Şimdi Ara

Norveç'e Nasıl Yerleşebilirim ? [ Ciddi ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
27.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Evet, İşimi, Aile'mi bırakıp Buraya Bir Daha DÖNMEMEK ÜZERE Kız arkadaşımla oraya yerleşmeyi düşünüyoruz ama bu düşüncemiz yeni değil yıllardır düşünüyorum ..
    Birikmiş param var arabayıda satarsam orda çalışmadan 2 sene bile yaşayabiliriz ..
    ve bilgi almaktan çok sizinde fikirlerinizi alalım ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vipreal -- 31 Mayıs 2012; 22:13:14 >

• Sanirsam 15 yasinda degilsindir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ay-yildiz

Sanirsam 15 yasinda degilsindir

Ne alaka ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: vipreal

quote:

Orijinalden alıntı: Ay-yildiz

Sanirsam 15 yasinda degilsindir

Ne alaka ?

Alıntıları Göster
    Yaş? 20 yaş altıysa boşa yorum yapmayalım...
  • adam arabayi satacam diyo bunlar 15 yasindan bahsediyor. anaokulu deseniz neyse yahu!

tavsiyem defol git burada yasanmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sum 41

Yaş? 20 yaş altıysa boşa yorum yapmayalım...

Yaş 28

quote:

Orijinalden alıntı: alfatime

adam arabayi satacam diyo bunlar 15 yasindan bahsediyor. anaokulu deseniz neyse yahu!

tavsiyem defol git burada yasanmaz.

Aynen Öyle ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vipreal -- 31 Mayıs 2012; 23:00:44 >
  • Mesajım bulunsun. Ben de bir ülkeye yerleşmeyi ciddi ciddi düşünüyorum.bu ülkenin çivisi çıktı artık.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asmodian

Mesajım bulunsun. Ben de bir ülkeye yerleşmeyi ciddi ciddi düşünüyorum.bu ülkenin çivisi çıktı artık.
    Zaten bu forumdan kim aşkla yaşıyorki Herkezin isteği yurtdışına çıkmak sırf konu olsun diye saçma saçma konular açmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vahocan

Zaten bu forumdan kim aşkla yaşıyorki Herkezin isteği yurtdışına çıkmak sırf konu olsun diye saçma saçma konular açmayın.

Alıntıları Göster
    dostum bende universite olayını çok araştırdım orda. gitmeyi düşünüyorum. trodheim de teknik universite var ucretsiz. belki universite bahanesiyle çökebilirim norvece
  • quote:

Orijinalden alıntı: marinerocyp

dostum bende universite olayını çok araştırdım orda. gitmeyi düşünüyorum. trodheim de teknik universite var ucretsiz. belki universite bahanesiyle çökebilirim norvece

Alıntıları Göster
    Yerleşme hocam bence,yerli halk yabancı istemiyor.Birkaç arkadaşım var iskandinav ülkelerinden ne yapıyorlar size diyorum,sadece göndermeyin yeter diyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: megacracker

Yerleşme hocam bence,yerli halk yabancı istemiyor.Birkaç arkadaşım var iskandinav ülkelerinden ne yapıyorlar size diyorum,sadece göndermeyin yeter diyorlar

Alıntıları Göster
    kız arkadaşınla norveçe gitcen gariplige bak

• quote:

Alıntıları Göster
    Tanıdığın ya da çok aranılan bir işin olmadığı sürece bu derece refah seviyesi yüksek bir ülkeye yerleşebilmen zor...

3-4 ya da daha fazla yıllık iş tecrüben varsa, mesleğin iyiyse (doktor, mühendis vb) ve yabancı dilin varsa (İngilizce ya da Almanca) yasal olarak yerleşebileceğin birkaç gelişmiş ülke(Avustralya gibi) var...

İlgini çekerse özel mesaj atabilirsin...

• quote:

Tanıdığın ya da çok aranılan bir işin olmadığı sürece bu derece refah seviyesi yüksek bir ülkeye yerleşebilmen zor...

3-4 ya da daha fazla yıllık iş tecrüben varsa, mesleğin iyiyse (doktor, mühendis vb) ve yabancı dilin varsa (İngilizce ya da Almanca) yasal olarak yerleşebileceğin birkaç gelişmiş ülke(Avustralya gibi) var...

Alıntıları Göster
    kalsın burda.
  • quote:

Ne saçma konusu birader ? öyle birden kafama esmedi bu konu ciddi ciddi düşünüyorum kaç yıldan beri. ayrıca benim imkanım var birikmişim var. bu konun nesi saçma ?

quote:

3 - 4 Yıllık iş tecrübem yok. Yabancı dilim var. Almanca öğrenmeyi düşünüyorum.

• quote:

quote:

Ne saçma konusu birader ? öyle birden kafama esmedi bu konu ciddi ciddi düşünüyorum kaç yıldan beri. ayrıca benim imkanım var birikmişim var. bu konun nesi saçma ?

quote:

Alıntıları Göster
    sana demiyorum hocam yanlis anlama.

bi zaman gelecek ulkedeki yahudiler burdaki duzenleri bozuldu diye tr yi terkedecekler deniyordu. 15000 ila 100 000 kisi araliginda. hatta taninmis kisilerde olacakmis aralarinda. sanatcilar politikacilar vs...

• quote:

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Bugün bizim şirketten bir arkadaş Norveç'e uçtu. Ayakkabı ihracatımız olan bir firmaya verdiğimiz ürünlerin belli bir kısmına problem olmuş. Üretim hatası yani. Firma davetiye yolladı kalifiye eleman istedi problemlerin giderilmesi için ve arkadaş 2 hafta gibi bir süre kalıp gelecek. Fena yokuş yapmışlar Ankara büyük elçiliğinde. Sorular soruluyor her yerde kamera var beni izliyorlar diyor. Kıçım başım ayrı oynasa vize vermicekler o derece diyor ki sen yerleşmeyi düşünüyorsun Norveç zor bir ülke... Hayat çok pahalı, sistemi yasaları bambaşka Yapamazsın, zor gidersin. Ümidi kırmak istemem ama...

• quote:

Orijinalden alıntı: TheFarez

Bugün bizim şirketten bir arkadaş Norveç'e uçtu. Ayakkabı ihracatımız olan bir firmaya verdiğimiz ürünlerin belli bir kısmına problem olmuş. Üretim hatası yani. Firma davetiye yolladı kalifiye eleman istedi problemlerin giderilmesi için ve arkadaş 2 hafta gibi bir süre kalıp gelecek. Fena yokuş yapmışlar Ankara büyük elçiliğinde. Sorular soruluyor her yerde kamera var beni izliyorlar diyor. Kıçım başım ayrı oynasa vize vermicekler o derece diyor ki sen yerleşmeyi düşünüyorsun Norveç zor bir ülke... Hayat çok pahalı, sistemi yasaları bambaşka Yapamazsın, zor gidersin. Ümidi kırmak istemem ama...

Alıntıları Göster
    Norveç değilde,özgürlüğümüzü özgürlüğü seven rahat insanların olduğu bir ülkeye gidilsede olur valla ben ispanyolca öğrenip venezuella kaçasım var hele bir askerliği yapalımda.

• quote:

Orijinalden alıntı: Clarsa

kalsın burda.

Alıntıları Göster
    3 Sene önce 18 yaşına daha tam girmemişken rezervasyon yaptırmıştım Oslo'ya ne güzel biletimi alıp gitcektim direk herşey yolundaydı oraya gidince iltica açacaktım ne söyleyecegimi falan düşünüyordum son anda bir yakınım peder beyin aklını karıştırdı ve beni Almanyaya kendi yanına götürdü. Sonuç: İki defa boşuna gidip geldim. Ne bir oturum izni alabildim nede bişey kazandım. Norveç hala içimde ama oturum izni falan nasıl olcak? Hangi yoldan daha kolay alınır? Seneye kadar bu sorunun cevabını bulup gitmeyi düşünüyorum. Bence git ama geri göndermesinler bi yolunu bul yani.

• quote:

Merhaba Beyler;
    Evet, İşimi, Aile'mi bırakıp Buraya Bir Daha DÖNMEMEK ÜZERE Kız arkadaşımla oraya yerleşmeyi düşünüyoruz ama bu düşüncemiz yeni değil yıllardır düşünüyorum ..
    Birikmiş param var arabayıda satarsam orda çalışmadan 2 sene bile yaşayabiliriz ..
    ve bilgi almaktan çok sizinde fikirlerinizi alalım ...

Yaşım daha uygun değil ama küçüklüğümden beri başka bir ülkede yaşamayı düşünüyorum, ve ilerde bunu gerçekleştirmek için ne gerekiyorsa da yapmayı düşünüyorum. Burada mühendis falan olacağıma Norveç'de, Finlandiya'da kasiyer falan bile olarak çok daha iyi bir hayat yaşayacağımı düşünüyorum. En azından insanı saygılı, eğitimli, hoşgörülü. Halk devlet için değil, devlet halk için çalışıyor vb.

Norveç veya Finlandiya sadece örnekti, tüm Batı ve Kuzey Avrupa ülkelerine gidebilirim ayırt etmeden o derece. İspanya veya İtalya da olurdu. Yeter ki gideyim.

Şöyle saçma saçma insanlar Almanya'ya falan gidip bir de uyum sağlayamıyorlar ya, sinir oluyorum. Yahu o vatandaşlık bende olsun, bir şekilde bana verin, ben ilk gün uyum sağlarım yerli halktan biri gibi yaşarım ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi I Love Cookies -- 1 Haziran 2012; 0:10:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: I Love Cookies

Yaşım daha uygun değil ama küçüklüğümden beri başka bir ülkede yaşamayı düşünüyorum, ve ilerde bunu gerçekleştirmek için ne gerekiyorsa da yapmayı düşünüyorum. Burada mühendis falan olacağıma Norveç'de, Finlandiya'da kasiyer falan bile olarak çok daha iyi bir hayat yaşayacağımı düşünüyorum. En azından insanı saygılı, eğitimli, hoşgörülü. Halk devlet için değil, devlet halk için çalışıyor vb.

Norveç veya Finlandiya sadece örnekti, tüm Batı ve Kuzey Avrupa ülkelerine gidebilirim ayırt etmeden o derece. İspanya veya İtalya da olurdu. Yeter ki gideyim.

Şöyle saçma saçma insanlar Almanya'ya falan gidip bir de uyum sağlayamıyorlar ya, sinir oluyorum. Yahu o vatandaşlık bende olsun, bir şekilde bana verin, ben ilk gün uyum sağlarım yerli halktan biri gibi yaşarım ya

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.