Şimdi Ara

Üniversiteyi Yurtdışında mı yoksa Türkiye'de okumak mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu konuyu acmamdaki temel neden kuzenimle olan uzun uzadıya tartısmamızdır.Kendisiyle artık gerçekten baş edemediğim için derdimi forumda paylaşmak istedim , yorum yapar ve görüşlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Öncelikle yaklaşık 3.5 aydır Hollandada yasıyorum (babamın işi sebebiyle , oturma iznim var ) ve hayalim burda üniversiteye gitmek.Oturma iznim olduğu için Hollandalı öğrenciler gibi cok ucuz miktara dil bilmek sartıyla gidebiliyorum.Ki bunun üzerine yaklaşık olarak 2 aydır ingilizce dil kursuna gitmekteyim üniyi ingilizce okuyacagım ve yaklasık orta seviyedeyim ve önümde koskoca 8-9 ay var.Gerek kursa gitmem , gerek evde calısmam ve yurtdısında olmam özellikle Hollandada cogu kisinin ingilizce bilmesi benim ingilizce ögrenmem icin biçilmiş kaftan.

Şimdi asıl soruma geliyorum , kuzenim diyor ki orda okuyup ne yapacaksın gel burda tek basına ailenden uzak krallar gibi yaşa.Ben de ona yurtıdısına gelme fırsatım olmuşken neden Türkiyeye geleyim diyorum o da bana yanlıs dusundugumu soyluyor.

Burda Meslek okuluna giden birisi ilk yıldan staja başlıyor ve aylık 1k civarında para alıyor.+400 euro civarında burs ve halkın cogunun kullandığı treni ücretsiz kullanabiliyor.Ardından okul bittikten sonra bitirdiği bölümde çalışabiliyor. Ortam kısmına , kıza vs hic girmiyorum bile.

Türkiye de okusam , öncelikle ailemden uzak kalacağım , yer bulmak sıkıntı , burs alır mıyım mechul , dünyaca tanınan üniversitede okumak varken normal bi üni.de okuyacağım + bittikten sonra iş bulabilir miyim faili meçhul.

Velhasıl kelam siz olsanız ne yapardınız arkadaşlar bu soruyu hem kuzenimi yanlıs dusundugunun farkına varması icin hemde bilgilendirme amaclı olması ıcın acıyorum. Bu arada Hollanda konusunda yazdığım seyler ufak farklılıklar olabilir :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musab23 -- 2 Kasım 2017; 22:53:59 >

• şuan yazdıklarımı okudumda harbi sinirlendim , millet binlerce para döküyor ki yurtıdında okuyabilsin hemde bir dünya sıkıntıyla yok banka hesabında su kadar para olacak vs gibi Allah bana fırsat vermis kuzenimin dediklerine bakın :))
  • Kuzenini falan dinleme.Hollanda'da devam et.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yurtdışında çok daha iyi eğitim görme imkanınız var, orada kalın derim.
  • Yerinde olsam %100 Hollanda'yı seçerdim.
  • Neyi soruyorsun ki sen? Bunu cidden düşünüyorsan zaten gel Türkiye'de oku
  • Türkiye'de okumanın 1 tane + yanı yok. Hollanda'dakileri say say bitmez.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Türkiye gibi bir ülkeyi kafandan çıkar ben tatile bile gelmezdim öyle düşün sakın Hollandadan vazgeçme
  • Kuzenin seni çekemiyor. Hollanda'da okuman çok daha yararına olacaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Liseyi orada bitirip, sınava bile girmeden burada en iyi üniversitelere gidebilirsin.

Orada okuyacağın okulların sıralamalarına bak, buradakilerden iyiyse oku. Bir de denkliğe dikkat et.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gandalfthepurple

Liseyi orada bitirip, sınava bile girmeden burada en iyi üniversitelere gidebilirsin.

Orada okuyacağın okulların sıralamalarına bak, buradakilerden iyiyse oku. Bir de denkliğe dikkat et.

58. sirada Amsterdam Universitesi varken Tr'dekilere bakilmaz.
  • TAbii ki bölümüne bagli ama eger aklinizda turizm bölümü falan yoksa her okudugunuz bölüm Hollanda da Türkiyedekilere bin basar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.