Şimdi Ara

Norton Ghost 14 Yardım ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
4.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar orjinal norton ghost 14 cd si aldım iyimi yaptım bilmiyorum disk görememe gibi sorunlar oluyomuş galiba doğrumudur neler yapılabilir?? Ayrıca böle bişi varsa ne kıymeti varki bu cd'nin okadar para verdim ??

ayrıca tam bi bilgim yok image aldım neler yapmam gerektiğini tam olarak bana açıklarsanız çok sevinirim...

• quote:

Orjinalden alıntı: marijuana68

Arkadaşlar orjinal norton ghost 14 cd si aldım iyimi yaptım bilmiyorum disk görememe gibi sorunlar oluyomuş galiba doğrumudur neler yapılabilir?? Ayrıca böle bişi varsa ne kıymeti varki bu cd'nin okadar para verdim ??

ayrıca tam bi bilgim yok image aldım neler yapmam gerektiğini tam olarak bana açıklarsanız çok sevinirim...

image aldın ve geri yüklemeyi bilmiyorsun peki image nerde aldın windows üzerinden mi yoksa dos tan mı _?

galiba windows üzerinden aldın...

aslında para verip almana gerek yoktu.. dos tan image almak bence engüzeli , forumda ghost kullanımı diye aratırsan dos tan ghost nasıl çalışır öğrenirsin.....
  • marijuana68

paraverip alman kotu olmus
    buradan edinebilirdin
    http://forum.donanimhaber.com/m_23995938/tm.htm

ama madem para vermissin bir bilgiyi duzelteyim
    disk görememe gibi sorun yok, 2 programi karsilastirarak olayi izah edeyim:
    ghost14 benzeri acronis gibi genis bir surucu destegi ile geliyor
    ama diyelim bu surucu destegi senin diskini gormeye yetmiyor
    acronis cdsi:
    eger diskini taniyamaz ise yeni acronis surumu cikana kadar bekle. Acronis cd sine surucu eklemeyezsin.
    ghost14:
    o zaman ghost14 ile yaratacagin cd ye diskinin windows suruculerini ekliyorsun. Google da arama yapinca gerekli aciklama cikar. Zaten ghost14 cd olustururken sistemi tarayip olusturulan cdnin suruculeri senin diskini taniyacak mi diye kont eder, eger tanimayacaksa uyari vererek surucuyu temin etmeni ister. (Millet internetten hazir cd indirdigi icin disklerinin taninamamasi bu yuzdendir)

bende reptile_34 gibi surucuye ihtiyac duymadan calisan ghost11 DOS kullaniyorum :) tavsiye ederim

• Lancelot_Real & reptile_34
    öncelikle tşkkürler açıklamalarınız için.. aslında 1 yıldan beri kullanıyorum bu programı daha önce internetten indirmiş olduğum programlarda setup'larda değil boot cd'lerde virüs olmayanına rastlamadım (belkide benm talihsizliğim) antivirüs programlarım hatalara sebep oldu orjinal kullanmamdaki sebep tamamen internet üzerinden kırık boot cd'lere olan güvensizliğimdendir sonuçta bu yazılım benm herzaman işime yarar diye düşünyorum ama burda anket yapmadığımada pişmanım...
    aslında sistem yedeği alabiliyorum bunuda sistem açıkken yapıyorm dos dediğinz olay güvenli kip herhalde?? kendi boot cd'sinden geri yüklemede yapabiliyorum bu yeterlimidir bu konuda kendimi eksik görüyorum
    sizden tek isteğim biraz vaktinizi ayırıp yardım ederseniz etmezsenizde canınnz sağolsun kısa ve öz olarak yedeği nasıl almam gerekiyor ve bootable cd'mi nasıl oluşturum şimdiden tşkkler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JustWatch... -- 22 Nisan 2009; 17:46:08 >

• quote:

aslında sistem yedeği alabiliyorum bunuda sistem açıkken yapıyorm dos dediğinz olay güvenli kip herhalde??
    hayir, DOS eski bir isletim sistemidir, yukarda verdigim linkten cd yi acip ghost u sectiginde once DOS sonra Ghost otomatikman calisir.

quote:

kendi boot cd'sinden geri yüklemede yapabiliyorum bu yeterlimidir bu konuda kendimi eksik görüyorum

Elindeki ghost 14 boot cd sini kullanarak geri yukleme yapabiliyorsun, cd disklerini taniyor demektir. Bu durumda dertsiz tasasiz ghost14 kullanmaya devam edebilirsin.

Ghost14 ile yedek alma vs konusunda ghost14 tanitim konularini bulmalisin, ghost11 kullandigimdan ben yukardaki linkteki konuda sadece ghost11 (10,9,8,7) in kullanimini anlattim :).

• Yardımcı olduğun için tşkkürler dostum yani virüs ve benzeri şeylerden dolayı sistem çöktüğünde boot cd yeterlidir..yeterli benm için
  • quote:

Yardımcı olduğun için tşkkürler dostum yani virüs ve benzeri şeylerden dolayı sistem çöktüğünde boot cd yeterlidir..yeterli benm için

aslında senin ihtiyacın olan tamam ghost herkese lazım ama senin özellikle sistem çökme virüs solucan v.s. bu gibi durumlarda mucizevi program rollback devreye giriyo istediğin kadar snapshot alabilirsin istediğin zaman istedğin snapshotları 2-3 dakikada geri dönebilirsin sistem ilk açıldıgında rollback açıldıgı için eksik ntdr , hall.dll gibi hatalarıda almaz boot ayarında bozulmaz ..

bence bi dene derim bu arada rollback deepfreeze rakip bi programdır biraz araştırırsan ne demek istediğimi daha iyi anlarsın...

programı bulamazsanda yardımcı oluruz..

kolay gelsin...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dracula 3 yardım
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: reptile_34

quote:

Yardımcı olduğun için tşkkürler dostum yani virüs ve benzeri şeylerden dolayı sistem çöktüğünde boot cd yeterlidir..yeterli benm için

aslında senin ihtiyacın olan tamam ghost herkese lazım ama senin özellikle sistem çökme virüs solucan v.s. bu gibi durumlarda mucizevi program rollback devreye giriyo istediğin kadar snapshot alabilirsin istediğin zaman istedğin snapshotları 2-3 dakikada geri dönebilirsin sistem ilk açıldıgında rollback açıldıgı için eksik ntdr , hall.dll gibi hatalarıda almaz boot ayarında bozulmaz ..

bence bi dene derim bu arada rollback deepfreeze rakip bi programdır biraz araştırırsan ne demek istediğimi daha iyi anlarsın...

kolay gelsin...

Yardımcı olduğun için sağol dostum rollback te kullandım ondada disk birleştirme ve benzeri sorunlar oluşuyo zamanla şimdi sana bişey sorıyım
    bendeki bu cd'yle dediklerini yapamıyomuyum tamamen sistem çökse bile boot bozulsa bile bendeki bu cd'yle yedeğime ulaşıp geri yükleyemiyomuyum
    yükleyebiliyosam buna gerek var ?? Sizden tek istediğim beni bu konuda bilgilendirmeniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JustWatch... -- 23 Nisan 2009; 20:54:12 >

• quote:

quote:

quote:

kolay gelsin...

Yardımcı olduğun için sağol dostum rollback te kullandım ondada disk birleştirme ve benzeri sorunlar oluşuyo zamanla şimdi sana bişey sorıyım
    bendeki bu cd'yle dediklerini yapamıyomuyum tamamen sistem çökse bile boot bozulsa bile bendeki bu cd'yle yedeğime ulaşıp geri yükleyemiyomuyum
    yükleyebiliyosam buna gerek var ?? Sizden tek istediğim beni bu konuda bilgilendirmeniz..

kardeş cd ni güle güle kullan c: d: sürücülerini ister tek tek istersen de 2 sürücüyüde aynı anda yedek alıp istediğini geri yükleyebilirsin
    bu neden söyledim diyelim :

c: xp
    d: vista olsun diyelim

geri yüklerken aynı partition a yüklediğinde sorun olmuycaktır... ama sen sadece c: kullanıyom diyosanda gene bişey olmuycaktır senelerdir ghostla image alıp geri yüklüyoz kullanıcı hatarından başka bir problem çıkmaz bu nedemek dersen diyelim harddiskin 3 parca c: d: e: aldıgın image dosyasını c. yerine d: geri yüklersen d: sürücünde ne varsa bu dosyalara elveda demek zorunda kalırsın benim bildigim dos veya windowstanda image alsan gene geri yüklerken dos ekran çıkıyodu yani bilgisayarını ilk açarken boot cd ile açılan o siyah ekran gibi burayı iyi öğrenmem lazım bi kere öğrendinmi eminmki bilgisayarında her ters giden durumlarda o aldıgın son yedegi geri yükleyecegine eminim ..... bol şans....

• Dostum önce ilgilendiğin için tekrar teşekkür ettim sağolasın.. Harddiskim C ve D olmak 2'ye ayrılmış durumda yedeğimi D'ye alıyorum.. Ayrıca bi sorum daha olcak mesela C sürücüsü 30 Gb'sa nekadar boş alan olması gerekli ghost'un diski biçimlendirmesi için?
  • geçenlerde sistemim iyice sapıtmıştı.bi ghost çekiyim dedim.taktım cd yi.restart yaptım.daha önceden aldıgım yedeği gözattan seçtim.yükle diyecektim.Dedim de.

sonradan anladım.yedeği takmamışım.sistemim yedeğini daha önceki yedeğin üstüne almışım
  • quote:

Dostum önce ilgilendiğin için tekrar teşekkür ettim sağolasın.. Harddiskim C ve D olmak 2'ye ayrılmış durumda yedeğimi D'ye alıyorum.. Ayrıca bi sorum daha olcak mesela C sürücüsü 30 Gb'sa nekadar boş alan olması gerekli ghost'un diski biçimlendirmesi için?

ilgilenmesek burda ne işimiz var :)

umarım birisi senden yardım isteyincede aynı nezaketi gösterirsin...

şimdi hardsikin 2 ye ayrılmış durumda ve sen sadece 1 tane işletim sistemi kullanıyorsun

eger xp kullanıyorsan c: sürücünü eger nettten film gibi mp3 gibi indirme gibi faaliyetlerle şişirmiyosan 30 gb fazla bile şuan c: sürücün kaç gb tını kullanıyorsun... bu arada oyun meraklıysan oyunları d: sürücüsüne kurman daha faydalıdır aynı şeyler mp3 ve filmlerin içinde çünkü ghostla image alırken boşuna yer kaplamasın ve image alma ve geri yükleme işlemi uzun sürmesin...

ghost un çalışması için bootable cd için söylüyorum sadece 1,5 mb yeterli olacaktır..

kardeş işi şekli şu şekilde açıkçası :

ghost ilk pc ye format atıyorsun driver ve programlarını kuruyorsun sadece virüs programını kurmuyorsun ondan sonra c: image alıyorsun daha sonra virüs programını kuruyorsun ve kullanıyorsun o arada zamanı gelmişse b i yedek daha alıyorsun ve elinde 2 tane image oluyo birisi tertemiz digeride biraz daha güncel bazen öyle durumlar oluyoki sistem format atma geregi duyuyorsun işte bu durumda o ilk aldıgın image geri yükleyebilirsin ve bu işi windows üzerinden degilde boot ederken yapıyorsun dos ekrandan bu ghostun en randımanlı kullanımı sistemine kurmana gerek bile yok...

o cd nin içinde ghost explorer diye bi program olucak bunuda aldıgın image dosyasına girebiliyorsun ama değiştiremiyorsun onuda bu iş için kullanırsın

forumlarda dos tan nasıl image alıp geri yükleyecegin yazıyo biraz araştırma yaparsan resimli program anlatımlarına ulaşabilirsin ...

sana kolay gelsin

• eyvallahta herkez ilgilenmiyo işte ;) birisi benden yardım istesin herzaman yaparım yeterki bildiğim bişi olsun yaptımda zaten tema skin bölümünde arkadaşlara yardımlarım dokunmuştur biraz kurcalarsan anlarsın;)
    aynen 1 tane işletim sistemi kullanıyorm c'dede oyun tarzı hiçbişey yok yedek tarzı herşeyim ya d'dedir yada flash diskimdedir benm bu konuyu açmamdaki tek neden ismini hatırlamıyorum ama bi sitede
    karşılaştım sürücü görememe gibi durumlar oluyomuş bende karşılaşmıştım böle bi durumla boot cd yi takıp açtığımda yedeğime ulaşamadım asıl bunun nedenini nedir veya bu gibi durumlarda ne yapılabilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JustWatch... -- 24 Nisan 2009; 6:00:34 >
  • quote:

eyvallahta herkez ilgilenmiyo işte ;) birisi benden yardım istesin herzaman yaparım için rahat olsun yaptımda tema skin bölümünde arkadaşlara yardımlarım dokunmuştur biraz kurcalarsan uyanırsın zaten ;)
    aynen 1 tane işletim sistemi kullanıyorm c'dede oyun tarzı hiçbişey yok yedek tarzı herşeyim ya d'dedir yada flash diskimdedir benm bu konuyu açmamdaki tek neden ismini hatırlamıyorum ama bi sitede
    karşılaştım sürücü görememe gibi durumlar oluyomuş bende karşılaşmıştım böle bi durumla boot cd yi takıp açtığımda yedeğime ulaşamadım asıl bunun nedenini nedir veya bu gibi durumlarda ne yapılabilir?

o dediğin acronis programında oluyodu ben ghostla hatırlamıyorum sürücü problem oldugunu,,

belki ghost versiyonlardan olabilir önceden sata problemi vardı galiba oda çözüldü diye hatırlıyorum bende ghost 11 bootable var hepsini görüyor yanlız şöyle bişe hatırlıyorum diyelim ghost 11 ile image aldın ghost 8 ile geri yüklerken problem oluyodu ghosterr.txt hatası veriyodu ghost bi zamanlar en çok görülen hatasıydı ghosterr.txt artık yeni sürümlerde yok...

ben bi problem çıkıcagını sanmıyorum

• tamam dostum tşk ettim yardımcı olduğun için
  • quote:

sürücü görememe gibi durumlar oluyomuş bende karşılaşmıştım böle bi durumla boot cd yi takıp açtığımda yedeğime ulaşamadım asıl bunun nedenini nedir veya bu gibi durumlarda ne yapılabilir?

Yukarda yazdigim gibi.
    **Acroniste cd si ile olur ve cozumu yeni acronis surumunu edinmek ve yoksa beklemek.
    **PE cdsi ile olur (PE1 , PE2 , PE3 ) (Pe1 ornek: bartpe, livexp, sherpyaxpe // Pe2 ornek: vistape // pe3 ornek: win7pe)
    Pe cdlerinde cozum cd yi kendin hazirlayip surucuyu kendin eklemendir (yada sonradan surucu eklenebilir bir cd hazirlamandir). PE1 lerde cok kolaydir, pe2 ve 3 de durum ne bilimiyorum. Daha once yazdigim gibi Ghost14 Cd yaratma proseduru bu isi kullanici icin otomatik yapiyor olmali.
    **Ghost DOS ile olmaz :) (yani ghost11,10,9,8,7 ile olmaz)

quote:

belki ghost versiyonlardan olabilir önceden sata problemi vardı
    Dandik ghost surumleri ghost2k lardir, ara sürümlerdir, asil sürüm olmadigindan sorunludurlar (bilenler hic kullanmadi :) ), ghost dos 7,8,9,10,11 in sata/ahci , raid problemi hic olmadi.

zaten bunlar bu konunun 3 postasinda verdigim
    linkinde yaziyor

• arkadaşlar bir sorum olacak.
    wındows ortamın yanı wındows çalışıyorken alınan ghost ile dos ortamında alınan ghost un bi farkı varmıdır.

bilgisayarın dos ortamında ghost unu alamıyom.
  • Lancelot_Real

Dostum önceden norton ghost 14 ilk sürümünü kullanıyodum boot cd yapmayla ilgili bölüm vardı bootable cd'yi takıp ordan image'ı masaüstüne atıyodu neroyla yazdırıyodum yeni aldığım orjinal cd'de baktım öle bişi yok nedeni nedir acaba ingilizcemde yok yoksa arıcam symentec'i yetkililere sorcam.. kullanma klavuzu bile yok içinde yaw.. bir yıl önceki sürümü kullanıyodum bu cd yeni versiyon acaba güncellemeyle bu boot cd i yapma olayı da mı kalktı ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: basayew
    arkadaşlar bir sorum olacak.
    wındows ortamın yanı wındows çalışıyorken alınan ghost ile dos ortamında alınan ghost un bi farkı varmıdır.

bilgisayarın dos ortamında ghost unu alamıyom.

DOS ortaminda (command (cmd) ortaminda degil) ghost imajini alabilmen gerekir.
    buradaki cd yi dene
    Ghost 7,8,9,10,11 windows calisirken windows bolumunu yedeklemez, onu ghost12 ve sonrasi yapar.

quote:

Lancelot_Real
    ......
    arıcam symentec'i yetkililere sorcam.. kullanma klavuzu bile yok içinde yaw.. bir yıl önceki sürümü kullanıyodum bu cd yeni versiyon acaba güncellemeyle bu boot cd i yapma olayı da mı kalktı ?

ghost11 sonrasini yakinen tanimiyorum (test edeli coook oldu ve hicbirzaman bir PE cdsine ghost12 .. 14 koyma ile ugrasmadim). Dedigim gibi ben ghost11 tavsiye ediyor ve kullaniyorum.
    Madem Para vermissin, ara sor, teknik servisi sonuna kadar sömür, zaten para ile almanin sebebi teknik servis. "Sistemimin yedegini aldim, sistem cokmesine karsi nasil ghost cd si olusturabilirim, ilgili menuleri bulamiyorum" ile basla, sonrasini devam ettir.

• Lancelot_Real cevabın için teşekkür ederim ama bekledigim cevabı alamadım.
    sıkıntımı daha ayrıntılı yazayım belki bi çözüm bulabilirim.

iş yerinde server olarak kullandıgım atx kasasına benzer, ama atx den biraz daha büyük bir kasa vardı monitör filan baglıydı.
    ve bu serverın bilgilerini ghost 11 ile yedekledim ve image dosyası oluşturdum.

daha sonra iş yerime rack dolaplı komle bi server sistemi aldım. baya bi pahalıya geldi ama işimizi görüyo elhamdülillah.
    yeni server a server 2008 kuruldugu için eski server dan bazı dosyaları aktarmadık sadece DB leri aktarıp geçtik.

1)öncelikle eski dosyalar lazım oldu, ghost 11 ile alınmış bir ghost dosyasını vmware ile nasıl açabilirim. bir türlü beceremedim.
    2) yeni serverın da ghost unu almak istiyom ama serverı kapatmak mümkün degil. heleki uzun süreli. ayrıca kapatacak olsam bile rack kabin oldugu için monitör filan baglı degil. uzak masaüstü ile baglanıp işimizi hallediyoz. dos kipinde kullanamayacagım için,
    sistem çalışırken ghost almak gerekiyor bunuda sadece ghost 14 sağlıyor heralde, ve bu aldıgım ghost u da kendi laptop umda vmware ile çalıştırmak istiyom.
    ne önerirsin.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.