Şimdi Ara

noolursunuz yardım yav :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar.. bu gün sırf 2 dvd writer ı ayrı IDE kablolarından bağlamak için gittim bilgisayarcının birinden bir IDE kablosu aldım.. önceden dvd writerlarım aynı İDE kablosu üzerinde çalışıyorlardı.. ama öğrendim ki ayrı ayrı çok daha hızlı çalışıyorlarmış.. neyse ben kablonun birini kırmızı İDE 1 kanalına, diğerini de anakartın biraz daha köşesinde kalan alt alta 2 adet yeşil İDE kanalından İDE2 yazan yere taktım. her bir kablonun ucunu (sanırım master en ucu oluyormuş) ayrı ayrı 2 dvdwriter ıma taktım. jumperları da master olacak şekilde ayarladım.. ama sadece İDE1 kanalına takılı olan dvdwriter çalıştı.. acaba İDE2ye takılı olan kablo bazuk mu diye denemek için İDE2deki kabloyu çıkarıp İDE 1 e ve herhangi bir dvd writer a taktım.. yine çalıştı... yani sorun İDE2 kanalında.. İDE3 e de taktım İDE 3 de çalışmıyor.. bu İDE2 ve İDE 3 kanalları yeşil renkte (anakartın markası gigabyte ve sanırım pro versiyonu)

biri bana yardım etsin lütfen.. iki dvd writer ı aynı anda ayrı İDE kanallarından çalıştıramıyorum çünkü İDE2 ve İDE 3 kanalları çalışmıyor... anakartın bozuk olduğunu zannetmiyorum.. yeni zaten kendisi.. peki sorun nerde olabilir? çok acil cevap lazım arkadaşlar lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jefdotcom -- 27 Temmuz 2006; 23:03:53 >

• jumperler çakışma yapıyor çalışmayanı baş taraflar dan başlayarak değiştir...sırayla dene...kardeş
  • kardeş jumperlarda olası bütün kombinasyonları denedim.. zaten o yeşil ide portlarına tek olarak bile bağlayamadım dvd writer ı.yani sinyal gelmiyo heralde... ayrıca bu forumda başka bi arkadaşın probleminden bi sonuç çıkardım.. sorudaki cevapların birinde yeşil IDE portları raid için miş.. sadece kırmızı ide portuna DVD writer falan takılıyomuş... Kırmızı IDE portundan da sadece 1 tane var. anlayacağın ben ayrı ayrı 2 dvd writer takamıyorum sözde pro anakarta

yoksa bu ide portlarını devre dışı falan mı bıraktık biostan??? kafayı yicem valla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jefdotcom -- 28 Temmuz 2006; 0:18:47 >
  • Ide3 olarak bahsettiğin girişin RAID IDE CONNECTOR olma ihtimali yüksek. Bu girişi normal ide sürücüleri için kullanamazsın
  • quote:

Orjinalden alıntı: jefdotcom

arkadaşlar.. bu gün sırf 2 dvd writer ı ayrı IDE kablolarından bağlamak için gittim bilgisayarcının birinden bir IDE kablosu aldım.. önceden dvd writerlarım aynı İDE kablosu üzerinde çalışıyorlardı.. ama öğrendim ki ayrı ayrı çok daha hızlı çalışıyorlarmış.. neyse ben kablonun birini kırmızı İDE 1 kanalına, diğerini de anakartın biraz daha köşesinde kalan alt alta 2 adet yeşil İDE kanalından İDE2 yazan yere taktım. her bir kablonun ucunu (sanırım master en ucu oluyormuş) ayrı ayrı 2 dvdwriter ıma taktım. jumperları da master olacak şekilde ayarladım.. ama sadece İDE1 kanalına takılı olan dvdwriter çalıştı.. acaba İDE2ye takılı olan kablo bazuk mu diye denemek için İDE2deki kabloyu çıkarıp İDE 1 e ve herhangi bir dvd writer a taktım.. yine çalıştı... yani sorun İDE2 kanalında.. İDE3 e de taktım İDE 3 de çalışmıyor.. bu İDE2 ve İDE 3 kanalları yeşil renkte (anakartın markası gigabyte ve sanırım pro versiyonu)

biri bana yardım etsin lütfen.. iki dvd writer ı aynı anda ayrı İDE kanallarından çalıştıramıyorum çünkü İDE2 ve İDE 3 kanalları çalışmıyor... anakartın bozuk olduğunu zannetmiyorum.. yeni zaten kendisi.. peki sorun nerde olabilir? çok acil cevap lazım arkadaşlar lütfen

anlatımına göre senin anakartın Gigabyte.

onların bazı anakartlarında 4 tane IDE olur. AMA!
    Siyah ve mavi olan IDE girişlerinden farklı renkte olan IDE girişleri SATA'dır. yani SATAyı IDE ye çevirmişler. Senin yapacağın Anakartın CD sindeki RAID sürücülerini kurmak.
    Problemin çözülür.

•  noolursunuz yardım yav :(

buyrun anakartım bu.. soldaki yeşil ide portlarına dvd writer bağlayamıyorum. bir tek kırmızı ide portuna bağlayabiliyorum. o da 1 tane olduğu için dvd writerları aynı kabloya bağlamak zorunda kalıyorum ve bu da aynı anda iki ayrı dvd yazmamı engelliyor!
  • evet doğru tahmin anakartım gigabyte.. resimde de görüyorsun. bu yeşilleri aktif etmenin yolu raid sürücülerini mi yüklemek? biraz daha açar mısın? çok teşekkür ederim ilgilendiğin için
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yalvarırım bana yardım edin.
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • evet anakartın Raid sürücüsünü kur. Anakartın CDsi varmı?

ben 3-4 ay once Gigabyte in boyle anakartına raslamıştım ve 3 tane ide oldugunu fark etmeden o yeşil ide lerde XP kurmaya çalışmıştım ve hep mavi ekranla karşılaştım. 3-4 denemeden sonra kafayı iyice bozunca fark ettim Sata olduklarını

ilginç bir anakartları var yani. ve bir tek Gigabyte larda gördüm..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kirgiz -- 28 Temmuz 2006; 1:42:27 >
  • evet var.. raid sürücülerini kurduktan sonra ide kablolarını takabilecekmiyim? yani çalışacaklar mı dvd writerlar ayrı ayrı?
  • evet çalışır . ama XP kurarken filan görmez. yani XP kurarken sadece o siyah ide'den kur yeşilleri kullanma. başın ağrımasın sonra
  • siyah yok abi kırmızı demek istiyosun heralde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jefdotcom -- 28 Temmuz 2006; 1:45:45 >
  • quote:

siyah yok abi kırmızı demek istiyosun heralde

ha evet pardon görmedim rengini :-)

ilginç bir anakart doğrusu.. ve bu yeşiller ne tür artı getirdiklerini merak ettim.. acaba SATA nın avantajlarını mı getiriyor?

Ama en çok sevmediğim şey Gigabyte lar hepsi çok ısınıyor. yanına kese al ohh hamam keyfi yap. gerçekten çok ama çok ısınıyor güney ve kuzey kopruleri.. sende farketmişsindir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kirgiz -- 28 Temmuz 2006; 1:53:05 >

• Birde bunu oku. Biosla ilgili bir ayar da gerekiyor olabilir.

http://tw2005.giga-byte.com/Download/Download.asp?DownloadPath=/MotherBoard/FileList/Manual/manual_raid_os_it8212_e.pdf (**** olan yere birleşik olarak "File List" yaz)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi profesorpc -- 27 Temmuz 2006; 23:55:49 >
  • abi linki yanlış vermişsin (tamam düzeltmişsin)

kirgiz haklısın acaip ısınıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jefdotcom -- 28 Temmuz 2006; 1:59:01 >
  • quote:

abi linki yanlış vermişsin

Link yanlış değil de kelime koruması yüzünden bazı karakterler sansürleniyor galiba. Linkteki yıldızları sil ve yerine birleşik olarak File list yaz tekrar dene.

Ok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi profesorpc -- 28 Temmuz 2006; 0:00:27 >
  • quote:

abi linki yanlış vermişsin (tamam düzeltmişsin)

ya hiçbişey okumana gerek yok.. Raid driveri kur yeniden başlat. çalışır DvdRom'un.
  • ok denicem.. teşekkürler arkadaşlar yardımlarınız için muhabbet de iyiydi
  • quote:

ok denicem.. teşekkürler arkadaşlar yardımlarınız için muhabbet de iyiydi

afiyet şeker olsun kardeş

yeter ki sorununuz olsun. yardım ederim her zaman.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.