Şimdi Ara

Norton Ghost 14 Yardım ... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
4.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

geriye mbr duzeltme kalmis :) (ah keske mini cdme koysaydim, (musadilek hakli idi hakkini burda teslim edeyim) ama bende hazir yok)

eger mbr duzeltme ile ilgili google fu yapsa idin, windows xp/2k3 acilis cd si ile yapildigini lakin islem sirasinda hd deki sistemin admin sifresi gerektigini gorurdun. (dh dada bir kac kere tanitim vardi)

hatta simdi baktim :) hemen buldum, sevgili dostum blue_life yazmis ama ihtiyacim olmadigindan unutmusum
    http://forum.donanimhaber.com/m_24822970/tm.htm

Windows XP Ve Benzeri İşletim Sistemi: yazan basligi 2k3 iso sunu takarak takip et

iyi sanslar

• aslın da iso kunusunu tam olarak çözmüş degilim.
    mbr si bozuk olan sistemlerin başlangıcında açılış cd leri hala çalışmıyor.
    ama düzgün çalışan sistemlerde açılış cd leri işe yarıyor. ben boşa ugraşıyormuşum.

aslında en başından beri boşa ugraşıyormuşum. hep sen hakkıydın. ben yanlış işler ile ilgilendim . asıl önemli noktayı kaçırdım.
    vmware nın yaptıgı (senın tabirinle) magic olayılarını atladım.

çalışan bi sistemi vmware ile alıp aynı dosyalarla bi sistem yapıyor ama sıd yada diger bilgilerin hepsini degiştiriyor. ben bu konuyu atlamışım.

öncelikle aşagıdaki yerde atlamışım. orda tıklanması gereken 2 yer var onları tıklamadıgım için sistem çalışmadı. mbr si yokmuş gibi davrandı. onlara tıkladıktan sonra ise başka bi menü geldi.
     Norton Ghost 14 Yardım ...

aşagıdaki resimde ise sysprep konusunda takıldım. muhtemelen burada mbr konusu hallediliyor.
    benden bir tane .cab uzantılı dosya istiyordu. onu da wındows cd sinın içindeki tool menüsünün içinde bulunan DEPLOY.CAB adlı dosyayı aldım ve rar dan çıkartıp bi klasöre koydum. ve vmware yi o klasöre yönlendirdim. kabul etti sonunda.
    ayrıca SID de degişiklip yapsın mı,yapmasınmı onu soruyor.ben yaptırdım. (muhtemenelen öyle heralde, ben öyle anldım.)

en son burda takıldım. ne dedigini pek anlamadım. server sistemi kurarken sordugu eş zamanlı erişim kişi sayısını belirten bir seçenek sunuyor. ayrıca lisans filan birşeyler diyor. hiç bir degişiklik yapmadım aynen bu şekilde bırakıp geçtim.
    sonunda sistemi taradı ve kayıt etti.

daha sonra sistemi taradı ve kayıt işlemi tamamlandı . daha sonra sistemi açtıgımda ise bir sürü ayar yaptı. muhtemelen SID degişikliginide burda yaptı ona benzer bi ekran çıktı. 2. resimde vermiş oldugum bilgilere göre bi kullanıcı hesabı açtı .

sonuç itibarı ile çalışan bi sistemi vmware ye aktarmış olduk. biraz luzumsuz yere ugraştık ama neyse başardık sonunda .

bu arada "google fu" ne manaya geliyor tam çözemedim. :)

• "google fu" , Kung-Fu , Google-Fu, :)www.google.com da arama yapmak demek. Cozumu arama ile kolay bulunan seyler icin kullaniyorum.

iso olayi basittir (bu kadar sey yaptin en kolayi odur), birgun sans eseri yaptigin hatayi bulup kafayi duvarlara vuracaksin

Sayende ghost11 ile alinan imajin kolaylilkla vmware e aktarildigini beraberce gorduk .
    (kolaylik kismi tecrubesizlikten ve dikkatsizlikten biraz zor oldu)
    Bende halen vmware ws 605 yuklu ve henuz converteri hic kullanmadim .
    Bu konuyu ve son attigin postayi arsivime ekledim (bir daha soran olursa diye)

Ekranlarin manasini anlatayim:
    sysprep Microsoft un varolan sistemi baska bilgisayara aktarmak icin kullandigi bir arac. Hemen hemen kimse bu araci MS in bahsettigi sekilde kullanmiyor :).
    Bu aracin diger bircok program tarafindan sadece 1 ozelligi kullaniliyor, Windows acilisinda surucu arama-kurma faaliyetlerini etkinlestirmek, bu da bsod sorunun ortadan kaldiriyor.

iste bu sebebten, vmware bir MS dosyasini paketine koyamadigindan (dagitim sorunlari) ve zahmet edip yeniden benzer bir program yapmak istemediginden senden bunu kendisine temin etmeni istiyor. Cd ye bakarak akillik etmissin, cunku sysprep tum orjinal cdlerde bulunuyor. Ayrica Ms in sitesinde de guncel surumu bulunuyor. (zaten yazidada bunlar yaziyor)

syspreb kullanmanin dogasi geregi senden computer name, owner name felan istemis, onlari zaten yazarsin.

son ekranda ise windows sifreni istemis, eger gerekmiyorsa bos birakin gecin demis. (kurulu windows un lisans sifresi ile sanal pc ye aktarilmasi durumunda dogabilecek yasal durumu kullanicinin insafina birakarak kendi ustunden atmis. Yani sen sifrenin 1 den fazla windows icin oldugunu biliyorsan sorun degil, tek kullanici icin olan sifre ise yasal olarak kutuyu yeni bir sifre ile doldurmalisin, koymaz isen vede yasal bir durum var ise seni MS kovalasin banane diyor)

vmware syspreb in yapamadigina ek olarak (iste büyü kismi burda devreye giriyor) kendisi suruculerini de ekliyor, sanal diskin mbr sini isletim sistemine gore (vista, 2k3, 98 vs vs farkli) hazirliyor, hatta windows acilisina vmware tools un yuklenmesini hazir koymus bilem olabilir :).

sid i, kim yapiyor bilemedim (sysprep, vmware) , ama vmware e donusturmede yapildigini ve kendinden secili oldugunu sayende ogrendim, sevindim. (bu arada syspreb de hic kullanmadim, ama anlatimi dh da biyerlerde vardi, ogrenmemeni tavsiye ederim, her zaman baska araclar istediginde ekle :) )

Uzun sozun kisasi gecmis olsun Sanslin, Vmware bu araclari ~1 (~2 de olabilir) senedir cikardi. Eger 1 sene once ayni sorunun olsa idi büyü olmazdi, epey zahmetli olurdu, birkac kere birkac yere kursun dokturmek gerekebilirdi, cok sukur vmware ws buyucumuz var

Resimli anlatim icin sagol, Neyi kullandigini da yazarsan sevinirim, bilgi google-fu ile arayanlar icin referans olur.
    Vmware Worstation v??? ve büyücüsü :) (wizard=büyü)
    yada
    Vmware Converter v??? ve Vmware ws/server? v???
    yada ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancelot_Real -- 4 Mayıs 2009; 3:44:39 >

• kung-fu :) güzel...

.iso olayı basit evet ama çalışmıyor işte. normal çalışan sistemlerde iso sıkıntısız çalışıyor onda bi problem yokzaten. ama yanlış ve hatalı vmware yüklemelerinde .iso çalışmıyor. muhtemelen vmware buna izin vermiyor.

ghost 11 alınan imaji vmware ye aktarmak çok da kolay olmadı hani :)
    bunun için sıfır hdd bulmak gerekti. kullandıgım hdd nın boş bi partion na imaji çıkarttıp denedigimde olmadı. mecburen boş bi hdd bulup onun ilk partion yanı C: sürücüsüne imaji açmak gerekti. yoksa mbr çalışmıyor. imaji ona göre alındıgı için sıkıntı oldu heralde.

benim bu olaylardan anladıgım şudur ki. ghost 11 ve düşük versiyonlarını işi bitmiştir.
    vmware .gho uzantılı imaji dosyalarını hiç umursamiyor. norton da muhtemelen yakın bi zamanda .gho uzantılı imaji sistemine destek vermeyi kesecektir yada kesmiştir. bilemiyom. vmware direk ghost 14 e yatırım yapmış. bunun dışında .vmc .tib .spi .pvs .sv2i .v2i gibi uzantlar vmware converter ile çalışıyor.

şu anda bana sorarsaniz hotimaji konusunda ne yapalım diye. direk olarak ghost 14 u kurarım hotimaji alırım direk zaten kendisi convert ediyor. vmdk formatına dönüştürürüm. ve hiç vakit kaybetmeden kullanmaya başlarım. ghost 14 ile ne mbr nede sıd gibi bi sorun yada degişiklik gibi hiç bir problem ile karşılaşılmıyor. ghost 14 herşeyi otamatik ayarlıyor.

vmware nın convert sistemi profesyoneller için yapılmış biraz ugraştırıyor ayarlar yapıyor. isteyen bunlarıdanda yapabilir.
    ben convert işlemini vmware WS 6,5 ile yaptım kendi içinde import or export modülü var onunla yaptım.
    ayrıca VMware-converter-4.0 programınıda kullandım. ilk başlarda bana karışık geldigi için pek ilgilenmemiştim.
    direk olarak vmware WS ile ugraştım biraz daha sade bir yapıya sahip.

ama işin nasıl yapıldıgını ögrenince ve mantıgını kapınca VMware-converter-4.0 a bir daha göz attım ve inceledim. bu konuda daha da uzman oldugunu gördüm. içindeki ayarlar müthiş. convert edecegin sistemin içindeki çalışan programların hagisini yükleyip hangisininin çalışır yada pasiv konumda kalmasını istersen ona göre ayar yapıyorsun. baya güzel bi sistem, tabiki uzmanlar için. konuyu anlatan birkaç foto koyayım.

converter 4 ile yapılan işlemlerde mbr ve SID hakkında hiç bir seçenek sunmuyor ve sysprep gibi bir şey istemiyor. ayrıca lisans konusunda hiç bir seçenekde ayarlama yok. artık bu konularda kendisi bi magic mi yapiyor, wizard mı oluyor bilmiyom. ama ben sadece ayarlama menülerine baktım yükleme yapmadım. belki yükleme bittikten sonra bi configure ayarları yapıyordur orasını bilemiyom.

sonuç olarak ben ne işler için yola çıkmıştım ama neler ile ugraşıp neler yaptım . bilgisayar kötü bi alet işte yapabileceklerin konusunda sınır yok.
    ihtiyacımın dışında şeyler yaptık konuyu ögrenmek için inş. faydalı olmuştur. burdaki arkadaşlara yol göstermiş olduk.

aslında bu konuda bi başlık açıp ayrıntılı anlatım yapılabilir.

bundan sonra forever ghost 14
    son bir şey sorayım dos imaji alabilecegim ghost 14 varmı. .sv2i formantında alması gerekiyor.

• Resimler icin cooooooook sagol

Tüüü Moonstar, onun yildizi sonmemis mi idi

symantec ghost11 destegi devam ediyor :) (ghost11.5 lere geldi, bakalim 11.5 ila 12 arasinda neler olacak)
    ayrica illada bir disk edinmek zorunda degilsin, sanal disk yaratan cokca program var :), ama kullanmasini anlatmak zor olur die es gectim, bi yerlerde hd bulmak hem daha az kafa karistirir hemde senin durumunu anladigimdan daha kolay olurdu.

DOS tan imaj almaktan bahsediyorsun, ne yazikki secenegin pek yok, olanlarda ghost11 den daha iyisini yapmiyor.

Yaptigin islemler standart kullanici icin cok fazla. Cogu kisi sistemini virus/cökme/çakma/uçma icin rahat/guvenilir yedeklemeyi ogrenmenin pesinde ve bununla mutlu. Bu durumda da en iyi tavsiye ghost11 :).

Ghost14 un bu konunun basinda da yazdigim gibi ev kullanicisi icin onemli kusurlari var:
    *ev kullanicisina kurtarma cd si sart (windows sıklıkla hic acilamiyabilir), peki kurtarma cd si hazirlamak kolay mi ghost14 ile , denersin :).
    --ghost 12-13-14 ve acronislerin bu konuda kotu bi sohreti var: kullanici bilgisayarini cokertiyor, yaptigi (yada aldigi) cd yi takiyor yedegi yuklemek icin, ama acilan cd diskleri goremiyor, avcunu yaliyor (tabi ayni cdnin diskleri gorebildigi baska anakarta diskleri takmak vs vs cozumleri ev kullanicisina cok fazla) (not: eski acronisciler acronis dos u kullaniyor, ne kadar duzgun test etmedim ama 1.8MB lik ghost.exe ile kiyaslayinca yinede cok iri :) , hele benim halen 640KB lik ghost.exe (v7) yi kullandigimi dusunursen cok cok iri )
    ---ghost14 - acronis duzgun cd hazirlama cozumleride var, anlatmasi uzun ve bu is icin pek fuzuli bir yer ve caba gerektiriyor. (büyücü sorunlari :) )
    +++Ghost11 burda kral oluyor, 2.88MB yer kaplamasi ve tum diskleri tanimasi ile sip sak bootable cd (bootable ufd, bootable hd, birsey bootable ise ghost11 bir yolunu bulur :) ) . Msn ile bile iso yu gonderebilirsin Ne de olsa Türkiyedesin
    *
    Ghost14 acronis vs kullanmanin lisans sorunlari var, ozellikle yabancilar ole onune geldigi gibi kullanamiyor, (ver para ver para). Burada devreye drivexml savepart gibi programlar yada parali ama cok daha ucuz programlar devreye giriyor.
    Burada "büyü" ile yaptiklarini isini bilenler bedava araclarla suratlede yapabiliyor :) (Büyü para ile, Bilgi emek ister) (ama tabi vmware halen bir numara o ayriiii)

Tabi burasi Türkiye :) , ama sen yinede yakalanma

Ghost14 ve dosyalari nin avantajlari ise senin kullanma sebebin ve seklinde ortaya cikiyor. Vmware - ghost dosyalari kardesliginin tum guzelliklerinden faydalaniyorsun. Aslinda konu ghost - vmwre kardesligi degil, bu "yeni" dosya tiplerine (.gho bu statude degil) vmware in direkt destek vermesi ve nimetlerini sonuna kadar somurmesi

Peki buna kimin ihtiyaci var ? Ben burda aklim selim ile kimseye sistem yedeklemek icin ghost14 yada acronis tavsiye edemem. Zaten ipini koparanlar (misal senin ihtiyaclarin gibi) oraya gidecektir yada bu konuyu gostererek yardimci olacagimdir, Dosyalarin "hot" (sicaaak cok sicaaak) olmasinin cok ilginc kullanimlarida olabiliyor, neyse uzatmayayim.
    ipini koparmayan %95 yere zincirle bagli

Neticede eski tip bir disk imajini ve yeni tip bir disk imajini vmware e basari ile gecirdin.
    Eski tipde pratik ile zamanla cok hizlanirsin (birilerinin eski imaji muhakkak olacaktir ve her zaman o bilgisayara ghost14 kurmak cazip olmayabilir---> sen bunun icin dos sordun, ama ghost14 ile yedegi cd vs ile almalisin)
    Yeni tip ise :), super otomatik etkin hizli vs vs vs. -->ama sisteme kurmadan yedek almak icin iri bir cd hazirlamalisin ve o cd o anakartin diskini gorebilmeli.

Ghost14 Cd hazirlama konusunda yardimci olamiyacagim, cokca yaziya rastladim ama pekde umursamadigimdan ilgilenmedim.

Mutlu sonlari severim

• moonstar tabi . sade ve güzel. işimi görüyor.

demek biz %5 ipini koparanlar arasındayız. öyle olsun bakalım...

bu arada bu işlerle çok ugraşıp fazla vakit geçirince içimde bi soğuma oldu. :) bir muddet uzak durup tekrar bi inceleme yapacagım.

açıkcası bende yedekleme için ghost 11 kullanıyorum. en mantıklısı o gözüküyor. dos ortamında olması çok daha sağlıklı.

ghost 14 ü tercih etmemim sebebi sistemi vmware de çalıştırma gibi bir niyetim varsa ghost 14 kullanırım.

bu arada moonstar ın yerine tavsiye edecegin birşeyler var gibi..

• quote:

Orjinalden alıntı: basayew
    bu arada moonstar ın yerine tavsiye edecegin birşeyler var gibi..

babylon (Babil kütüphanesini hatirlarsin ), tek gecerim, ilaclisini bulursun
    tr destegi var ve sitesinden tr dil destek paketlerini indirebilirsin (yani babylon kullanmak icin nete bagli olmak zorunda degilsin)
    En onemli ozelligi, kelimenin uzerine "sag tik"+"ctrl" yapiyorsun, hemen sozluk firlayip anlamini yaziyor (portable olanlarda bu ozellik sorunlu olabilir ve iclerinde ne kadar hazir dil paketi oldugu (offline durumlari icin) buldugun pakete bagli, kurulum + şifa lisini bul)

Varsa yoksa ghost Ara vermek en dogru karar, insan gunlerce ugrasinca beyni bulaniyor

• haklısın biliyom babylon u .
    ben babylon u 5-6 sene önce kullanıyordum ama o zamanlar bilgisayarı çok kasıyordu ve devamlı internete baglanmak istedigi için insanı gıcık ediyordu.
    tabi crack lisini bulmakta sıkıntı oluyordu.

geri planda devamlı çalışan programlara biraz gıçık oluyorum. :D ben istedigimde çalıştırmam lazım.
  • basayew,

zaten ben istemedigimde calismiyor :)
    bilgisayarinin acilsina pek program koyacak adam olmadigimi anlamissindir. Quick launch a dugme yaptim, ordan acip kapiyorum.

ayrica, babylon unun eski ilaclari duzgun degildi. Sonradan duzgun antibiyotikler cikti. Ben eskiden sirf babylon kullanmak icin arada firewall ile birlikte acar, firewall ile birlikte kapatirdim (ah şu dügmeler ). O gunlerin gectigine cok mutluyum

neyse, bu konuyu dagitmayalim, bircok farkli sozluk var ortalikta, babylon gibi sag tikla calisanlarda var (tr desteklerini bilemiyorum). artik ortalikta dolasip ogrenirsin.

Bu arada:
    yeni ogrendim,
    ghost14 un standart kurtarma cd si backup yapmiyor mus , sadece restore yapiyor mus :).
    Yani sistemine ghost14 kurmak sart.
    Symantec in sundugu cozum su:
    -ghost14 kurulacak
    -windows un icinde iken yedek alinacak
    -sistemi geri yuklenmek istendiginde windows icinde yapilacak
    ---windows icinden geri yukleme yapilamiyorsa o zaman cd kullanilacak :)

kim takar symantec e

symantec teknik ekibinin ghost11 ile yaptigindan devam , ozel ihtiyaclari olanlar yolunu bulur

neyse, baska konularda gorusmek uzere

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancelot_Real -- 7 Mayıs 2009; 10:26:20 >

• öyle olsun bakalım.

senınle muhabbet etmek güzeldi. başka konularda görüşmek üzere.
    arada pm leşiriz artık. :D
  • quote:

Orjinalden alıntı: basayew
    arada pm leşiriz artık. :D

dh da pm lesme bana yasak-kilitli (symantec bi yerden sikistiriyor, dh baska yerden). Lakin iyi bir adam oldugumdan (ve sanirim faydali seyler yazdigimdan ) halen yazi yazmama izin veriyorlar.

not: uykularim duzeldi

baska konularda gorusuruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancelot_Real -- 7 Mayıs 2009; 13:57:45 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.