Şimdi Ara

Note II Android Güncelleme (Yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar hepinize merabalar. Android sisteminden hiç anlamam ama peder beyin telefonu note 2 ve android 4.1.2 mevcut. Sanırım Tel y.dışı olduğu için güncelleme gelmedi. Ayarlardan güncellemelere girdiğimde telefonunuz güncel diyo. 4.4.2 yayınlandı en son heralde. Bunu el ile yükleyebileceğim güncel bildiğiniz sayfa, forum varsa yardımcı olursanız sevinirim.

Yazım hataları için Kusura bakmayın lütfen mobilden giriyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Telefon yurt dışı olsa bile güncelleme çoktan gelmiş olması gerekirdi. Muhtemelen telefonunuzun kaçak ve başka bir telefon imeisi kayıt ettirilmiş. *#06# yaparak ekranda çıkan imei numarasını internetten imei no sorgulamadan hangi tür telefona ait olduğunu sorgulama yapınız. Özet geçer isek, güncelleme alamamanızın tek sebebi samsung ota güncelleme sisteminin imeiye göre güncelleme yaptığı ve muhtemelen telefonunuzun imeisi farklı olduğu içindir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilberto35 -- 3 Temmuz 2014; 10:13:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilberto35

Telefon yurt dışı olsa bile güncelleme çoktan gelmiş olması gerekirdi. Muhtemelen telefonunuzun kaçak ve başka bir telefon imeisi kayıt ettirilmiş. *#06# yaparak ekranda çıkan imei numarasını internetten imei no sorgulamadan hangi tür telefona ait olduğunu sorgulama yapınız. Özet geçer isek, güncelleme alamamanızın tek sebebi samsung ota güncelleme sisteminin imeiye göre güncelleme yaptığı ve muhtemelen telefonunuzun imeisi farklı olduğu içindir.

Cihaza IMEI bile atılmış olsa güncellemeye çalıştığında "Cihaz modifiye edildi" derdi.

Odin'den ROM atın.

• quote:

Orijinalden alıntı: -forumber-

quote:

Telefon yurt dışı olsa bile güncelleme çoktan gelmiş olması gerekirdi. Muhtemelen telefonunuzun kaçak ve başka bir telefon imeisi kayıt ettirilmiş. *#06# yaparak ekranda çıkan imei numarasını internetten imei no sorgulamadan hangi tür telefona ait olduğunu sorgulama yapınız. Özet geçer isek, güncelleme alamamanızın tek sebebi samsung ota güncelleme sisteminin imeiye göre güncelleme yaptığı ve muhtemelen telefonunuzun imeisi farklı olduğu içindir.

Cihaza IMEI bile atılmış olsa güncellemeye çalıştığında "Cihaz modifiye edildi" derdi.

Odin'den ROM atın.

Nasıl yapabileceğim hakkında bi sayfa var mı hocam. İlk mesajda da dediğim gibi hiç bi bilgim yok android güncelleme hakkında. Tel. sıfırlanır vs babamdan azar işitmeyelim bide.

• quote:

Orijinalden alıntı: slhttnshn61

quote:

quote:

Odin'den ROM atın.

Nasıl yapabileceğim hakkında bi sayfa var mı hocam. İlk mesajda da dediğim gibi hiç bi bilgim yok android güncelleme hakkında. Tel. sıfırlanır vs babamdan azar işitmeyelim bide.

Hocam niye güncellemek istiyorsunuz ki? Eğer telefonda sıkıntı yoksa güncellemeyin derim ben. Ama eğer güncelleyeceğim diyorsanız nasıl yapıldığını anlatabilirim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Odin'den ROM atın.

Hocam niye güncellemek istiyorsunuz ki? Eğer telefonda sıkıntı yoksa güncellemeyin derim ben. Ama eğer güncelleyeceğim diyorsanız nasıl yapıldığını anlatabilirim.

Telefonda note 2 özelliklerinden bazıları yok. Örn. Temassız kontrol vs. Bunları güncellemeyle çözebiliriz diye düşündük. Bende dedim gerek yok diye ama babam oluyosa olsun dedi.

• Vallahi aynı sorun bende de var. Yardımsever biri nasıl son sürüme güncelleyebileyeceğimi söylerse çok makbule geçer.

Not: Bu konuları hiç anlamam, basit bir anlatım olursa sevinirim.

• quote:

Telefonda note 2 özelliklerinden bazıları yok. Örn. Temassız kontrol vs. Bunları güncellemeyle çözebiliriz diye düşündük. Bende dedim gerek yok diye ama babam oluyosa olsun dedi.

Zaten Note 2'de temazsız kontrol yok. Ama güncellemek istiyorsanız aşağıda nasıl yapılacağını anlattım;

quote:

Orijinalden alıntı: Musdi27

Vallahi aynı sorun bende de var. Yardımsever biri nasıl son sürüme güncelleyebileyeceğimi söylerse çok makbule geçer.

Öncelikle cihazınızın GT-N7100 olduğundan emin olun. Aşağıdaki adımları sırası ile uygularsanız verilerinizi kaybetmeden güncelleyebilirsiniz;

Aşağıdaki dosyayı indirip zip paketinden çıkartın; (ROM dosyası) (İndirebilmeniz için siteye üye olmanız lazım)

http://www.sammobile.com/firmwares/3/?download=30559

Aşağıdaki dosyayı indirip zip paketinden çıkartın; ( Cihaza ROM yükleyecek olan program)

http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=1165122&d=1340993443

Aşağıdaki dosyayı indirin, zip paketinden çıkarın ve kurun. Kurduktan sonra PC'nizi yeniden başlatın; (Bilgisayarınızın cihazı görebilmesi için gerekli sürücü)

http://developer.samsung.com/board/download.do?bdId=0000000700&attachId=0000000001

Şimdi başlayabiliriz;

quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

~~ 3) Romu Yükleme İşlemleri RESİMLİ ANLATIM !! ~~

Şimdi sıra geldi Romu yükleme işlemine. Yapacağımız iş telefon kapalı iken "SES KISMA" + "MENÜ" + "GÜÇ" tuşlarına basılı tutuyoruz ve alttaki resimde soldaki ekran geliyor bu ekran geldikten sonra "SES AÇMA" ya basıyoruz ve ekran sağdaki gibi oluyor o konumda iken USB Kablonuz ile telefonu bilgisayara bağlayın.

Not : Rom yükleme işlemi öncesine bataryanız en az %50 olsun.

Odin programını rardan çıkarıyoruz ve simgesinden programı açıyoruz. Bu arada rom dosyamız hazırda bulunmalı ve telefon "DOWNLOAD MODE" da iken pcye bağlı olmak durumundadır.

RESİM UFAK GÖZÜKÜYORSA ÜZERİNDE RESMİ YENİ SEKMEDE AÇ DEYİNİZ !

ADIMLARI TAKİP EDİNİZ !!

• quote:

quote:

Zaten Note 2'de temazsız kontrol yok. Ama güncellemek istiyorsanız aşağıda nasıl yapılacağını anlattım;

quote:

Vallahi aynı sorun bende de var. Yardımsever biri nasıl son sürüme güncelleyebileyeceğimi söylerse çok makbule geçer.

Öncelikle cihazınızın GT-N7100 olduğundan emin olun. Aşağıdaki adımları sırası ile uygularsanız verilerinizi kaybetmeden güncelleyebilirsiniz;

Aşağıdaki dosyayı indirip zip paketinden çıkartın; (ROM dosyası) (İndirebilmeniz için siteye üye olmanız lazım)

http://www.sammobile.com/firmwares/3/?download=30559

Aşağıdaki dosyayı indirip zip paketinden çıkartın; ( Cihaza ROM yükleyecek olan program)

http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=1165122&d=1340993443

Aşağıdaki dosyayı indirin, zip paketinden çıkarın ve kurun. Kurduktan sonra PC'nizi yeniden başlatın; (Bilgisayarınızın cihazı görebilmesi için gerekli sürücü)

http://developer.samsung.com/board/download.do?bdId=0000000700&attachId=0000000001

Şimdi başlayabiliriz;

quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

~~ 3) Romu Yükleme İşlemleri RESİMLİ ANLATIM !! ~~

Şimdi sıra geldi Romu yükleme işlemine. Yapacağımız iş telefon kapalı iken "SES KISMA" + "MENÜ" + "GÜÇ" tuşlarına basılı tutuyoruz ve alttaki resimde soldaki ekran geliyor bu ekran geldikten sonra "SES AÇMA" ya basıyoruz ve ekran sağdaki gibi oluyor o konumda iken USB Kablonuz ile telefonu bilgisayara bağlayın.

Not : Rom yükleme işlemi öncesine bataryanız en az %50 olsun.

Odin programını rardan çıkarıyoruz ve simgesinden programı açıyoruz. Bu arada rom dosyamız hazırda bulunmalı ve telefon "DOWNLOAD MODE" da iken pcye bağlı olmak durumundadır.

RESİM UFAK GÖZÜKÜYORSA ÜZERİNDE RESMİ YENİ SEKMEDE AÇ DEYİNİZ !

ADIMLARI TAKİP EDİNİZ !!

Çok sağolun hocam. İnş yükleme sırasında yazdıklarınızdan farklı bir şey ile karşılaşmam.

• -forumber- kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler hocam. IMEI kaybolmazz demi bunları yaparken? Kaybolursa ne yapacağım?

• quote:

Çok teşekkürler hocam. IMEI kaybolmazz demi bunları yaparken? Kaybolursa ne yapacağım?

Eğer cihazınızın IMEI'si yeniden yazılmamış ise bir problem çıkmaz

• quote:

quote:

Eğer cihazınızın IMEI'si yeniden yazılmamış ise bir problem çıkmaz

Malesef Motorola bir cihaz olarak görülüyor :( Yani IMEI gidecek. Peki nasıl düzelteceğim?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.