Şimdi Ara

NORTON-GHOST-2003 ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
5.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • NORTON GHOST 2003 PROG KURDUM.. FULL VERS. BULDUM Bİ YERDEN.. VE YAPABİLDİGİM TEK ŞEY KURMAK OLDU..GÜNLERDİR UGRASIYORUM VE İŞLERİM COK GECİKTİ ARTIK.. Bİ ARKDAS BANA YARDIM EDERSE SEVİNİRİM..

BAŞLAT/PROG/SYMANTEC GHOST A GİRİYORUM VE HANGİ BUTONU (5 TANE VAR) TIKLAYACAGIMI BİLE BİLMİYORUM..

FLOPPY' m BOZUK.. HDD İKİYE AYRILMIŞ DURUMDA.. WRİTER İM VAR..

NE YAPOABİLİRİM DE BU PROG I KULLANABİLİRİM..

TEŞEKKÜR EDERİM...

NOT : BU PROG BENİM İÇİN VE İŞİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ..

• teşekkür ediyorum,bakıyorum hemen.
  • http://s18.yousendit.com/d.aspx?id=0UTNGI2QF4LF328WIE24ADKETU bu linkten 1mb'lık bu dosyayı indir ve bir sistem disketi içine koy.Disket almazsa sistem disketi iindeki EGA dosyalarından sondan 3 tanesini sil yer açılır. Disketten sistemi başlatıyrosun gelen ekranda hemen hemen herşey kolay anlaşılır düzeyde.
  • disket sürücüm yok fakat me kullanıyorum ve format attıgımda dos acmak için kullandıgım boot cd 'm var..içinde win 98 yüklü ama bu bişeyi degistirmez sanırım?

disket kullanmadan da yapabilirim degilmi bu prog kullanmayı..vaktim olmadı am okuyamadım dosyayı daha..
  • Cd yazıcın varsa başlangıç disketi oluşturabilriisn.Yani disketin başlatma görevini CD'ye yaptırabilriisn.Ouşturduğun başlangıç CD'sinin içine Ghost'u at ve bilgisayarı CD'den başlat.Bunu Nero ile kolaycfa yapabirsin.Başlangıç CD'si bölümü yoluyla.
  • partisyon ne anlama geliyor?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    erd commander for windows 10
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bilgisayarındaki Harddisk kapasitesini istediğin büyüklüklerde parçalara ayırabilrisn.Şu an Eğer bu işlem yapılmamışsa senin bilgisayarında sadece C: vardır.Diyelimki 1 Harddiskin var ve 100 GB kapasitede.Bunu 20Gb+20Gb+60Gb=100Gb şeklinde 3 parçaya veya farklı şekillerde bölebilirsin.O zaman bilgisayarında C:, D: , ve E: sürücüleri görünür ve bunlar birbirlerinden tamamen bağımsız olurlar.C:'ye kurduğun XP çöktüğü zaman formatladığında D ve E'de bulunan hiç bir bilgiye bir şey olmaz. İşte bu C:, D:, ve E:'nin hger birine partisyon denir veya bölüm.
  • quazar kardeş,zahmet etmiş ve çok iyi anlatmışsın,partisyonu anladım..diger arkadaslar da iyi anlatmışlar tşekkür ederim..

benim hdd iki parca zaten.. sorunum şu, yuklarıda verilen link te (http://www.kitapgibi.net/norton_ghost/ghost.htm ) boot cd niz varsa onu kullanın yada verdigi linklerden boot cd sini indirip nero ile indirmemizi istiyor..

bende boot cd si var fakat içinde ghost yok.. sonraki aşamada görüyorum ki (g: sürücüsünde "dır" komutu verince ghost cıkıyor) kullanmam gereken boot cd sinin içinde ghost prog. da olması gerekiyor fakat benim boot cd sinde ghost yok..

şimdi ben yeni bir boot cd sini nereden bulacagım.. anlatımda geçen link bozuk..

sorunun özeti şu : yeni boot cd sini nasıl oluşturacagım?
    nero var yazdırırım prob degil ama boot nasıl hazırlanır bilmiyorum..

floppy m yok,bozuk..

cevap verenlerden ve "ah vaktim olsaydı da cevap verseydim" diyenlerden Allah razı olsun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AkSaKaL -- 17 Temmuz 2005, 1:26:01 >

• ya arkadaslar su norton ghost 2003 un crac ını nereden buluyorsunuz bı soylesenızde bızde bulsak yada bırı yollasa
  • cevap verin arkadaslar yaa
  • Sevgili aksakal. Norton Ghost 2003 ü disket ve cd siz kullanabilirsin.
    programı sistemine zaten kurmuşsun ve 2 ye bölünmüş bir harddiskin var.
    NG2003 ü düzgün kurduysan zaten sistem tray yani sağ altta saat göstergesi nin yakınında bir hayalet simgesi vardır. ona iki kez tıkla açsın prg yi.ilk ekranda Backup düğmesine bas. Karşına backup wizard çıkacak. alttan ileri diyeceksin. yeni gelen pencerede backup a disk or partition gelecek. bu menüde 2 seçenek var. Sistem yedeğini böldüğün alan örn:(C: sistemin kurulu olan kısmı D: de diskinin 2. bölümü olduğunu varsayıyorum.) Source bölümü altından C: sürücüsüne 1 kez tıkla (Source=yedeklenecek kısım) sağdaki menüde Destination kısmında File işaretli olsun. Tekrar ileriye bas. Açılan yeni pencerede İmage file name kısmına D: sürücünde boş bir klasörün altını Browse bölümünden basınca Farklı kaydet diyecek buraya (örn:180705= 18 temmuz 2005) ben genelde 8 karaktere kadar bir isim yazmayı uygun görüyorum çünkü PCDOS kullanacak yedeklerken. Daha uzun isimler sorun çıkarabilir. Kaydet de. bu ekran gidince ileri de. Eğer önüne Device information diye bir menü gelirse bu genelde usb ler için gelir. Dont show this dialog again.... kutucuğunu işaretle ve OK. de. Yine önüne Advanced settings diye bir yer gelecek burası çok fazla önemli değil. detaya girmeden ileri de. Disaster recovery diye bir bölüm gelecek karşına burda continue de. sonraki menüde run now de. önüne bir resim gelecek ona da ileri de. ve çalıştır. Sistem kapatılıp tekrar açılacak ve PCDOS bölümü çıkacak karşına burada Run Norton Ghost operation seç ve arkana yaslan. Bu işlem Sisteminde yüklü programların çokluğuna göre 2dk ile 1.30 saat arası sürebilir. Bu yazdığım Sistem yedeklemek içindi. ve diskete ihtiyacın olmadı. Sistemi yedeklerken zaten norton ghost 2003 de yedeğin içine alınmakta....

SİSTEMİN GERİ YÜKLENMESİ...

1-Tekrar saatin yanındaki hayalet simgesini çalıştır.
    2-Restore butonuna bas
    3-ileri de
    4-brows butonuna bas ve biraz önce oluşturduğumuz 180705.gho dosyasını göster
    5-ileri de
    6-source image den yanında data yazana 1 kere bas
    7-Destination dan D: sürücüsüne 1 kere bas
    8-ileri de
    9-tekrar ileri de
    10-Run now de
    11-sana başlıyım mı diye soracak evet de.
    12-PCDOS tekrar karşına gelirse run norton ghos op... de ve sistem geri yüklensin....
    SEVGİLER.....

• süpersin..teşekkür ederim.. eminim verdigin cevapla eksiksiz işimi halledebilecegim..

şimdi tek sorun sağ alt köşede hayalet ikonunu çıkartabilmekte :)

bende 2003 full var.. install ediyorum fakat sadece başlat/programlar/syman... diye atadıgı yerde 5 farklı buton var.. konsol/explorer vs.. onlara tıklayınca da backup yok..

sanırım bendeki prog da eksiklik var..yenisi bulup kuracagım..

destek için teşekkür ederim..
  • Aksakal eksik olmayabilir. Farklı bir 2003 versiyonu kurmuşsundur.

Eğer ekran görüntülerini bir şekilde bana ulaştıra bilirsen yardımcı olmaya çalışayım.. Yinede eğer sistemin XP kaldırıyorsa kur ve norton ghost 9.0 bul bir yerden eminim bu yeni versiyonda bu kadar kasmayacaksın.. Xp kur dememdeki durum Ghost 9.0 sadece xp ve 2000 i destekliyor...

resimleri gönder istersen bir inceliim...

üşenmezsen tabii.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ANUBIS -- 19 Temmuz 2005, 23:49:52 >
  • arkadaşım bende bir ara norton emergency disk 2003 vardı muhteşem bir cd idi her bilgisayarcıda olması gerek bence.
    ghostu ilk açılışta açıp sistemi geri alabiliyordun. onu bulabilirsen iyi olur.
  • lovelyosman

Norton Ghost 2003 ün içinde (GHOST.EXE) bulunmakta zaten.

95/98/me kullanıcıları MS-DOS la bilgisayarı açıp bu prg. ile yedekleme yapabilirler.

ANCAK! genelde diskleri karıştırıp, boşu doluya yedekleme gibi sorunlar yaşanabiliyor. Bu yüzden AKSAKAL ' a bundan bahsetmedim...

Ayrıca Norton System Works 2005 in içinde NORTON GO-BACK isminde bir program bulunmakta. Bu prg da Defreez gibi çalışıyor ancak her sistem açılışında değilde sizin istediğiniz zaman...

Ama sevgili aksakal ın bir disket sürücüsü olmadığı için yukarıdakini yazdım....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ANUBIS -- 19 Temmuz 2005, 23:35:01 >
  • yardımı olan herkese teşekkürler..

Anubis sana ayrıca teşekkür etmeliyim.. Allah razı olsun..

şimdi söyle bir soru var aklımda..

------------------------------------------

iki sürücüm var, c: ve d:

d: ye c: nin imajını aldım, ben aldıgım bu imajı cd ye yazdırsam ve bir kenara koysam ne olur?

işim düştügünde cd de bulunan imaj dosyasını yine d: klasörüne kopyalayıp aynı işlemleri yapsam restore olayını yapamazmıyım?
  • kimse var mııı
  • quote:

Orjinalden alıntı: ANUBIS

Aksakal eksik olmayabilir. Farklı bir 2003 versiyonu kurmuşsundur.

Eğer ekran görüntülerini bir şekilde bana ulaştıra bilirsen yardımcı olmaya çalışayım.. Yinede eğer sistemin XP kaldırıyorsa kur ve norton ghost 9.0 bul bir yerden eminim bu yeni versiyonda bu kadar kasmayacaksın.. Xp kur dememdeki durum Ghost 9.0 sadece xp ve 2000 i destekliyor...

resimleri gönder istersen bir inceliim...

üşenmezsen tabii.

Ben norton ghost 9 kurdum fakat .net framework istedi.Bu programı microsofttan indiremiyorum.Nerden indirebilirim?
  • Merhaba Aksakal...

Sistemini yedekleyebildiğine sevindim...

Söylediğin şekilde cd ye yazabilirsin. yapılabilir. Sadece dikkat etmen gereken 1 nokta var. Sistem yedeğinin bulunduğu sürücüye hiç bir zaman disk birleştirme yapma. Oluşturduğun image dosyası yani sistem yedeğinin dosyası bozuluyor..

Tekrar görüşmek üzere... Hoşçakal
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.