Herkese merhaba.Aldığım yeni bilgisayarla birlikte win8 ile uyumlu diye norton internet security ürününü aldım.Genel olarak seviyorum fakeflashupdate trojenlerini anında blokluyor ya da her dosyayı kontrol ediyor ancak benim şöyle bir sorunum var.Geçenlerde yaklaşık 4gb dosya indirmiştim torrent ile.Dosyayı açmamla bilgisayarın hata vermesi bir oldu.Norton anında dosyayı silmiş.Yanlış yazmadım karantinaya almamış silmiş.Yahu nası yapıyor böyle bir şeyi ayarlar kısmını aşağıda paylaşıcam her şeyi bana sorması lazım ama yok yine siliyor.İndirdiğim oyunların çoğu korsan.Bunların içindeki setup.exe leri direk siliyor mesela her indirdiğim dosyanın yedeğini alıp açıyorum artık yok mu bir çözümü.Benden habersiz dosya silmesin sorsun istiyorum sadece.
Son olarak bazen nortona tıkladığımda açılmıyor.Tıklıyorum yok yani basmamış gibiyim bazende açılıyor örneğin ayarlara basıyorum oraya girmiyor bilgisayarı kapatıp açana kadar düzelmiyor.Bazen öyle de düzelmiyor yani kafasına göre çalışıyor.Ne yapmamı önerirsiniz buna karşı.
kerim1250
kullanıcısına yanıt
klasik norton vukuatı zortlamış gitmiş gibi bir durum söz konusu. aslında norton nasıl senin sistemi zortlattı ise sende onun balonunu patlat gitsin ve kaldırdıktan sonra kaspersky ile sistemi tamamen tarayıp bulduklarını temizle sonra yine kur nortonu lisansı bitene kadarda çin işkencesine katlanacaksın başka çaren yok. yaklaşı 10 yılı aşkın zamandır symantec ürünlerinden edindiğim deneyim bir sisteme norton girdiyse o sistemler allaha emanet es kaza kör topal bir virüs furyasına denk gelmediği sürece iş yaptığı sanılır ama zoru görünce ne var yok kendiside dahil olmak üzere silerek intihar ettirdiği sistemlerede çok denk geldim. piyasanın aslında en tehlikeli ve agresif yazılımıdır kendilerini aşıp bir değiştirseler ve yenileseler iş bitecek ama halen eski püskü 10 yıllık deneyimlen yetiniyor daha yakın zaman cavlağı çektik diye ver yansın ediyordu symantec utanmasa iflas ettim bu iş bitmiştir diyecekti. şuanki virüs çeşitleri karşısında neredeyse hiç bir antivirüs firması cavlayacak konumda değil norton hariç çünkü kendisini yenileyemedi istendiği gibi.
indirme yaptığın klasörü hariç bırakacak şekilde ayarlarsa daha müdahale etmez bende norton kullanıyorum ayarlarını yapınca sormadan bir şey silmiyor silince de geri al diyorum geri geliyor .
Norton'u kullanmamanın en büyük nedenlerinden biridir bu yaşadığınız sorun.Hoş çözümü var gibi gözüksede adamı uğraştırır.Korsan oyun,c.rack tarzı şeylerle uğraşıyorsanız hep başınıza gelicektir.Anca arkadaşların dediği gibi hariç bırakıcaksınız indirdiğiniz dosyayı.Tabi bununlada bitmicek kurucağınız yeride hariç bırakmanız gerekicek.