Benim sorunuma benzer bir başlık var mı diye özellikle forumda gezindim. Bulamadım. Sorunum şu:
Norton Ghost 14 ile bilgisayarımı yedekleyecektim. İlk açılan menüde en alttaki seçeneğe girdim ("Copy My Hard Drive") Bu özellik bilgsayarımda seçtiğim sürücünün kopyasını olduğu gibi başka bir yere çıkartıyor. Ben de elimde bulunan 1 TB Western Digital harici harddiskimin içine kopyala dedim. Yalnız çok ufak bir yazıyla beni uyardığı üzere "overwritten" olacak dedi, ben yine de devam dedim... Yani 1 TB içindeki her şeyi yok edip (artık silip mi yaptı yoksa kendisi format mı attı bilmiyorum) yerine benim kopyala diye seçmiş olduğum C sürücümü kopyaladı.
Harici harddiskimde şu an sadece bilgisayarımın C sürücüsünün kopyası var ve içindeki 1000 üzerinde film yok oldu!...
Hata benim hatam biliyorum. Overwritten olacak diye okuduğumda yapmamalıydım.. Ancak bu durumdan geriye dönüş mümkün mü?? Harici harddisk üzerine yeni herhangi bir şey yazmadım.
Bu tür programlarla kurtarabilme şansım var mı?? İÇlerinden denediklerim oldu, bazıları gördü bazıları göremedi. Ama lisanslı biçimde sahip olmadığım için "para ver, kod gir" gibi engellerle işlemimi gerçekleştiremedim. Yani "kendi elimle silmediğim" dosyalar gitti. Norton Ghost 14 programının kendi marifatiyle yaptığı yok etme işleminden geriye dönüşle ilgili bir cevap arıyorum. Belki silineni geri getirme işidir, belki formattan sonraki kurtarma işidir. İkisi aynı değil diye tahmin ediyorum.
Gerçekten çok üzüldüm. Aylardır verdiğim emek, basit bir C yedeklemesi için gitmemeli.. Yardım edebileceklere şimdiden çok teşekkür ederim.
yanılmıyorsamm üzerine direk yazmıs c diskini . kopyalamıs. ne yazik ki. pek umut lu olamıcam bu konuda. get databack recovery programı var.bunun tam sürüm hali ile kullanıp taratman da yine de fayda var. en azından belkı kısmen bır kurtarım yapabilirsin. Bu program elinde mevcut deil ise. pm olarak haberleşelim.
Sorunum halen devam etmekte.. Yardımlarınız bekliyorum..
Muadili backup programlarında da yer alan clone disk özelliğini kullanmışsınız sanırım.Bu komut ile disk içerdiği tüm verilerle klonlanarak başka bir diske klon edilir.Zamanında internet cafelere format,yükleme gibi işlere gittiğimde sadece bir makinayı formatladıktan sonra kurulum yapar sonra clonladığım bu diski 40-50 makinaya clonlardım inanılmaz zaman kazandırır.Klonlamak yerine sadece backup alırsanız bu backup dosyası diskin boş bir yerine kopyalanacağından bu sorunu yaşamazsınız. Data kurtarma için pekçok program var ancak dediğiniz gibi çoğu payware(paralı) yazılımlar olduğundan temini zor olabiliyor.Tavsiyem ubuntu knoppix gibi bir linux sürümünü cdden çalıştırmanız,keza linux çoğu durumda formatlanmış diskteki dataları bile görebiliyor.Geçmiş olsun
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme