Şimdi Ara

SEAGATE 7200.11 Serisi HDD'lerdeki Sorunun DKU-5 Kablo İle Çözüm Rehberi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
340
Cevap
19
Favori
61.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle bu konuyu yeni bir başlık altında açmamın nedenleri;
    Diğer 2 sayfada ki anlatımların çok karışık ve içiçe girerek yöntemlerin karışması,
    her yöntem için herkesin farklı şeyler anlatması...

Bu 2 sebepten dolayı birçok kişinin kafası karışmış ve yapabilecekken gözü korkmaya başladı. ve bunlardan biride bendim.
    Bu nedenle bu başlık altında sadece DKU-5 kablo ile sorunun çözümünü resimli olarak anlatmaya çalışacağım...

Bu işlemi yapmamda diğer 2 sayfada ki bilgilerini paylaşan herkese teşekkür ederim.

Gitti Gidiyor "becgsm" isimli satıcıdan almış olduğum DKU-5 kablo bana 7,90 + 4,70 kargo masrafı ile 12,6 TL ye geldi.
    Kutu içerisinde kablo + Driver CDsi + Kurulum Kılavuzu çıkıyor. Ancak Driver CD si bu kablo ile uyuşmadı. Netten araştırıp "PL2303 Prolific DriverInstaller v1.0.2.5" driverı buldum ve bilgisayara COMPORT3 olarak rahatlıkla tanıttım.

Kablonun linki:

Bu kablodan satın alan arkadaşlar saatlerce hangi kablonun hangi renge ve uça ait olduğunu bulmaya çalışmadan bu rehberden faydalanabilirler.

Sorunu olan arkadaşlar olursa seve seve yardımcı olabilirim. Boşuna dataları kurtarmak için 300-400$ bayılmaya gerek yok.

Benim hardisk modelim "SEAGATE ST3750330AS 750GB HDD". Bu model dışındakiler için bu işlemler geçerlimi tam bilemiyorum. Bu nedenle bu işlemler sırasında oluşabilecek herhangi bir sorundan dolayı sorumlu değilim. Kendine ve Harddiskine güvenen arkadaşlar yapabilirler. Ama şunu söylemeliyim ki çok kısa ve basit bir işlem...

Kolay Gelsin...

Harddisk bağlantılarını tamamladıktan sonra sıra HyperTerminal işlemlerine geldi.

Umarım faydalı olabilmişimdir...

Saygılar,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hdblack35 -- 28 Mart 2009; 16:51:50 >

• Epey aydınlatıcı bilgiler. Tebrik ederim. Direkt tecrube.
  • Mükemmel olmuş tebrikler
  • Bilgi için teşekkürler!
    Peki sorun tekrarlanabiliyor mu? Yoka bu işlemden sonra bir daha ortaya çıkmaz?
  • Rica ederim.
    Ben şuana kadar herhangi bir sorun ile karşılaşmadım. Ama ileride sorun olup olmayacağını kimse garanti edemez.

quote:

Orjinalden alıntı: Alx

Bilgi için teşekkürler!
    Peki sorun tekrarlanabiliyor mu? Yoka bu işlemden sonra bir daha ortaya çıkmaz?
  • Yine çok güzel bir DH paylaşımı teşekkürler
  • Hocam tebrikler süpersin aklımızda olsun bu bilgiler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arşivlik bir çalışma.
  • kardeş sd15 fw li hdd var ve biosu gitti ca-42 ile hiper terminalde baglantı kuruldu görünüyor ama ctrl+z komutunu yazınca donup kalıyor.ca-42 kabloda sarı-kırmızı-mavi-yaşil ve beyaz renkli kablolar var.sarı ve kırmızı da voltaj var diger 3 kabloyu çeşitli şekillerde denedim ama olmadı önerebilecegin birşey varmı?
  • Merhaba.
    ben sadece bende ki kablo ile işlemleri yaptım. ve yazımın başında da hangi kablo olduğunu belirtmiştim.
    Sizde ki kablo galiba orjinal yada farklı marka.
    Bu nedenle sizde ki kablonun içindeki renklerin açılımını bilemiyorum.
    Söz konusu olan back-up'ı olmayan bir HDD olunca hatalı birşey yazıp HDD'nize zarar vermek istemem. Bu nedenele ne yazık ki yardımcı olamıyorum.
    Kusura bakmayın.

quote:

Orjinalden alıntı: tuncay910

kardeş sd15 fw li hdd var ve biosu gitti ca-42 ile hiper terminalde baglantı kuruldu görünüyor ama ctrl+z komutunu yazınca donup kalıyor.ca-42 kabloda sarı-kırmızı-mavi-yaşil ve beyaz renkli kablolar var.sarı ve kırmızı da voltaj var diger 3 kabloyu çeşitli şekillerde denedim ama olmadı önerebilecegin birşey varmı?
  • Sunduğun bilgiler için çok teşekkürler.

Rica etsem bulduğun driveri rapidshareye upload edip nasıl yaptığını anlatabilirmisin.
    Kablıyu bir türlü tanıtamadım. Şimdiden çok teşekkürler.
  • Seagate harddisk'im uçtu. ben de aynı durumdayım. burda yapılan basit bir işlem var gördüğüm kadarıyla.
    Gittigidiyor'dan o kablo'yu sipariş ettim

Umarım halledebilirim Yanlız o jumper header'ları nereden bulacağız? onlar olmadan bağlayabilir miyim acaba hdd'yi?
  • iki problem var
    vista'da hyperterminal yok
    ve bu kabloyu bilgisayara tanıtamadım. gelen cd'nin içindeki driverlar da işe yaramadı

kullandığınız driver'ı linkini buraya verebilir misiniz?
  • Bir arkım çok ciddi önemli verilerini bundan 2 ay kadar önce 1 TB Seagate 7200.11'in bozulmasıyla kaybetmişti.

Şimdi bu yazıyı okuyunca yazık olmuş dedim. Halbuki yedek alınabilirmiş.

Elinize sağlık.
  • değerli bilgiler için çok tşkler.

bendeki kablo aynı bu..herşeyi aynen yazıyor üstünde. kutusu falan da tamam. içinde driver cd si var.

fakat bendeki kablolar tutmuyor senle. bendekiler şöyle :

be yaz - ma vi - kır mızı - tur uncu - si yah - yeş il
  • ARkadaşlar bu forumda kimse yardım etmiyormu? Sorulan sorular hep cevapsız kalıyor.

hdblack35 arkadaşım lütfen bir yardım ediver kırmızı resimde söylediğin hatayı alıyorum. Vidayı sıkıştıtıp U yazdıkdan sonra.
    Tekrar denememe rağmen hep aynı yerde bu hata çıkıyor.
  • Bu kablolarda nerdeyse %99 renkler tutmaz arkadaşım boşuna o şekilde uğraşma.

Kablonun ucundaki kısımdaki (Telefona takılan kısım) ok işareti gözükmeyecek dudumda iken (Sağ ve soldaki metal kısımlar yukarı bakarken) soldan 1. GND 5. RX ve 6. TX olacak. Bunların hangi kabloya gittiği öğrenmek için ya bir ölçü aleti al(8-10 lira) yada bir elektrikçiye girip rica et büyük olasılıkla yardımcı olacaktır. Kolay gelsin sakın vaz geçme.

Bu arada nerde yanlış yaptığımı(Anlatımın eksik olduğunu) buldum. Kimse yardım etmiyor nedendir bilmiyorum.

Terminal programında hddnin vidasını taktıkta sonraki kısımda

CTRL+Z Yaptıktan sonya U yazıp enter'a basın denilen kısımda eksik bilgi verilmiş. U yazmadan Önce

/2 yazıp Enter'a Basıyoruz ve F3 2> konumuna getiriyoruz.

Şükürler olsunki sonunda hddme kavuştum tam 2-3 ay aradan sonra.

Herşey için tekrar teşekkürler.

• quote:

Orjinalden alıntı: filik2008

Bu kablolarda nerdeyse %99 renkler tutmaz arkadaşım boşuna o şekilde uğraşma.

Kablonun ucundaki kısımdaki (Telefona takılan kısım) ok işareti gözükmeyecek dudumda iken (Sağ ve soldaki metal kısımlar yukarı bakarken) soldan 1. GND 5. RX ve 6. TX olacak. Bunların hangi kabloya gittiği öğrenmek için ya bir ölçü aleti al(8-10 lira) yada bir elektrikçiye girip rica et büyük olasılıkla yardımcı olacaktır. Kolay gelsin sakın vaz geçme.

Bu arada nerde yanlış yaptığımı(Anlatımın eksik olduğunu) buldum. Kimse yardım etmiyor nedendir bilmiyorum.

Terminal programında hddnin vidasını taktıkta sonraki kısımda

CTRL+Z Yaptıktan sonya U yazıp enter'a basın denilen kısımda eksik bilgi verilmiş. U yazmadan Önce

/2 yazıp Enter'a Basıyoruz ve F3 2> konumuna getiriyoruz.

Şükürler olsunki sonunda hddme kavuştum tam 2-3 ay aradan sonra.

Herşey için tekrar teşekkürler.

ciddi misin dostum ?

bende bugün kafayı yiyecektim yaaa

U kısmında 10 kez hata aldım

şimdi hemen gidip tekrar /2 yazmayı deniyeyim.

inşallah olur.

sabah bir yerde dku-5 kablosunu bağlattım. herşey normal gitti.. taki U yazılan yere kadar..umarım dediğin gibidir

• quote:

Orjinalden alıntı: filik2008

ARkadaşlar bu forumda kimse yardım etmiyormu? Sorulan sorular hep cevapsız kalıyor.

bunuda okudum ya artık nedesem bilemiyorum yani...
  • Arkadaşlar elimizden geldiğince herkese yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ama her dakika forumda olamadığımız için kuura bakmayın.
    Ben sadece bu kablo ile işlem yaptım. Bu nedene bu kblo dışında ki diğer kablolar için yorum yapamıyorum.

caprinx, 2 hafta önce başka bir arkadaşıma aynı kablodan sipariş ettik ve bende ki ile aynı geldi. Yani kablo renkleri aynıydı. Sendekini farklı olmasını anlayamadım. Şimdi sana şu kablo şöyle desem yanlış olabilir ve HDD'ne zarar verebiliriz. Sende kahverengi ve sarı renkler yok. valla ne desem bilmiyorum.
    Ayrıca kablo işini çözmüşsün anlaşılan. İstersen filik2008 arkadaşın yazdıklarını uygula. Umarım seninki de hallolur.

filik2008, 2 hafta önce ki arkadaşımda da yazdıklarımı aynen uyguladık. Hatasız bilgileri kurtarmayı başardık. Yani senin dediğin gibi eksik bir bilgi yok.
    Ama kablo farklı olduğu için olabilir mi bilmem. Ben yaptıklarımı harfiyen yazdım.
    Ama sonuçta olduğuna göre gözün aydın demek lazım.

Herkese kolay gelsin.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.