleri seyrediyormuş seyrien varıyorsuznu kamera okadar hızlı gece çekimi yan igece modunda da hiç bir donma olayı yok sanki gece moduan alamşısınzı gibi foto çekiminden yakın çekim uzak çekim optik zomm gayet baaşrlı

TELeFONDA BİRDEN FAZL SESli dosyalr çalışabiliyo !LCH JUKEBOX mp çalr

EVET n93 de varmı tam olaralk bilmiyoru maam n93i de radyo mp3 vs birden ses çıkışlı bir program veya bir dosya açtığınzıda çalışabiliyo örnek

mp3 dinliyorsuznu oyun oynarekn biel oyunu sesini biel albiliyorsnuz rdayo dinlerken ses kaydedici program yükleriseniz radyodan drek kayıt yapabilirsinzi işte buda n93i bana göre işlemci ve hzı gücüdür

TEST ETİĞİM sorunsuz çalışan POPÜLER PROĞRAMALAR

1 TURBO MSN 1.03 WR LAN İEL BAĞLANDIM

2 WİNDOWS LİVE MESENGIR Wr lan bağlantısını bağlanmıyo

3 AGİLE MESENGER ooralı 7 gün deneme sürümü yüklamamizi tavisiey edrim aam program gayer iyi çalışıyo

4 SMART MOVİE

JK BOX ÇALAR

DİVİX PALYER

WEB CAM PROGRAMI

Y BROVSER

WİNRAAR PROGRAMI

PİCO DİRVER (SEGA EMUALTÖRÜ)

JAVA VE SYİMBİAN SON ÇIKAN VERSİON DESTEKLİ OALN OYUANLRI ÇALIŞTIRABİLİYO

BEN C DOMM EMUALTÖRÜMÜN FULU BULAMADIM YÜLLİCEKİTM ONUDA ARIYORUM BAKALIM POWERMP PROGRAMI ÇIKMADI HENÜZ ONUDA BEKLİYORUM ÇIKAMSINI

NEYSE ŞİMDİLİK BU KADAR ANLAMDIĞINZI SORU VAR İSE CEVAPLAYABİLİRİM

FOTO ÇEKİMELRİM VE TESLERİM DEVAM EDECEK YENİ FOROLARAL GELİCEM BUGUN İKİ GB KART BAKMAAY GİDİCEM UYGUN FİŞYAAT BULURSAM ALCAM

YENİ FOTO VE İNCELMELERİMİ BEKLEYİN SORO VE GÖRÜŞLİRNİZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKÜRLER

• inceleme için teşekkürler, yanlız sizden bir ricam; kendi çektiğiniz bir video eklerseniz çok memnun olacağız..
    şimdiden teşekkürler
  • birde şu telefonun elde duruşunu canlı canlı resimlerini görmek kısmet olmadı. varsa ve mümkünse rica etsek.
  • bu calısmayı baya zamandır bekliyoduk. tekno kardes tesekkurler. öbür n93i alan arkadaslarda incelemelerini yayınlarlarsa cok guzel olur. artık sizin calısmaları bekliyoruz. bide lion1905 arkadsın dediği gibi telin elde durusunu ne kadar buyuk old bi gorebilirsek cok iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi allpiie -- 29 Mayıs 2007; 17:48:11 >
  • kusura bakmayın yazılarımın çoğu yannış yazılmış idare edin çok hızlı yazdığım için kelimelerin anlamları tam olarak anlaşılmıyo türkçe öğretmeni olsa yazılıdan 0 verirdi
  • arkadaşlar kusura bakmayın ama ben bu kadar yavaş ilerleyen ve tam olarak görmek istediklerim ve duymak istediklerimi bulamadığım bir konu görmedim. özür dilerim ama bu benim görüşüm . istediklerimiz; tel. fotosu VİDEO ve daha çok foto, bilgi, ilgilenende sağolsun ilgilenmiyende.. herkese sağlıklı günler diliyorum...
  • arkadaşlar öncelikle şunu söylemek istiyorum . ben n93 kullandım ve n93i ye geçtim , şimdi ilk olarak n93 kasa olarak daha oturaklı n93i hafif ve yapma gibi geldi bana , kapak biraz sert ve açıp kapanırken emanet gibi 2. olarak resim olayı , evet n93 ten çok daha güzel çekiyo . gündüz çekimlerde noise doluydu n93 3.sü arkadaşlar ses olarak n93 önde bunu söylemeliyim . n93i de hoparlörden n73 gibi ses beklemeyin hatta n93 gibi bile değil. tuşların rahat olduğu pek söylenemez , msj yazarken zorlanıyorum. fakatt 4. konu şarj evet n93i süper bi performans veriyor . n93 te 4 kademe olduğunda 2 saat gitmiyorrdu . mesela bugün 1 kademeye düştü n93i günlük msjlar devam etti ve akşama kadar idare etti. sistem olarak benim n93 bazen ağırlaşıyordu , n93ide hiç sorun yaşamadım. DIŞ kAPAKtaki ekran 5 renk değişiyor gayet güzel ayrıca şarj olurken ve msj geldiğinde yanıp sönen bi mavi ışık var. sözün kısası bunu almadan önce 2 kere düşünün derim.. n93 çok güzeldi fakat noise bitiriyor işi. aklınıza takılan herhangi soruları yanıtlayabilirim , hepinize sevgiler ..

• noise dediğn ne oluo kardeş ?
  • YA arkadaslar bende suan karar aşamasındayım?

N93 mü -W850i mi?

ikisinden birini alacagim

Karar veremedim
    birde n93 web sayfalari nasıl gözüküyor merak ediyorum,wireless ile baglanınca.
    bunu gösterebilcek varmı bulamadim da?

şimdiden saglun
  • noise , resimdeki gri kısımlarda sis gibi gözüken şeyler , yani n93 noise bi resim çekiyor.. 3 mpde çok kötü ..
  • @ fatihred

Her iki telefon farklı kulvardadır.

SE W850i;Ses kalitesi,hız,4GB'a kadar artırılabilir bellek,ekran kalitesi,bekleme süresi gibi özellikleri ile ön plana çıkıyor.

Nokia N93;Video kayıt kalitesi,3.2MP otofokuslu kamera,3x optik zoom,TV Out özelliği,Symbian 9.1 işletim sistemi gibi özellikleriyle ön plana çıkıyor.
  • n93i si olan arkadaşlar buraya birkaç foto video koymak,telefon hakkında birkaç cümle yazmak
    bu kadarmı zor. anlamıyorum ya. n95 topikleri her gün bir sayfa ilerlerken bu topik günde bir mesaj ilerlemiyor. telefondan memnun değilseniz söyleyin boşuna hergün acaba yeni haberler yeni bilgiler varmı
    diye topiği açma işkencesinden vazgeçelim. mesela video konusunda n95 le ayni kalitede çekiyor.
  • quote:

noise dediğn ne oluo kardeş ?

Noise (gürültü), ışık durumuna göre fotoğraf üzerinde oluşan noktacıklardır.
  • evet tekrar yeni inceleme olarak fotolar ekliyorum bu sefer zomm olayına deyindim dikkatli bakın derim nasıl yaklaştırmış [:'(

fotoları kadıköy haldun tiyatrosunun önünde çektim

1 normal çekim

• 
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.