arkadaslar gecen gunlerde yeni bir pc olusturdum,pc yi kuzenimle birlikte kurduk ve xp yukledik hatta crysis yukleyipte oynadik ardindan ben kasayi eve getirdigimde bana bu hatayi verdi.Not enough space in runtime area!!SMBIOS data will not be available.Bunun altinda devam etmek icinF11 e basin diye basinca makine kitleniyo.Bios u update ettik ,ana kart cd sinden tekrar yukledik nafile cozemedim.Ana kartim asus M3A .
Okuduğum kadarıyla bu hata bios yazılan bir dosya nın aşırı şişmesi ve bozulması sonucu oluşurmuş. Anladığım kadarıyla bios içerisindeki yazılım bozulmuş yeniden yazman lazım, onun için internetten güncel biosu cd disket yada flash belleğe kopyala post ekranında alt+f2 tusuna bas ve gerekli işlemleri onayladıktan sonra bios çipinde hasar yoksa biosun güncellenmiş olacaktır, eğer hata verirse garanti yolu gözüküyor, bios çipinde hasar var demektir. Fakat siz bunu denemişsiniz zaten, bu BIOS problemini çözüp XP kurarken sıkıntılar çıkarmadan kurabilen bir arkadaşın çözümü bende de XP kurarken problemler çıkardı. Sorunun BIOS daki overclock ayarları alltındaki ince ram ayarlından olduğunu buldum.. Şu anda sorunsuz çalışıyor sistem. Ama şöyle söyliyim uçmuyor sistem. diye belirtmiş. Hata verdiğinde bilgisayarı yeniden başlatıp, biostan +0.1 volt veriyorlar ve hata gidene kadar devam. ORTHOS programı sistemin stabilitesini yani kararlılığını ölçen bir program, bilgisayarını çalıştırınca kur ve test et OVERCLOCK yapanlar bu programla ayrlamalarını yaparlar.
Biosunda arkadaşın dediği gibi sorun olmuş güncellediğin taktirde sorunun çözülcektir.
konuyla ilgilendiginiz icin tsk ederim.ilk olarak guncellemeyi yaptik sitesinden en son surumunu indirdik ve yukledik cpu nun onu desteklemedigini yazan bir hata verdi.bizde bi eski versiyonunu koyduk eski hata devam etti.Arkadasim bu bios cipi dedigin nasil bisey eger o bozuksa? anakart copmu olur yoksa degistirebilirmi?
bide arakadaslar ilk bilgisiytari kuzenimin teknik servisinde olusturduk xp yukledik,ekran,ana kart... vs butun programlari yukledik.hatta oyun yukledik oynadik daha sonra pc yi eve getirdim calismadi.Yolda kendi kendine bir ariza cikartabilirmiki?yada sarsintidanmi oldu acaba?
up
bendede M3a anakart var bendede aynı sorun var ne yaptıysam olmadı 1102 bios kurdum oda sadece F1 le geçiyor ama hata hala geliyor.yokmu bunun bi çözümü.