Şimdi Ara

Mühendislikte sizce tr deki üniler yurtdışındakilerden daha mı zor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yurtdışına çıkma hayalim var dünyanın en iyi ünilerinden birinde yüksek lisans yapmak istiyorum fakat bunun için 4 e yakın bir ortalama yapmak gerekiyor teknik bir üniversitenin makine mühendisliğini okuduğum için zor olacak bu haliyle.Sizce yurtdışındaki ünilerde bizim üni ler gibi zorluyorlarmıdır onlar bize göre daha mı rahat yaparlar 4 ortalamaya yakın bir ortalamayı bunları merak ediyorum birde tr deki üniler arasında da mutlaka sınav zorluğu farkı vardır mesela sınavları kolay olan bir okuldan mezun olan birinin 3.5 ortalamasıyla itü mezunu birinin 3.5 ortalaması yurtdışına çıkma açısından pek fark eder mi ?

• hocam abd de notlar yüksek verilir fakat Türkiye'de ortalama yapmak daha zor diyordu Sadi Evren Şeker videosunda

• hocam 2.5 ort yaparsınız en yüksek sizsinizdir bunu başvurunuzda belirtirsiniz nolacak
  • okul puanın abartıldığı kadar önemi yok hocam çoğu üni bunu söylüyor

yani okul puanı forumda çok fazla overrated

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 16 Aralık 2020; 22:39:5 >
  • BaranYilmazX kullanıcısına yanıt

Buna bakın hocam türkiyedeki okullara almanyada ve amerikadaki okullara göre çok çok kolay kaldığını söylüyorlar oralarda üniversite bitirmek çok zorken türkiyede çoğu kesimin sene kaybı olmadan rahatlıkla okulu bitirdiklerini söylüyorlar

amerikada ve almanya okulu bitirmek(dikkat edersen sene kaybı olmadan falan demiyorum) çok çok zor

• Yabancılar bilkent math 101 finaline gelip baksınlar da görsünler ebesininkileri
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

hocam bence iyi görüşleriniz var araştırmacı birisiniz fakat bunu deneyimlemeden kesin bir yargıya varmak doğru olmaz belki bu konu mühendislik alanlarında farklılık gösteriyor olabilir :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İkisini de denemeden net bir şey söyleyemeyiz tabi de, genelde yurtdışında ortalama kasmanın daha kolay olduğu şeklinde bir algı var.

Bide okuduğun ünide çan sistemi varsa online eğitimin sana bir süprizi var. Online eğitimde sınav-ödev-quiz nerde fırsat bulursa öğrenciler beraber çözüyor. Değişik bir etik algısı var Z kuşağının. (Online olmasada ödevler genelde ortak yapılıyor) Dolayısıyla sen sınav-ödevi arkadaşlarınla ortak yapsan da yapmasanda dersten A alman çok zorlaşıyor.

Yüksek lisans için gerçekten ciddi ortalama gerekir. Ama Türkiye'de okuduysan hangi üniden mezun olduğunun çok önemli olduğunu düşünmüyorum kabul için.

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Ben de tam tersini duymuştum.Harvardda master yapan biri "Buraya girmek çıkmaktan daha zor,sınav olayı formalite gibi, kasmıyorlar" diyordu.
  • Saçmalama MİT sınavları daha zordur, adamlar o kadar ajan yetiştiriyor
  • kesinlikle tr dekiler daha kolay değil ancak öğreticilik açısından konuşursanız aşırı yetersiz bizdeki okullar. bu kadar zor olup da bu kadar az öğreten (siz çalışarak kendiniz öğrenmek zorundasınız) başka ülke yoktur hindistan falan dışında.

• Yurt dışındaki üniversitelere girmek için yaptığım araştırmalar türkiyedeki hiçbir üniversitenin diğerinden isim olarak farkı olmadığı sonucuna götürdü beni. Şöyle, tabi ki üniversitenin verdiği eğitim, referans olanakları çok öne geçiriyor ama böyle yerlere giremedin diye de kapılar kapalı değil. İsim konusunda dediğim gibi pek bir önemi yok. Neticede dünyanın en iyi okullarına afrikadan gelen öğrenciler bile var. Filipinlerden gelenler var. Günün sonunda, senin kendine ne kattığına ya da ne katabileceğine bakıyorlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence evet.
    Amerikadaki uniler 80lik eğitime 80lik görev/proje/sınavla mantıklı bir uygulamaya giderken, tr de ise uniler/yöneticileri 40lik eğitimlerine 70lik sınav (proje filan demiyorum bile çünkü koca ülkenin eğitimden anladığı tek şey sınav) yapıp kaliteli olduklarını sanıyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fransa ve kanada adına evet

• hocam İTÜ makine mühendisliği ile RWTH AACHEN üniversitesi makine mühendisliği arasında eğitim farkı açısından sizce çok fark varmıdır? kıyaslanabilir mi bu iki üniversite sizce?

• Değil
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.