Şimdi Ara

Norveç'e Nasıl Yerleşebilirim ? [ Ciddi ] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
27.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

bende hep universiteyi ingiltere de yada norvecte okumak ve sonrasinda orda yasamak istiyodum. su an fikrim biraz degisti kubaya gitmek istiyorum (1kilo muz 2kurus sadece muz yiyerek bile yasayabilirim kabız olmakda cabası ) norvecte 0.5 lt pet sisede su 8 tl yerli halkin tribide var..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ReservoirDogs

Norveç değilde,özgürlüğümüzü özgürlüğü seven rahat insanların olduğu bir ülkeye gidilsede olur valla ben ispanyolca öğrenip venezuella kaçasım var hele bir askerliği yapalımda.

Hayatinda hic venezuellada bulundunmu? yada hic venezuellali arkadasin oldumu? hatta ve hatta hic yurtdisina ciktinmi onceden?

Venezuelladaki kaos hangi ulkede var bilmiyorum, ama o kadar alisik hale gelmiski bu durum olaganustu gelmiyor insanlara, express kidnap denilen olay var daha ne diyeyim? hirsizlik hat safhada insanlar saat telefon tasiyamiyor trafikte, kisacasi venezuella hicte dusundugunuz gibi bir yer degil. sahsen amerikada yasiyorum, venezuellali saymadigim kadar arkadasim oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frrozen -- 18 Ağustos 2014; 13:38:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: frrozen

quote:

Norveç değilde,özgürlüğümüzü özgürlüğü seven rahat insanların olduğu bir ülkeye gidilsede olur valla ben ispanyolca öğrenip venezuella kaçasım var hele bir askerliği yapalımda.

Hayatinda hic venezuellada bulundunmu? yada hic venezuellali arkadasin oldumu? hatta ve hatta hic yurtdisina ciktinmi onceden?

Venezuelladaki kaos hangi ulkede var bilmiyorum, ama o kadar alisik hale gelmiski bu durum olaganustu gelmiyor insanlara, express kidnap denilen olay var daha ne diyeyim? hirsizlik hat safhada insanlar saat telefon tasiyamiyor trafikte, kisacasi venezuella hicte dusundugunuz gibi bir yer degil. sahsen amerikada yasiyorum, venezuellali saymadigim kadar arkadasim oldu hatta suan sevgilim bizzat venezuellali.

Aga amerikaya nasıl attın kapağı bi yolu yordamı varmı bizede anlatsan.İş,üniversite,work&travel,erasmus felanmı ?

• quote:

quote:

Venezuelladaki kaos hangi ulkede var bilmiyorum, ama o kadar alisik hale gelmiski bu durum olaganustu gelmiyor insanlara, express kidnap denilen olay var daha ne diyeyim? hirsizlik hat safhada insanlar saat telefon tasiyamiyor trafikte, kisacasi venezuella hicte dusundugunuz gibi bir yer degil. sahsen amerikada yasiyorum, venezuellali saymadigim kadar arkadasim oldu hatta suan sevgilim bizzat venezuellali.

aynen ya amerikaya nasıl kapağı attın onu anlat bizlere :)

• Updullah Diyelim :)
  • quote:

quote:

usa ye nasıl kapak attın ? yalan mı yoksa ?

• quote:

Orijinalden alıntı: pokezoom

quote:

quote:

usa ye nasıl kapak attın ? yalan mı yoksa ?

Vay be cok eski bir konu, eski alintilari demekki gorememisim zamaninda. Toefl'i halledebilirseniz Amerika'dan universite kabulu almaniz cokta zor degil, paranizda varsa hicbisey imkansiz degil. Para sikintiysa eger kalabalik buyuk sehirlere gitmenizi tavsiye ederim, turklerin cok oldugu yerlere gitmeniz is bulmaniz acisindan daha kolay olacaktir. Burada vize ile bulundugumuz icin calisma gibi bir imkanimiz yok yasal olarakk, ama tabi dedigim gibi tanidik biyerden girilebilir ise kacak olarak, en kotude pizza dagitimi yapilabilir. Bu konuyu gormem nostalji oldu, o mesaji ilk attigimda chicago'da idim, hava berbat oldugundan hemen Florida'ya kactim 1.5 yildirda burdayim mutluyum :D

• frrozen kullanıcısına yanıt
    Dostum benim New Jersey de 3 tane akrabam var uzak da olsa akrabam. Kendi restoranları var galiba hani A.B.D ye gitsem orada çalışarak üniversiteyi bitirsem olur mu? İlk evlenip vatandaşlık falan alsam nasıl olur? Hani anlaşmalı olsa sonra boşansam o iş nasıl oluyor? Duyduğuma göre boşanırsan çok zorlanırmışsın,mal paylaşımı,nafaka falan nasıl?
  • Bir insan yılın her günü kapalı, yağışlı ve soğuk bir iklime neden gitmek ister? dışardan refah seviyesi yüksek gözüksede iklimin psikolojiye ciddi etkisi var mutsuz olursun, gideceksen Akdeniz ülkesine gitte bir şeye benzesin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RonaldPeterson

Dostum benim New Jersey de 3 tane akrabam var uzak da olsa akrabam. Kendi restoranları var galiba hani A.B.D ye gitsem orada çalışarak üniversiteyi bitirsem olur mu? İlk evlenip vatandaşlık falan alsam nasıl olur? Hani anlaşmalı olsa sonra boşansam o iş nasıl oluyor? Duyduğuma göre boşanırsan çok zorlanırmışsın,mal paylaşımı,nafaka falan nasıl?

Restoranda, garson olarak calisirsan gayet iyi, burada genelde saatlik $8 kazanilir minimum asgari ucret bu ama asil parayi bahsislerden alirsin en az %20 veriyorlar. Amerikan vatandasi olmanin bi cok iyi yonu var tabikide, oncelikle okula vericegin ucret buyuk olcude azaliyor, suan ornegin ben kredi basina 300 dolar verirken amerikan arkadaslarim 100 dolar anca veriyor. Yani bunu 1 yila carparsak, amerikan vatandasi 3-3.5k oderken sen 12 bin oduyorsun. Evlenip bosanma isi zor, anlasmali seninde dedigin gibi kiz sana vatandaslik vericek sen ona ne vericeksin? Binlerce dolar, binevi sugar daddy olucaksin yani o isler zor valla

• Bunlar gibi avrupa hastalari istanbulu cok arar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adam Buraya Bir Daha DÖNMEMEK ÜZERE gitmiş..
  • 2 sene çalışmadan yaşarsın 4 ay yaşarsan şanslısın pahalılık konusunda haberin yok sanırım eskisi gibi göç almıyor eğerki petrol mühendisi elektrik mühendisi veya üstad bir marangoz değil isen uğraşma.
  • Basit şeyler değil bunlar, belli bir statünüz yoksa refah seviyesi yüksek yerlere yerleşmek hayal.

Ayrıca dil bilginiz var mı?
    Ne tür başarınız var?
    Ülke size ev açacak fakat siz onlara ne verebilirsiniz?

Vize almak kolay değil.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.