Şimdi Ara

Note 7'nin üretimi durduruldu! Şimdi ne olacak? özel video (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
0
Favori
1.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Apple istese Samsung'a bu kadar zarar veremezdi.

• Oynatıcının mp3 formatı çalışmıyor.

• Merhaba,

Apple'da çalışmış ve android cihaz kullanmaktan gerçekten mutlu olan bir kişiyim.Şu ara gm 4g cihaz kullanıyorum.Fakat 1 senede çeşitli problem(ekran sararma, kulaklık bozulma,tuş problemleri.. vs)yaşadım ve tam telefon alma arifesinde note 7 ilaç gibi gelecekti. Fakat görünen o ki satılmayacak. Bu üzücü tüketiciler açısından çünkü Türkiye de bu durumu fırsat bilip;"Biz de diğer markalar var ve patlamıyor" gibi benzer ifadeler ile telefon fiyatlarını yükseltebilirler. Ben karar verme aşamasında evimde aile bireylerimde samsung cihazlar var. Özellikle note 3 cihazı gerçekten sağlam bir cihaz 2 senedir evde kullanılıyor evde ve sorun yaşamadık. Ama bu note 7 vakası bende kuşku oluşturdu. Şimdi diyorum ki s7 edge mi yoksa x markanın amiral gemisi mi?

Büyük ihtimal s7 edge alıcam. Neden olduğunu üst taraftaki kullanıcı deneyimim ayrıca samsung cihazlarını kullanımını kolay bulmam ve şuan da samsung s7 edge cihazlarındaki fiyat kampanyaları bunda etkilidir. Ama LG V20 de düşünmüyor değilim. LG ise forumda bir çok kronik problem şikayetleri gırla gidiyor. Samsung yerinde olsam bu aşamadan sonra şu yazdıklarımı yaparım;

1-S7-S7edge satışlarına odaklanır fiyat,kampanya,ek ürün promosyonu gibi detayları düşünürüm.
    2-Özellikle Erdi ve Mesut güzel noktaya temas etti.Şirketleri büyük ekran s7 edge yönlendirebilmeleri için s-pen'li kılıf gibi aksesuarlar ve s7 Edge cihazının note serilerideki özel arayüz eklentilerine sahip olması gerekebilir.(forumdada dile getirilmişti.)
    3-Mevcut şuan piyasada satılan samsung cihazların en iyi şekilde gerek yazılım gerekse donanım servis konusunda müşteride tereddüt yaratacak hata,hamle,eksiklik gibi bahane veya kusurları en az seviyede tutması gerekir.Erdi Beyin dediği gibi samsung cihazları %90 yakın seviyede kendi cihazları.Satış sonrası servis konusunda çok dikkat etmeleri gerekiyor.Çünkü bundan sonra tüm samsung cihazlarına müşteri bakışı farklı olacaktır.Bunu değiştirmenin veya bu imajın oluşmaması tamamiyle samsung'un elindedir.
    4-Asla ama asla kısa zaman zarfında s8, note8 gibi cihazları tanıtımı düşünmesinler. Daha fazla antipati toplar. Paragöz bir firma oldukları imajı ortaya çıkabilir.(kişisel fikrim)
    5-Satış kanalındaki personele çok iyi eğitim sağlamalı ve bilgi verilmeli ki mevcut samsung cihazlar kusurlu algısını yıkabilsin.
    6-Ben SAMSUNG TÜRKİYE'nin yerinde olsam zaten Türkiyede amiral gemisi cihazların çoğu operatör üzerinden dönüyor. Eğer imkan varsa operatör üzerinden mevcut note 7'leri toplayıp s7 edge versinler.

Kusura bakmayın biraz uzun oldu.

iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafa080 -- 11 Ekim 2016; 22:36:09 >

• Bu iste bir bit yenigi var ama asli da var. Yoksa samsung simdiye kadar yuzlerce modele imza atmis ta d900 zamaninda incelik ve pil konusunda dayaniklilik ile ödulleri topluyordu. Yillardir cihaz uretir hicbirinde bu kadar tongaya basmamisti.

Altinda yatan her neyse gerceklik payi var ki boyle huyuk operasyona giristi. 6s patladi haberleri de cikiyor ama ne hikmetse uretiminin uzerinden bir yili askin bir sure gecen cihaz neden simdi patlasin.

Amerikalilar fırsatı buldu, buradan amaclarina ulasti. Samsung olayi ortbas etmeye calismadi, bir iki hik mik diyecek oldu ama bakti durum ciddi, geri cagirma operasyonuna basladi.

Anlamadigim, guvenli oldugu soylenen note 7lerde nadil bu sorun olabildigi? Kalite kontrol departmani tavla mi oynuyordu acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne note7miş mübarek bee buda gelir buda geçer üzülme samsung

• Çok büyük prestij kaybı Geçen yıl s6 serisi ile yakalanan başarı ve kalite imajına büyük zarar verecek toparlaması zaman alacaktır...

• Note 7 gitti. Piyasa resmen, yenilikçi olmayan savsaklara kaldı!

• Hepsi Note 7 benzeri Edge ekran olacak şekilde; S8 mini (4.7"), S8 (5.2"), S8 S-PEN (5.7"). S8 lansmanı yaklaşıyorken hazır, bu Note isminden vazgeçip yep yeni bir model olarak piyasaya çıkmalılar.

• Türkiye'de bir vaka var mı?
  • Benim yapacağımı yapın 1 yıl kasın Note 8 alın. 4k ekran 6ram vr için en uygun telefon.

• quote:

Orijinalden alıntı: mustafa080

Merhaba,

Apple'da çalışmış ve android cihaz kullanmaktan gerçekten mutlu olan bir kişiyim.Şu ara gm 4g cihaz kullanıyorum.Fakat 1 senede çeşitli problem(ekran sararma, kulaklık bozulma,tuş problemleri.. vs)yaşadım ve tam telefon alma arifesinde note 7 ilaç gibi gelecekti. Fakat görünen o ki satılmayacak. Bu üzücü tüketiciler açısından çünkü Türkiye de bu durumu fırsat bilip;"Biz de diğer markalar var ve patlamıyor" gibi benzer ifadeler ile telefon fiyatlarını yükseltebilirler. Ben karar verme aşamasında evimde aile bireylerimde samsung cihazlar var. Özellikle note 3 cihazı gerçekten sağlam bir cihaz 2 senedir evde kullanılıyor evde ve sorun yaşamadık. Ama bu note 7 vakası bende kuşku oluşturdu. Şimdi diyorum ki s7 edge mi yoksa x markanın amiral gemisi mi?

Büyük ihtimal s7 edge alıcam. Neden olduğunu üst taraftaki kullanıcı deneyimim ayrıca samsung cihazlarını kullanımını kolay bulmam ve şuan da samsung s7 edge cihazlarındaki fiyat kampanyaları bunda etkilidir. Ama LG V20 de düşünmüyor değilim. LG ise forumda bir çok kronik problem şikayetleri gırla gidiyor. Samsung yerinde olsam bu aşamadan sonra şu yazdıklarımı yaparım;

1-S7-S7edge satışlarına odaklanır fiyat,kampanya,ek ürün promosyonu gibi detayları düşünürüm.
    2-Özellikle Erdi ve Mesut güzel noktaya temas etti.Şirketleri büyük ekran s7 edge yönlendirebilmeleri için s-pen'li kılıf gibi aksesuarlar ve s7 Edge cihazının note serilerideki özel arayüz eklentilerine sahip olması gerekebilir.(forumdada dile getirilmişti.)
    3-Mevcut şuan piyasada satılan samsung cihazların en iyi şekilde gerek yazılım gerekse donanım servis konusunda müşteride tereddüt yaratacak hata,hamle,eksiklik gibi bahane veya kusurları en az seviyede tutması gerekir.Erdi Beyin dediği gibi samsung cihazları %90 yakın seviyede kendi cihazları.Satış sonrası servis konusunda çok dikkat etmeleri gerekiyor.Çünkü bundan sonra tüm samsung cihazlarına müşteri bakışı farklı olacaktır.Bunu değiştirmenin veya bu imajın oluşmaması tamamiyle samsung'un elindedir.
    4-Asla ama asla kısa zaman zarfında s8, note8 gibi cihazları tanıtımı düşünmesinler. Daha fazla antipati toplar. Paragöz bir firma oldukları imajı ortaya çıkabilir.(kişisel fikrim)
    5-Satış kanalındaki personele çok iyi eğitim sağlamalı ve bilgi verilmeli ki mevcut samsung cihazlar kusurlu algısını yıkabilsin.
    6-Ben SAMSUNG TÜRKİYE'nin yerinde olsam zaten Türkiyede amiral gemisi cihazların çoğu operatör üzerinden dönüyor. Eğer imkan varsa operatör üzerinden mevcut note 7'leri toplayıp s7 edge versinler.

iyi forumlar.

Sevgili yetkililerime sesleniyorum burdan. Lütfen bu yorumu silmeyin. Devamını yarın okuyacağım.

• quote:

İstanbul, Türkiye – 11 Ekim 2016

Samsung’un küresel olarak yaptığı açıklamayı takiben, kullanıcılarımızın güvenliğini en ön planda tutmak amacıyla Samsung Electronics Türkiye olarak ülkemizdeki Galaxy Note7 Değişim Programı’nı durdurma kararı aldık. Yeni seri Galaxy Note7’lerin üretimi de Samsung’un ana merkezinden alınan bir karar çerçevesinde durdurulmuştur.

Önümüzdeki günlerde bu konuyla ilgili bir açıklama yapacağız. Bu süreç içerisinde Galaxy Note7 kullanıcılarımız daha detaylı bilgi almak için Samsung Çağrı Merkezini 444 77 11 nolu telefondan arayabilirler.

Göstermiş olduğunuz sabır ve anlayış için teşekkür ederiz.

Varolan değişim programı neden bugün durduruldu ki? Anlam veremedim.

• Ahanda.

Ulan sorunun pilde olmadığı belliydi. Güç yönetiminde sorun var.

Samsung sorunun pildeki anot ve katot un birleşmesinden kaynaklandığını söyledi. Ama bu testler sırasından ne ölçümü yapıldı. Anot ve Katot un kısa devre olmasının tek yolu pil üzerinden değil. Telefonun pil yönetim devresinde sorun var ise anakart üzerinden pili kısa devre edebilir.

Daha önce de söylemiştim daha ilk olayda. Muhtemelen bir zener diot ya da direnç ile ilgili bir şey oldu. Kısacası anakart üzerinde bombanın tetik devresi gibi duran bir komponent var. Bu komponent ya hatalı üretime sahip olduğundan ya da mühendislik açısından bir hesaplama hatası yüzünden ve ya çok daha basit bir şekilde sipariş hatası yüzünden sorun çıkarıyor ve yapması gereken akımı engelleme ya da gerilimi sabitleme görevini yapamıyor.

Sonuç olarak da kısa devre ve alev alma sorunu ortaya çıkıyor.

Sipariş hatası ne mi? Örnek veriyorum sipariş verilirken bir virgül atlanır. 10Kohm direnç yerine 10ohm lık direnç siparişi verilir vb.

Samsung daki mühendislerden iyi mi biliyorum. Valla öyle görünüyor o telefon benim masama gelseydi aynı sorun ikinci kez yaşanmazdı yani.

Olmaz olmaz demeyin bu gün hala bir kimyagerin yaptığı yazım hatası yüzünden çoğu kişi ıspanağı aşırı demir zengini bir bitki olarak görüyor.

Şu an Samsung un CEO sunun çıkıp çok özür dilerim diye basın açıklaması vermesi. Tüm iş ortaklarına "Faturalı ürününü getirene telefonu alıp anında geri ödemesini yapın" talimatı vermesi gerekir. Tabi aldığı yere gidecek adam.

Ama bundan önce şu teklifi sunmalılar.
    İsteyen kullanıcılar için ( Paralel ithalat hariç ) Note 7 yerine 64GB lık S7 Edge + 128GB MicroSD verilmesi. Ayrıca bir de kod verilecek. Böylece kullanıcılar Samsung sitesine gidip bu kodu girerek Gear S3 kaydı yapacaklar. Gear S3 çıktığında ise kullanıcılara daha önce seçtikleri yerden Gear S3 lerini alabilecekler.

Bu hamle sayesinde daha büyük zarardan kurtulabilirler. Zira çoğu kişiye 64GB S7 Edge + Gear S3 + 128GB MicroSD cazip gelecektir.

Sonuçta videoda da denildiği gibi. Samsung her şeyini kendi ürettiği için diğer yan firmaları da zarar ediyor. Bu şekilde müşterinin parasını geri alıp İPhone a ya da HTC 10 a ya da LG V20 ye para vermesinden iyidir. Zira ben bir kere Samsung dan G3 e geçtim. Sonra G4 aldım sonra da V10 aldım. Açık söyleyeyim LG nin Knock Kod u harika. Çift tıklama ile ekranı açma. Çoğu insan bundan vazgeçemeyecektir. Ya da bir kere İOS a adım atıp 2000TL telefona 1000TL de yazılıma ( İOS uygulama bazlı. Bir çok şey yapabilirsin ama her biri için para ödüyorsun. İOS da acayip para döküyor markete özellikle yabancılar. Bizim millet zaten her şeyin beleşinde. :D ) para veren adam kolay kolay tekrar Samsung a geri dönmeyecektir.

Bu şekilde en azından çoğu kişinin bir sonraki telefonunun Samsung olmasını garanti eder. Üstelik S7 Edge satışları artmış olur. Uzun lafın kısası. Note 7 de zaten müşterini kaybettin. En azından para rakibine gideceğine sende kalsın.

Ayrıca Paralel ithalat tarzı cihazlar için de Samsung un tüm iş ortaklarına bilgi verip 1 yıl garantili S7 Edge dağıtması gerekir değişim için. İnsanları ithalatçı firmalar ile uğraştırıp iyice prestij kaybetmemeli.

• Açıkcası note 7 çok güzel harika bir cihazdı epey beğenmiştim rip gg

• Hala samsung fanboyları akıllı telefon tarihinin en iyi telefonu falan saçmalıyorlar siz öyle diyince note 7'ler düzelmiyor arkadaşlar Sanırsın iris tarama gibi bir saçmalık koyunca en iyisi oluyor gidip her telefonda olan özellikleri koymuşlar bir de üstüne pentile ekran ve kalem eklemişler al sana dünyanın en iyi (!) telefonu

• hep usa'da patlaması ilginç

• quote:

Orijinalden alıntı: mustafa080

Merhaba,

iyi forumlar.

Kardeş apple'da çalışmışsın ama telefon piyasasına bayağı uzaksın s7 edge'lere nasıl s-pen desteği gelecek ekranı değiştirmeden nasıl yapacaksın onu note 7'nin digitizer katmanında 2048 basınç hassasiyet özelliği var o olmadan dediğin şey sadece fantezi

• bence bu sorun çok büyük bir yenilik getirecek.. pil teknolojisi acayip ilerleme katedecek ve 2 gün 3 gün şarjı bitmeyen telefonlar göreceğiz.. Açıkcası bekliyorum.. Samsung Çok büyük dersler çıkaracaktır.. Pil teknolojisine daha fazla yatırım yapacaktır ve yenilikler kaçınılmaz olacaktır.. Böyle bir olayın olması kullanıcıların yararına oldu diyebilirim niye diye sorarsanız her telefon üreticisi ya ekran ya kamera yada ses teknolojisi üzerine çalışmalar yapıyor.. bu şekilde telefonlarını geliştiriyorlar.. Pil teknolojisi son senelerde duraksadı.. inşallah şerden hayır çıkar diye umuyorum

• Note 7 Safer Edition :)

Telefonun ekran ve kalemi dışında S7 Edge ile aynı olduğunu söyleyip daha sonra bambaşka bir cihazmış gibi görmek ve göstermek..

Güncellenmiş sıradan Note serisi bir cihazdı.
    Neden bu kadar abartıldı anlamadım, üretimi tamamen durdurulsa son 10 yılın cihazı ilan edilecek neredeyse.

• mehmedaltair kullanıcısına yanıt
    Ufak bir şey düzelteyim. 4096 seviye basınç hassasiyeti vardı Note 7nin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.