Şimdi Ara

Notebook 7200rpm Harddisk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    7200 rpm bir harddisk almayı düşünüyorum. Öncelikle şunu sorayım: Geçekten 7200rpm hdd almalı mıyım? Değer mi 5400 rpm ile olan fiyat farkına???

İkinci olarak biraz bakındım şu linki buldum: şimdi beni de burada çalışan biri sanmayın da
    http://www.pcdepo.com/asp/show_stock.asp?product=AD880SEA03
    Linkini verdiğim disk 80 gb 7200rpm.
    100gb 5400 rpm lik samsung bir disk ile Fiyat olark 60 dolar yaklaşık fark var arada. Değer mi bu farka???
    Ayrıca bütün notebook hdd leri aynı mıdır??? Yani ben internetten alsam sonra laptopa uymama durumu olur mu?????

Eğer daha iyi bir link varsa bildiğiniz verir misiniz?

Ayrıca benim işlemci athlon64 3000+ soket 754. Remlerim ise 333mhz.
    400mhz hızında 1GB ram alsam uyar mı??? Uyar uymasına da, benim remler 2*256 birini buldum ama diğer rem nerde bulamadım. Acaba makinenin içine bizim ulaşamayacağımız bir yere mi koyuyorlar???
    Böyle olursa 400 mhz rem bile alsam 333 mhz de çalışacak. o zaman 1GB 333 mhz almak mantıklı olur mu???

Ayrıca ben harddisk kapağını açıp harddiski çıkardım incelemek maksadıyla. Şimdi garantisi gitmiş midir laptopun??? Çıkarırken de vidalarda tornavida izi oldu haliylen... Nasıl olcak???

Ben hdd ve remi alıp servise götürsem, garanti dışı kalmış derler mi? yoksa önemsemez yaparlar mı? yoksa alıp kendim mi takayım????

Walla lütfen yardımcı olun.

• bence şu an gereksiz.....7200 yapmak...ne gerek var....

ne yapamıyosun mesela elindekii hdd ile...?????
  • elimdeki hdd 60gb 4200 rpm. Almışken 5400mü alsam 7200 mü alsam diyorum.
  • 5400 la derim......masaüstü olsa 10000 rpm al dicemde.....

dizüstünde iş farklı....

donanım yükseltmede..makinenin özelliklerine göre yapmalısın ...7200 rpm hdd yi kaldırabilcek kapasite var mı...bunu en ii sen bilirsin makina sende...çünkü..
  • kapasiteden kastın nedir kardeş? anlamadım.
    bir de tüm hardisklerin girişleri standart mıdır?
    aldıktan sonra bir sorun olur mu?
  • senin dizüstünde standart olarak 4200 rpm lik bir hdd kullanmış üretici firma....

bu ne demek soğutma sistemide buna göre hazırlandı demek.....

sen bırak 5400 rmp yi...diyosun ki 7200 rpm lik bir hdd alıcam...

bana sorarsan aşırı ısınnacak dizüstün..ve büyük ihtimalle sorun çıkaracak...oldukçada gürültülü çalışacaktır muhtemelen

o yüzden 5400 rpm al hdd yi....

giriş çıkışlar aynıdır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K084K -- 19 Şubat 2006 12:07:51 >
  • 5400 rpm al
    ramin diğeri makinanın içinde dddr400 tak sorun olmaz ama makinayı açtırman lasım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HDD-SSD
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • o zaman tek bitane 1gb 400mhz ram alayım ben takarım boş slota. Fakat 333 çalışır değil mi? Yoksa hiç mi çalışmaz???

Ona göre 333 mhz alayım yani....

Dediklerinizi düşündüm de madem böyle bir ısınma sorunun oluşur, 5400 rpm lik bir hdd alayım.
    Sata olanı var bir de olmayanı var. Benim bilgisayar sata değil. Sata alsam girişleri uymaz herhalde, standart 2,5 hdd almam lazım değil mi???
  • hd konusunda başka bi arkadaşada dediğimi aynen yapıştırıyorum:

http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=30057

http://www.laptoplogic.com/resources/detail.php?id=16&page=1

üstteki linkleri bi incele istersen, benim bunlar dışındada gördüğüm her türlü testte performans artışı fazla, ses ve sıcaklık artışı çok az die geçio, görmezden geliniyo bile denebilir. ama şu var hdnin markasına görede deişir bu tabi, sırf rpmle alakalı deil. alabilirsen 7200 al derim ben ama bence pahalılar, 5400 ideal gibi.

onun dışında rami nasıl bulamadın anlamadım yanyana olur onlar, ulaşılmayacak yere koyma die bişey olmaz hatta, çoğu alette kolay deişsin die ayrı kapağı var çat açıp takıyosun, ram takmak garanti bozmaz ama hdyi bilmiyorum.

• 7200 rpm ler daha çok güç ister bunada dikkat
  • quote:

onun dışında rami nasıl bulamadın anlamadım yanyana olur onlar, ulaşılmayacak yere koyma die bişey olmaz hatta, çoğu alette kolay deişsin die ayrı kapağı var çat açıp takıyosun, ram takmak garanti bozmaz ama hdyi bilmiyorum.

walla yok bak. 1 tane 256 ram war. ama 512 ram war yani biliyorum. test ettim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.