Norton Ghost ile image ı alınmış bir harddiski(sistem yüklü), Başka bir hardiskke yazarsam(açarsam) problem olurmu?
saygılar...
Eğer Anakart, chipset farklıysa büyük ihtimalle açılmayacaktır. Bu içersinde sistem yüklü Hddi başka pc ye takmaya benziyo. Mavi ekran hatası verir galiba.
Hmmm.
Daha önce Maxtor (200GB) Hdd min C: bölümünü yedeklemiştim. Sadece Hdd değiştirdim geri kalan sistem aynı...
Yeni aldığım Hdd (ST3250410AS-250GB) C: bölümüne açtım, başlangıçta hiçbir problem olmadı fakat bir süre sonra sistem kilitleniyor ve data corrupt, birde MFT(MFT miydi?) hataları buluyor ve sistem açılmıyordu...
Bende HDD mi bozuk yoksa yukarıdaki sebepten mi anlayamadım... Seatools ve birkaç programla test ettim hdd yi bir problem görünmüyor, heralde yukarıdaki sebeptendir :))
Not: Eski si gibi(scandisk) bad sectorleri grafikle göstererek tarayan bir program varmı, denediğim programlarda göremedim bunu açıkça.
sorunun hd deilde başka pc taktığın anakartın chipseti ile ilgili mesela senin chip set via dielim başka pc de via ise büyük bi ihtimalle açılacaktır ilk açılışta bi ton şey bulur.. arkadaşın net cafesi var 10 yakın pc aldık hep aynı özelliklere sahip sadece birine sistem yükledik diğrelerine alınan image ları geri yükledik ve sonuç mükemmeldi.. eger bad sectör arayan bi program arıyosan benim kullandığım TuneUp Utilities 2007 içinde bi çok sistem araçları vardır ama windows altında çalışır sana kolay gelsin....
quote:
Orjinalden alıntı: reptile_34
sorunun hd deilde başka pc taktığın anakartın chipseti ile ilgili mesela senin chip set via dielim başka pc de via ise büyük bi ihtimalle açılacaktır ilk açılışta bi ton şey bulur.. arkadaşın net cafesi var 10 yakın pc aldık hep aynı özelliklere sahip sadece birine sistem yükledik diğrelerine alınan image ları geri yükledik ve sonuç mükemmeldi.. eger bad sectör arayan bi program arıyosan benim kullandığım TuneUp Utilities 2007 içinde bi çok sistem araçları vardır ama windows altında çalışır sana kolay gelsin....
harson, disk degistirirken ghost ile dedigin islemi yaparsin, sorun olmaz. reptile_34 un dedigi gibi ayni anakarta sahip diger bilgisayarlarada koyarsin ayni imaji.
bad sector tarama programi olarak HDDscan tavsiye ederim.
eger badsector tarama olayini windows tan yapamiyorsan, hirenbootcd ile bilgisayari acip ordan bir programlada yapabilirsin.
Bana söyleyecek bir şey kalmamış . Harddiskinde badsector taratmak için örsel bir şey arıyorsan Hdtune yi tavsiye ederim. Gerçekten güzel bir program. Hdtune http://www.hdtune.com/hdtune_255.exe