Merhaba arkadaşlar size sormak istediğim birşey var.
Kasım ayı gibi Norveç'e gidiceğim eğer bir aksilik olmazsa. Şimdi biz aslen Bulgaristan göçmeniyiz ve bende oranın vatandaşlığı var dolayısıyla avrupa pasaportumda var.
Sormak istediğim Norveç Avrupa Birliğin'e üye olmamasına rağmen ben avrupa pasaportu ile Norveç'e gidebilir miyim acaba ? Wikipedia'dan okuduğum kadarıyla bir kaç üllkeye Avrupa Birliği'ne üyeliği olmamalarına rağmen vizesiz gidilebilir diyor ama ne kadar doğrudur bilmem.
Var mı bir bilgisi olan yada benim gibi göçmen olupta oralara giden ?
Norveç ab ye üye değil.ama kaldı ki senin ab pasaportun var.normal bir türk vatandaşına göre cok daha rahat gidebileceğinden şüphen olmasın.belki birkaç tane formalitesi vardır sadece o kadar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Dediğim gibi Wikipedia'da seyehat özgürlüğünün olduğunu söylüyor Norveç, İsviçre vs. gibi ülkelere ama ne kadar doğrudur bilinmez. Konsolosluğa mail attım bugün ama bir de buraya sorayım dedim belki yaşayan, bilen, gitmiş olan birileri vardır diye.
Bulgar vatandaşı isen , girebilirsin.Fakat girerken dönüş biletini ve kalıcağın hostel rezervasyonlarının çıktısını yanına almanı tavsiye ederim.
sorun çıkmaması için.
Hadi ya benim hiç aklıma gelmemişti öyle aramak
Umudum arttı şuan ama yinede wiki'ye güvenmemek lazım bence o kadar. Verdiğin linkte kaynaklara baktım fakat 2'si açılmadı 1'inde de pek bişey bulamadım.
Ama yinede sevindim istemediğini görünce. Sağolasın.
Merhaba arkadaşlar. Dün konsolosluktan cevap maili geldi ve gidebilceğimi söylediler.
Fakat en fazla 3 ay durabilceğimi söylediler. Eğer 3 aydan fazla kalma gibi birşey söz konusu ise onu polisle irtibate geçip sebebini birdirmek gerekiyormuş. Sanırım diğer avrupa birliği üyesi olmayan ülkeler için de aynı şey geçerli.
Cevaplar için tekrardan teşekkürler.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme