Şimdi Ara

Nokia X7 ön-sipariş listelerindeki yerini almaya başladı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
7.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • nokiadan açıklama bu sene kesin batıyoruz
  • nokia son sakasını yaptı
    bu defa guldurmedi
  • Nokia çalışanları hiç forumları blogları takip etmiyormu, tüketici isyan ediyor adamlar inatla neyin peşinde anlamış değilim
  • Nokia nasil boyle hatalar yapiyo anlamis degilim bu kadar gelismenin yaraticilarindan bi firma nasil oluyorda androide karsi cephe aliyor eger nokia mevcut telefonlarinin yanina androidli telefonlar ekleseydi hala yerini korurdu ama bunun yerine mevcut OS lari gecemiyecek birde ustune para odeyecegi windowsla anlasiyor bence nokia yonetiminde hurrem sultan misali birileri var ve firmayi yok etmek icin yanlis yonlendiriyor yoksa kim verir bu telefona 460 avro bunlarda akilli telefon ama o kadarda akilli degiller
  • tasarımcılar torna atölyesinden çıkmış heralde.. Bu nasıl bir tasarımdır :S
  • nereye batıyor yavaş batsın işsiz bırakcaksınız beni hadi bakalım: D
    Stephen Ellophun gelecekle ilgili süper düşünceleri var önce N9 cıksın bak bakalım neler oluyor
  • Bu telefon çok çirkin, bir de üstüne windows işletim sistemi berbat...
  • Ya Symbian'ı seven varmı anlayamadım kim neden alıyor bu telefonları?
    Android veya ios u hiç görmemiş olanlar herhalde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xxxrunoxxx

renault işi telefon olmuş ilk çıktığında harika görünür 1 sene sonra tenekeden farkı kalmaz

Dur tahmin edeyim, Sen Doğan görünümlü şahin hastasısın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: l3ortacine16

Hala symbian^3,anna vs.Yahu nokia ne yapıyorsun ? Bilerek kendini mi batırmaya uğraşıyorsun ? şu n8'e android 2.3 işletim sistemi,1ghz işlemci,512 mb ram koysan pazar payın kaça katlanırdı kimbilir ? Bi tane telefon çıkar tam çıkar.

Halâ Symbian? Ben diğer sistemleri kullanmaktansa Symbian'ı kullanmayı tercih ederim.

quote:

Orijinalden alıntı: furkant1

Symbian yüzünden her işlemciyi, rami kullanamıyolar(ARM11) ve hayatta android kullanmaz düşmanı olarak görüyor...

Tam tersine bu iyi bir şey. Sistemde tek bir donanımı kullanmak stabilitenin oturması açısından daha doğrudur. Ama keşke bunu daha güçlü donanımda yapsaydı. Mesela tüm Symbian cihazlar Cortex A8 ile çıksa çok daha iyi olurdu. Android'in halâ adamakıllı optimize olamamasının sebebi de bu zaten. Bir sürü SoC kullanılıyor; Snapdragon, OMAP, Tegra 2, Hummingbird, Exynos vs. Bunların yanında farklı farklı RAM miktarları mevcut; 256, 384, 512, 576, 768, 1000 vs. Farklı ekran çözünürlükleri mevcut; QVGA, HVGA, WVGA, FWVGA, qHD. Ha tabi bir de farklı arayüzler; Sense, TouchWiz, Timescape, Motoblur. İşlemci hızları farklı; 600, 720, 800, 1000, 1200, 1400 vs. İşlemci mimarileri farklı; ARM 11, ARM Cortex A8, ARM Cortex A9. İşlemci hızlarından SoC'lere, ekran çözünürlüklerinden RAM miktarlarına arayüzlerine kadar her şeyi farklılaştırmak için uğraşıyorlar. E farklı olsun diye de platform bu kadar ayrışırsa nasıl optimize olsun? Darmadağın bir vaziyette şu an. Tabi dağınıklığın olması kaçınılmazdı çünkü pazardaki oyuncu sayısı çok fazlaydı ve ardı ardına çıkan cihazlar yüzünden piyasa hepsi birbirinin benzeri olan Android cihazlarla doldu. Daha sonra değiştirebilecekleri ne varsa değiştirme yoluna gittiler ve böyle karman çorman bir şey ortaya çıktı. Bu farklılıklardan dolayı bir uygulama birinde çalışıyorsa diğerinde çalışmayabiliyor. Ki temelde gene de aynılar hepsinde çift çekirdekli 1 GHz işlemci, 1 GB RAM vs sabit özellikler var. Aralarında donanım yarışı başladı şimdi. Donanımları güçlü tutarak pazar payı kapmaya çalışıyorlar.

Bu yüzden Nokia'nın böyle bir pazara girmesi saçmalık olur. Hem platform dağınık hem de oyuncu sayısı çok fazla.

quote:

Orijinalden alıntı: Şehr-i Hüzün

Aynen öyle hocam.

N8'i alanlar kamerası için aldı tamam da bunu alan da dört hoparlörü için mi alıyor acaba?
    Cidden kim alıyor, hangi akılla alıyor, anlamıyorum.

Hayır ben öyle düşünmüyorum. N8 sırf kamerası için alınan bir cihaz değil. Ki büyük çoğunluğun o niyetle almadığı görüşündeyim. Çünkü kamerasından başka bir haltı olmasa bu kadar satmazdı. Benim için de kamera çok önemlidir lakin kameradan başka bir haltı olmayan cihazı da almam. Öyle olsaydı 2 yıl önce aldığım ve halâ da kullanmaya devam ettiğim N82 yerine gider K850 alırdım. Çünkü N82 sadece kameradan ibaret bir cihaz değildi. Aynı zamanda bir smartphone olması onu rakiplerinden ayırıyordu. Çünkü rakipleri gibi sadece kamerası yoktu. N8 de N82 gibi sadece kameradan ibaret bir cihaz değil. Bugün halâ N8 dışında bu kadar donanımı birarada sunan bir cihaz yok. Bu yüzden tercih edilmesindeki en önemli sebepler bunlardır diye düşünüyorum. Ama N8'in başarılı olamamasının en önemli sebebi yazılımının yeterince optimize edilememesiydi. İkincisi de donanımın rakiplerine nazaran oldukça düşük seviyede olması ve bu yüzden eleştirilere maruz kalmasıydı.

• quote:

Orijinalden alıntı: sugar_klavyeci

quote:

Orijinalden alıntı: l3ortacine16

Hala symbian^3,anna vs.Yahu nokia ne yapıyorsun ? Bilerek kendini mi batırmaya uğraşıyorsun ? şu n8'e android 2.3 işletim sistemi,1ghz işlemci,512 mb ram koysan pazar payın kaça katlanırdı kimbilir ? Bi tane telefon çıkar tam çıkar.

Halâ Symbian? Ben diğer sistemleri kullanmaktansa Symbian'ı kullanmayı tercih ederim.

quote:

Orijinalden alıntı: furkant1

Symbian yüzünden her işlemciyi, rami kullanamıyolar(ARM11) ve hayatta android kullanmaz düşmanı olarak görüyor...

Tam tersine bu iyi bir şey. Sistemde tek bir donanımı kullanmak stabilitenin oturması açısından daha doğrudur. Ama keşke bunu daha güçlü donanımda yapsaydı. Mesela tüm Symbian cihazlar Cortex A8 ile çıksa çok daha iyi olurdu. Android'in halâ adamakıllı optimize olamamasının sebebi de bu zaten. Bir sürü SoC kullanılıyor; Snapdragon, OMAP, Tegra 2, Hummingbird, Exynos vs. Bunların yanında farklı farklı RAM miktarları mevcut; 256, 384, 512, 576, 768, 1000 vs. Farklı ekran çözünürlükleri mevcut; QVGA, HVGA, WVGA, FWVGA, qHD. Ha tabi bir de farklı arayüzler; Sense, TouchWiz, Timescape, Motoblur. İşlemci hızları farklı; 600, 720, 800, 1000, 1200, 1400 vs. İşlemci mimarileri farklı; ARM 11, ARM Cortex A8, ARM Cortex A9. İşlemci hızlarından SoC'lere, ekran çözünürlüklerinden RAM miktarlarına arayüzlerine kadar her şeyi farklılaştırmak için uğraşıyorlar. E farklı olsun diye de platform bu kadar ayrışırsa nasıl optimize olsun? Darmadağın bir vaziyette şu an. Tabi dağınıklığın olması kaçınılmazdı çünkü pazardaki oyuncu sayısı çok fazlaydı ve ardı ardına çıkan cihazlar yüzünden piyasa hepsi birbirinin benzeri olan Android cihazlarla doldu. Daha sonra değiştirebilecekleri ne varsa değiştirme yoluna gittiler ve böyle karman çorman bir şey ortaya çıktı. Bu farklılıklardan dolayı bir uygulama birinde çalışıyorsa diğerinde çalışmayabiliyor. Ki temelde gene de aynılar hepsinde çift çekirdekli 1 GHz işlemci, 1 GB RAM vs sabit özellikler var. Aralarında donanım yarışı başladı şimdi. Donanımları güçlü tutarak pazar payı kapmaya çalışıyorlar.

Bu yüzden Nokia'nın böyle bir pazara girmesi saçmalık olur. Hem platform dağınık hem de oyuncu sayısı çok fazla.

quote:

Orijinalden alıntı: Şehr-i Hüzün

Aynen öyle hocam.

N8'i alanlar kamerası için aldı tamam da bunu alan da dört hoparlörü için mi alıyor acaba?
    Cidden kim alıyor, hangi akılla alıyor, anlamıyorum.

Hayır ben öyle düşünmüyorum. N8 sırf kamerası için alınan bir cihaz değil. Ki büyük çoğunluğun o niyetle almadığı görüşündeyim. Çünkü kamerasından başka bir haltı olmasa bu kadar satmazdı. Benim için de kamera çok önemlidir lakin kameradan başka bir haltı olmayan cihazı da almam. Öyle olsaydı 2 yıl önce aldığım ve halâ da kullanmaya devam ettiğim N82 yerine gider K850 alırdım. Çünkü N82 sadece kameradan ibaret bir cihaz değildi. Aynı zamanda bir smartphone olması onu rakiplerinden ayırıyordu. Çünkü rakipleri gibi sadece kamerası yoktu. N8 de N82 gibi sadece kameradan ibaret bir cihaz değil. Bugün halâ N8 dışında bu kadar donanımı birarada sunan bir cihaz yok. Bu yüzden tercih edilmesindeki en önemli sebepler bunlardır diye düşünüyorum. Ama N8'in başarılı olamamasının en önemli sebebi yazılımının yeterince optimize edilememesiydi. İkincisi de donanımın rakiplerine nazaran oldukça düşük seviyede olması ve bu yüzden eleştirilere maruz kalmasıydı.

+1.000.000

Andorid, arkadaşın dediği gibi çok karmaşık bir vaziyette zira optimizasyon sorunu yüzünden pil ömürleri de yetmiyor bu cihazlara. En çok pil ömrü sunan Xperia Arc var kullanıcıların verdiği yorumlara göre.
    Androide geçmeyi ben de istiyorum fakat bu karmaşıklık ve karar verememe yüzünden elimi çekecem bir süre, raylar yerine oturur oturmaz android platformuna geçebilirim rahat rahat.

Nokianın yaptığı en akıllı iş windowsla anlaşmak oldu. Arkadaş gerekçelerini anlattı tekrarlamaya gerek duymuyorum. Bi biz mi zekiyiz, o kadar insan var bu kararı alma sürecinde

• Arkadaşlar Nokia, Microsoft'tan 1 milyar doların üzerinde para aldı, bu işletim sistemini kullandığı için. Dikkatinizi çekerim vermedi, aldı. Yani şu telefondan bir tane bile satmasa Nokia'nın umrunda olmaz, rüşvetini aldı çünkü. Microsoft'ta iğrenç telefon işletim sistemleriyle batar ayak iyi bir reklam yapmış oldu. Olan sadece bu telefonu alana olur, ne Nokia'ya ne Microsoft'a bir şey olmaz. Windows Mobile'dan ağzım yandı, sizin de yanmasın. İşte haber:
    http://www.businessweek.com/news/2011-03-07/microsoft-is-said-to-pay-nokia-more-than-1-billion-in-deal.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mthan -- 5 Haziran 2011; 1:31:25 >

• @Mthan, güzel haber.

Windows phone bana karmaşık geliyor, tercihim olmaz keza. Alsam şahsen ağzım yanar senin gibi, sindirerek kullanamam eminim.
    Bu saatten sonra Nokia cihaz da almam zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GurkanE

+1.000.000

Andorid, arkadaşın dediği gibi çok karmaşık bir vaziyette zira optimizasyon sorunu yüzünden pil ömürleri de yetmiyor bu cihazlara. En çok pil ömrü sunan Xperia Arc var kullanıcıların verdiği yorumlara göre.
    Androide geçmeyi ben de istiyorum fakat bu karmaşıklık ve karar verememe yüzünden elimi çekecem bir süre, raylar yerine oturur oturmaz android platformuna geçebilirim rahat rahat.

Nokianın yaptığı en akıllı iş windowsla anlaşmak oldu. Arkadaş gerekçelerini anlattı tekrarlamaya gerek duymuyorum. Bi biz mi zekiyiz, o kadar insan var bu kararı alma sürecinde

Pil sorunu yaşamasının sebebi optimizasyondan değil Android'in donanımı sömüren verimsiz bir sistem olmasından kaynaklanıyor. http:// forum.donanimhaber.com/fb.asp? m=48401875 adresindeki yazımı okursan Android'deki pil sorununun sebebini öğrenmiş olursun.

Ayrıca Nokia'nın Microsoft ile anlaşması değil akıllıca yaptığı en aptalca iş oldu. Elinde 2 tane harika sistem var. Symbian orta sınıf için gayet ideal. MeeGo ise üst sınıf için biçilmiş kaftan. Elinde böyle bir kozu olmasına rağmen tarihe geçecek nitelikte bir aptallık yaparak Microsoft ile anlaştı. Ki şu haliyle WP7'den bir halt olmaz. Symbian bundan çok çok iyi seviyede. MeeGo ise fersah fersah ötede.

Ben Nokia'nın GHz+ seviyesindeki işlemcilere sahip Symbian cihazlar ile bu yıl çıkacak olan MeeGo cihazı bekliyorum.

• Tasarım olarak bana vasat gibi geldi X7.
  • tasarım olarakta donanım olarakta çok süper bir telefon.

symbianın donanım ihtiyacı düşük o yüzden 1 ghz ye veya çift çekirdeğe lüzum yok. hatırlayın 6600 ın açtığı flash uygulamaları yüksek donımlı windows mobileli telefonlar zorlanarak açıyordu. arkadaşta android (htc wildfire) var java oyun attık çok dandik gösteriyor 5800 da çok akıcı ve güzeldi. ayrıca androidde 3g görüşme yok. bence symbian güzel ama nokia da iş yok.samsungun ve sonyericssonun symbianlı modelleri de var daha alımlı süsleyip püslüyorlar nokia çok sade tasarım ve içerik yüklüyor.allayıp pullamıyor apple gibi.
  • 10 tane model çıkarıyor hepside symbian^3 çıkaracağına bir tane android çıkar yeter
  • telefonda sistemide berbat.
  • Diyelimki iyi, ama ne kadar yazılım çeşitliliği var. Yok! o zaman çöp bu. Elektronik çöp.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hakan456
    tasarım olarakta donanım olarakta çok süper bir telefon.

symbianın donanım ihtiyacı düşük o yüzden 1 ghz ye veya çift çekirdeğe lüzum yok. hatırlayın 6600 ın açtığı flash uygulamaları yüksek donımlı windows mobileli telefonlar zorlanarak açıyordu. arkadaşta android (htc wildfire) var java oyun attık çok dandik gösteriyor 5800 da çok akıcı ve güzeldi. ayrıca androidde 3g görüşme yok. bence symbian güzel ama nokia da iş yok.samsungun ve sonyericssonun symbianlı modelleri de var daha alımlı süsleyip püslüyorlar nokia çok sade tasarım ve içerik yüklüyor.allayıp pullamıyor apple gibi.

6600 bir mpx cihazdan iyiydi yani?

baskalarinin yaninda soylemeyin bari. kepaze oldugunuzla kalirsiniz maazallah!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.