Şimdi Ara

Notebook a dönüştürücü ile sata 3 SSD takmak (SS'Lİ) (Sorulu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
2.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba beyler. Başlıkta görüldüğü gibi böyle bir şey yapmaya kalkıştım

Öncelikle MSI Ge60 2oe 295 XTR kullanıyorum . 16 gb ramim 4200m ve gtx765m kullanıyorum. hdd 1 tb . Corsair force ssd aldım kargoda henüz ulaşmadı. gelelim dönüştürücüye

Burada benim notebook un dvd-rw kapağını takmış bulunuyorum. Ayaklar

ortada sağda bulunan ls serisinden aldım 120 gb

Şimdi beyler sorum şu. DVDRW yi çıkarıp dönüştürücü ile SSD takacağım . "Bu SSD SATA 3 mü çalışacak yoksa SATA 2 mi . Eğer SATA 2 olursa HDD ile yer değiştirmeyi düşünüyorum . Sizce ?"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metaxa171 -- 15 Şubat 2014; 22:39:40 >

• Fotoğraflar gözükmüyor. düzelteceğim şimdi
  • Hdd'yi dönüştürücüye takın DVD slotunda sata2 hızında çalışacak performans almanız için ssd hdd yerine takılmalı.Bu makinede msata ssd slotu vardı neden normal ssd aldınız.Dvd sürücüsünü kullanan biri değilseniz çokta önemli değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cengaver53

Hdd'yi dönüştürücüye takın DVD slotunda sata2 hızında çalışacak performans almanız için ssd hdd yerine takılmalı.Bu makinede msata ssd slotu vardı neden normal ssd aldınız.Dvd sürücüsünü kullanan biri değilseniz çokta önemli değil.

Öyle yapacağım hocam, msata ssdlerdeki performansı beğenmedim diyebilirim, performans derken f/p. Peki hdd de ne kadar fark eder sata3ten 2ye göre, kendi deneyimlerimce sıkıntı olacağını sanmıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HDD bir şey fark etmez hdd veri yolu sata3 hızında çalışır,hdd zaten sata2 HDD'dir,ddv sürücüsü sata3 olsaydı bile HDD'den fark bekleyemezsin mekanik disklerin performansı bellidir.Sdd'de bunun farkını anlayacaksın.Doğru msata ssd'ler normal ssd'lere göre pahalı
  • quote:

HDD bir şey fark etmez hdd veri yolu sata3 hızında çalışır,hdd zaten sata2 HDD'dir,ddv sürücüsü sata3 olsaydı bile HDD'den fark bekleyemezsin mekanik disklerin performansı bellidir.Sdd'de bunun farkını anlayacaksın.Doğru msata ssd'ler normal ssd'lere göre pahalı

tamamdır hocam hallettim . hdd nin sesini normalde soldan duyuyordum. şimdi sağdan duyunca garip oldum
  • Hayırlı olsun ama mssd'yi neden beğenmediniz? Normal ssd lere nazaran daha performanslı ama eksi yön olarak fiyatı pahalı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: -scorpion-

Hayırlı olsun ama mssd'yi neden beğenmediniz? Normal ssd lere nazaran daha performanslı ama eksi yön olarak fiyatı pahalı?

teşekkürler hocam , okuma hızı aynı gibiydi de yazma hızı düşüktü sanki hocam yanlış hatırlamıyorsam , bi tane alacağım vardı , 550 mb sn ye / 175 mb sn idi . fp olarak düşününce sata3 alayım dedim , olmadı ilerde msata ssdde eklerim yer boş ne de olsa , msataya sistem kurarım diye düşünüyorum
  • Dostum ben de pazartesi günü MSI Ge70 201xtr alacağım.

Bimeksten 256 GB SSD almıştım ama Sata 3 almıştım senin gibi.
    https://www.bimeks.com.tr/urun/137037/sandisk-256gb-ultra-plus-sata-3-0-ssd-530mb--445mb-.aspx
    Bunu 380 liraya aldım. Çok uyguna denk geldi.

Şimdi satıcı adamla konuştum. Bilgisayarın orijinalliğini bozma 200 lira fazla ver 128 GB SSDli olanını al dedi.
    Sata3ü takmak için bi aparata ihtiyaç duyacakmışım. Nasıl yapsam? Beni aydınlatır mısın?
  • -scorpion- - kullanıcısına yanıt
    Ssd'yle,msata ssd aynı özellikleri karşılar hatta ssd'nin içinde bildiğin msata ssd var hdd yuvasına uyması için dışına hdd kabı giydirilmiş.
  • quote:

Ssd'yle,msata ssd aynı özellikleri karşılar hatta ssd'nin içinde bildiğin msata ssd var hdd yuvasına uyması için dışına hdd kabı giydirilmiş.

E eğer öyleyse Sökeyim corsairin içini msata olarak takayim, mantikli olmaz mı

• quote:

Orijinalden alıntı: Matexa

quote:

Keşke öyle bir şey olsa ama sökülebilir bir şey değil zannımca
  • quote:

Orijinalden alıntı: RTÇ

Dostum ben de pazartesi günü MSI Ge70 201xtr alacağım.

https://www.bimeks.com.tr/urun/137037/sandisk-256gb-ultra-plus-sata-3-0-ssd-530mb--445mb-.aspx

Şimdi satıcı adamla konuştum. Bilgisayarın orijinalliğini bozma 200 lira fazla ver 128 GB SSDli olanını al dedi.
    Sata3ü takmak için bi aparata ihtiyaç duyacakmışım. Nasıl yapsam? Beni aydınlatır mısın?

Hocam hayırlı olsun güzel ssd, ben de onu alacaktım fakat ram de alayım dedim, keşke almayıp tüm parami ssdye verseydim, 480 gb alırdım öyle olsa, konuya gelelim, vatan pcde satılan extra hdd adında bi alet var , fotosunu attığım gibi 50 tl civarına aldım, onu alıp içine bilgisayar hddsini takiyorsunuz, sonra dvd rw yi çıkarıp bu aparatı takiyorsunuz, boşalan hdd yerine de aldığınız ssdyi takiyorsunuz, ssdye format atmadan önce de biostan AHCI moduna almayi unutmayın

• quote:

quote:

quote:

Keşke öyle bir şey olsa ama sökülebilir bir şey değil zannımca

Bence normal ssdnin içinde msata ssd yoktur diye düşünüyorum, eğer öyleyse msata ssd ler para tuzağı olmuş olmaz mı sizce de?

• quote:

quote:

Hocam hayırlı olsun güzel ssd, ben de onu alacaktım fakat ram de alayım dedim, keşke almayıp tüm parami ssdye verseydim, 480 gb alırdım öyle olsa, konuya gelelim, vatan pcde satılan extra hdd adında bi alet var , fotosunu attığım gibi 50 tl civarına aldım, onu alıp içine bilgisayar hddsini takiyorsunuz, sonra dvd rw yi çıkarıp bu aparatı takiyorsunuz, boşalan hdd yerine de aldığınız ssdyi takiyorsunuz, ssdye format atmadan önce de biostan AHCI moduna almayi unutmayın

Öncelikle sağol, çok teşekkür ederim.
    Bu aparatı illa almam gerekiyor öyleyse.
    O zaman SSD bana 380+50=430 liraya falan mâl olmuş oluyor fakat yine de bir hayli ucuz.
    Tamam bence de bu dediğinizi yapmak daha mantıklı.

Formatı ben atmayacağım galiba, satıcı adam istersem SSD'nin içine orijinal windows 8 kurabileceğini söylemişti.

Peki MSIlarda kullanılan Dvd-rw yuvaları sata2 mi sata 3 mü? Bununla ilgili bir şey biliyor musun?

• quote:

quote:

quote:

Öncelikle sağol, çok teşekkür ederim.
    Bu aparatı illa almam gerekiyor öyleyse.
    O zaman SSD bana 380+50=430 liraya falan mâl olmuş oluyor fakat yine de bir hayli ucuz.
    Tamam bence de bu dediğinizi yapmak daha mantıklı.

Formatı ben atmayacağım galiba, satıcı adam istersem SSD'nin içine orijinal windows 8 kurabileceğini söylemişti.

Peki MSIlarda kullanılan Dvd-rw yuvaları sata2 mi sata 3 mü? Bununla ilgili bir şey biliyor musun?

Hocam format atmayı biliyorsanız satıcıya gerek yok bence, ya da yanında olup AHCI moduna almasını söyleyin , dvdrw hakkında fikrim yok fakat muhtemelen sata 2 olacağı için hddyi dvdrw yuvasına yerleştirdim, tam performans olsun diye ssdyi hdd yuvasına taktım

• Orjinal windows u da tavsiye etmiyorum, benim kullandığım Windows un torrentini bulabilirsem atarım, zaten free dos makinalar, para koparmak için vatan format atalım diyecektir bence

• Torrenti PMden verirsen çok iyi olur dostum

Bu AHCI modu ne oluyor? Bios'a nasıl girip nereden yapıyoruz bilmiyorum ben.
  • quote:

Torrenti PMden verirsen çok iyi olur dostum

Aksam eve geçince bulur atarım, hocam AHCI mod a gelince, biosta yanlış hatırlamıyorsam 2. Sekmede sata auto selection mu ne var, muhtemelen IDE de olur, onu AHCI yapıp formata başlayacaksiniz, ide de sistem kurulduysa AHCI mod a geçerseniz win8 açılmayacaktır, o nedenle AHCI dayken format atmalısınız. AHCI nedir e gelince, AHCI diski yormaz, hızlı okur, sebebi ise , hani linuxta falan dosyalar sıralı yazılır ya disk üzerine , AHCI da bunu yapar, dosyaları en hızlı şekilde okunacak şekilde yazar, açılımında ileri düzey sunucu kontrolü idi sanırım, ide den daha çok performans alırsınız kesinlikle

• quote:

quote:

Torrenti PMden verirsen çok iyi olur dostum

Aksam eve geçince bulur atarım, hocam AHCI mod a gelince, biosta yanlış hatırlamıyorsam 2. Sekmede sata auto selection mu ne var, muhtemelen IDE de olur, onu AHCI yapıp formata başlayacaksiniz, ide de sistem kurulduysa AHCI mod a geçerseniz win8 açılmayacaktır, o nedenle AHCI dayken format atmalısınız. AHCI nedir e gelince, AHCI diski yormaz, hızlı okur, sebebi ise , hani linuxta falan dosyalar sıralı yazılır ya disk üzerine , AHCI da bunu yapar, dosyaları en hızlı şekilde okunacak şekilde yazar, açılımında ileri düzey sunucu kontrolü idi sanırım, ide den daha çok performans alırsınız kesinlikle

Bu IDE ne onu anlayamadım bir türlü.

Bahsettiğiniz aparattan satan satıcılar buldum.
    Mesela biri bu:
    http://forum.donanimhaber.com/m_79757550/tm.htm

Fakat satıcı dvd-rw modelini sormuş. Bazıları sata değil ide falan oluyormuş.

Her neyse bu format işini sonra araştırırım ben. Şimdilik problem bu aparatı en uygun f/p nasıl bulabileceğim.
    Kargo dahil 40 liraya satanlar buldum. Ama bana pazartesi günü lazım. Doğrudan gidip alabileceğim Vatan, Teknosa gibi yerlerde var mıdır acaba?
    İnternet sitelerine bakıyorum şuan.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.