Şimdi Ara

Notebook a dönüştürücü ile sata 3 SSD takmak (SS'Lİ) (Sorulu) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
2.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: RTÇ

quote:

Orijinalden alıntı: Matexa

quote:

Torrenti PMden verirsen çok iyi olur dostum

Bu AHCI modu ne oluyor? Bios'a nasıl girip nereden yapıyoruz bilmiyorum ben.

Aksam eve geçince bulur atarım, hocam AHCI mod a gelince, biosta yanlış hatırlamıyorsam 2. Sekmede sata auto selection mu ne var, muhtemelen IDE de olur, onu AHCI yapıp formata başlayacaksiniz, ide de sistem kurulduysa AHCI mod a geçerseniz win8 açılmayacaktır, o nedenle AHCI dayken format atmalısınız. AHCI nedir e gelince, AHCI diski yormaz, hızlı okur, sebebi ise , hani linuxta falan dosyalar sıralı yazılır ya disk üzerine , AHCI da bunu yapar, dosyaları en hızlı şekilde okunacak şekilde yazar, açılımında ileri düzey sunucu kontrolü idi sanırım, ide den daha çok performans alırsınız kesinlikle

Bu IDE ne onu anlayamadım bir türlü.

Bahsettiğiniz aparattan satan satıcılar buldum.
    Mesela biri bu:
    http://forum.donanimhaber.com/m_79757550/tm.htm

Fakat satıcı dvd-rw modelini sormuş. Bazıları sata değil ide falan oluyormuş.

Her neyse bu format işini sonra araştırırım ben. Şimdilik problem bu aparatı en uygun f/p nasıl bulabileceğim.
    Kargo dahil 40 liraya satanlar buldum. Ama bana pazartesi günü lazım. Doğrudan gidip alabileceğim Vatan, Teknosa gibi yerlerde var mıdır acaba?
    İnternet sitelerine bakıyorum şuan.

Hocam dediğim gibi vatanda var , ide olmasi imkansız gibi ide çok eski bi giriş türü çünkü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Aksam eve geçince bulur atarım, hocam AHCI mod a gelince, biosta yanlış hatırlamıyorsam 2. Sekmede sata auto selection mu ne var, muhtemelen IDE de olur, onu AHCI yapıp formata başlayacaksiniz, ide de sistem kurulduysa AHCI mod a geçerseniz win8 açılmayacaktır, o nedenle AHCI dayken format atmalısınız. AHCI nedir e gelince, AHCI diski yormaz, hızlı okur, sebebi ise , hani linuxta falan dosyalar sıralı yazılır ya disk üzerine , AHCI da bunu yapar, dosyaları en hızlı şekilde okunacak şekilde yazar, açılımında ileri düzey sunucu kontrolü idi sanırım, ide den daha çok performans alırsınız kesinlikle

Mesela biri bu:

Her neyse bu format işini sonra araştırırım ben. Şimdilik problem bu aparatı en uygun f/p nasıl bulabileceğim.
    Kargo dahil 40 liraya satanlar buldum. Ama bana pazartesi günü lazım. Doğrudan gidip alabileceğim Vatan, Teknosa gibi yerlerde var mıdır acaba?

Ben bu satıcıdan aldım, sorunsuz kullanıyorum. Çıkardığım dvd yazıcı da harici olarak kullanılabiliyor.
    Alırken dikkat etmeniz gerekenler;
    Bilgisayarınızın DVD sürücü yuvası 9,5mm mi 12,5mm'mi?(Genellikle 12,5 olur)
    Dvd sürücü yuvanız ide(pata) bağlantı yuvasına mı sahip sata mı?

Sata ise Sata to sata kızak
    Ide ise sata to ide kızak modeli almalısınız

http://www.sanalpazar.com/Ssd-Kizak-Dvd-To-Hdd-Ssd-Ve-Dvd-Rw-Kutu__isp13234904

• quote:

Orijinalden alıntı: mcgoktug

quote:

quote:

quote:

Mesela biri bu:

Ben bu satıcıdan aldım, sorunsuz kullanıyorum. Çıkardığım dvd yazıcı da harici olarak kullanılabiliyor.
    Alırken dikkat etmeniz gerekenler;
    Bilgisayarınızın DVD sürücü yuvası 9,5mm mi 12,5mm'mi?(Genellikle 12,5 olur)
    Dvd sürücü yuvanız ide(pata) bağlantı yuvasına mı sahip sata mı?

Sata ise Sata to sata kızak
    Ide ise sata to ide kızak modeli almalısınız

http://www.sanalpazar.com/Ssd-Kizak-Dvd-To-Hdd-Ssd-Ve-Dvd-Rw-Kutu__isp13234904

Hocam msiların g serisinin hepsi sata , dediğim gibi ide eski, vatandaki de tüm g serilerine uyuyor, o şekilde alınmasını tavsiye ederim

• @mcgoktug hocam ben de bu ürünü inceliyordum şu an. Bu daha bi güzel olacak.
    Gerçi şöyle de satılan ürünler var:
    http://www.sanalpazar.com/Usb-Sata-Harici-Cd-Dvd-Rw-Kutu-External-Sata__isp10884610#imgd
    Bu da 15 liraya satılıyor. Fakat bu sizin dediğiniz ikisi de 50 TL'ye iyi bence de.
    Bunu alayım o zaman ben. Dvd-rw ihtiyacım olacağını hiç sanmıyorum ama yine de bulunsun ne olacak.

@Matexa bizim dvd-rw'ler kaç mm sen biliyor musun? Sen hangisini aldın? 9mm mi yoksa 12 mm mi?

• quote:

@mcgoktug hocam ben de bu ürünü inceliyordum şu an. Bu daha bi güzel olacak.
    Gerçi şöyle de satılan ürünler var:
    http://www.sanalpazar.com/Usb-Sata-Harici-Cd-Dvd-Rw-Kutu-External-Sata__isp10884610#imgd
    Bu da 15 liraya satılıyor. Fakat bu sizin dediğiniz ikisi de 50 TL'ye iyi bence de.
    Bunu alayım o zaman ben. Dvd-rw ihtiyacım olacağını hiç sanmıyorum ama yine de bulunsun ne olacak.

@Matexa bizim dvd-rw'ler kaç mm sen biliyor musun? Sen hangisini aldın? 9mm mi yoksa 12 mm mi?

Hocam üstlerinde yazmıyor ama benim aldığım vatandaki arkadaşın sanalpazardan attığı ile aynı, sıkıntı yaşamazsınız

• Var evet ama ssd'yi söküp içindekini ssd'de msata girişine sahip bir soket yok merak ediyorsan youtube'de videolar var meselahttp://www.youtube.com/watch?v=Jmk9qt8OkLQ ssd'de ayrıca güç soketi var msata soketine uymaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cengaver53

Var evet ama ssd'yi söküp içindekini ssd'de msata girişine sahip bir soket yok merak ediyorsan youtube'de videolar var meselahttp://www.youtube.com/watch?v=Jmk9qt8OkLQ ssd'de ayrıca güç soketi var msata soketine uymaz

Anladım hocam eve gidince bakacağım, teşekkür ederim

• Benim de acil olarak bu aparattan almam gerekiyor. Notebook mum MSI CX61. GE60 ile aynı kasa sanırım. Bir kaç gündür hangi kızağı almam gerekir diyordum. Az önce kabaca DVD/Rw yi ölçmeye çalıştım. 12mm gibi duruyor. Bu aparat tüm 12mm liklere uyumludur değil mi?

Bu arada anakart Sata 3 destekli. Fakat DVD/RW nin Sata sürücüsü Sata 2 midir, niye öyle olsun? Ben normalde DVDrw nin yerine SSD yi takarım diyordum. Şimdi HDD yi oraya , SSD yi Hdd nin yerine takarsak ekstra iş çıkmış olacak?

Ne yapsak karar veremedim?
  • charnel kullanıcısına yanıt
    Ölçü öyle çıkıyorsa 12.5mm lerden alacaksınız 9.5 mm olanlar ince kasalar msi bu seri kasaları halen biraz kalın.Evet hdd yerine ssd'yi takmalısın yoksa performans alamazsın ssd'yi sata 2 hızında kullnırsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver53 -- 7 Mart 2014; 0:37:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: charnel

Benim de acil olarak bu aparattan almam gerekiyor. Notebook mum MSI CX61. GE60 ile aynı kasa sanırım. Bir kaç gündür hangi kızağı almam gerekir diyordum. Az önce kabaca DVD/Rw yi ölçmeye çalıştım. 12mm gibi duruyor. Bu aparat tüm 12mm liklere uyumludur değil mi?

Bu arada anakart Sata 3 destekli. Fakat DVD/RW nin Sata sürücüsü Sata 2 midir, niye öyle olsun? Ben normalde DVDrw nin yerine SSD yi takarım diyordum. Şimdi HDD yi oraya , SSD yi Hdd nin yerine takarsak ekstra iş çıkmış olacak?

Ne yapsak karar veremedim?

12mm dir sizinkide muhtemelen, hocam dvdrw büyük ihtimalle sata2 , ben bir daha uğraşmayayım diye direk hddyi dvdrw yerine, hdd yerine de ssd yi taktım, öyle yapmanız daha iyi olacaktır, bu alacağınız aparat içinde küçük bir Tornavida var işinizi görür o, benim yaklaşık 10dk mı aldı

• Ok. teşekkürler. Valla bu başlığı görmesem hiç aklıma gelmezdi sata 2 olabileceği DVD yerinin.

Peki 2 tane alıp RAID yapalım desek bu sata 2 olayı bozar mı bizi acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: charnel

Ok. teşekkürler. Valla bu başlığı görmesem hiç aklıma gelmezdi sata 2 olabileceği DVD yerinin.

Peki 2 tane alıp RAID yapalım desek bu sata 2 olayı bozar mı bizi acaba?

Valla hocam hiç düşünmedim bi fikrim yok. Bilgili bi arkadaş görüp anlatırsa iyi olur ben de merak ediyorum

Raid olmaz
  • Onun kontrolu kolay , Bios ta Raid 0 yapın ayarı,

saveleyin, restart sırasında CTRL + I ya basın, raid seçenekleri açılır.

Orada her iki diski de görüyorsanız, raid yapma seçeneği olarak sunulmuşsa, raid oluyor demek.

Not: ( tabi yükleyeceğiniz işletim sistemine göre ayrı raid sürücüleri gerekebilir.)

görmiyorsa olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kraaz -- 7 Mart 2014; 2:05:02 >
  • quote:

Raid olmaz

Notebook lara özgü bir olay mıdır olmaması?

Bu tarafını hiç zorlamayayım o zaman.
    Raidde aynı hız ve kapasitelerde olması gerekir bir HDD'yle ssd'yi raid yapamazsınız ssd taksanızda DVD veri yolu malum sata2 hızında.Raid yapılabilen leptoplar birden çok hdd yuvasına yada ssd yuvasına sahip oyun leptopları var onlarda yapılıyor.Mesela msi'nin dragon serileri
  • quote:

Raidde aynı hız ve kapasitelerde olması gerekir bir HDD'yle ssd'yi raid yapamazsınız ssd taksanızda DVD veri yolu malum sata2 hızında.Raid yapılabilen leptoplar birden çok hdd yuvasına yada ssd yuvasına sahip oyun leptopları var onlarda yapılıyor.Mesela msi'nin dragon serileri

Msata slotuyla hdd slotunda yapabilir miyiz

• quote:

Ok. Gerçi ben HDD yi iptal edip 2 tane aynı hız ve kapasitede SSD kullanacağımı varsaymıştım aslında.

Ama DVD her türlü tıkayacak diyorsunuz zaten. Teşekkürler yanıtınız için.
  • Dün 250gb Samsung Evo SSD yi taktım. Resimdeki kızağın aynısını kullandım. Biraz abanmak zorunda kaldım kızağı ittirirken, başka da sıkıntı çıkmadı. SSD yi HDD nin yerine taktım bu arada ben de.

Garantiyi yedik muhtemelen ama neyse artık
  • hortlatmış olacağım fakat , bu dvd'yi sataya çevirmek için gereken aparatın iki boyutu var biri 12.7mm biri 9.5mm . TSSTcorp SN208-DB diye geçiyor marka model , googleda arattım fakat bulamadım ölçüsünü . Bilen var mı ? Deneyip memnun kalmamış olan var mı ?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.